Lyxigt hem på budget

Eftersom sommaren varit som den varit har jag tillbringat 100 procent av tiden hemma (med undantag för en kort avstickare till Stockholm i början av augusti och så nu ett par dagar förra veckan). Att vara 100 procent hemma är väl inget nytt koncept för någon post pandemi, men det här var husarrest på en annan nivå. Även under corona kunde man ju ta sig till olika ställen, åtminstone med munskydd och inom en radie stipulerad av FHM. Men givet min mans täta läkarbesök och diverse andra sjukdomsrelaterade parametrar har jag/vi varit fast på samma adress. 

Likt de flesta som genomgår prövande tider har vi låtit hemmet förfalla. I början av augusti kunde jag inte minnas när jag sist dammsugit, än mindre dammtorkat, skakat kuddar eller plockat gula blad av pelargonerna. Det enda jag städat ordentligt sen min man blev dålig är badrummet och det helt utan finess (grovstädning snarare än "skvätta sandelträolja i handfatet").

När jag insåg att min mans sjukdom skulle komma att bli en coronaseg tilltragelse beslöt jag mig för att påbörja terapi. Inte med terapeut gudbevars, utan genom dagboksskrivande. Jag skriver bara dagbok när jag mår dåligt så senaste noteringen var från juni 2018, precis innan jag lämnade det corporata. 

Den boken var dessutom full så nu gjorde jag en investering i en ny bok: Mörkblått linneomslag, blanka blad och en penna som är sådär härlig att skriva med. Därefter började jag ösa ur mig. Fantastiskt. Det finns en magi i skrivandet som jag tror handlar om att man helt ocensurerat kan sätta ord på saker som man annars inte hinner formulera ordentligt i huvudet (#insikt). Det är tydligt att jag har ett större behov av att älta olycka än lycka. På samma sätt som dagboken var min sparringpartner under ekorrhjulstiden, är den nu min partner in crime under min mans sjukdom. Kan rekommenderas. 

Anyheuw. I mitt dagboksskrivande lyckades jag sortera tankarna såpass att jag kom fram till att jag behövde etablera en strategi för att hålla ut. Jag insåg att varken jag, övrig familj eller min man var betjänta av att jag/vi gick runt och tyckte synd om oss själva. Vi behövde rycka upp oss. De uppryckningsområden jag identifierade var:

- Sömn (Flyttade upp i min woman cave på plan två eftersom jag inte tordes snarkpeta på min man när han sent omsider somnat).

- Motion (Promenad 40-60 minuter om dagen plus ryggövningarna jag fått av min OMT-certificerade sjukgymnast eftersom det nu om någonsin inte fanns utrymme för ryggskott).

- Mat (Jag började laga ordentlig mat igen snarare än de ad hoc-ihopslängda middagarna vi ätit under sommaren).

- Flärd (Jag började sminka mig varje dag, om än bara lite, för att slippa se ut som 45 svåra år inför mig själv och familjen samt återgång till parfymrutinen där jag alternerar två Chanelparfymer beroende på dag i veckan).

- Litteratur (Jag började läsa skönlitt och märkte att jag fick stort utbyte av krislitteratur).

Därutöver började jag ta hand om hemmet igen. Varje dag städade jag ett (1) rum. Dammtorkning, dammsugning, kuddfluff, blombladplock. Ibland kunde det vara en enkel manöver, som att torka ur besticklådan eller utrymmet under diskbänken. Men vilken skillnad det gjorde. Inte bara rent estetiskt, men för mitt välbefinnande. Det är någonting som sker när man får saker gjorda. Här är min formel för anhöriga till psykiskt sjuka: Dagbok samt städning. 

I min jakt på tips att göra hemmet nice and dandy konsulterade jag Youtube och det visade sig finnas en uppsjö av klipp på temat "How to make your life more luxurious". Nedan tips tog jag med mig:

1. Synkade kryddburkar

Byt ut dina vanliga kryddburkar mot enhetliga. Jag hittade nedan burkar på Amazon för 139 kronor (12 stycken) vilket täcker de kryddor vi har framme på öppen display (baklagret av nischade kryddor står i skafferiet där de inte kan göra någon estetisk skada). 

