Vi kan reda ut det

Innan jag börjar dagens inlägg vill jag bara nämna att jag, efter ett synnerligen briljant avsnitt av podden ChooseFI med idol J L Collins, valt att lägga till tre av Collins rekommenderade bloggar i min blogglista till höger. Det är Go Curry Cracker (länkar här till ett Mad Fientist-avsnitt med dem) som gick i pension vid 30-strecket och har ägnat sig åt resor i centralamerika sedan dess, Millenial Revolution (som älskar att "math the shit") och The Wealthy Accountant - lyss ny Newman - MMM:s revisor! Jag har inte hunnit ta tag i dessa än men eftersom de ligger på Collins best-of-blog-lista kan jag nästan gå i god för att de är bra (Go Curry Cracker känner jag till sedan innan men de andra är rätt nya vad jag förstår). Ett annat tips är att följa FruEB på...håll i er nu...INSTA! Jag har inte riktigt valt inriktning där än, men tror att jag kommer att bjucka på små sparknep från vardagen - knep som till och med är för små och potentiellt pinsamma ens för blögga. Och en till sak - imorgon drar vi till Italien - första utlandsresan hela familjen på sju år - så om jag är seg med att svara på kommentarerna är det för att jag är fullt upptagen med att inta vyer av typen nedan i kombination med vin en masse. Seeya!Så, till dagens inlägg:
När jag lånade en väns hus i februari hittade jag nedan titel i bokhyllan. "Vi kan reda ut det! Hantera konflikter på fredliga och kraftfulla sätt" av Ph D Marshall B Rosenberg. I huset bor två chefer så jag antar att det bjuckats på litteratur i samband med någon utvecklande aktivitet av typen "ledarskapskurs" eller dylikt.
Alltså, bara bilden...jag blir helt matt. Som ett gäng anorektiska scouter som låtsas samarbeta. Well, vem är då denne Ph D Marshall B Rosenberg, undrar vän av ordning.


En pajas, visar det sig. På bilden ovan illustrerar han något viktigt med hjälp av handdockor. Det jag inser när jag kommer i kontakt med denna typ av skrift är att jag en gång i tiden tog till mig den här kunskapen med något som kan liknas vid kunskapstörst och entusiasm. Jag vill exempelvis minnas att jag läste en bok som hette "Fish" och tyckte den var bra. Om du inte läst "Fish" kan jag berätta att den handlar om fisk och att man ska ha kul på jobbet - voilà där sparade jag dig två timmars slöseri med livstid. "Myten om moroten" var också poppis i början av 2000-talet och om jag minns rätt handlade den om att man som chef inte kunde motivera sina anställda med deg vilket på ett praktiskt sätt korrelerade med ledningens agenda.  Men nu...visa mig ett stycke ledarskapslitteratur och det blir det sista du gör. Jag ser varje ansats i riktningen som ett hån mot mänskligheten: "Fattar ni inte att det är artvidrigt att bura in oss på kontor, det är därför vi blir knäppa och måste lösa knopar på svartvita omslag, handledda av idioter med handdockor trots att hen är närmare pensionsåldern!?!".

Min nästa ledarskapssatsning, efter öppningen av Hästberga Campus, är en liten tunn skrift som ska heta: "Du behöver inte lösa någonting - du är egenföretagare". Kontentan är enkel - du giggar lite här, du giggar lite där, konfliktfyllda arbetsplatser göre sig icke besvär. Varsågod, du behöver inte ens läsa boken, du har hela innehållet där. Jag ska bara skaffa rätt rekvisita så att jag kan turnera land och rike runt och föreläsa om min tes.


Mvh/
FruEfficientBadass

8 kommentarer:

 1. Jag konstaterade igår på vårt feedback workshop att det är jobbigt att jobba med människor. Det kan också sammanfatta böckerna rätt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och så mycket tid och mänskligt lidande du spar befolkningen med din sammanfattning.

   Radera
 2. God morgon! The Wealthy Accountant har jag läst med stor behållning. Han har skrivit måååånga inlägg, och jag har säkert mer än hälften kvar. Mycket intressant läsning som rekommenderas!

  Hoppas du och din familj får en underbar semester! Slarva inte med vinet, aka drick inte för lite :-)

  Mvh
  Newman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här ska inte slarvas. Om du vill lyfta fram ett särskilt bra ”nybörjarinlägg” från Wealthy Accountant får du gärna göra det, vet inte var jag ska börja.

   Radera
  2. Det här är nog ingen dum start: https://wealthyaccountant.com/about-the-wealthy-accountant/

   Radera
 3. Men åh ITALIEN!! Mitt själsliga fosterland liksom. Har troligen varit en italiensk tant i ett tidigare liv. Lööööv it! Nu ska jag snoka upp dig på Insta. Välkommen att följa tebaks om du listar ut vem jag är där 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet nog vem du är, det är kontoto med all fruglitt liggande

   Radera
 4. Ah homeland numero due. Levde där ett tag. Tacksam för språket jag fick som fortfarande sitter som berget. Ät all vaken tid. Vinet ryms alltid ändå.
  Morsan

  SvaraRadera