Hej!

Sötaste läsare! Gled in i kommentatorsfältet från förra inlägget och såg era fina hälsningar så det minsta jag kan göra är en enkel statusuppdatering. 

1. Jag mår bra

2. Jag överlevde firmans reningsbad av avsked

3. Jag lever inte frugalt

Nedan en utvikning punkt för punkt (skriven med pekfingervals på bästa boomervis på mobilen):

1. Jag mår fint. Som någon skrev tar en separation ut sin rätt, även om den är odramatisk. Det är en omställning att lämna ett oljat maskineri och hitta nya hjulspår, även för en manisk person. Jag har oroat mig en del (lite av en paradgren faktiskt) över folks välmående, folks ekonomi och folks logistik. 

Nu en utvikning om logistik: Tonåringar är usla på det. Jag vet inte vad jag hade tänkt mig, men något i stil med att de skulle ha basen i gamla lägenheten på Östermalm (där de har egna rum) men med komplement i min lilla etta. Typ: Underkläder för några dagar, ett par jeans, några toppar, toalettartiklar åtminstone. Skolprylar i en väska av typen tote bag och kanske ett läppglans, sen glider de bara emellan. 

Men vad skådar mitt norra? Varenda vecka vid brytpunkt lördag lunch (då de enligt ök ska ta sig till mig) uppstår någon form av packhaveri. I bästa fall fyller något av barnen en stor bag med rubb och stubb som sedan uppmuntrar till manuell hämtning av mig med bil. Väskan får sen inte plats i hens skåp på skolan så på tisdag eftermiddag måste barnet först mellanlanda hemma hos mig efter skolan för att först därefter ta bussen till Östermalm (d.v.s. en rejäl omväg). 

I sämsta fall packas ingenting (mellanbarnet) utan framåt söndag kväll, när hon umgåtts klart med pojkvännen i förorten, åks det till Östermalm för att hämtas prylar och jag får träffa henne under några ögonblick innan det är dags att gå och lägga sig. Och så måndag kväll då, men hur kul Ä DÄÄÄ?

Den enda som sköter sig exemplariskt är äldsta barnet, men det beror på att han flyttat hemifrån och sköter sig själv. 

Behöver jag säga att min lägenhet är sopren från barnens tillhörigheter när de lämnar tisdagar? Trots att jag vinnlagt mig om stora förvaringsutrymmen för kläder och prylar. Av de kosmetiska produkter till vilka jag givit öronmärkta pengar för dubblettinköp återstår på sin höjd ett halvtomt torrschampo och en nagelfil. Ett mysterium. Jag frågade vad som hänt med alla saker jag subventionerat men fick bara luddiga svar av typen "Den nya concealern var bättre än den förra så då vill jag ha med den hela tiden...". M a o tonårstjejer är som Skalmans. De bär med sig allt hela tiden. 

2. Jag överlevde firmans reningsbad. Ledningen fick ur sig sin ångestspya redan i slutet av november och av oklar anledning blev jag kvar, trots att jag var sist in på regionen. Jag imponerades av den kreativitet som ägt rum: Roller bytte hastigt namn för att matcha neddragningsprofilen och de som fick gå råkade vara sådana som var 60+ och med ett års avgångsvederlag gladeligen tackade ja till arbetsbefrielse. Frågan är vilken skillnad det hela gör på sista raden, men jag antar att det dög som offergåva till högsta ledningen för nu är det lugnt (men vad vet man?). 

Jag veckopendlar upp till Hälsingland tisdag-torsdag på gott och ont. Gott i det att jag gillar variationen och att få se till huset på veckobasis. Ont eftersom huset vintertid, särskilt när det inte bebos på heltid, är lite av en skräckupplevelse. Efter jul hade vattnet fryst (huuur är det möjligt, med nedgrävd elkabel, tilläggsisolering rör, nygrävt kommunalt vatten?) men efter någon halvtimmes öppna kranar började det droppa igång.

När jag kom upp nu i veckan var det beckmörkt vid ankomst vilket är ett dåligt tecken eftersom jag lämnade utebelysningen på. Om en lampa slocknat kan det vara en säkring eller propp. Men om alla tre slocknat (vilket var fallet) vet man att det är skit på gång. Mycket riktigt, trots bytta proppar gick huvudsäkringen gång på gång, för att till slut vara ouppdragbar. Olyckligtvis när jag stod mitt uppe i ett storkok matlådor (jo, jag försöker, se punkt tre). Lyckligtvis lagade jag på bondskt vis mat iförd huckle på den vedeldade AGA-spisen så jag kunde slutföra mitt värv i fladdrande stearinljussken. Ganska mysigt faktiskt. Men hur frysa in 13 matlådor utan el? 