Det kom med någon form av kryddetiketter man skulle skriva med för hand men eftersom min handstil är under all (jag menar all) kritik körde jag på Dymo.

Före

Efter2. Minimera antalet varumärken

Ni vet ju redan att jag är överkänslig mot varumärkesexponering i det privata. Det är bland annat av den anledningen jag ogillar att ha schampon och duschkrämer stående på badkarskanten utan hellre förvarar dem i en korg bredvid. Men ett område som gått mig helt förbi är diskmedlet. 


Före

Efter

Jag köpte istället en enkel pumpflaska i glas på Amazon. Jag ville ha en transparent så att man ser att det är diskmedel i. Tvål har vi bredvid på en sorts tvålgrill i trä. För övrigt den bästa tvålhållare jag haft, köpt på Härvan i Hudiksvall som säljer hantverk från dagverksamheterna i kommunen. Den här smäckra tingesten, lenslipad och väloljad, tillverkas av en verksamhet i Dellenbygden och kostar blott 40 kronor, så den har jag köpt ett antal av och givit bort (har en i duschen å). Tvålen blir aldrig blöt och saggig utanhåller sig crisp and fresh. Ingen köplänk dessvärre, ni får masa er till Hudik och Härvan

3. Musik

Vi har nästan alltid jazz på hemma, åtminstone under måltider. Ibland klassiskt, ibland akustiskt, ibland någon av IGMR:s eminenta "Tända av"-listor, ibland bara någon sorts ambiance-ljud som ligger som en ljudmatta i bakgrunden. Det är underbart och ökar stämningen med cirka 100 procent. Våra barn är så vana vid musikmattan att de reagerar kraftfullt om vi sätter oss och äter utan. "Var är jazzen?". 

Men även detta fantastiska verktyg dribblade jag bort när det var som dystrast här hemma. Så dumt, när vi behövde uppåttjack som bäst. Men nu satte jag igång igen, från arla morgonstund till aftonen. Ljuvligt. Ladda ner några spellistor med skön musik och skaffa en ordentlig högtalare om du inte redan har en. Vi kör Bose Soundlink Mini, kostar 1 600 kr på Amazon och har i mitt tycke förstklassigt ljud. Dessutom är den lätt att flytta med i de rum man befinner sig i, ut i trädgården et cetera. Några spellistor:

Focus Jazz

Sunday Morning Jazz

IGMR Tända av #1 (listan fylls kontinuerligt på med nya guldkorn)

IGMR Tända av #2

Klassisk höst

Italian Cooking Music 

Eller så söker du fram valfri låt med exempelvis Nat King Cole, Eartha Kitt, Carla Bruni, Gerry Mulligan, Melody Gadot, Sam Cooke och väljer "Skapa radio". Spotify kan vara den bästa uppfinningen någonsin. Särskilt nu i höstvardagen gör lite lugn jazz underverk på morgonkvisten när barnen ska till skolan. Minstingen sa till mig så sent som igår: "Varför har vi det alltid så mysigt på morgnarna?". Svar: Jazzmatazz.

4. Doft

Jag har ett ambivalent förhållande till doftljus. Runt 99 procent av de jag kommit i kontakt med luktar illa. Det gäller särskilt lågprisvarianterna man hittar på Ikea, Rusta, Dollar Store etc. Det godaste doftljus jag någonsin ägt var ett jag fick av en bekant med exklusivt mäkleri och dessvärre var det en beställningsdoft så den går inte att hitta på marknaden. När jag gjorde uppfordrande förfrågningar kring ljusets utsprung fick jag veta att deras batch var slut, men han gav mig istället ett Ritualsljus med doft "Black Oudh" som visserligen inte var samma fantastiska doft, men som rörde sig i samma tassemarker. 

