Vem städar i städskåpet?

En parafras på "Vem städar hos städerskan?" i samband med RUT-avdragen. Jag fattade aldrig den sägningen. Städerskan städar hos städerskan eller? Och går vinnande ur gemet eftersom hen inte lägger dyr kosing på att låta tredje part sköta jobbet?

Jag kanske nämnde i slutet av sommaren att textildebaclet, som blev följden av att jag ställde in hammocken för vinterförvaring, ledde mig till utrymmet under trappan i gröna hallen och imperativ organisation därav. Under denna excercis råkade jag öppna dörren in till städskrubben och sen var det kört. Stället formligen tiggde om stryk.


Ni kanske undrar vad det här är för ett dysfunktionellt utrymme med en trappa som leder in i en masonitvägg med en rund lapp på. Men det var förr länken mellan köka och koa, d.v.s. den trappa man beträdde för att, företrädesvis vintertid, komma till ladugårdsdelen av bygget och jag minns än idag när jag som dagisbarn var på besök på gården och skrek av skräck när jag hörde kossorna råma. Idag finns bara trappan kvar samt ett urkoppkopplat handfat jag använder till att lägga använda tygtrasor i i väntan på tvätt. Men mina släktingars namnlappar vid handdukskrokarna sitter kvar, som en viskning från en svunnen tid. På dem hänger jag mina VR-glasögon och min cyborgdräkt.

Hur som haver, det är alldeles plåttrigt och då ska ni veta att jag rensade ut ungefär en container med dollar store städ-donigar som mina föräldrar lämnat efter sig. Kort sagt - det behövdes hyllor. Jag hittade ett par konsoller på vår loppis och ett brädpar i snickeriet. Projektet tog en timme från a till ö med Riv ut och Plocka Tillbaka-modellen. Förutom att jag i vanlig ordning hittade en massa bra-att-ha-grejer samt att jag, precis som alltid lyckas hitta synerier av typen "fylla över innehållet av en vätska från halvtom flaska X till samma vätsketyp i halvfull flaska Y" och på så vis spara hyllutrymme tycker jag även att det blev en uppryckning av detta Blair Witch Project-utrymme.


Dels lyftes prylarna upp ett snäpp mot masonitväggen vilket gör att man får plats med mer även om jag valde alternativ två - att visa trä. Den översta hyllan är min lilla lyxhylla med fintvål och doftljuslager. Till höger skymtar en liten grå hylla med låda som jag även den hittade på vår loppis och i vilken jag lagt samtliga hänglås samt nyckeletiketthållare (denna för oss pedanter livsviktiga item, hur ska man annars veta var en nyckel går?). För var finns hänglåsen när man behöver dem? Ingen som vet! Utom jag, nu då.

Ni som läst mig ett tag vet att det enda jag använder i städningen är såpa och brutalt många trasor. Ja och så Kalkosan då, när det blir alldeles för mycket rostfläckar i porslinet. Så merparten av de saker ni ser ovan är glödlampor, batterier, gamla glödlampor och batterier samt av någon anledning vansinnigt mycket tejp. Det är sällan lustfyllt att röra sig i den här typen av utrymmen, varför jag tycker att man ska lägga extra krut på att göra dem välkomnande och lättnavigerade. Som en liten touch av flärd satte jag också upp ett foto på ett rosenbladsfyllt fågelbad jag tagit i en rijad i Essaouira, staden där utomhusscenerna i Hitchkocks fåglarna spelades in. Imdb.

Losing track of point. Försök att göra din städskrubb trevlig. Min andliga vägledare är bra på det, så här markerar hon rätt behållare för gamla glödlampor (jag borde nog veta vem mannen på bilden är men är för mossig):


Har du det fint i ditt städskåp?

Mvh/
FruEfficientBadass

10 kommentarer:

  1. Ett städskåp står högt upp på min bucket list. Vi äger inget just nu eftersom vi väntar på att utrymmet skall frigöras (gammal fjärrvärmepanna ska bort). Just nu står sakerna så där lite bohemiskt i källaren och dräller.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med! Blir mycket trevligare att städa när det ser ut så där i städskåpet - snyggt jobbat! Vårt stödskåp är preussiskt! Och eftersom köket inte har så mycket köksprylar får glödlamporna en egen låda, batterier en egen låda, ljus en egen låda osv. Så i städskåpet har vi en dammsugare, såpa, wc-rengöring, trasor och en sopborste! Tutti!

    På ett sätt är det tråkigt att allt är insåg ordning här hemma för jag kommer inte in på nästa steg som borde vara att starta med nåt kreativt eller liknande utan det blir lätt att jag överjobbar typ städskåpet. Nu kunde jag dock inte komma på nåt mer att överjobba så då bytte jag elavtal på hus och sommarhus, det ”ska” ju göras en gång per år.

