Projekt skafferi

Ja jag vet att ni börjar ledsna på dessa sorgliga skrymslen jag håller på med, men det här är sista jag lovar. Och om du inte orkar ta dig igenom hela kommer den frugala poängen här: Använd rester av tapet och färg när du fixar till sekundära ytor i ditt hem. 

Faktum är att jag inför min skafferi-makeover (kraftigt uppeldad av YouTube-videos på området) stod och vägde en flamingotapet i hand på Rusta, sneglandes mot en ärtigt grön färg att komplettera med. "Det kunde ju vara lite skojigt" tänkte jag. Tänk, så otippat att komma in i vårt gamla skafferi och se en fränt Miami Vice-inspirerad fondvägg! Tills jag insåg att denna tusenkronorsmanöver inte ens skulle synas för alla de saker a.k.a. mat som skulle skymma väggarna. 

Så jag rotade runt bland tapet- och färgslattar hemmavid och nedan ser du resultatet:

Före

Efter


Före

Efter

Lite lamt att jag måste skriva "före" och "efter" under bilderna, men det är som sagt inte Youtube-standard på mina remakes. Poängen är dock att skafferiet känns så mycket fräschare nu med ett lager ny färg (lite ljust blått, lite ljust grönt), borttag av hyllkantsspets från 1960-talet samt tapet på höger sida. Som synes två olika men vem bryr sig, i princip hela väggen täcks nu av Corn Flakes-paket och BIB:ar (basen i vår hushållning). Kostnad noll kronor eftersom allt, även tapetlim, redan fanns i huset.

Så, das war das, inget mer inredningsarbete nu på ett tag, har en Proustserie att läsa. Men vad har du haft för dig på sistone?

Mvh/
FruEfficientBadass

14 kommentarer:

 1. Sydde två par byxor åt petiga tonåringen, av dyr-tyg. Ett par vita linnebyxor med fram- och bakfickor och ett par svarta hampabyxor med samma. Materialkostnad totalt: runt 600 kr - byxor från Cubus eller HM hade varit billigare, men hemmasytt av förtvättat tyg ger oslagbart bättre kvalitet och passform. Jag är också mycket nöjd eftersom hon annars dömer ut det mesta jag syr som jättefult.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte så säker att det varit billigare att köpa, inte ens på H&M eller Cubus. Priserna har gått upp! Ser numera ofta nya klisterlappar med högre pris än på lappen under. 30 kr mer, 50 kr mer, ibland 100 kr mer än veckan innan. En lunchrestaurang har ökat priserna med 20%! Märker sådant lätt då jag ofta går i affärer och ögonshoppar efter inspiration och sedan hittar liknande på scond hand eller loppmarknader.

   Prissynaren

   Radera
 2. Max bjuder på ett recept som belöning.

  Rabarbercurd
  6–7 dl

  500g rabarber
  1 dl vatten
  2 dl strösocker
  1 ägg (L)
  50g smör (saltat)

  Skölj rabarbern och skiva den i centimetertjocka bitar. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Koka i 10–15 minuter. Rör om då och då. Lägg på ett gläntat lock mot slutet om det börjar stänka.
  Mixa allt slätt med en mixerstav. Ställ tillbaka kastrullen på plattan på låg värme. Rör i ägget och smöret och låt det svalna. Servera med vaniljglass.

  SvaraRadera
 3. Satt precis och googlade på linnebyxor på Sellpy.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade du något snyggt? Är osugen på att sy till mig själv så jag kanske också ska Sellpy-a.

   Radera
  2. Jo, men jag köpte inget. Har ett par linnebyxor jag fyndade på loppis för några år sedan men de är lite stora. Går emellertid att knyta ihop med ett skärp så kör på dem ett tag till.

   Radera
 4. Jag har grävt en rabatt för att kunna peta ner de dahlia-knölar jag fick av en snäll kompis. Och så har jag skördat rabarber. Kanske ska jag göra rabarbercurd av den? Fast jag har ju också sett ett intressant recept på rabarber-gin. Det lutar nog åt det senare.
  DDT

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyckades ju (?) göra nyponvin i år. Minus att det blev kolsyrat vilket jag upptäckte inne i det i inlägget omskrivna skafferiet. Vilket gör att de nymålade väggarna nu har en klibbig hinna av sötsliskigt nyponvin.

   Radera
 5. Är helt matt efter att ha förpackat 16 kg nötfärs i plastpåsar om 125 g portioner (en portion räcker till barnens veckoranson tacos). Men nu har vi så att det räcker något år eller så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha wow. Egna inköpskanaler? För jag antar att färsen inte var från Kvantum.

   Radera
  2. You bet! Men kanske inte så exklusivt ändå. Googla "köttlåda" + ort/område nära där du bor. Dyker helt säkert upp träffar på småbönder som säljer kött direkt utan mellanhänder några få gånger per år. Inte lika billigt som billigaste köttfärsen på lågprisbutik, men 150 kr kg känns prisvärt för ekologist naturbetat kött där korna till högsta grad bidrar till ett himmelsk landskap i mitt närområde. Är man riktigt frugal frågar man vad de tar för kok- och märgben eller inälvsmat och lagar sig underbar köttgryta och buljong.

   Radera
 6. Sluta inte med dessa inlägg! De är min höjdpunkt på hela veckan 🙏

  SvaraRadera
 7. Kul ändå att se att keramikskålen som ni fick i bröllopspresent av oss fortfarande hänger med! 😊

  SvaraRadera
 8. Gjort sådant som ligger i linje med att till exempel ta sig an en serie av Proust. Det vill säga i möjligaste mån undvikit beteenden, ofta av konventionell art, vilka alltid utmynnar i upplevelsen att man sakta men säkert verkställer ett fakeliv.

  Vore förmätet att försöka precisera vad som inte är en förljugen tillvaro eller vad som är det. Sanningen finns ju i betraktarens öga, som det sägs. Har själv väldigt små pretentioner på vad som är vettigt "att ha för sig". Eller jättelika sådana, beroende på hur man ser det.

  Senaste veckan har varit lugn och skön. Konflikter, besvärande krav och drama, vilka förekommer i jobbsammanhang mer eller mindre latent, göre sig icke besvär. Vistats i sommarstugan. Satt plantor där och förlorat mig i vattnets rörelser och skapelsen i stort. Spenderat oceaner av tid på konditori i samtal med från arbetslivet utrangerade existenser. Fick där ett tips om en sagolikt vacker plats att övernatta vid. Ser fram mot att vid en av Lapplands nationalälvar, under ett vindskydd, somna in med en sprakande eld intill. Löptränat, exercerat på den inre resan och varit på bibblan.

  Fann ett flerfaldigt prisbelönt verk med titeln "Minnen av Minnet" av Maria Stepanova. Blev lite nyfiken på den. Från baksidestexten; " När faster Galja dör lämnar hon efter sig en lägenhet full av bråte. Ingen vet var alla gamla saker kommer ifrån och fotoalbumen är fyllda av gåtfulla och främmande ansikten. Författaren börjar sortera i släktens minnen, och fram växer en märkvärdig text som hon burit med sig hela livet."

  Vänliga hälsningar
  //B
  SvaraRadera