Ovan ljus kostar nytt runt 330 kronor, men jag hittade ett kit med ljus+doftpinnar på Sellpy för 525 kronor. Inte superfugalt. Men min uppskattning är att denna doft kommer att förhöja stämningen i vårt hem ända in i julen. Ett tag köpte jag doftljus i runda plåtburkar på ICA Maxi som faktiskt doftade helt ok. Jag vill minnas att de kostade runt 80 kronor styck och hade ett vackert, sirligt blommönster och en icke-artificiell, diskret doft. Men nu när jag googlar hittar jag dem inte. Tipsa gärna om andra bra doftljus i det lägre prisspannet.

5. Övrigt doft

Jag är som ni vet finkemsminimalist. Nivea wash, Nivea hudkräm, ett väl beprövat shampo och balsam, that is it. Med det sagt finns det dofter i krämform som får det att kryllas i lyckocentrum i min hjärna. Exempelvis: British rose handkräm eller Moringa body butter från Body Shop och Rituals Sakura handkräm.


Dessa krämer köpte jag på Sellpy genom att filtrera på "fast pris" (orka auktion) och fick på så vis tre helt nya eller marginellt använda lyxkrämer för lite över hundralappen. The bliss att smörja händerna med moringa innan man går och lägger sig. 

6. Rensa

Som sista tips kommer helt otippat rådet att plocka bort prylar. Coco Chanel sa något i stil med: "Se dig själv i spegeln innan du lämnar hemmet och plocka bort en accessoar". Så har jag börjat se på våra rum. Det är så lätt att något blir stående framme trots att det inte längre fyller en funktion. En vas som tidigare innehöll blommor men som nu står tom på en hylla. En värmeljushållare som inte använts på ett tag. Ett par gamla tidningar som lästs. Burt! 

Ett knep jag lärde mig på Youtube var att löpande försöka frigöra plana ytor. Ovansidan av en byrå, ett soffbord, köksbordet, en pall. Det ska med få undantag inte vara någonting på dessa ytor, eftersom deras syfte är att du ska kunna lämpa av saker här. Exempelvis en handväska på hallbyrån när du kommer in i hallen, matvaror på köksön, en martini och en skål nötter på side boarden (t?). Fria ytor är som balsam för själen.

Eftersom vi nu går kurar-säsongen till mötes ber jag dig om ditt bästa tips för att få till ett härligt hem på budget. Kommentatorsfältet är öppet!

Mvh/
FruEfficientBadass

38 kommentarer:

 1. Vi har också ALLTID musik på i bakgrunden. Hoppar dock lite mer mellan Jazz, gammal "skilsmässo-country" och akustiska singer/songwriter-listor.
  Men just den där sköna bakgrundsmattan är underbar.

  SvaraRadera
 2. TACK! Åh vad jag behövde läsa detta. Mår inte heller särskilt bra och har noll ork, men inser att om jag ska stå ut med diverse måste jag kanalisera kvarvarande 0,000003% ork efter dagens "måsten" till att göra saker jag mår bra av. Inkl mutor till mig själv. Som kaffebröd mitt i veckan. Nya kläder emellanåt (från Tradera).

  SvaraRadera
 3. Nu vill jag bara hem och städa med någon av spellistorna i bakgrunden. Får jag lägga till något i listan för psykisk ohälsa så är det mediyoga, liten insats men stor effekt! Tex en andningsövning på några minuter som man upprepar under dagen, eller ryggflex 3 minuter. Går säkert att googla. Hjälp till självhjälp. Tack och hej

  SvaraRadera
 4. Håller just nu på att få ordning på 15-spelet "nära släktingar som flyttar och behöver mellanlagringsplats", dvs i våra förrådsutrymmen. Av bara farten så får jag lite energi till att göra mig av med egna saker som också finns där. Sakta men säkert så åker en påse i taget ut, förhoppningsvis utan att ersättas av en annan.

