TOPP 10 SPARTIPS

Tro det eller ej, men jag kommer nu att ge dig ett löfte. Om du följer nedan tio tips kommer du att bli ekonomiskt oberoende. Jag kan inte ge dig ett exakt datum, men det kommer att ske. Inte bara kommer du att bli ekonomiskt oberoende, du kommer att ha upptäckt helt nya sidor av dig själv, sidor du kanske inte visste att du hade.

1/ Anamma ett minimalistiskt synsätt och sluta konsumera onödig skit. Det är mycket svårt att göra av med pengar om ditt tidigare mål - att ackumulera så mycket saker som möjligt - byts mot ett diametralt motsatt mål - att ha så få saker som möjligt. Inledningsvis behöver du ändra ditt rörelsemönster till att under lång tid exkludera promenader i gallerior och köpcentra till att istället röra dig i konsthallar, i skog och i andra icke-kommersiella rum. Du ska heller inte röra dig i digitala shoppingmiljöer, vilket kan underlättas om du istället för att slöhänga med tisdagsvinet fredagsvinet framför datorn, umgås med din äkta hälft eller läser en god bok.

2/ Minimera dina utlandsresor. Res max en gång per år och välj då budgetvänliga alternativ. Om du ska resa med flyg rekommenderar jag att du skaffar Bank Norwegiankortet som både ger rabatt på Norwegianresor som bygger cashback du kan använda för att delbetala resan med. 

3/ Om du bor i stad, gör dig av med bil. Hyr vid behov. Om du skaffar kort hos Norwegian Bank enligt punkt 2 ovan kan du teckna en hyrbilsförsäkring för 250 kronor per år som gör att du inte behöver mer än grundläggande försäkringsskydd vid varje bilhyra. Särskilt prisvärt om man hyr utomlands där självrisken kan vara hög.

4/ Insourca allt. Och då menar jag allt utom möjligen sjuk- och tandläkarvård. Städa ditt eget hem, fila dina egna fötter, laga din egen mat, klipp ditt och barnens hår, slipa ditt golv. YouTube finns där av en anledning - Gud tyckte att vi behövde instruktionsfilmer för att inte bli förslappade soffliggare med betalningsanmärkningar. Det finns tutorials för allt, till och med för att göra tutorials. Det bästa av allt är att du kan få lite kul på kuppen.

5/ Bli vegetarian. Eller åtminstone flexitarian. Övergå från att se kött som en huvudingrediens till att se kött som en exklusiv krydda och köp kött av bra kvalitet men i små volymer. Lär dig ett antal vego/halvvego-recept som du kan låta rotera 2-7 av veckans dagar. Bli överlag en bättre kock på grund av nästa punkt.

6/ Sluta gå på krogen. Jag menar det. Ta ett krogfritt år - gäller samtliga måltider - för att sedan successivt addera ett enstaka krogbesök någon gång ibland. Inte bara kommer du att spara shit-loads of money, du kommer att älska dessa krogupplevelser med en intensitet du inte trodde var möjlig. Bara att få tvåla in dina händer i Byredotvål på Miss Clara kommer att rendera dig tårar i ögona, promise. Se till att alltid ha ett par burkar färdig pastasås och ett reservpaket spagetti hemma för att till varje pris undvika take-away eller spontana krogbesök. Om din törst inte släcks av vatten och du råkar sitta i en bar, håll dig till till Brittmetoden. Gå dagen efter in på www.systembolaget.se och kolla vad din drinknota hade kunnat köpa för fint om du istället valt att ha en liten drink hemmavid. Kanske en sådan här eller en sådan här

7/ Gör slut med ditt behov av dyra krämer. Minimera även antalet sminkartiklar och stryk sminkshopping från listan på tidsfördriv. Nytt smink köps när någon av dina bruksvaror tagit slut. Det vill säga väldigt sällan.

8/ Ha alltid med dig ett matförråd för att undvika Reitansvinn. Några kex & nötter samt en flaska vatten kan hålla dig vid liv tillräckligt länge för att nå hem till basen.

9/ Säg upp alla former av abonnemang. Kanalpaket, musiktjänster, dagstidningar, månadsmagasin. Ja jag vet, det låter brutalt och brutalt it is. Tanken är densamma som med restaurangbesöken. Du måste efter åratal av hedonistisk anpassning omkalibrera dina sinnen till en neutral nivå. Efter ett kvartal utan någon som helst stimuli förutom Sveriges radio och det kommunala biblioteket kan du lyfta tillbaka de saker som du fortfarande verkligen saknar. 

