Utfall 2021

Jag ser att årssammanställningarna regnar som katter och hundar i bloggosfären och jag vill ju inte vara sämre jag. Jag har emellertid haft så fullt upp med att leva fan i storstan (vilket lyckligtvis slutar imorgon i och med återresa Hudik annars hade 2021 års avkastning snart varit ett minne blott) att jag inte haft tid att förhäva mig.

Minstingen har snott mus+matta i någon form av Minecraftrally så ni får lita på mig utan skärmdumpar från Avanza (är så boomer att jag inte kan hantera plattmusen för klipp och klistra).

- Gjorde mig av med Swedbank Robur Ny Teknik till förmån för Spiltan. Den senare är nu typ 90 procent av mina innehav. Spiltan hade ju en rejäl dipp i somras men knatade upp igen. Är glad att jag ditchade Ny Teknik.

- Min utveckling landade på +36,78% mot snitt-Avanzianens 20,06%.

Intressant att notera att OMX30 slutade på +29,07% vilket innebär att gemene Avanzasparare hade haft att vinna på en enkel indexfond snarare än att ratta runt en egenhändigt utvald portfölj av "vinnaraktier".

Jag tycker nästan att det är läskigt med börsår som detta. Det går för bra! När ska det vända? Ända sedan sparstart har jag, och många av er som läser, haft formidabla börsår. Nu har jag inte grafen med mig där jag noterar varje årsavslut, men har för mig att det legat i spannet 11-41 procent varje år. 

Hur slutade det för dig?

Mvh/

FruEfficientBadass


17 kommentarer:

 1. Har som du nästan bara Spiltan (härmade dig rakt av då jag har noll intresse för detta förutom att få in lite flis). Mitt årsresultat blev +35,68%. Tackar ödmjukast!

  SvaraRadera
 2. Det gick helt ok även för min portfölj. Cirka +36,4% med en "global" portfölj. Detta år har dock börjat med att man har blivit örfilad tillbaka till ödmjukhet, skönt...

  SvaraRadera
 3. Ja, ett fantastiskt börsår! Jag håller nästan jämt med dig (aktierna +37,9% och fonderna +33,8%).

  Hur länge det kan fortsätta uppåt? Ja, den som det visste. Jag trodde att vi nådde vägs ände för länge sedan...

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 4. Jag undrar vad alla ekonomibloggar ska skriva om när det går nedåt på börsen under längre tid.

  Hoppas din man mår bättre snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi utdelnings/värde-investerare som varit med under nedgångar brukade skriva om aktier som gick att köpa oförtjänt billigt. Eller om hur trevligt det var med regelbundna utdelningar oavsett vad börsen har för sig för dagen.

   Radera
  2. Ja det är iofs en stor fördel med nedgångar :)

   Radera
 5. Vill bara säga att jag tycker om ordet "plattmusen".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avlägsen släkting till linsmusen

   Radera
 6. Slutade på +42,74%. Renodlad aktieportfölj med Beijer Alma som draglok och SHB A som kassako. Bäst av allt är dock att jag fr.o.m. i år får över 200 000 i utdelningar, efter skatt (har både ISK och depå), och det kan jag leva på. Målgång FIRE!

  /Max

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt! Stort grattis!
   XoX

   Radera
 7. Ja de flesta som pratar om FIRE just nu har inte gått igenom bankkraschen och IT kraschen - Covid dippen var ingenting i jämförelse

  SvaraRadera
 8. Blev också först förvånad över att "snitt-Avanzianen" inte hade bättre avkastning, men det kan nog delvis förklaras av att vissa kör räntefonder också för att man tänker det är mer safe. Frågan är till hur stor del.

  SvaraRadera
 9. Hej Fru EB!
  Jag har också ett fint år bakom mig och mina investeringar har stigit fint. Problemet med snittAvanzianen är att den räknar med alla pengar du har på Avanza. Som jag, har en del pengar på sparkonto som såklart inte avkastat så bra. Eftersom jag inte bara har mina aktier och fonder hos Avanza så drar jag ner statistiken för snittAvanzianen. Kan tänka mig att det är många som har sparkonton med en del pengar på Avanza.

  Alla bloggare publicerar nog bara sina aktie och fondportföljer och då blir det lite "orättvis" mot snittavanzianen.

  Så tror jag iaf.

  Hursom, kul att det gick bra för dig också. Undrar när det börsen börjar avkasta lite mer "normalt" igen. För som du skriver har det varit galet bra år den senaste tiden.

  Mvh PB?

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  PB Surveys - Min egna panelsida, tjäna pengar på undersökningar

  SvaraRadera
 10. +41,13% med huvudsakligen svenska och nordamerikanska utdelningsaktier, men också en svensk Magic Formula-portfölj och några fonder & ETF:er.

  SvaraRadera
 11. KISSmetoden ftw.

  Avanza 39,5% ca och Lysa 30% ca. Verkligen helt galet guttigt. Hoppas också på sans i uppgångarna framöver på något sätt.

  SvaraRadera
 12. Att folk bryr sig för lite om pengar är inget större samhällsproblem...😁

  SvaraRadera
 13. LÅNEBJUDANDE FRÅN "NOVELTY FINANCE INC"

  Hej!!! Är du i behov av ett lån? Om ja, kommer jag att rekommendera dig att ansöka om ett lån genom Novelty Finance Inc.

  Jag heter Davina Claire, jag är finanschef för Novelty Finance och du kan ansöka om ett lån hos mitt företag och ha ett lån på ditt konto inom 24 till 48 timmar. Det har kommit till min kännedom att många människor har så svårt att få ett lån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner på grund av hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldkvot, låg kreditpoäng eller andra skäl.

  På NOVELTY FINANCE tillhandahåller vi finansieringslösningar. Vi erbjuder alla typer av lån (Personlån, Företagslån och många andra). Vi erbjuder flexibla och flera lånealternativ, inklusive säkrade och osäkrade lån, lång- och kortfristiga lån som är skräddarsydda för dina ekonomiska behov.

  För frågor/frågor? - Skicka ett mail till [noveltyfinances@gmail.com] eller ring / WhatsApp via: +447915601531]

  Vi strävar efter att göra lån enkelt, bekvämt och prisvärt.

  Vår tjänst är mycket snabb, pålitlig och pålitlig och du kan låna upp till 5 miljoner euro till en subventionerad ränta på 3 % per år. Vi är rätt företag att kontakta när du är i akut behov av ett lån.

  Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök, vår tjänst är tillgänglig 24/7. Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst på din egen bekväma plats med din telefon eller din bärbara dator, allt du behöver göra är att skicka oss din låneförfrågan via:
  E-post: (noveltyfinances@gmail.com)
  WhatsApp/ Telegram: +447915601531
  Telefon: +447915601531

  Vi är alltid glada över att ge ekonomiskt stöd.

  SvaraRadera