Sammanfattning vecka 24

När ni läser detta är jag i Nice och hälsar på min K som skaffat lya där. Förra veckan var också fullknökad med studenfiranden för egna och andras barn, släktbesök och diverse som gjort att jag inte ägnat mig åt några av aktiviteterna i "Mitt sparår". Men för dig som följer boken skulle du ha tagit dig en funderare kring hobbysaker. D.v.s.:

MÅNDAG - FUNDERA KRING DINA HOBBIES

 • Ta fram ev. hobbymaterial från skåp och förråd. Påbörjade handarbeten, målarattiraljer, fotoutrusning etc.

• Samla allt material på en och samma plats. 

TISDAG - TA ETT BESLUT 

• Känn efter om något av hobbyprojekten fortfarande tilltalar dig. 

• Om ja, lägg upp en plan för hur du ska ta upp aktiviteten igen. Börja redan samma kväll med något litet på området. Sticka ett varv, måla lite på tavlan eller skriv ett par meningar på romanen. 

• De saker du inte längre är intresserad av gör du dig av med. Det frigör energi till det valda projektet och gör eventuellt någon annan glad. 

ONSDAG - SÅ ETT FRÖ

• Skaffa blomjord i affären och så ett frö i en kruka.

• Enkla odlingar är solrosfrö eller fruktkärnor av olika slag.

• Gula ärter kan läggas på jordbädd i ljust fönster. Vattna dagligen med blomdusch. Ärtskotten som skjuter upp kan du använda i sallader, klippa över omeletter eller ha på smörgås. 


Ovan solrosfrön. Så här säger Interwebz: "Blötlägg fröna i 24h och odla dem som groddar i “groddburk” tills en liten grodd tittar fram på alla solrosfrön. Lägg dem sedan på odlingsytan och låt dem växa till skott." Jag skulle säga strunta i groddburk och gör som dagisbarnen: Peta ner dem i en avkapad mjölktetra.

TORSDAG - SKAPA EN SPELLISTA

• Skapa en musiklista i mobilen för ett specifkt syfte.

• Exempelvis en lista att springa till, eller en lista att lyssna på medan du sysslar med vald hobby. 

• Passa också på att göra en poddlista med poddavsnitt du vill lyssna på. 

FREDAG - TEMAKVÄLL FILM

• Välj ut en flm eller serie från tablå-tv eller SVT Play. (Här inflikar jag ett tips efter att ha lyssnat på Alex & Sigge för ett par veckor sen: "Den goda viljan" går på SVT Play och Mein Gott vilken filmupplevelse. Jag har sett den tidigare, för många år sen, men satan vad bra den är, vilken skådiselit. Kräver en fyra-fem timmar och som tilltugg rekommenderas kallskuret och öl).

• Gör tilltugg som passar till flmen eller serien. Glass till en italiensk film eller vin och ost till en fransk. Försök att skapa en hemmaflmkväll med det lilla extra och försök framkalla känslor av förväntan inför visningen. 

LÖRDAG - HOBBY 

• Fortsätt med din under veckan valda hobby. 

• Undvik shoppingmiljöer och om du inte redan gjort det: Avregistrera dig från alla säljande nyhetsbrev. 

SÖNDAG - UTFLYKT 

• Testa ytterligare ett av de gratisnöjen du tidigare listat. 

• Alternativt gå en lång promenad då du lyssnar på musik eller podcasts. 

Syftet med den här veckan är att närma dig det som kallas Deep Year. Det vill säga att du stryper infödet av ny stimuli och istället utforskar det du redan har. ”Gräv där du står” skulle man kunna säga. Att vara kreativ, om än i det lilla, skapar förnöjsamhet och motverkar slentrianshopping. 

Veckans odling är en...

-------------------------------------------------------------------------

Sådärja, nu har du lite att bita i. Själv ska jag hälla upp en Ricard och ta mig ut till en boulebana.

Mvh
FruEfficientBadass

4 kommentarer:

 1. Oj, det där med att fundera över alla hobbies - vilken utmaning. Så många UFOs ( UnFinished Objects) det ligger runtomkring. O material till olika aktiviteter, i olika årgångar. Ska fundera rejält kring detta.

  SvaraRadera
 2. Tack för tittartipset "Den goda viljan". Jag hade aldrig börjat titta om du inte hyllat den. Den är helt klart sevärd.

  SvaraRadera
 3. Hmm. Nice alltså. Jag vet att du är frankofil, jag gillar också vissa delar, särskilt Rivieran. Men var det där din språkresande ättling nästan hamnade i farligheter?
  Ska försöka lura med mig familjen dit nån gång.

  Spargrisen

  SvaraRadera
 4. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

  Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta på 3%.
  * Höga godkännanden
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
  * Enkel onlineansökan.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
  E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447360502110

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

  SvaraRadera