tag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post5330281777342001062..comments2024-03-29T09:04:34.736+01:00Comments on FruEfficientBadass: ChimichurriFruEfficientBadasshttp://www.blogger.com/profile/02406163033022151668noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-66262718487543358842018-06-27T22:12:40.103+02:002018-06-27T22:12:40.103+02:00Jag förstår dig, endast Sverige iransk pizzasallad...Jag förstår dig, endast Sverige iransk pizzasallad har. Avundas dig att du lyckas göra egen, min blir mycket olik originalet. FruEfficientBadasshttps://www.blogger.com/profile/02406163033022151668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-80488862466551989362018-06-27T18:25:09.370+02:002018-06-27T18:25:09.370+02:00Jag dagdrömmer om den svenska pizzasalladen som är...Jag dagdrömmer om den svenska pizzasalladen som är gjord på vitkål och serveras på alla pizzerior hemma. Finns inte här i USA men jag har gjort den själv några ggr. Vitkål är billigt och bra. Sriracha är fantastiskt! Det funkar i mycket.<br /><br />SBAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-11528719208268308082018-06-24T22:45:23.061+02:002018-06-24T22:45:23.061+02:00Uuuuh läsko! Jag kanske snart hittar ett itudelat ...Uuuuh läsko! Jag kanske snart hittar ett itudelat vitkålshuvud i sängen?<br />@Mia - det låter lite som Gochuchang- en koreansk rödpeppar-pasta, fermenterad, som man har till bland annat bi bim bap? I så fall förstår jag att sriracha är beroendeframkallande - jag kan få helt galna cravings på gochuchang. Och kimchi. FruEfficientBadasshttps://www.blogger.com/profile/02406163033022151668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-75249158303326190482018-06-24T20:55:08.796+02:002018-06-24T20:55:08.796+02:00Vitkål gives me the chills sedan hemkunskapen. Någ...Vitkål gives me the chills sedan hemkunskapen. Någon tyckte inte om tonåringar och bestämde sig för att de skulle laga vitkåls- och ananassallad som uppgift. Strimla vitkål, skär ananasringen (från burken) i småbitar och blanda. Ät upp! Uuääärk! Smakade just urtrist vitkål med ananas. Men jag är beredd att provsmaka detta krankhetens bleka huvud nu när det tipsas om den goda såsen. Men smakar det som hemkunskapen så kommer jag att hämnas vitkåls-style. Stora onda vitkålshuvuden kommer att stå på lur runt ditt kvarter fru EB! Och de nöjer sig inte med chimichurri. De vill ha ananas och du är bjuden till bords. WoahahahaLananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-56077329401604009722018-06-24T19:44:50.318+02:002018-06-24T19:44:50.318+02:00Tuffingar har den på korven istället för ketchup. ...Tuffingar har den på korven istället för ketchup. 😉 Mariahttps://www.blogger.com/profile/05661190160478655978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-67183379629558336752018-06-24T19:43:12.189+02:002018-06-24T19:43:12.189+02:00Sriracha är en tunn chilisås som är fermenterad, i...Sriracha är en tunn chilisås som är fermenterad, inte söt. Fullkomligt livsfarlig och beroendeframkallande! Finns numera överallt, men superbillig om du råkar ha en asiatisk livs i närheten. Går att ha till allt. Blandas med fördel i majo och så dippar man klyftpotatis däri... Mariahttps://www.blogger.com/profile/05661190160478655978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-2941595660389197082018-06-24T19:40:15.909+02:002018-06-24T19:40:15.909+02:00Samma här, köpemajo är urk.Samma här, köpemajo är urk.Mariahttps://www.blogger.com/profile/05661190160478655978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-51371368990431747782018-06-24T15:52:30.707+02:002018-06-24T15:52:30.707+02:00Tack själv. Blev lite sugen på att testa egen majo...Tack själv. Blev lite sugen på att testa egen majonnäs till på köpe. Vad är sriracha Mia?FruEfficientBadasshttps://www.blogger.com/profile/02406163033022151668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-92184216227115394802018-06-24T15:42:01.795+02:002018-06-24T15:42:01.795+02:00Jag har själv aldrig gillat majonäs(köpevarianten)...Jag har själv aldrig gillat majonäs(köpevarianten) tills jag gjorde en själv. Nu är jag helt såld och gör en så fort det möjligen kan passa.Mickenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-42358672740189391702018-06-24T14:22:44.139+02:002018-06-24T14:22:44.139+02:00Finns ett idiotsäkert majotrick:alla ingredienser ...Finns ett idiotsäkert majotrick:alla ingredienser ska vara kylskåpskalla. Häll sedan 1 helt ägg, 2 dl rapsolja, 1 skvätt vinäger + lite salt i en hög och smal bägare. Ta sedan stavmixern och ställ den på botten av bägaren. Kör igång den och dra den sedan uppåt långsamt. Et voila - majo. Rör sedan ner smaksättning för hand. Håller 3v i kylen. Gör mig egen srirachamajo. Lööööv it! Mariahttps://www.blogger.com/profile/05661190160478655978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-16318194969861660622018-06-24T13:39:31.444+02:002018-06-24T13:39:31.444+02:00Tack för inspirationen! Snabbt och enkelt var det ...Tack för inspirationen! Snabbt och enkelt var det att göra. Perfekt till kvällens middag./ Kvinna 45Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-69949164286189171162018-06-24T11:39:49.137+02:002018-06-24T11:39:49.137+02:00Mmm låter gott. Jag har dessvärre majonnäsfobi - ä...Mmm låter gott. Jag har dessvärre majonnäsfobi - är rätt säker på att jag skulle misslyckas. Det där ”hälla olja långsamt” är inte min melodi. FruEfficientBadasshttps://www.blogger.com/profile/02406163033022151668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-27163125992747008592018-06-24T11:37:55.145+02:002018-06-24T11:37:55.145+02:00Man kan också döda inkräktare med det. Och använda...Man kan också döda inkräktare med det. Och använda det som sänke i närmsta sjö. FruEfficientBadasshttps://www.blogger.com/profile/02406163033022151668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-68730604316675607412018-06-24T11:36:07.209+02:002018-06-24T11:36:07.209+02:00Låter som en kusin till storfavvon pesto :) borde ...Låter som en kusin till storfavvon pesto :) borde testa någongång i sommar. Ett annat bra tillbehörstips är att göra egen vitlöksmajonäs: 1äggula, 3dl smakneutral olja som raps eller solros dock ej kallpressad. 1tsk vitvinsvinäger,1klyfta riven vitlök, salt och peppar. Vispa med elvisp och häll sakta i oljan. Supergott till grillat eller lite vad som, dippa grönsaker kanske :).Mickenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6889131728948302999.post-30287693494826797832018-06-24T10:35:45.318+02:002018-06-24T10:35:45.318+02:00"Vad ska vi med det här till?" sa min ma..."Vad ska vi med det här till?" sa min man om vitkålshuvudet jag köpt. <br /><br />"Jag vet inte" svarade jag, "men det var billigt och det dyker säkert upp något bra"<br /><br />Och hade jag rätt eller hade jag rätt! Korrannoreply@blogger.com