Lång historia kort som involverar kånkande av mat till grannens hus för frysförvaring samt kånkande av mig själv till grannens hus för övernattning, morgonen efter fick jag tag på elektrikern och den akuta situationen är löst. Men något kostsamt skit kommer att behöva göras till sommaren, såklart. Alltid något kostsamt skit. 

Mitt tredje klagomål gällande huset vintertid rör djuren. Jag har fångat sammanlagt nio möss under denna vinter, men jag vet att mörkertalet är stort. Hur vet jag det? Jag hör deras rasslande i väggarna nattetid. De har dessutom den dåliga smaken att dö på äckliga ställen, som i kassarna för återvinning. Så står man där i godan ro och roar sig på Coops parkering med mjukplast och kartong och plötsligt håller man ett ruttnande muslik i handen. Usch! 

Tack och lov har jag givit upp tanken på de "humana musfällorna" som barnen riggade med pannkaka för någon vinter sedan (tanken är att man med delikatesser fångar musen levande för att sedan transportera musen minst tre kilometer bort för ett liv i skog och mark, en inbjudan de dissade) utan kör nu utan pardon "Super Cat" råttfälla extra stark som jag laddar med översockrad Lidl-sylt. Det gillar dom. En kort stunds salighet innan saligheten. 

3. Jag lever inte frugalt. Det kanske inte kommer som någon överraskning men det är dyrt att separera. Inte för att hyran på min lägenhet är särskilt hög, men jag pytsar in en del till gamla lägenheten också så att de ska kunna bo kvar. Och tonåringarna har kommit in i andra andningen vad gäller tonårsomkostnader. Lite läxhjälp, tandläkarinterventioner, frisörklippningar (det duger inte med hemmaklippning längre) och körkortsrelaterade events och det drar iväg. För att inte tala om Stockholmsrelaterade kostnader i form av busskort och privatlektioner instrument (eftersom kötiden för cello är cirka femton år och då förläggs undervisningen till Rotebro).

Lyckligtvis har vi då barnens konstnärsfond att vittja. Herregud, vad glad jag är över den. För ni har väl hört: Den som spar han har. Och den som investerar kan skumma avkastning till tonårsomkostnader. Dessvärre har jag en del Stockholmsrelaterade omkostnader som inte kan tas från barnens konstnärsfond av typen trängselskatt (jag tror att jag vid något tillfälle lyckades komma upp i 120 kronor vid en och samma bilresa, de har smugit in ytterligare en jävel på Essingeleden) samt parkering som trots att den heter "boendeparkering" går loss på runt 1 600 kronor i månaden. Ett rough estimate är att jag dubblerat mina månadsomkostnader sedan flytten från Hudik. Så vill du leva billigt: Fortsätt sambo och bo på landet.

Själva lägenhetsutrustningen är ett kapitel för sig och eftersom jag inte direkt rids av kreativa stormar för tillfället tänkte jag så att säga suga på den karamellen och göra separata inlägg på temat ink. bild när jag befinner mig vid en dator. 

Hur mår ni?

Mvh
FruEfficientBadass

51 kommentarer:

  1. Vad skönt att höra något ifrån dig. Det låter som att livet är ungefär som väntat. Hoppas allt blir bra när ni tagit er igenom det värsta och att sparkvoten höjs ;) Det jag inte fattar är vad du ska med bil till i Stockholm. Kan du inte lämna den i norr?

    /frihetsmamman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är resande i jobbet, måste ha bil. Frågan är: Behöver jag ta bilen ner till Sthlm varje vecka? Det får ställas mot alternativkostnaden att ta tåg/buss samt den förlorade km-ersättning det innebär att inte kunna ta några kundbesök på vägen ner/upp. Skulle tro att det blir billigare att ta bilen ändå.

      Radera
  2. Även jag är glad att se ett livstecken från dig och njöt av att få läsa en ny text på ditt unika och sköna språk. Gott att du mår bra. Det gör jag med.