  Budgettipset från mig är att be barnen lägga sina "sommarkläder" i en separat hög från alla andra högar på deras golv. De kommer inte att användas på ett tag så in med dem i tvättmaskinen, sortera bort det som är fööör trasigt ("men det är ju min favorit") eller för litet och lägga i var sin sommarlåda (som vi förhoppningsvis kommer ihåg var den är till våren). Visst brukar du göra så, men på ett mer proffsigt sätt med silkespapper mellan plaggen? Sen fram med höstkläderna (dvs regnjackan, allvädersstövlarna och ett snyggt paraply).

  Efter promenaden: Gör en enkel efterrätt, tex skalade och urkärnade äpplen med socker och kanel på, in i micron. klart! Ta med äpplena till rummet med kaminen/kakelugnen/öppna spisen. Sitt där en halvtimme minst, även om det kanske kryper i dig av "måsten". Tänk inte på något annat än att du redan har ett härligt hem.

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Visst brukar du göra så, men på ett mer proffsigt sätt med silkespapper mellan plaggen?" Sanning med modifikation. Jag gör så med MINA kläder och lägger bara ett skilespapper på toppen, enbart kosmetiskt. Barnens kläder är knepiga. Det finns liksom väldigt få sommarplagg känns det som. Äldsta barnet går i svart och skogshuggarrutigt året om, mellanbarnet i jeans och hoodies jämt, minstingen kan utan problem gå i lammullströja mitt i sommaren (parat med svarta jeans). Möjligen finns det ett par shorts eller en klänning som uppenbart kan läggas undan. Men då integrerar jag dessa plagg i min sommarlåda, så åker de fram samtidigt som mina.

   För övrigt anser jag att dina släktingar ska sluta lägga prylar i dina förråd.

   Radera
  2. Håller med. Men om en äldre släkting säljer sin villa där köparna vill ha tillträde TVÅ månader innan släktingen får tillträde till SITT nya boende, så blir det lite mellanförvaring. Men snart är det slut med sånt!
   Har precis lämnat 5 par urväxta skridskor till second hand! Känns skönt!

   Spargrisen

   Radera
 5. Tar med mig städ- och rörelsetipsen och skiter i doft- och musiktipsen. OM jag råkar på ett doftljus går min näsa runt och sniffar tills jag nästan inte kan andas längre oavsett den om det är den enda procent doftljus som doftar någorlunda gott eller de 99 andra.
  En ljudmatta är otroligt tröttande i längden tycker jag.
  Jag högkänslig? Nä vad då? Kanske en hel del. Hemarbete har varit underbart för en hjärna som blir trött av för mycket intryck. Lycka till med alla dina tips, de verkar funka och kul att du är tillbaka om än lite då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Jag högkänslig? Nä vad då?" Haha. Å andra sidan är skogens ljud under en tidig förmiddagspromenad den allra bästa ljudmattan (och jag antar att du gillar det, givet ditt alias).

   Radera
 6. Fina kryddburkar! Jag gillar enhetligheten men skulle samtidigt sakna originalburkarnas bäst-före-datum. Det skulle bli lite för mycket pyssel att sätta dit egna etiketter med datum också. Men OM man använder dymo-etiketter (vilket jag gör ibland, men från annat märkmaskinsmärke än Dymo), så tycker jag att den printade varianten är så mycket snyggare än de där som liksom "stansas" i relief. Då kan man dessutom variera storleken på texten.

  Jag håller med om att lite smink har en fantastisk effekt på humöret och energinivån, för mig räcker lite mascara för den effekten. Likaså att byta om från morgonrock till "vanliga" kläder, även om det fortfarande är "hemmakläder". Bär oftast svarta jazzbyxor hemma, det är bekvämare än jeans men känns proprare än mjukisbrallor.

