Sidor

Tips 19-24: Blandat

Som ni nu kommer märka blir den sista batchen tips mer kortfattade och spretiga. Så jag möler in flera i ett inlägg.  

Tips # 19: Drick vätskeersättning

Om du går på gasque eller av annan anledning får i dig mer än ett glas vin, lös upp en tablett vätskeersättning i ett glas vatten och drick innan du går och lägger dig så mår du bättre nästa morgon.

Tips # 20: Byt lakan minst två gånger per månad

Men att byta flera gånger i veckan är bara onödigt. Du går väl i regel inte och lägger dig smutsig? Samma sak med handdukar. De behöver tvättas runt en gång per vecka. Du torkar ju dig på din badhandduk efter bad, det hörs ju på namnet. Hand-handdukar kan bli smutsiga snabbare och där rekommenderar jag mörk färg så lever de längre. Svart, mörkgrått, mörkgrönt. Köp bra kvalitet.

Tips # 21: Försök se natur varje dag

Om så bara en kort tur i parken.

Tips # 22: Omge dig med djur

Om du inte har möjlighet att skaffa ett eget, passa grannens djur. Hälsa på djur. Gosa med djur. Vakta andras djur. Djur är liksom vänner livets krydda.

Tips # 23: Lär dig borra

Lär dig hur man borrar och sätter i skruvar i olika material. Livet är för kort för att sätta upp hyllor som trillar ner. Det är inte svårt, man måste bara lära sig en gång för alla och det tar max en halvtimme (fråga pappi om hjälp). Du kommer att få en skruvdragare i utflyttningspresent.

Tips # 24: Var glad och trevlig mot alla

Genom att ha ett öppet, nyfiket och glatt ansikte kommer du att få ett trevligare bemötande tillbaka. Du kanske gör någons dag?

Mvh
FruEfficientBadass

8 kommentarer:

  1. "Var glad och trevlig mot alla" - men lär dig självförsvar. Dessutom utför rollspel (dvs öva praktiskt) hur du tar dig ur (potentiellt) farliga situationer, och/eller lär dig tolka signaler som (vanligtvis/kan) leder till otrevligheter. Det kommer garantert att göra din dag. Be mammi och pappi om hjälp, om inte annat kan de hjälpa till så att du kommer i kontakt med någon med sådan erfarenhet och pedagogisk förmåga. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Mycket smuts kan dölja sig i en mörk handduk, det är väl bättre att ha en ljus så att man ser att den är smutsig?

    SvaraRadera
  3. "Var glad och trevlig mot alla" det återspeglas inte helt i inlägg om 'consumer suckers' och annat folk på job och andra ställen 😀😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. It's ok when I do it...som det heter

      Radera
  4. Den handduken som jag torkar händerna på byter jag varje dag.Badlakanet byter jag efter varje gång som jag har duschat.Sängkläderna byter jag en gång i veckan men örngotten byter jag varje dag.Ett enkelt sätt att ha det rent och behagligt i min tillvaro.Det blir även en hotellkänsla som jag värdesätter.Jag tvättar mina handdukar och sängkläder i 70 grader så jag vet att de blir rena och tar död på bakterier.Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj Peter! Seriöst? Byter du SÅ ofta?
      Antar att du skämtar….

      Radera
  5. Vad hände med miljötänket?

    SvaraRadera