Ett superytligt inlägg - smink

Men nu har ni varit duktiga! En hel vecka med pensionssnack och ni läser fortfarande! Er belöning skola bli två ytliga inlägg på rad. Det första handlar om SMINK! Min sminkväska är ungefär lika mager som resten av mitt badrumsskåp och sortimentet har genomgått samma effektivisering och nedtrappning som allt annat i mitt liv. Senaste gången jag hade en sminkköporgie var på Åhléns City anno domini 2013 då jag köpte Diorsmink för 3 000 kr. Den lille mannen i sminkdisken höll ju på att svimma av provisionslycka. Anledningen till att jag köpte på så stort var att jag sedan en tid dragits med osmickrande röda utslag runt munnen; jag såg ut som en tonåring. Och inte den fräscha, amerikanska sorten.


Inte min hy 2013


Döm om min förvåning då utslagen bara blev värre efter applikationen av tre lager dyrsmink! Kort därpå fick jag diagnosen perioral dermatit vilket är typ som rosacea. Det sista man då ska göra är att applicera oljebaserat smink. Så det var bara hejdå Dior, in med La Roche Posay. Och det gör mig inte ett dugg, La Roche Posay har en helt underbar sminklinje (kan man kalla det linje när de har typ tre produkter?) där det utmärkande draget gällande foundation är pigment-tätheten. Det är helt enkelt oerhört drygt. En liten klutt, stor som en halv ärta, räcker gott och väl för att täcka det jag behöver täcka. Vilket inte är så mycket längre, eftersom utslagen försvann efter något halvårs detox från olja.
Ovan bild på mitt sminkinnehav. Från vänster till höger:
- Toleriane Teint Fluide Corrective Foundation, runt 169kr och räcker i runt två år för mig.
- Toleriane Teint Mineral Correcteur de Teint Compact Powder. Runt 240kr beroende på var du köper det. Räcker också det i cirka två år för mig.
- Nonie Creme Colour Prevails Lipstick Duo 06 Orange Red. Jag köpte två av den här på ett apotek i USA och vet inte om man kan köpa det online annat på Amazon för typ fem gånger vad jag gav för det i butik. Det underbara med det här läppstiftet är att det har en så formidabelt lång hållbarhet. Till vardags målar jag på för att sedan gnugga bort för lagom effekt. Det ger bara en antydan till färg - en antydan som sitter som berget hela dagen. Om jag ska på fest gör jag samma rutin som ovan, fast målar på ytterligare ett lager som jag bara biter av. Då har jag skarpt orange-röda läppar hela kvällen.
- Milani Powder Blush 08 Tea Rose. Även detta ett apoteksfynd från USA och jag blev så glad när jag i samband med detta inlägg såg att det fanns att köpa online för runt 170kr+frakt (kostar en bråkdel lokal tmen då tillkommer resan som min mamma skulle sagt). Jag har nu använt det i snart ett år och min gissning är att den kommer att hålla minst två år till.
- Clinique High Impact Mascara 01 Black. Inte så mycket att snacka om. En enkel, duglig mascara för runt 230kr utan en massa specialeffekter som riskerar att yngla av sig in i ögat och skapa irritation. Ett absolut grundkriterium för mig varandes minimalist, är att mascaran ska gå bort med min vanliga ansiktstvätt och det gör denna. Till vardags kör jag bara ett lager, till fest 2-3st. Sen använder jag mina pekfingrar till att pressa fransarna uppåt under fem sekunder för att åstadkomma en något glammigare look.


Så summerat - en årlig investering på i runda slängar 500kronor. Eftersom ansiktet är en rätt central del av kroppen tycker jag att det är värt varenda spänn. Det är ungefär priset för två dussintoppar från Lindex. Och det kommer inte i närheten av vad kvinnorna i nedan Tara-reportage lade på smink och skönhet. Observera att priserna är per månad, jag var tvungen att klippa ut reportaget och klistra in det i min dagbok, så chockad var jag.
Mm. Så var det med det. Ni ser, FruEfficientBadass kan prata flärd också. Och nu har ni fått se nästan allt jag har i mitt badrumsskåp. Endast en sak återstår, men den är för tillfället slut och jag måste till Götet först för att stasha på mig av den fantastiska produkten (och lugn, den kostar bara 20kr). Återkommer i ett senare inlägg om denna.


Mvh/
FruEfficientBadass

5 kommentarer:

 1. VAD ska du köpa i GBG för 20 kr??? Sååå nyfiken ;)

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Bra gissning men nej. Dock för jag upp Försvarets Hudsalva på min prepper-lista. Funkar att steka i?

   Radera
  2. Precis, så gick i varje fall snacket när jag gjorde lumpen i förra årtusendet.

   Radera