    SvaraRadera
  3. Vänta bara tills du träffar en ny med egna barn och några bonusar så kommer den här tiden att verka som en semester. Ha det så gott

    SvaraRadera
  4. Fint att höra ifrån dig! Ser mycket framemot inlägget om lägenhetsutrustning. Hälsning, L

    SvaraRadera
  5. Kul att du uppdaterar oss!
    Tonåringar alltså, en uppmaning till alla med småbarn att månadsspara för att balansera kostnaderna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. "en uppmaning till alla med småbarn att månadsspara för att balansera kostnaderna?" Ett rungande JA.

      Radera
    2. Precis så, småbarn kostar inget, 13-16-åringar kan ruinera dig

      Radera
  6. Tack för uppdateringen! Har saknat dina inlägg eftersom de alltid får mig att le och skratta. Vi mår bra - längtar efter våren och ljuset!

    SvaraRadera
  7. Håller med Frihetsmamman, vad f-n ska du med bil till om du bor mitt inne i stan?
    Du är inte direkt känd för att skjutsa barn till tidiga helgmatcher i nån otillgänglig förortsträningshall.
    Sen fascinerar det mig att ena barnet redan har (ny?) pojkvän så snart efter flytt till storstan. Men alla är olika, mina arvingar har inte tid/ tycker att killarna är för larviga/ är kräsna (eller alla tre alternativen).
    Fast det är kul att få ett livstecken från dig igen. Hade missat att din arbetsplats skulle ha nerdragningar.

    Säg till om du behöver sällskap till en cava/prosecco/pommac nån dag.

    Spargrisen

    SvaraRadera
  8. Äntligen. Har uppdaterat sidan din frenetiskt hela året (hehe..). Glad att få läsa några rader om hur du har det. Varma hälsningar tjejen från Skåne

    SvaraRadera
  9. Så kul att höra ifrån dig! Skönt att du verkar må bra!
    Jag mår också bra, kämpar på med att minska onödig konsumtion. Har en plan som jag tror på: har rivit kreditkorten och använder bara debitkort med lönen på efter att ha satt undan fem papp till spar. Inser att mycket är psykologiskt, jag behöver tex inte köpa ett ullunderställ som bor i Skåne bara för att vi haft tre veckor med minusgrader. Funkat är utmärkt med springtights också. Så jag är i detta läranytt stadie. Jag är i förändringens tid.
    Lycka till med allt och hoppas du återupptar bloggandet! Hälsningar från Skåne

    SvaraRadera
  10. Roligt att höra av dig och att du har det bra! Jul och mellandagsrea, (brukar göra tänkta inköp då) har kostat multum men idag ska räkningar betalas och förhoppningsvis övergår man till köpstopp och sparläge :-)

    SvaraRadera
  11. Mår så att man överlever. Insnöad 10 dagar men kommer ut fritt nu. Trist med jul o nyår som singel, bättre med normala grottekvarnen av uppgifter att handhava.
    /JB

    SvaraRadera
  12. Skönt att höra av dig, jag har saknat dina inlägg. Låter som du trots allt landat i ngn form av vardag. Resten kommer ge sig. En dag vet man bara, och magen har alltid rätt.

    SvaraRadera
  13. 🎵 Nu mår jag mycket bättre🎶 när du e tebax❣️
    Såå himla roligt att du är tillbaka, är 70+ och fick det frugala i modersmjölken, men har ändå haft stor behållning av att läsa din blogg! Ditt ”språkbruk” och din humor, obetalbart🥴

    SvaraRadera
    Svar
    1. Instämmer helt med anonym 12.06 fast 65+

      Radera
    2. …och jag med 55+

      Radera
    3. Dito, underbart att vakna till 45+

      Radera
    4. Ja, sluta aldrig skriva, Fru/FrökenEB (60+)

      Radera
    5. + 1 (30+) 🙏🏼

      Radera
  14. Tack för uppdatering! Bra att du kunde behålla jobbet. Det hade nog blivit lite mycket att hitta jobb också mitt i allt det andra.

    Logistik är jobbigt men absolut nödvändigt när man bor på flera ställen. Att ha dubbelt (trippelt etc) är bra i teorin men hur man än gör blir det ett evigt släpande. Även du med ditt veckopendlande måste ha liknande problem. Jag förstår att du behöver bilen för att kunna hålla ihop det även om bil i stan är ett elände.

    Må väl och skriv gärna mera!

    SvaraRadera
  15. Så kul att höra av dig, hoppas på många inlägg!

