Pasta puttanesca

I grunden en enkel tomatsås men som i kontakt med oliverna och kaprisen blir något helt annat. Bönorna är mjälla och fina och mättar bra. Servera med ett Zinfandel och du har en bjudrätt som lämpar sig extra bra om du har många på besök (dubbla batchen, hela huset kommer att dofta Italien).


Ingredienser:

 • Pasta (gärna stor sådan, som rigatoni)
 • 2 scharlottenlökar
 • 4 vitlöksklyftor
 • 2 msk kapris
 • 2 dl svarta oliver utan kärnor
 • 1 tsk chiliflakes 
 • 1 burk krossad tomat
 • 1 färsk tomat
 • 2 burkar borlottibönor
 • Fryst persilja
 • Olivolja, salt, peppar, oregano, timjan och en skvätt rödvinsvinäger
 • En grönsaksbuljongtärning

Tillagning:

1. Finhacka all lök och fräs med chiliflakes i olivolja ett par minuter tills den mjuknat. Addera hackad kapris och hackade oliver och stek i ytterligare fem minuter. 

2. Häll i tomat (burk och färsk hackad), en skvätt vatten och en finhackad grönsaksbuljongstärning. Koka livligt i tio minuter. 

3. Vänd ner de avrunna bönorna och låt sjuda i ytterligare tio. Salta och peppra. Ha i persilja och lite rödvinsvinäger. Eventuellt också en nypa socker. 

Rättens ekonomi:

Ingredienserna ovan räckte till fem personer samt två matlådor. Ungefärligt pris från lågprisbutik: 130 kronor vilket motsvarar 18 kronor/måltid. Två uteluncher kostar 200 kronor så man kan säga att vi gick 70 kronor plus på att göra rätten. 

Mvh/
FruEfficientBadass

10 kommentarer:

 1. Mums! Ännu billigare blir det om man blötlägger ett kilo vaktelbönor (som det heter på svenska) och kokar i sin största kastrull och sedan lägger i påsar i frysen. Då får man dessutom kylpåsar att lägga på barnens blessyrer och snabb panikmat när vegan-tonåringen är sur pga lågt blodsocker.

  SvaraRadera
 2. Med en Aftonbladetrubrik: så tjänar du hundra kronor på lunchen!

  Jag: ånej, nu kommer jag över gränsen för statligt skatt.....

  SvaraRadera
 3. Om man vill lyxa till det så några finhackade ansjovisfileer. Nån krona till men det kan det vara värt för att få den goda sältan.

  SvaraRadera
 4. Fick tips om receptet här på bloggen för något år sen och har ätit flera gånger. Alla barn hos oss gillar. Är även en superbra rätt att ha med på segelbåten eller på campingen eftersom allt (utom färska tomater) håller sig länge.

  SvaraRadera
 5. Om man inte har rödvinsvinäger så ta lite av zinfandeln👍

  SvaraRadera
 6. Pasta Puttanesca stor favorit i vår familj också! För att fortsätta det italienska temat så vill jag slå ett slag för Portionen under tians Ärtcarbonara. Man behöver inte vara strikt vegansk som i receptet om man inte vill (matlagningsgrädde funkar) och med Lidls små gröna ärtor blir det mycket ekonomiskt.

  SvaraRadera
 7. Stora eller oväntade utgifter kan smyga sig på vem som helst. Att få ett personligt lån för oväntade ekonomiska svårigheter kan vara svårt, även utan att dålig kredit tynger dig. Vart kan du vända dig när du behöver ett lån i hela Europa? Svaret är CREDITMUTEL via creditmutelhome@gmail.com!

  När oväntade utgifter dyker upp på din tröskel, låt CREDITMUEL hjälpa dig att hitta skydd. Ett lån från denna fantastiska organisation kan vara lösningen du behöver för att hålla dig från att bli överväldigad när utgifterna i vardagen börjar hopa sig. En perfekt lösning har erbjudits dig idag, ansök om ett lån idag från 3 000 till 5 000 000 euro med en årlig ränta på 5 %. Ta chansen på en gång och kontakta vår snabbsvarspost via creditmutelhome@gmail.com. Vi har alltid öppet.

  Livet kan vara svårt och det är därför vi är här för att minska trycket. Att ta ett lån genom CRREDITMUTEL är supersnabbt och enkelt. Oavsett om det är ett privatlån, billån eller företagslån är vårt mål att vara det bästa onlinelånet i Europa. Upplev ett nytt och bättre sätt att ta ett lån när du kontaktar oss via creditmutelhome@gmail.com.

  SvaraRadera