10/ Gå igenom dina försäkringar och kontrollera att du inte är överförsäkrad. Ofta räcker en hemförsäkring. Jag har ju redan tjatat om Bank Norwegian-kortet men de har förutom sin hyrbilsförsärking en reseförsäkring som gäller om du betalar resan med kortet. Dessutom kan man via dem skaffa en så kallad identitetsstöldsförsäkring för 149 kronor per år vilket jag tycker det är värt eftersom jag har förstått att det är en obehaglig historia. Andra bolag tar uppåt 99 kronor per månad för samma tjänst.

11/ Skippa de klassiska sparknepen "storhandla" och "håll dig strikt till inköpslistan". Börja i andra änden - ta dig till den billigaste butiken inom cykelavstånd och se vad som kampanjas eller säljs ut för tillfället. Googla på plats för att se vad du behöver komplettera. Skippa duttelidutt-ingredienser av typen färska kryddor och citrongräs, ta till dig de stora dragen men fuska med detaljerna - du ska se att det går alldeles utmärkt att äta ändå. Flest antal måltider per hundralapp vinner. Det betyder att du utan problem kan köpa finfin dyrmat till en måltid, förutsatt att du samtidigt planerar för en riktig slamkrypare. Det är snittet som räknas bitch.

Sedär, det blev ett bonustips till på köpet. Sen finns det ju alla dessa klassiska tips av typen sluta med tobak, träna i naturen inte på gymmet, etc. osv. men vet du vad - ovan räcker bra till att börja med. Rom byggdes som bekant inte på en dag.

Om du tycker att listan känns mastig och får dig att vilja spy säger jag bara - det är helt normalt. Det är som när du umgås med din PT - No pain no gain. När du medelst ovan knep väl slagit in på den frugala vägen finns ingen återvändo. Se det som ett hot mot din relation med Rusta eller ett löfte till ditt bankkonto. Jag tror att det är fler än jag som kan intyga att det efter ett tag går från att kännas som jämmerdal till att kännas...tja, utmanande? Inspirerande rentutav. När du är riktigt insyltad kommer du till och med tycka att det är kul. När dina skulder dessutom betas av en i taget och ditt stash på ISKen växer till storleken av ett sabbatsår, då kommer du att hitta de nya knepen på egen hand tro mig. 

Mvh/
FruEfficientBadass

23 kommentarer:

 1. Jag heter Anna Erickson från Stockholm - Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en mycket glad dag i mitt liv att dela med dig här ute hur jag fick min sanna kärlekspartner tillbaka. Dr.Oduduwa hjälpte mig med magiska kärleksförtryck att få tillbaka min ex pojkvän efter 2 års separation han är hemma till mig. Jag rekommenderar att alla kan få samma hjälp av honom kontakta honom via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa att kontakta denna spiritualist - Stava för att få tillbaka ditt ex
  återställa ryggförlust kärleksförhållande
  förena bruten
  magisk kärleksförtroll för att få tillbaka
  sluta skilsmässa
  Älskar stava för att undvika att fuska par
  Älskar stava för att stoppa uppdelningen

  (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, vem faller för sånt här!?

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i ett förhållande med Anderson i flera år gjorde han slut med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha tillbaka honom så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformler som kunde hjälpa mig att besvärja honom men jag är typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget val än att prova det, jag mailade trollformlern, och han sa till mig att det inte var några problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han förtrollade och överraskande nog den andra dagen, klockan var runt 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag blev så glad och gick till honom. Det var så vi började leva lyckliga tillsammans igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har problem med relationen, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla trollformaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Kärleksbesvärjelser
   2) lösning och bot mot all sjukdom
   3) Örtkur för alla sjukdomar/sjukdomar
   4) Äktenskapsbesvärjelser
   5) Graviditetsbesvärjelse
   6) Uppbrottstrollformler
   7) Dödsbesvärjelse
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har några problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jag älskar din lista! Brukar läsa den då och då. Känner mig så duktig för varje punkt jag lyckas uppfylla.
  Min främsta motivator är dock inte att uppnå ekonomiskt oberoende (för det upplever jag mig redan ha), utan att minska min negativa påverkan på miljön. Det fina i kråksången är att man genom att följa din lista blir man inte bara ekonomiskt oberoende utan man kommer dessutom minska sitt klimatavtryck betydligt. Nåja, kanske inte ändra ner till långsiktigt hållbara nivåer, men verkligen en god bit på vägen. Enda justeringen för ytterligare minskad klimatpåverkan kanske skulle vara att skippa flygresan helt och ta med miljömärkning i ekvationen vid val av elleverantör. Skatta skillnaden på Klimatkontot.se vetja!