    SvaraRadera
  16. Härligt att du är tebaks. Förstår mycket väl att du tar bilen. Komma hem sent mitt ute på vischan kan vara vanskligt, går det ens några bussar? Var i Hudiksvall för några år sedan, släktforskarresa. Exalterad över att få komma till glada hudik för första gången i mitt liv vändes i besvikelse. Tyckte stan var tråkig och tågstation under all kritik. Hu så trist och nedgånget, bara det en anledning att ta bilen. Ha det bra./ M

    SvaraRadera
  17. Gött att höra av dig! Ha en fin helg. /K

    SvaraRadera
  18. Håller med tidigare kommentar om tågstationen i Hudik. Är glad att få läsa Fru EB igen. Du kan gärna skriva om vad som helst med ditt härliga språk! Jag hör till dem som gillar vinter o sliter på gamla ullunderställ från Ullmax.

    SvaraRadera
  19. Härligt med ett livstecken och att allt verkar gå bra. Själv vantrivs jag i stan, men biter ihop och jobbar på. Om mindre än två månader går det årliga flyttlasset till Bohuslän. Längtar så att det värker i kroppen.

    /Max

    SvaraRadera
  20. Jag kommer ihåg när jag har skrivit bla här och hos frihetsmamman att fire när man har en partner är inte fire på riktigt och att man behöver ta lite höjd för eventuell separation - då blev folk nästan arga på mig för att Jag var för negativ men det kanske inte är helt fel att ta med den I kalkylen ändå...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är definitivt något på spåret. Skilsmässa, sjukdom och död behöver man tyvärr ta med i alla kalkyler eftersom man inte kan kontrollera det.

      Radera
    2. Lägger genast till barnens eventuella dödsfall i kalkylen som möjlig uppsida! //Ekonomen

      Radera
    3. @Ekonomen - vad är poängen med en uppsidakalkyl?

      Radera
  21. Så himla kul att höra av dig !

    SvaraRadera
  22. Underbart med ett nytt inlägg från favoritbloggaren! Har saknat dina skarpa och roliga reflektioner om arbetet, pengarna och livet. / Josephine

    SvaraRadera
  23. Tack för uppdatering! Du inspirerar som vanligt- i med och uppgång- som livet själv. Önskar dig fortsatt lycka till med acklimatiseringen till din nya livsfas och ser precis som resten av din läsarskara fram emot kommande inlägg- oavsett tema 😄
    /Frugalahedonisten

    SvaraRadera
  24. Såå roligt att höra ifrån dig! Härligt att du är kvar på jobbigt. Tråkigt med logistik, det är verkligen inte min paradgren. Våran 11-åring och 9-åring kostar ganska mycket redan nu så bävar lite för framtiden, så bra med en påminnelse om att lägga undan lite separat för det.. /må gott, Ingrid

    SvaraRadera
  25. Jag är glad att du skrev ett livstecken :) Tack. Hälsningar från Örebro

    SvaraRadera
  26. Kul att du leva! Och kanske bra att det blir förhoppningsvis mindre hån av folk som inte är frugala framöver på bloggen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir lite förvånad har inte märkt av något direkt hån här. Att folk diskuterar och har olika åsikter och tankar är väl helt ok./M

      Radera
    2. Blir också fundersam över vad "Anonym" menar. Undrar om det är en del av trenden att allt ska vara svart-vitt och om man inte är för något så är man emot och därmed dödsfiende? Om man har den inställningen så är det lätt att man läser in negativa känslor som inte finns där.

      Radera
    3. det är väl ganska vanlig på FIRE bloggar att vara något negativt över folk som inte är 'FIRE personer' och att kritisera dem tex kalla de för consumer suckers. Känns rätt onödigt att rättfärdiga sina egna (FIRE) val genom att kritisera andra. Det förekommer också på tex enkelboning, Mi30 ibland så jag förstår inte förvåningen

      Radera
    4. Hån är ett för starkt ord skulle jag säga. Att folk inte tycker som en själv är inte att håna.

      Radera
    5. Det kan jag nog håller med om. Kritisera hade kanske varit bättre

      Radera
  27. Kul med ett livstecken! Frugal till vardags men nu är jag på skidsemester i Schweiz där det är omöjligt att vara frugal men enkelt att vara hedeonist.

