Uppdatering

Så nu är vi alltså tillbaka i Stockholm och livet rullar på. Jag jobbar tre-fyra dagar på mitt säljjobb i Hälsingland och förlägger min admintid till Stockholm vilket ger långhelger eftersom jag inte åker tillbaka förrän måndag morgon. Jag har kommit över min tomhetskänsla i Hudik och njuter av lugnet, avsaknaden av jidder och Draken Film som jag äntligen lyckats ladda ner som app på TV:n.

Väl i Stockholm sitter jag på ett coworking space mitt företag har i centrala delarna av stan. Det är härligt att åtminstone då och då bryta av tillvaron på mitt oglamourösa kontor i Hudik mot stylat innerstadskontor. Bättre kaffe har de också. 

Familjen klarar sig bra i Stockholm under veckorna och jag upplever att min man kommit närmare barnen när jag är borta. Det är en sann fröjd att återförenas med vännerna efter fyra år i exil och då inte enbart för korta, intensiva träffar utan möjligheten att ta en loj söndagspromenad med tio minuters varsel eller bara hänga hemma hos någon. 

Barnen trivs bra i sina nya skolor och äldsta barnet lever livet i Gävle. På sparfronten inget nytt, förutom att jag nu är på gång att skaffa ISK till yngsta barnet trots att hon bara är 14. Jag tänker att det är lika bra att få det gjort så glömmer jag inte bort det. 

Börsen är ju halvkul för tillfället, men jag ser till att hålla mig borta. Om jag mot förmodan går in filtrerar jag på fem år och göttar mig. 

Hur ser din höst ut? Några roliga projekt? 

Mvh
FruEfficientBadass

10 kommentarer:

 1. Just nu mitt i årets stressigaste jobbvecka, sen fyller jag femtio med stort kalas och efter det ska jag åka till Belgien på 30-tals-lajv. Så övertaggad!

  SvaraRadera
 2. Jag har tagit till mig av ett av alla din tips och lämnat in mina höst/vinterkängor till skomakaren för att få nya bättre sulor och klackar. De blev som nya!
  Ett långtidsprojekt är att klä om ett par öronlappsfåtöljer. Det lär bli spännande. Jag är legendariskt dålig på att sy. Men jag har gott om tid och ett nästan outsinligt förråd av svordomar. Gissar att jag kommer få nytta av båda delarna.
  DDT

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Jag är legendariskt dålig på att sy. " Hihi. Ännu ett DIY-projekt (tänker på pallen du var frustrerad över).

   Radera
  2. Att lära av mina misstag ingår inte i min policy.

   Radera
 3. Då är det väl läge att riktigt ordenligt komma tillbaka in i gängorna med ett besök på din favorit - Yasuragi, med klippkort får du ju ta med en gäst.
  Självklart behöver väl FruEB representera även när hon är i Stockholm, vad gör man inte för arbetsgivarens väl och ve ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag har skittråkigt! De få arbetsuppgifterna som jag har är lååååångt under min kompetens, men det verkar inte vår nya ledning fatta eftersom de själva har helt annan bakgrund än vi som ska utföra något. När vi är inne på jobbet (har fortfarande halvtid distans) så hittar man inte folk man behöver ha tag på för allt är rörigt. Slösar bort åtta timmar per dag på ingenting. Tur att man har fast lön, även om den inte är så stor.
  Sök nytt jobb, säger någon. Har gjort det. Men fastnar alltid på att det finns massor av andra sökande som antingen är nyexaminerade och därför får lägre lön. Eller så blir jag utkonkurrerad av chefsskapets kompisar. Ja, de har samma bakgrund som chefsskapet och därmed kan noll om det vi gör på den här arbetsplatsen. Men de tror att de kan och vet. Gäller även andra företag i min bransch.
  Nu ska jag titta på en "utbildningsfilm" om saker som jag inte jobbar med, men som kanske berör mig i närtid. Så långsam och basic! Men tick in the box att den är genomförd.

  SvaraRadera
 5. Härligt med en uppdatering. Låter som att du har hittat balansen. Trots den erbarmliga börsen....

  Under perioden mitten mars till typ oktober lever jag ett nomadliv. Halva tiden i Ungern. Ett antal veckor på landet och bara sporadiskt hemma i Stockholm. Nu börjar en lugnare period. Huvudsakligen hemma. Med rutiner och vardagsliv. Känns bra!

  Missförstå mig rätt jag gillar mitt nomadliv men jag skulle inte vilja ha det så för jämnan. Omväxlingen är det bästa.

  SvaraRadera
 6. Kul med uppdatering. Och tack för påminnelse om femårsfiltrering.

  SvaraRadera
 7. Hej, Jag heter Claudia Klein, jag är finansansvarig, jag ger lån och andra finansiella tjänster och jag representerar Spotcap Global Financial Services.

  Spotcap Global Financial Services är ett heltäckande och pålitligt låneföretag och vi erbjuder alla typer av finansiella tjänster som; Privatlån, företagslån, bolån och många fler. Om du är i stort behov av några lånetjänster kommer jag att råda dig att kontakta min firma via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

  Vi erbjuder både långfristiga och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro till en ränta på 3 % årligen med en återbetalningstid på 1 till 30 år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

  Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

  Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

  Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar omedelbart

  Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

  Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

  SvaraRadera