  SvaraRadera
 3. Hittade till din blogg idag, älskar den!! Du skriver så inspirerande och på ett humoristiskt sätt. " Det är snittet som räknas Bitch" haha

  SvaraRadera
 4. Hej, här är en person jag vet att du faktiskt kan ha en privat session och få din civilstånd löst inom ett ögonblick, den personen är den ständigt medkännande doktorn Egwali, en trollformell som har använt sin magiska trollformel för att hjälpa till att förändra livet för så många jag känner idag. Du bara heter det, är det en kärleksformulering, yrkesverksamhet, sjukdomar av olika slag, vad som än är fallet, han har rätt i tid för att ta hand om dig och ge dig sinnesro precis som han gjorde för mitt. Du kan kontakta honom via WhatsApp / Viber + 2348122948392
  Mail: dregwalispellbinder@gmail.com Ha en privat session med honom och var glad. Lycka till!!

  SvaraRadera
 5. Nr 12 hade kunnat vara lån, för det första, ta inga lån förutom CSN och bostadsköp, om du ändå måste, betala snabbt tillbaka. Ha som mål att betala tillbaka skulder, gör en plan. Man kan betala tillbaka billån och även huslån (kanske inte i storstad). Det sparar väldigt mycket pengar i längden.

  SvaraRadera
 6. Jag visste aldrig att jag kunde få tillbaka min fästman tills jag kontaktade Dr Isikolo som hjälpte mig. Jag hade ett fruktansvärt missförstånd med min man och vi gick olika vägar. Jag var nedstämd känslomässigt och visste inte vad jag skulle göra för att hjälpa situationen. Så jag fick veta om Dr Isikolo. Jag kontaktade honom och fick honom att hjälpa till med mina problem. Han berättade för mig allt jag behövde veta och förstod och jag följde procedurerna och han fixade så småningom problemet åt mig och nu är jag och min fästman tillsammans igen och jag vet att vi snart kommer att gifta oss. Det hade inte varit möjligt om Dr Isikolo inte hjälpte mig som utlovat. Resultatet av hans arbete visar sig säkert efter 48 timmar och det är 100% garanterat. Det är synligt för mig att se effekten av resultatet av allt han gjorde för mig och verkligen kärleken och tillgivenheten mellan mig och min fästman är helt återställd och det gläder mitt hjärta att jag inte förlorade honom till någon där ute. Han kan lika gärna hjälpa dig om du vänder dig till honom nu. Sms:a honom på WhatsApp eller Viber honom på +2348133261196 eller mejla: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Den äktenskapskris jag gick igenom kom till och slutade när Dr Isikolo blev inblandad. Precis som alla andra par där ute hade vi våra olikheter och jag ser till att jag gjorde mitt bästa för att leda henne rätt, försörja henne och mina barn och även skydda dem. Vi gjorde båda uppoffringar för att säkerställa att vi överlevde förbundet tills hon började agera och medvetet hade så många slagsmål med mig. Hemmet blev obehagligt för alla andra inklusive mina barn. Hon manipulerades av en vän som hade blivit skild och ville också förstöra mitt äktenskap. Jag var tvungen att kontakta Dr Isikolo och han svarade och gjorde sitt bästa för att avsluta problemen. Han återställde kärleken och kopplingen mellan oss och jag kan nu säga att vilken illusion min fru än var under har tagit bort och hon är en bättre kvinna nu. Resultatet av vad Dr Isikolo gjorde för mig som visade sig efter två dagar var det som förvånade mig. Jag och mitt hushåll är fortfarande tacksamma. Jag vädjar till alla som behöver hjälp att fixa sina relationer och äktenskapsproblem att kontakta Dr Isikolo eftersom lösningen är säker. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 8. Jag förlorade mitt äktenskap efter 2 år och det var en hemsk upplevelse för mig. Min fru lämnade mig och min son och allt hände utanför min kontroll och jag visste aldrig att få människor runt omkring mig konstruerade min fru och vände henne mot mig bara för att jag väljer att bygga min familj och fokusera mer på det. Jag var tvungen att söka hjälp eftersom jag vet att jag inte gjorde något för att mitt äktenskap skulle krascha. Dr Isikolo hjälpte mig och mycket avslöjades för mig om vad som hände. Han förtrollade en kärleksåterförening som knöt ihop min fru och jag igen och hela det onda min familj gjorde mot mig avslöjades. Är tacksam för att mitt hem är tillbaka lyckligare än någonsin och all uppskattning går till Dr Isikolo eftersom han verkligen fixade mina problem strax efter 48 timmar. Bara maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 9. Min man som jag byggde mitt liv med i 23 år lämnade mig och barnen utan ett ord. Allt rasade över mig och jag sträckte ut handen till våra nära och kära och ingen kunde hjälpa. Det kom en tid då han ansökte om skilsmässa även när vi inte hade några problem eller någonsin