    SvaraRadera
  28. Hej, jag heter Nira. Jag var i ett förhållande med Anderson i flera år, men han gjorde slut med mig. Jag försökte allt jag kunde för att få tillbaka honom, men det var förgäves. Jag ville verkligen ha tillbaka honom på grund av den kärlek jag har för honom. Jag bad honom med allt, gav löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän, och hon föreslog att jag skulle kontakta en trollformler som kunde hjälpa mig att besvärja honom för att få tillbaka honom. Även om jag aldrig trodde på trollformler, hade jag inget annat val än att prova det. Så jag mailade trollformaren, och han försäkrade mig att allt skulle vara bra om tre dagar, och mitt ex skulle komma tillbaka till mig. Överraskande nog hände det den andra dagen vid 16-tiden. Mitt ex ringde mig, bad om ursäkt för allt och sa att han ville ha tillbaka mig för att han älskade mig så mycket. Jag blev så glad och gick tillbaka till honom. Vi började leva lyckliga tillsammans igen. Jag lovade alla jag känner som har problem med relationen att jag skulle hänvisa dem till den enda sanna och kraftfulla trollformaren som hjälpte mig med mitt problem. Om du behöver hans hjälp kan du maila honom på babawalewiseman01@gmail.com. Han erbjuder olika typer av trollformler, inklusive kärlekstrollformler, förlorade kärlekstrollformler, skilsmässobesvärjelser, äktenskapsbesvärjelser, bindande trollformler, bryta trollformler, förvisa en älskad från det förflutna, marknadsföringstrollformler, tillfredsställelsebesvärjelser och botemedel mot alla sjukdomar du lider av. Kontakta honom för en varaktig lösning på alla problem du kan ha. via babawalewiseman01@gmail.com WhatsApp +2348136951551 Viber +2348136951551 Viber +2348136951551

    SvaraRadera
  29. Jag visste aldrig att jag kunde få tillbaka min fästman tills jag kontaktade Dr Isikolo som hjälpte mig. Jag hade ett fruktansvärt missförstånd med min man och vi gick olika vägar. Jag var nedstämd känslomässigt och visste inte vad jag skulle göra för att hjälpa situationen. Så jag fick veta om Dr Isikolo. Jag kontaktade honom och fick honom att hjälpa till med mina problem. Han berättade för mig allt jag behövde veta och förstod och jag följde procedurerna och han fixade så småningom problemet åt mig och nu är jag och min fästman tillsammans igen och jag vet att vi snart kommer att gifta oss. Det hade inte varit möjligt om Dr Isikolo inte hjälpte mig som utlovat. Resultatet av hans arbete visar sig säkert efter 48 timmar och det är 100% garanterat. Det är synligt för mig att se effekten av resultatet av allt han gjorde för mig och verkligen kärleken och tillgivenheten mellan mig och min fästman är helt återställd och det gläder mitt hjärta att jag inte förlorade honom till någon där ute. Han kan lika gärna hjälpa dig om du vänder dig till honom nu. Sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

    SvaraRadera
  30. Den äktenskapskris jag gick igenom kom till och slutade när Dr Isikolo blev inblandad. Precis som alla andra par där ute hade vi våra olikheter och jag ser till att jag gjorde mitt bästa för att leda henne rätt, försörja henne och mina barn och även skydda dem. Vi gjorde båda uppoffringar för att säkerställa att vi överlevde förbundet tills hon började agera och medvetet hade så många slagsmål med mig. Hemmet blev obehagligt för alla andra inklusive mina barn. Hon manipulerades av en vän som hade blivit skild och ville också förstöra mitt äktenskap. Jag var tvungen att kontakta Dr Isikolo och han svarade och gjorde sitt bästa för att avsluta problemen. Han återställde kärleken och kopplingen mellan oss och jag kan nu säga att vilken illusion min fru än var under har tagit bort och hon är en bättre kvinna nu. Resultatet av vad Dr Isikolo gjorde för mig som visade sig efter två dagar var det som förvånade mig. Jag och mitt hushåll är fortfarande tacksamma. Jag vädjar till alla som behöver hjälp att fixa sina relationer och äktenskapsproblem att kontakta Dr Isikolo eftersom lösningen är säker. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera
  31. Jag förlorade nästan mitt äktenskap när jag såg min fru förvandlas till en total främling och lämnade barnen och jag. Jag var så arg över att jag visste att jag hade gjort allt för att jag skulle kunna behålla mitt äktenskap som far och make. De fruktansvärda slagsmålen vi hade traumatiserade mig och jag kunde inte fungera ordentligt som man. Jag fortsatte att försöka ta reda på vad som fick henne att göra det hon gjorde, vilket fick mig att kontakta doktor Isikolo. Jag blev förvånad över att ha fått reda på att hon var under en enorm manipulation från en man som ville förstöra mitt äktenskap med henne och ta henne ifrån mig. Dr Isikolo var tvungen att ingripa och åtgärda problemet och därigenom säkerställa att hon räddades från klorna på den mörka magiska charmen som de använde på henne. Att veta att jag kunde få ihop min familj igen med hjälp av Dr Isikolo ger mig glädje och jag är honom evigt tacksam. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera
  32. Min man som jag byggde mitt liv med i 23 år lämnade mig och barnen utan ett ord. Allt rasade över mig och jag sträckte ut handen till våra nära och kära och ingen kunde hjälpa. Det kom en tid då han ansökte om skilsmässa även när vi inte hade några problem eller någonsin slogs om något katastrofalt. Dr Isikolo kom till min räddning och fixade problemet jag hade med min man. Han återförenade oss igen och han återvände hem till oss. Livet är verkligen mystiskt och jag trodde aldrig att jag skulle uppleva det jag gick igenom men allt tack vare Dr Isikolo som arbetade för mig och försäkrade mig om de positiva resultaten efter 48 timmar som verkligen blev som han lovade. Han kan också lösa dina problem om du kontaktar honom nu. Sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196 eller mejla: isikolosolutionhome@gmail.com

