Tips 12: Om du blir slagen - dra

 

Tips # 12: Om du blir slagen – dra

Kanske onödigt att säga, men om du någon gång blir slagen eller på annat sätt misshandlad (även psykiskt) av en partner, då sparkar du ut hen. Spelar ingen roll hur ledsen personen är för det som hänt. All forskning visar att misshandel inte upphör, den blir bara värre. Du ska under inga omständigheter stanna hos en sådan person. Psykisk misshandel är när en person klankar ner på dig och försöker förstöra den fina självkänsla vi föräldrar förhoppningsvis lyckats bygga upp åt dig.

_________________________________________________________________________________


Jag har själv inte erfarenhet av att ge eller ta misshandel varför det kan ses som självgott att tro att en förenklad punkt enligt ovan ska skydda barnen från att hamna i destruktiva relationer. 

Men på samma sätt som att jag i min livsmanual uppmanar dem att undvika knark, känner jag att jag åtminstone behöver sätta ovan på pränt för att ha det ”i protokollet” så att säga. 

Sen inser jag ju att om de väl hamnar i en relation av ovan slag behöver de mer hjälp och stöd än att rota upp den här skriften från någon låda på vinden och konstatera att "Ja just det ja, jag skulle inte bli slagen, nu kickar jag ut hen".

Men ni förstår säkert hur jag tänker. Om någon ska säga det så är det väl jag som förälder. Och är det någon tid jag ska säga det i så är det ju innan de börjar relationa sig. Förhoppningsvis slår det rot någonstans och förhoppningsvis kommer det inte till användning. 

Jag kommer osökt att tänka på en dokumentär jag såg om en kvinna som hade svår missbildning i ansiktet. Hon fick folks blickar på stan om man så säger. Men när hon intervjuades verkade hennes självkänsla intakt  och hennes förklaring var att ”min mamma sa alltid åt mig att jag var fin, jag kände mig som en prinsessa när jag växte upp”. 

Jag hör hennes ord varje gång jag ser mina barn stå i mitt blickfång och inte ha något särskilt för sig. Då passar jag på att kärleksbomba dem med repetetiv propaganda: ”Du är så fin/jag älskar dig/hur lyckades vi få ett så underbart barn/du är min favorit”.

Nej, det sista säger jag aldrig, även om det blivit ett internskämt om att vara ”Det bättre barnet”, ett skämt de själva driver på nota bene (just nu leder äldsta barnet som mindes min födelsedag).

Funderar på att variera propagandan på kvarvarande barn med ”acceptera aldrig ett slag/nedsättande kommentarer” medans tid är.

Vad mer vill man ympa in medelst subliminala budskap?

Mvh
FruEfficientBadass

8 kommentarer:

  1. Jättebra. Särskilt psykisk misshandel från etablerade män är svår att upptäcka. Tycker gott du kan påtala det, inte lämna subliminalt budskap om det.

    SvaraRadera
  2. Två saker:
    *Du kan alltid komma hem.

    *Du kan berätta vad som helst för mig. Jag kanske inte gillar beteendet men kommer alltid älska dig.

    Så många barn som inte vågat berätta att de skickat halvnakna bilder, så de kan utpressas till värre saker exempelvis. Mitt barn ska veta att han kan berätta allt för mig och så tar vi det därifrån. Utpressning, våld, droger, mobbning, sexuella övergrepp, kriminalitet går att hantera och bearbeta och helst undvika i ett tidigt skede om man får veta vad som pågår. Jag vill att mitt barn ska känna att h*n kan berätta för mig, även om det är något riktigt dåligt.

    Oavsett skick: hög som ett hus, deprimerad, misshandlad, dumpad, nerkräkt: Du kan alltid komma hem.

    SvaraRadera
  3. Barn skall alltid veta att de kan berätta vad som helst utan att man som förälder blir arg på dom och att man alltid stöttar dom även om de har gjort något dumt.En kvinna som blir fysiskt eller psykiskt misshandlad måste få hjälp att ta sig ur ett destruktivt förhållande.Det är tyvärr inte så lätt för kvinnan att göra det på egen hand vad man har hört talas om.En kvinna som vill skiljas skall omedelbart flytta till en annan bostad för många män vill inte acceptera att kvinnan vill skiljas och då lever kvinnan som farligast när hon inte längre vill dela sitt liv med mannen.Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte så lätt för män att ta sig Ur heller

      Radera
  4. Våldsamma människor har en tendens att träffa andra våldsamma människor. Det gränslösa beteendet sprider sig och snart står de å skriker lungorna ur sig, kastar saker, och till sist när orden tryter slåss. De relationer med mest våld tycks vara lesbiska relationer, något som man kan tro gör att de borde få mer instabila förhållanden. Sen kan man ju leta efter en partner som inte säger saker som "de där förtjänar stryk" eller "jag tar ingen skit".

    SvaraRadera
  5. Tala om för ditt/dina barn att du alltid är på "deras sida" även när de har fel ...

    SvaraRadera
  6. Skulle gärna se den forskningen om att det alltid blir värre

    SvaraRadera
  7. Det svåra med psykisk och fysisk misshandel är att det subtilt smyger sig på. Kombinerat med kärleksbombning kommer nerbrytningen och det sker över så lång tid att de flesta inte märker att de är på väg dit. OM vuxna barn börjar isolera sig med sin partner är en varningssignal….

    SvaraRadera