slogs om något katastrofalt. Dr Isikolo kom till min räddning och fixade problemet jag hade med min man. Han återförenade oss igen och han återvände hem till oss. Livet är verkligen mystiskt och jag trodde aldrig att jag skulle uppleva det jag gick igenom men allt tack vare Dr Isikolo som arbetade för mig och försäkrade mig om de positiva resultaten efter 48 timmar som verkligen blev som han lovade. Han kan också lösa dina problem om du kontaktar honom nu. Sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196 eller för mer information om hans arbete, Maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 10. Jag visste aldrig att jag kunde få tillbaka min fästman tills jag kontaktade Dr Isikolo som hjälpte mig. Jag hade ett fruktansvärt missförstånd med min man och vi gick olika vägar. Jag var nedstämd känslomässigt och visste inte vad jag skulle göra för att hjälpa situationen. Så jag fick veta om Dr Isikolo. Jag kontaktade honom och fick honom att hjälpa till med mina problem. Han berättade för mig allt jag behövde veta och förstod och jag följde procedurerna och han fixade så småningom problemet åt mig och nu är jag och min fästman tillsammans igen och jag vet att vi snart kommer att gifta oss. Det hade inte varit möjligt om Dr Isikolo inte hjälpte mig som utlovat. Resultatet av hans arbete visar sig säkert efter 48 timmar och det är 100% garanterat. Det är synligt för mig att se effekten av resultatet av allt han gjorde för mig och verkligen kärleken och tillgivenheten mellan mig och min fästman är helt återställd och det gläder mitt hjärta att jag inte förlorade honom till någon där ute. Han kan lika gärna hjälpa dig om du vänder dig till honom nu. Sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Jag förlorade nästan mitt äktenskap när jag såg min fru förvandlas till en total främling och lämnade barnen och jag. Jag var så arg över att jag visste att jag hade gjort allt för att jag skulle kunna behålla mitt äktenskap som far och make. De fruktansvärda slagsmålen vi hade traumatiserade mig och jag kunde inte fungera ordentligt som man. Jag fortsatte att försöka ta reda på vad som fick henne att göra det hon gjorde, vilket fick mig att kontakta doktor Isikolo. Jag blev förvånad över att ha fått reda på att hon var under en enorm manipulation från en man som ville förstöra mitt äktenskap med henne och ta henne ifrån mig. Dr Isikolo var tvungen att ingripa och åtgärda problemet och därigenom säkerställa att hon räddades från klorna på den mörka magiska charmen som de använde på henne. Att veta att jag kunde få ihop min familj igen med hjälp av Dr Isikolo ger mig glädje och jag är honom evigt tacksam. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 12. Min man som jag byggde mitt liv med i 23 år lämnade mig och barnen utan ett ord. Allt rasade över mig och jag sträckte ut handen till våra nära och kära och ingen kunde hjälpa. Det kom en tid då han ansökte om skilsmässa även när vi inte hade några problem eller någonsin slogs om något katastrofalt. Dr Isikolo kom till min räddning och fixade problemet jag hade med min man. Han återförenade oss igen och han återvände hem till oss. Livet är verkligen mystiskt och jag trodde aldrig att jag skulle uppleva det jag gick igenom men allt tack vare Dr Isikolo som arbetade för mig och försäkrade mig om de positiva resultaten efter 48 timmar som verkligen blev som han lovade. Han kan också lösa dina problem om du kontaktar honom nu. Sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196 eller mejla: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 13. Efter att jag och min man gifte oss flyttade vi till en annan stad och vi fick båda jobb och började arbeta och leva tillsammans lyckligt. Vi hade aldrig några problem förrän en kollega till honom började göra allt hon kan för att få min mans uppmärksamhet. Jag visste aldrig hela tiden vad som hände förrän han började sova ut och hitta på ursäkter. Saker och ting gick utom kontroll och han slutade till slut ta hand om mina behov. Jag visste vid det tillfället att jag behövde hjälp så jag kontaktade Dr Isikolo och förklarade allt för honom. Han berättade allt som har pågått och lovade att fixa problemen åt mig, vilket han gjorde. Han kastade en kärleksåterföreningsförtrollning för mig som återförenade mig och min man och han började bli mannen som jag alltid älskat honom för att vara strax efter 48 timmar som Dr Isikolo arbetade för mig. Vi är båda glada nu och det hade inte varit möjligt om det inte hade varit för Dr Isikolo. Kontakta honom om du behöver hjälp. Sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196 eller kolla hans webbsida (https://isikolo-temple.com)