  SvaraRadera
 7. "men skulle samtidigt sakna originalburkarnas bäst-före-datum." Jag tror att det där är en scam. Jag menar, vad exakt händer efter en kryddburks bäst-före-datum? Blir de osmakliga? Giftiga? Det som troligtvis händer är att de förlorar lite sting. Det fiffiga med kryddburkarna ovan är att de tillägnas de mest använda kryddorna varför du inte behöver bry dig om bäst-före-datum. Aparta kryddor ställer du i dess originalburkar på en undanskymd plats. Och ovan tips är kanske mest för dig som likt jag har öppen kryddhylla. Har du dem i låda eller bakom stängt skåp är det ju struntelisamma.

  Jazzbyxor! Vi måste vara generationssystrar. Saknar de jävlarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte särskilt ängslig för kryddornas datum, har burkar som passerat datumet med flera år. MEN vill ändå ha koll så att det inte blir decennier!
   Generationssystrar tror jag inte att vi är, jag är gissningsvis något decennium äldre än du (ungefär en kryddburksgeneration i mitt hushåll alltså...). Men jazzbyxor finns väl fortfarande så vitt jag kan se när jag googlar. Mina kanske inte uttryckligen benämndes så när jag köpte dem, men trikåbyxor med lite bootcut-form menar jag i alla fall.

   Radera
 8. Haha, nästan allt mysigt vi gör här hemma har vi ändå redan kopierat rakt av från er familj: tända en brasa, ha på musik, använda linneservetter, läsa böcker, spela spel, äta soppa, låna ett djur (just nu en hund) rensa mm. Så det enda jag kommer på är att ta in en höstbukett med blommor eller kvistar från naturen och låta ett fat med grönsaker/frukter stå framme på köksbordet. Vi har inga renodlade prydnadssaker utan fixar hemmet med blommor från trädgården och frukt och grönt från kylen som ändå är inhandlat. Sen springer jag tre gånger i veckan och äter (stora) doser d-vitamin vilket jag starkt tror ökar åtminstone mitt välbefinnande. Ljudböcker gillar jag också just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljuvligt. Bra att du påminde, dags att börja peta i sig D-vitamin. Man ska tydligen ha Holistic eller något annat dyrmärke. Här finns säkert input.

   Radera
 9. Gällande doftljus, är extremt petig med doft. Har samlat på mig några eteriska oljor jag tycker om, införskaffat vekar och fina krus/burkar på loppis och smälter ned gamla ljusstumpar som jag sedan skvätter lite olja i. Tar ett tag förstås, att smälta stearin och fiska upp de gamla vekarna, men passar på att göra ett gäng ljus på en gång och är en rogivande syssla.
  Har införskaffat en gigantisk fluffig vit badrock som piffar upp tillvaron. Igår efter ett bad (med ovan nämnda doftljus tända i badrummet) la jag en ansiktsmask och satte mig på balkongen ett tag för att svalka av mig. I min fluffiga badrock, varm efter badet, med oktoberkvällens dimma stigandes, den otippat angenäma doften av förmultning ute kändes mitt liv som 100% lyx.
  Tack för din galet inspirerande blogg, min man är påväg tillbaka till liv efter utmattning, känner igen så mkt du beskriver. Har tagit 2,5 år innan han hittade rätt medicin och tar nu myrsteg framåt mot ett mer verksamt liv efter år av att ligga på soffan kravlandes i det gräsliga ångestträsket. Håll ut, det är inte för evigt även om det kan ta lång tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har köpt tre (3) fluffiga vita morgonrockar i år (Sellpy givetvis, i snitt 40 kr/st). Plötsligt är man på spa! Vanlig bomull funkar här inte för mig, måste vara syntetmaterial, fleeceliknande fast med längre "hår". Då känner man sig lätt som en fjäder, som inlindad i ett fluffigt molntäcke. Ibland sover jag i den.

   Får man fråga vilken medicin som hjälpte för din man? Om du inte vill gå in på detaljer här får du gärna dr iväg ett mail. En av min mans läkare har precis skrivit ut det gamla tricykliska Anafranil. Den ska vara sjukt effektiv, men ger massor av biverkningar varför vi tvekar.

