Camp FI 7 augusti 16:00...

 ...kommer att ske i Stockholm. Resultatet av omröstningen blev nämligen enligt nedan:

A, Stockholm: 13

B, Göteborg: 5

C, Sveriges närmaste stad: 9

D, Jönet: 4

Kemiläraren undrade om det var legio att rösta om man inte var säker på att man kunde komma men det tycker jag. Jag tolkar det som statistiskt bidrag - för varje teoretisk röst finns ett mörkertal av potentiellt riktiga röster. 

Minns ni hur man kommer till Bellmansro? Du tar språvagn 7 från Centralen (alt. buss 67 mot Blockhusudden) och kliver av vid Waldemarsudde. Därifrån går du i två minuter. Du följer spårvagns-spåren tills du kommer till hållplats Bellmansro. Varför inte bara sitta kvar på spårvagnen tills den stannar vid den hållplatsen? Det kan du absolut göra. Grejen är att Waldemarsudde är ändhållplats, så då får du sitta som ett fån och vänta i några minuter tills spårvagnen börjar rulla igen. Men som sagt, stationen efter Waldemarsudde är Bellmansro. Eller så kan du göra en Sparo och springa en timme för att komma dit. 


Gröna streckade linjer markerar det du måste gå. Den som kommer först - förra gången Anki - tjingar ett av parkborden. De är bruna med bänkar och tak, går inte att missa. Om det inte finns något ledigt, tag plats på marken bredvid (filt var ett framgångskoncept förra gången).

Jag slängde ur mig 16:00 av en anledning. Det är tidigt nog för folk med barn (och det var rätt många förra gången) men sent nog för den som vill sippa lite mousserande. Jag kommer troligtvis och kan dagarna innan annonsera vad för knasig klädsel jag planerar att ha på mig så att ni kan sikta in er på mig. 

Men som förra gången: Blir det ösregn så ställer vi in. Alla ryms inte under taket på ett eller ens två parkbord. Men alltså, minns ni hur trevligt vi hade? Till er som tvekar: Det var UNDERBART! Som att träffa ett gäng gamla kompisar. För det ÄR det ju!? Typ NOLL obekväma tystnader eller stolpiga introduktioner, bara gött häng. Så till dig som tänker att det här är läskigt, arkivera de tankarna och bara kom. Vi är alla frugal weirdos, bara att dyka ner.

Mvh/
FruEfficientBadass

6 kommentarer:

 1. Jag har inte varit i huvudstaden på en massa år så det här var en överraskning för mig.. hur länge har ni haft spårvagnar????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du talar om innerstan, sen 1991:
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Djurg%C3%A5rdslinjen

   Om du menar innan dess, sedan 1877 - men så gammal är väl inte du?

   Det var ett uppehåll 1967-1991 i city, men straxt utanför city har det fortsatt körts spårvagn utan uppehåll, som Nockebybanan och Lidingöbanan

   Radera
 2. Hej Fru EB och resten!

  Hur hanterade du/hanterar ni alla dessa konferenser med övernattning och det nästintill obligatoriska öl-drickandet i baren på kvällen?

  Nu när Covid släppt sitt grepp har mitt tjänstemannajobb fullständigt exploderat av tillställningar där man åker iväg lunch till lunch eller längre konferenser/utbildningar.
  I mitt yrke och på de ställen där jag hamnar finns det egentligen bara en sak som förväntas av en på kvällen och det är att man tillsammans avnjuter alkohol i baren efter middagen.
  Då min organisation inte bjuder på alkohol blir detta mycket kostsamt för mig.
  Då jag tycker det är trevligt att umgås med mina kollegor och kunder har jag ingenting emot att ses på kvällen, snarare tvärt om, men det är kostnaden som skär i mitt frugala hjärta. Med tanke på börsklimatet vill jag ju hellre lägga pengarna i fonderna än på dyr konferensöl i baren.

  Hur hanterar ni detta? Finns det tips? Britt-metoden känns inte som ett alternativ då den skulle kosta runt 230 kr som avgift bara för att ha det trevligt på kvällen med folk jag aldrig skulle bjuda hem.

  Tyvärr har jag inte möjlighet att delta på Camp fi, Sthlm blir för långt för min del.

  MVH Harald

  SvaraRadera
  Svar
  1. Isvatten med en skiva lime eller citron. Perfekt efter en intensiv konferensdag. Skyll på hälsan!

   Radera
 3. Asså... Off topic. Har du sett mattrengöring på Youtube?! Hypnotiserande. https://youtube.com/c/TruCleanFloorCareSaintPetersburg

  SvaraRadera
 4. "Eller så kan du göra en Sparo och springa en timme för att komma dit."

  Du överskattar min förmåga. Jag behövde minst 1,5 timme. Dock åkte jag kollektivt dit - för allas trevnad - och sprang hem istället. Sedan dess har jag fått åtskilliga mil till Stockholm, så det får bli en joggingtur på hemmaplan istället. Ha't så kul!

  SvaraRadera