  SvaraRadera
 14. Jag och min fru hade ett missförstånd som ledde till ett stort slagsmål och hon lämnade hemmet och återvände till sin fars hus. Jag lät mina känslor få det bästa av mig och höll mig permanent borta från henne. Saker och ting blev värre när hon började träffa en annan man och jag visste aldrig om det. Jag försökte åtgärda problemet och få henne att återvända hem och hon kom aldrig tillbaka. Jag fick senare reda på allt som har hänt och bestämde mig för att söka hjälp för att fixa mitt äktenskap med henne, vilket fick mig att kontakta Dr Isikolo. Precis som förväntat arbetade han för mig och problemet löstes och jag återförenas med min fru. Hon återvände hem strax efter 48 timmar som utlovat av Dr Isikolo. Jag är honom evigt tacksam för att han löste problemet jag hade i mitt äktenskap. vänligen kontakta honom för snabb och brådskande hjälp, maila honom: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp honom på: +23481333261196

  SvaraRadera
 15. Min man hade för vana att alltid sms:a och fixa datum med sina gamla vänner inklusive sina ex. Jag trodde aldrig att det var något problem med sådant förrän han blev känslomässigt tillbakadragen från mig och började bete sig onormalt mot mig och min dotter. Vid det här laget visste jag att jag behövde hjälp akut eftersom jag aldrig ville förlora honom. Dr Isikolo kom till min räddning och problemet var åtgärdat. En av min mans ex lovade att se till att hon skulle ta honom ifrån honom och började manipulera honom att överge mig och min dotter, vilket så småningom skulle ha hänt om Dr Isikolo inte grep in för att hjälpa mig. Strax efter 48 timmar efter att ha åtgärdat problemet blev allt fantastiskt mellan mig och min man och nu har han bett om ursäkt för allt och vi är bra igen. Kontakta Dr Isikolo och tro att han säkert kommer att fixa det problemet åt dig. Maila honom isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 16. Det gläder mitt hjärta att vara här ute och säga ett tack till Dr Isikolo.
  Jag trodde aldrig att jag skulle kunna se mitt äktenskap fungera igen trots att allt redan hade fungerat mot mig, kom Dr Isikolo till min räddning. Jag hade ett problem i mitt hem som gjorde att min man lämnade och jag var redan gravid och det blev svårt för mig att klara mig utan honom i mitt liv. Hans familj stöttade mig hela tiden men ingen kunde hjälpa till att återförena oss utom Dr Isikolo som svarade när jag behövde hjälp som mest. Han fixade problemet och min man återvände hem till mig strax efter 48 timmar eftersom han fortfarande bodde i samma stad som mig. Det är helt fantastiskt när man hittar hjälp där man minst trodde att man kunde få hjälp. Än en gång tack Dr Isikolo för allt du gör för att hjälpa människor i akut behov av hjälp.Maila honom isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 17. Min man som jag byggde mitt liv med i 23 år lämnade mig och barnen utan ett ord. Allt rasade över mig och jag sträckte ut handen till våra nära och kära och ingen kunde hjälpa. Det kom en tid då han ansökte om skilsmässa även när vi inte hade några problem eller någonsin slogs om något katastrofalt. Dr Isikolo kom till min räddning och fixade problemet jag hade med min man. Han återförenade oss igen och han återvände hem till oss. Livet är verkligen mystiskt och jag trodde aldrig att jag skulle uppleva det jag gick igenom men allt tack vare Dr Isikolo som arbetade för mig och försäkrade mig om de positiva resultaten efter 48 timmar som verkligen blev som han lovade. Han kan också lösa dina problem om du kontaktar honom nu.Sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196 eller mejla: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 18. MIN POJKVÄN KOM TILLBAKA TILL MIG MED HJÄLP AV DR ISIKOLO OCH JAG ÄR VERKLIGEN ÖVERVÄLDIGD