   Radera
  2. Ang medicin Självklart, inga hemlisar, men antar att symptombilden är lite olika för gubbarna våra.
   Har glömt vad den första antidepressiva hette som han fick men hjälpte hursomhelst inte, bytte till citalopram som varken va bu eller bä. sen gjorde vi misstaget att besöka en klinik där överläkaren var expert på bipolär sjukdom och självklart var min man plötsligt bipolär. Han satte in lamotrigin (stämningsstabiliserande) tillsammans med citalopramen och utlovade att min man skulle va frisk inom tre månader(?!) Han gav även förhållningsorder om att bara vila på soffan, motion var onödigt stressande. Efter tre månader var min man en zombie, utsuddad, seg, begynnande överviktig och uppgiven, hyfsat ångestfri dock, det ska erkännas. Sertralin sattes in istället för citalopram och han härdade ut tre månader till innan vi bytte läkare. Med nya läkarens hjälp fasades lamotrigin ut. Min man fick hjälp att schemalägga en blygsam mängd motion som sedan över tid blev till tre joggingturer a 30 min vardera i veckan. I våras bytte min man från sertralin till voxra och då hände mkt positiva saker med energin, nu fortsätter han jogga, jobbar 1,5h per dag och Vi kan åka på enstaka utflykter tillsammans.
   Ångesten är fortfarande bitvis problematisk men han får bukt med det mesta av den med hjälp av träning. Hoppas kunna fasa ut även voxra med tiden men ska försöka att ta det lilla lugna.
   Intressant med Anafranil, har inte hört någon som fått det trots en mängd psykiska problem i familj och släkt. Biverkningar är ju tyvärr nästan alltid att räkna med, nytta får väl vägas mot eländet. Hellre svettig och överviktig än deprimerad, eller hellre utslätad i känslolivet än berg-och-dalbana liksom…
   Lång harang blev de, hoppas ni vågar fortsätta att testa och sätta gränser!

   Radera
 10. Tack å lov att du är tillbaka!

  SvaraRadera
 11. Doftljus? Klinta!
  Jag gillar inte doftljus. Klinta är enda undantaget. Svensktillverkade, jättebra!
  En bonus är att det består av massageolja så när det brunnit en stund kan du ta och smörja in kroppen med lite av ljuset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sweet haha! Någon särskild doftvariant?

   Radera
  2. Alla jag testat gillar jag. Men kanske extra mycket Mousserande och vanilj, samt Hallon och kvitten.

   Radera
 12. https://www.diptyqueparis.com/fr_fr/p/bougie-feu-bois-300.html

  bästa doftljuset.

  SvaraRadera
 13. Nu kom jag på ett tips för hemmet: Tyngdtäcke och tyngdfilt. Så sjuuuukt skönt! Köpte ett som del av att hantera ångest/sömnproblem/restless legs för 7 år sedan och nu har jag uppgraderat eftersom jag har blivit beroende. Mitt första täcke var i syntet och inte klimakteriekompatibelt skulle det visa sig. Så nu blev de ett från Beckasin i viskos, köpte ett skyltex (helt felfritt) billigt på deras webb. Sedan har jag även köpt en tyngdfilt i plyschaktigt material (känns som min kompis cornish rex mage...) i grått från Cura, snygg sak att ha i soffan. Rea på Hemtex men finns säkert på Tradera. Tänk på att köpa tillräckligt tungt, ett täcke bör vara 10 kg om man är vuxen. Min filt är på 6 kg och på gränsen till för lätt, man får ju inte all tyngd på sig. Inget undermedel mot ångest, men mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Noterar att de ofta återfinns på ställen av typen Erikshjälpen...Passar tydligen inte alla. Men är man själv nyfiken är det ju ett prisvärt köpställe.

   Radera
 14. Underbart att du är tillbaka! Både inlägg och kommentarer uppskattas otroligt mycket. Har inget större behov av lyx (jag bara fått ansvara för att hitta hotell i samband med jobbresor en gång, sen var de andras förtroende för mig i det sammanhanget förbrukat). Men jag gillar enkelhet på alla plan. Får mycket inspiration härifrån.

