SPARBOKEN - en konkret guide till ekonomiskt oberoende

 (Sidan innehåller affiliatelänk till Bokus)

Vad är Sparboken - en konkret guide till ekonomiskt oberoende?

Sparboken är vad den låter som: En bok med konkreta spartips du kan använda i din vardag. När jag själv började spara hittade jag mängder med böcker om att investera men knappt någon bok om att få loss sparutrymmet att köpa aktier för. Jag minns att jag på en sida med "spartips" fann rådet att blanda ut duschtvålen med vatten och hälla i en blomspruta för att sedan spraya kroppen med denna blandning istället för att använda outspädd duschkräm. I övrigt, intetsägande tugg om att ”laga istället för att köpa nytt” eller ”ta med matlåda till jobbet.” Inget fel på de knepen, men de gav mig ingen inspiration direkt. Syftet med den här boken är att du efter läsning ska känna ett SUG att börja leva sparsamt. Att det ska kännas sporrande, roligt och stundtals lyxigt. 

Sparboken - En konkret guide till ekonomiskt oberoende, innehåller förvisso ett och annat tandlöst tips av typen spara på - just det ja - tvål. Men den innehåller mer än hundra tips till som spänner över stort som smått. Allt från hur du kan halvera din matbudget till hur du kan minimera dina utgifter för kläder, förbrukningsvaror, resor, restaurang, bil, boende ja rubbet, utan att känna dig som ett försakande offer. 

Tipsen, både mina egna och stulna, har hjälpt mig att nå en sparkvot på 50 procent och gjorde att jag på rekordtid kunde lämna ekorrhjulet. Och tro det eller ej men mitt liv känns rikare och mer glamouröst än när jag inte sparade. 

För dig som följt bloggen sedan start är det inga revolutionerande nyheter som presenteras. Det rör sig om en bearbetad, mer lätthanterlig sammanfattning av bloggen, med tonvikt på konkreta sparåtgärder, kryddat med tips och kommentarer från bloggens läsare. Boken är uppdelad i avsnitt för Mat & Dryck, Kläder & Skor, Kropp & Träning, Hus & Hem, Resor & Fritid, Pengar samt Mentala knep. Den perfekta presenten till någon som är ny på sin väg mot FIRE, eller om du bara vill få en snabb rekapitulering av bloggens sparknep.

Varför ska du ha Sparboken - en konkret guide till ekonomiskt oberoende? 

För att det är gött att vara ekonomiskt oberoende. Det ger dig möjlighet att ägna dig åt vad du vill, när du vill och hur du vill. Du behöver inte känna dig tvungen att sluta jobba bara för att du är stadd vid kassa. Men gudarna ska veta att det är bra mycket roligare när jobbet är frivilligt och att du vet att du när som helst kan resa dig upp och ge chefen fräcka fingret. 

Hur skaffar du Sparboken - en konkret guide till ekonomiskt oberoende?

Sparboken - En konkret guide till ekonomiskt oberoende, finns hos nätbokhandlarna och går att köpa även från Publit. Nedan är vad boken kostade vid lansering. Nätbokhandlarna kan ändra pålägg löpande så reservation för ändringar.

Publit: 199 kr+50 kr i frakt = 249 kr.
Adlibris: Återförsäljaren ändrar löpande pris
Bokus: Återförsäljaren ändrar löpande pris

Eller beställ hem den till ditt bibliotek, ISBN 9789180202817.
Vad händer när du läst Sparboken - en konkret guide till ekonomiskt oberoende?

Följer du samtliga av bokens råd kommer du om tio år att ha drygt tre miljoner kronor på banken. Förutsättningen är att du tjänar en snittlön, är beredd att göra livsstilsförändringar och att du placerar allt ditt sparande på börsen. Efter att ha läst denna bok kommer du bland annat att kunna:

- Klä dig som en stilikon (för minimal peng)

- Få ett vackert hem (utan kostnad)

- Äta kungligt (till halva priset)

- Bli nöjd med det du har (snarare än att gräma dig över vad du inte har)

- Investera bättre än de flesta (efter fem minuters träning)

Boken blandar enkla vardagsknep, inspirerande exempel och effektiva tankeövningar som tillsammans ger dig en rejäl skjuts på vägen mot ekonomisk frihet. 

”Roliga spartips du kan komma igång med redan idag.” (Katarina)

”Mer tid, fler valmöjligheter och mer kontroll över vad du vill göra med ditt liv.” (Ibland Gör Man Rätt)

”Den här boken ger 5000 % return on investment!” (Utdelningsbagaren)

________________________

Recensioner av Sparboken - En konkret guide till ekonomiskt oberoende


Varför upprepar jag bokens titel Sparboken - En konkret guide till ekonomiskt oberoende i alla rubriker?

För att min mentor på området (IGMR) lärt mig att det förbättrar SEO.

3 kommentarer:

  1. Tack för en superbra och inspirerade bok! Kloka tankar och roligt skriven! Ska ta med den till jobbet och hoppas att någon kollega också vill läsa och inspireras!

    SvaraRadera
  2. Ett stycke bok beställt, sommarläsning under lediga dagar :)

    SvaraRadera
  3. Beställde den till biblioteket i Trollhättan och är nu på sluttampen. Efter första chocken: liten text nästan utan marginaler (flashback till skolans infoblad på 70-talet) så är det en förbannat rolig bok. Många bra och tankeväckande tips. Bra förklarat på ett enkelt sätt. Rekommenderas till nybörjare men även om man varit med ett tag!

    SvaraRadera