Sidor

Tips 32: Köp ingenting som aktivt säljs på dig

Tips # 32: Köp ingenting som aktivt säljs på dig

Så fort en vara eller en tjänst säljs aktivt mot dig, genom ett sms, ett mail, en reklam på YouTube eller liknande, kan du räkna med att produkten är dålig/onödig/överskattad. Varför? Jo, för att ett gäng marknadsförare varit tvungna att utforma ett reklambudskap och därtill bekosta utskick av detsamma för att du ska förstå att du behöver produkten/tjänsten i fråga. Om produkten varit bra hade de inte behövt göra det, thus: Den är i nio fall av tio skit. Köp inte skit.

Reklam anspelar ofta på dina känslor. ”Bli populär, bli attraktiv, bli en del av gemenskapen/gruppen/de coola”. Syna all reklam genom den linsen och du ska se att det stämmer. Riktigt bra produkter går åt ändå, utan reklam. Lär dig skilja bra produkter från dåliga. Ofta kostar inte bra produkter så mycket heller (tänk: potatis, Nivea, kranvatten, frisk luft, vintage) så du kan istället lägga pengarna i din indexfond och köpa frihet för pengarna istället. Och frihet, mitt barn, är det bästa ting, som sökas kan all världen kring.

Mvh

FruEfficientBadass

1 kommentar:

  1. Är rätt bra på att följa rådet att inte köpa saker som säljs på mig, men faller ofta för reklam om saker som säljs på min katt :-D

    SvaraRadera