VINTIPS

Vintips frugal style that is. För bara för att man är en frugal weirdo betyder det inte att man spottar i glaset. Här är några av inläggen som tangerar vin samt kortfattad lista på artikelnummer per kategori.

Frugalt vinhack 1:2
Frugalt vinhack 2:2
Frugala fyllor
Bästa frugala nyårsbubblet (The Simplicitas)

Rött

Dao, art. nr. 125 20, 59kr

Caravan, art. nr. 6573. 89 kr.


Vina Maipo, halvflaska. Art. nr: 16510. 38 kr.


Vitt

Aussie White, art. nr: 6449. 69 kr för 1 liter! Yohoo!


El Cortejo halvflaska, art. nr. 6012, 39 kr.


Rosé

Mulderbosch rosé, art. nr: 6077. 89 kr.


Bubbel

Pata Negra Nr 7684 - 69kr. Finns dock inte på alla systembolag.


El Miracle, art. nr. 7700, 79 kr. Troligtvis beställningsvara.

Privat, art. nr 7904 - 115kr (Denna är LYX, jäklar vad god den är när den är ISKALL, Studenten A:s kommentar).


X-tra frugalt - slamkryparna från Övrigt sortiment (a.k.a. "beställningssortimentet")

Gör så här för att tjyvkopppla systemet: Registrera en profil på systembolaget.se och logga in. Längst ner i menyn till går du till "Sortiment" och väljer "Övrigt sortiment". Sen bestämmer du övriga filter. I nedan rekommendationer har jag tagit fram helflaskor av vardera sort (rött/vitt/bubbel) under 60 kronor (under 70 för bubblet). Var noga med den detaljen - vid ett tillfälle beställde jag hem ett vin för 59 kronor men fick en halvflaska, det var obehagligt. Det är gratis att beställa hem till ditt system eller ombud. De anser att man bör räkna med åtta arbetsdagar för leverans, men min erfarenhet är att det går något snabbare, åtminstone i Stockholm. Är du processorienterad har du alltid en beställning på lut som du kan hämta ut när det vankas gäster eller helg. De håller nämligen varorna åt dig åtminstone tio dagar, kanske uppåt två veckor vad vet jag, så det är ingen superbrådska att hämta ut. Ytterligare en fördel är att du får känna dig lite speciell när du väl kommer dit och hämtar ut ditt specialbeställda budgetalternativ med lapp runt flaskan och allt.

Frontera, art. nr. 85296, 54 kr. Ok men kanske aningens tunt.


Il Tre Fratelli. Art. nr: 72138, 59 kr. Ett helt ok rödtjut, har blivit lite som vårt husets röda och passar mycket bra till kyckling vilket råkar vara vår stående lördagsrätt.


Native. Art. nr 2568, 49 kr. Mannens omdöme: "Det var gött." (Ej heller han är vinnörd)Julius Kayser, art. nr 2934, 59 kr. Ett supertorrt Riesling som enligt Magnus research fått lite halvtjummet betyg i pressen men inte dåligt. Jag ÄLSKAR det här vinet. Det har en ganska mörk färg och är i min mening smakrikt utan att bli sådär Riesling-slibbigt. Ja jag vet, mina vinrecensioner är sofistikerade. 


Victoria, art. nr. 78909. 49 kr. Ett helt ok torrt vin om än lite mer intetsägande än Julius Kayser. Passar utmärkt till sushi. Lägg in i frysen en kvart innan servering och häll i förkylda glass jumjum. Jag tycker att flaskan är lite söt - ett turkost sidenband runt den och du har en gå-bort-present som skapar vänskapsband (åtminstone fram tills det att de prisgooglar det).Ronar, art. nr. 7740, 69 kr. Jag tror faktiskt att vi hade detta på vår bröllopsmottagning, etiketten kändes välbekant. Med detta sagt - det har en aningens liten jästig eftersmak, gillar't inte till 100%. Men det gick ju ner.

Gilloria, art. nr. 73566, 59 kr. Betydligt godare än Ronar - och här fanns till och med en artikelbeskrivning vilket hintar att produkten legat i ordinarie sortiment men halkat ur - så kanske är detta ett riktigt fynd (ibland slumpas bra produkter ut i beställningssortimentet istället för att gå på kostsam retur till producenten alt. statligt övervakad destruktion): "Fruktig doft med inslag av päron, honungsmelon och citrus."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar