Bowl med lax & sojamajonnäs

Ett receptbidrag från ett av barnen, från Tiktok såklart. Jätteenkelt och gott.


Ingredienser

3 dl jasminris
2 bitar lax
2 avokados
½ paket noriark, varje ark delas i fyra delar
1 dl kimchi
1 dl majonnäs
Japansk soja

Tillagning

1. Koka riset och ugnsstek laxen på 200 grader i 15 minuter.

2. Blanda majonnäsen med 2 tsk soja och lägg i en skål.

3. Finhacka kimchin och lägg i en skål. 

4. Ställ fram skålar med kokt ris, lax, skivad avokado, kimchi och sojamajonnäs. 

5. Var och en lägger upp ett lager ris på sin tallrik. Därefter lägger man på en laxbit (en tredjedels lax räcker), mosar den med en gaffel och blandar in den i riset. 

6. Häll på en skvätt soja och blanda in i lax- och risblandningen.

7. Ringla över sojamajonnäs i valfri mängd.

8. Fyll 1/4-dels noriark med risblandningen. Toppa med avokado och kimchi efter smak.

Rättens ekonomi

Ingredienserna kostade runt 110 kronor och då räckte det till fem personer och en matlåda.

Mvh/
FruEfficientBadass


7 kommentarer:

 1. Exakt med ovan ingredienser äter vi våra bowls och alla tre barnen äter massor så vi kör detta säkert en gång i veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i ett förhållande med Anderson i flera år gjorde han slut med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha tillbaka honom så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformler som kunde hjälpa mig att besvärja honom för att få tillbaka honom men jag är typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget val än att prova det, jag mailade trollformlern, och han sa till mig att det inte var några problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han förtrollade och överraskande nog den andra dagen, klockan var runt 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag blev så glad och gick till honom. Det var så vi började leva lyckliga tillsammans igen. Sedan dess har jag gett ett löfte att alla jag känner som har problem med relationen, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla trollformaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Kärleksbesvärjelser
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Örtkur för alla sjukdomar/sjukdomar
   4) Äktenskapsbesvärjelser
   5) Graviditetsbesvärjelse
   6) Uppbrottstrollformler
   7) Dödsbesvärjelse
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har några problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Eftersom jag är så trött på att hitta på mat så älskar jag alla TikTok-förslag som barnen kommer med. Den här laxen gör vi också, och TikTok-pasta och förstärkta snabbnudlar i olika varianter. Billigast och mest poppis middag just nu är dock "ungersk soppa", soppa gjord på gröna torkade ärtor från vår lokala ungerska butik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag inte kommer att gå in på TikTok undrar jag om du kan dela med dig av TikTok-pastan?

   Radera
  2. Typ såhär: Ringla lite olivolja i en ugnsfast form, lägg två block fetaost bredvid varandra i mitten, halvera två askar körsbärstomater och lägg runtomkring. Strö över lite chiliflakes och lite torkade eller färska örter efter smak och ha lite mer olivolja på tomaterna. Baka i ugnen på 225° i 30-40 minuter. Gojsa ihop allt i formen och blanda med nykokt pasta (400 gram torr). Servera!
   Jag har ibland i lite paprika, lök och vitlök i ugnsformen också beroende på vad som behövs ätas upp ur kylen.

   Radera
 3. Fem personer plus en matlåda? Fattar att ni kommer billigt undan när ni äter som sparvar. 0,75-1 dl ris (okokt mängd), en hel laxbit (portionsbit på 125 gr) plus tillbehör skulle jag vilja ha för att bli mätt. Är kvinna i ca samma ålder och storlek som fru EB.

  SvaraRadera