    Och så ska vi starta eget företag (ett VVS-företag) och jag vet att någon här någon gång skrevs att det typ vore drömmen att få starta ett leanat FIRE-VVS-företag så ny kan jag säga att jag och min man kommer leva den kommentatorns dröm!! Och lite vår egen såklart. Inte en extra pinal eller extra kostnad kommer få göra sig besvär i detta nya företag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äntligen bolagsstart! VVS kan inte misslyckas. MMM gjorde ett inlägg för ett par år sedan på temat. Varför krångla till det med komplexa nya tjänstelösningar av typen starta innovativa start-ups när du kan ge dig in på ett existerande gebit men bara göra det bättre (eller åtminstone i den övre kvartilen mer kvalitativt) än alla andra? Med er lean-inställning kommer ni med stor sannolikhet att överträffa den vinstmarginal (eller förlustmarginal) många venture capital-entreprenörer dras med.

      Radera
    2. Gillar dissa: https://xn--cyklanderrmokaren-7zb.se/

      De har skippat bilarna och cyklar ist.

      Radera
    3. Ja de är grymma! Dock kommer vi att släpa på bergvärmepumpar så det kan bli lite tungt i uppförsbackarna.

      Radera
  3. Det är naturligtvis statsministern som städar hemma hos städerskan. Vem skulle annars göra det i ett jämlikt samhälle?

    SvaraRadera
  4. Min make Aslund bromsade upp med mitt livs kärlek efter en enorm kamp. Han sa att det var över mellan oss och att han aldrig kommer att ta mig tillbaka igen efter att jag slutade saker med honom flera gånger.
    Jag förstod först att han var mitt livs kärlek efter att jag tappat honom.
    Jag vill ha honom tillbaka men jag vill inte heller skada honom igen. Inte säker på hur jag ens kan få honom tillbaka, verkar som om han fortsätter med sitt liv.
    Jag kom över en coment online, läste ett inlägg av en dam från Sverige som heter Katie Mburgs, hon gav ett vittnesbörd om hur hennes ex återvänder till henne efter två års separation, hon lämnade bakom, hon vittnade om att en spirituell helare som heter Oduduwa lunchade en stava på hennes vägnar.
    Jag skickar också ett meddelande till e-postmeddelandet för att be Dr.Oduduwa att hjälpa mig att få tillbaka min ex kärlekspartner, jag förklarar alla mina äktenskapsproblem till honom och Dr.oduduwa lovade mig att återvända min ex make inom två dagar älskar stavning bön och offra för att göra kärleks charm, jag försökte, jag tillhandahöll alla kärlek spell artiklar och material som krävs av mig, fick jag höra att utföra midnatt bön. Två dagar efter den första bönen blev jag förvånad över att det var exakt som Dr.Odduwa har lovat mig att mitt ex kommer att ringa mig på mobiltelefon för att be om ursäkt, min man Aslund ringde mig på telefon med okänt nummer, han ber om ursäkt och fixar ett datum till träffa. vi såg varandra ofta gånger under samma vecka, kärleksförtrollning lanserades för mina räkning i Dr.Odduwa-templet allt gjordes för mig, det fungerar till mitt bästa. Jag är glad idag att vi lever lyckligt tillsammans som familj. jag är greatful. tack vare den här stora mannen Oduduwa.
    Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att detta fungerar för dig också för att återställa tillbaka förlorade kärleksförhållanden med din partner.
    e-postadress commnicate med Dr.Oduduwa via :.
     {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

    SvaraRadera
  5. Vårt städskåp är en evig kamp mellan mig och min sambo, han älskar dessa produkter och jag hatar dem. Han vill gärna ha massor av olika, ju mer specialiserade desto bättre medan jag anser att en tensid (såpa), varmvatten, en syra (ättika) och en bas (bikarbonat) är det enda som behövs för god hemhygien. Och så tid då, såklart. Och kunskaper. Men det tar ju ingen plats i skåpet. Jag älskar den här bloggen för den ger mig vatten på min kvarn, samt massor av rationella argument (ammunition), hehe!

    I gengäld kan jag tipsa om att gamla s.k. Husmodershandböcker är guldgruvor av kunskap om den nu bortglömda (bortmarknadsförda!!) konstarten "hemkemi". Husmödrarna i min mormors generation hade ca. 6års realskola men visste hur man blandar allt från munskölj och kristallputs till emalj-avkalkare av ovanstående tre ingredienser*. Jag, med min civilingenjörsexamen + doktorsexamen, kan bara lyfta på hatten och buga i ödmjuk beundran för dessa utrotade husmödrar. Vilka virtuoser i tillämpad, frugal-kemi.

    *Ev får man lägga till ytterligare tre: ren alkohol samt två typer fett, ett som är fast (vax) och ett som är flytande vid rumstemperatur (olja). Personligen har jag även börjat jobba med Effektiva Mikroorganismer som ett komplement/ miljövänligare alternativ till bl.a. propplösare.

    SvaraRadera
  6. mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet ... men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

    SvaraRadera
  7. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

    E-post : combaluzierp443@gmail.com











    Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

    E-post : combaluzierp443@gmail.com









    Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

    E-post : combaluzierp443@gmail.com

    SvaraRadera