  SvaraRadera
 15. Tack för att du finns! /Krister

  SvaraRadera
 16. D-vitamin i droppform från Holistics blir mycket billigare än i pillerform. Hälsningar från kusin vitamin. Tack för underbara tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har nu skaffat Holistics D-vitamin i droppform via Meds24. Ska tydligen hängas på brevlådan nästa vecka till 0kr i fraktkostnad.

   Radera
 17. Att ta hand om sig själv och sin närmiljö är så fantastiskt effektivt när den förlamande deppiga tröttheten sätter in. Tyvärr har man oftast just då som svårast att ta sig för med just det.

  Själv har jag äntligen tagit mig för med att låta klippa av drygt två decimeter stripigt coronahår.

  I övrigt satsar jag mycket på belysning. Massor med små ljuskällor. Levande ljus. Musik som höjer humöret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Själv har jag äntligen tagit mig för med att låta klippa av drygt två decimeter stripigt coronahår." Det gjorde jag också för ett par veckor sedan! Jag började se ut som ett skogsrå och inte den fräscha sorten. Frugalt tips: Ditcha dyra damfrisören och gå dit pensionärsgubbar klipper sig. Om och när barberaren nekar dig tillträde på grund av hårlängd, säg att du "bara vill ha en snabb toppning". Min pensionärsfrisör föll till föga och la säkert en halvtimme på att ansa mitt hår för 200 kr (hans snittatienter sitter i tre minuter). Se bara till att gå innan den 20:e varje månad då pensionerna betalas ut (gäller drop-in, vilket är cirka 100% av pensionärsfrisörerna).

   Radera
 18. Man kan plocka lite rosenkvitten och lägga i fönsterkarmen. De har en väldigt trevlig doft men är betydligt mildare än doftljus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig hört talas om men finns i butik https://www.blomsterlandet.se/produkter/vaxter/utomhus/prydnadsbuskar/ovriga-prydnadsbuskar/liten-rosenkvitten-20559/ (Inte just nu dock, slut i webblager, annars hade det varit halva priset)

   Radera
 19. Fantastiska tips! Tack för inspirationen till helgen.

  SvaraRadera
 20. Uppskattar så att du ger ifrån dig små livstecken då och då!

  SvaraRadera
 21. Dymo är en fantastisk sak! Det är en fröjd att få märka upp diverse ting med svarta remsor. Jag ska testa någon av spellistorna istället för reklamradion som spelas dagarna i ända. Den har iofs sitt nöje också, råkar man nämna ett företag i ett samtal så kan 6-åringen helt slumpmässigt leverera en slogan som hon hört där. ��
  Tack för ditt inlägg, du gör ett bra jobb med att lysa upp höstmörkret!

  SvaraRadera
 22. Vilken lycka att hitta inlägg av dig! Och ett klokt och inspirerande sådant.
  Mitt bästa måbra tips är att ha ett system. Jag inspireras av Diane in Denmark - en sprudlande dansk kvinna som förmedlar en skandinavanpassad variant av den amerikanska flyladymetoden. Hjälper mig sköta hus o hem, barn, jobb- och mig själv- utan att förlora förståndet.
  Ett annat tips är att varje dag skriva tacksamhetsdagbok. Jag har nu dokumenterat över 200 dagar i rad med en bild över något jag är särskilt tacksam för. Otroligt så mycket det finns att vara tacksam för när man fokuserar på det.
  Sköt om dig!
  Frugala hedonisten

  SvaraRadera
 23. Do you need personal loan?
  Loan for your home improvements,
  Mortgage loan,
  Debt consolidation loan,
  Commercial loan,
  Education loan,
  Car loan,
  Loan for assets.
  financialserviceoffer876@gmail.com WhatsApp +918929509036

  SvaraRadera