  När allt hopp förlorades för att få mitt förhållande att fungera igen mellan mig och min pojkvän gick jag online för att söka hjälp och jag läste och kontaktade DR ISIKOLO som kom och fixade allt och han kommer att förbli uppskattad av mig resten av mitt liv. För många gånger gick jag igenom känslomässiga trauman på grund av de oändliga problemen jag hade med min man och det ledde till att vi gjorde slut och det var därför jag sökte hjälp och fick reda på DR ISIKOLO som kom till min räddning. Han berättade för mig procedurerna och uppmanade mig att följa, vilket jag gärna gjorde och han försenade inte processen att ge lösningar på mina problem och jag fick resultatet på bara 2 dagar som han försäkrade mig. Bry dig inte om att söka hjälp någon annanstans för han är för bra på att hjälpa människor. Han är pålitlig och ärlig så sms:a honom nu via WhatsApp: +234-8133261196 eller hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 19. Efter att jag och min man gifte oss flyttade vi till en annan stad och vi fick båda jobb och började arbeta och leva tillsammans lyckligt. Vi hade aldrig några problem förrän en kollega till honom började göra allt hon kan för att få min mans uppmärksamhet. Jag visste aldrig hela tiden vad som hände förrän han började sova ut och hitta på ursäkter. Saker och ting gick utom kontroll och han slutade till slut ta hand om mina behov. Jag visste vid det tillfället att jag behövde hjälp så jag kontaktade Dr Isikolo och förklarade allt för honom. Han berättade för mig allt som har pågått och lovade att fixa problemen åt mig, vilket han gjorde. Han kastade en kärleksåterföreningsförtrollning för mig som återförenade mig och min man och han började bli mannen som jag alltid älskat honom för att vara strax efter 48 timmar som Dr Isikolo arbetade för mig. Vi är båda glada nu och det hade inte varit möjligt om det inte hade varit för Dr Isikolo.Kontakta honom om du behöver hjälp.Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 20. Min man hade för vana att alltid sms:a och fixa datum med sina gamla vänner inklusive sina ex. Jag trodde aldrig att det var något problem med sådant förrän han blev känslomässigt tillbakadragen från mig och började bete sig onormalt mot mig och min dotter. Vid det här laget visste jag att jag behövde hjälp akut eftersom jag aldrig ville förlora honom. Dr Isikolo kom till min räddning och problemet var åtgärdat. En av min mans ex lovade att se till att hon skulle ta honom ifrån honom och började manipulera honom att överge mig och min dotter, vilket så småningom skulle ha hänt om Dr Isikolo inte grep in för att hjälpa mig. Strax efter 48 timmar efter att ha åtgärdat problemet blev allt fantastiskt mellan mig och min man och nu har han bett om ursäkt för allt och vi är bra igen. Kontakta Dr Isikolo och tro att han säkert kommer att fixa det problemet åt dig.Maila honom isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 21. Jag är här för att dela detta vittnesbörd till partners som lider i sina relationer eftersom det finns en varaktig lösning. Min pojkvän lämnade mig och våra två barn för en annan kvinna i fyra år. Jag försökte vara stark bara för mina barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågade mitt hjärta. Jag blev sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde lite research på internet och hittade en sida där jag läste många bra kommentarer om DR WALE, hans trollformler, som kan hjälpa till att få tillbaka vilsna älskare inom en vecka. Jag tog kontakt och förklarade allt för honom. Jag skickade även bilden till honom på både mig och min pojkvän och betalade även pengar för allt material som behövdes för att göra jobbet. Han sa till mig att jag kommer att höra från min pojkvän inom en vecka. Till min förvåning kom min pojkvän tillbaka hem efter några dagar. Det var så vi återförenades igen och det var mycket kärlek, glädje och frid i familjen. Du kan också kontakta DR WALE, en kraftfull spell-caster för lösningar på sin kontakt. WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ELLER E-post: drwalespellhome@gmail.com

  SvaraRadera