    SvaraRadera
  33. Efter att jag och min man gifte oss flyttade vi till en annan stad och vi fick båda jobb och började arbeta och leva tillsammans lyckligt. Vi hade aldrig några problem förrän en kollega till honom började göra allt hon kan för att få min mans uppmärksamhet. Jag visste aldrig hela tiden vad som hände förrän han började sova ut och hitta på ursäkter. Saker och ting gick utom kontroll och han slutade till slut ta hand om mina behov. Jag visste vid det tillfället att jag behövde hjälp så jag kontaktade Dr Isikolo och förklarade allt för honom. Han berättade allt som har pågått och lovade att fixa problemen åt mig, vilket han gjorde. Han kastade en kärleksåterföreningsförtrollning för mig som återförenade mig och min man och han började bli mannen som jag alltid älskat honom för att vara strax efter 48 timmar som Dr Isikolo arbetade för mig. Vi är båda glada nu och det hade inte varit möjligt om det inte hade varit för Dr Isikolo. Kontakta honom om du behöver hjälp. Sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196 eller hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com

    SvaraRadera
  34. Jag och min fru hade ett missförstånd som ledde till ett stort slagsmål och hon lämnade hemmet och återvände till sin fars hus. Jag lät mina känslor få det bästa av mig och höll mig permanent borta från henne. Saker och ting blev värre när hon började träffa en annan man och jag visste aldrig om det. Jag försökte åtgärda problemet och få henne att återvända hem och hon kom aldrig tillbaka. Jag fick senare reda på allt som har hänt och bestämde mig för att söka hjälp för att fixa mitt äktenskap med henne, vilket fick mig att kontakta Dr Isikolo. Precis som förväntat arbetade han för mig och problemet löstes och jag återförenas med min fru. Hon återvände hem strax efter 48 timmar som utlovat av Dr Isikolo. Jag är honom evigt tacksam för att han löste problemet jag hade i mitt äktenskap. vänligen kontakta honom för snabb och brådskande hjälp, maila honom: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp honom på: +23481333261196

    SvaraRadera
  35. Min man hade för vana att alltid sms:a och fixa datum med sina gamla vänner inklusive sina ex. Jag trodde aldrig att det var något problem med sådant förrän han blev känslomässigt tillbakadragen från mig och började bete sig onormalt mot mig och min dotter. Vid det här laget visste jag att jag behövde hjälp akut eftersom jag aldrig ville förlora honom. Dr Isikolo kom till min räddning och problemet var åtgärdat. En av min mans ex lovade att se till att hon skulle ta honom ifrån honom och började manipulera honom att överge mig och min dotter, vilket så småningom skulle ha hänt om Dr Isikolo inte grep in för att hjälpa mig. Strax efter 48 timmar efter att ha åtgärdat problemet blev allt fantastiskt mellan mig och min man och nu har han bett om ursäkt för allt och vi är bra igen. Kontakta Dr Isikolo och tro att han säkert kommer att fixa det problemet åt dig. Maila honom isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom på +2348133261196

    SvaraRadera