Camp FI Gävleborg

I lördags körde vi första (men inte sista!) omgången av Camp FI Gävleborg. Varför gjorde jag inte detta direkt när vi flyttade upp, nu känner jag plötsligt folk på orten!? Förutom från Hudiktrakten kom folk från Gävle, Sundsvall, Skellefteå och Umeå. Smått komiska scener när Hudikfolket sammanstrålade och började nysta i sina sociala kopplingar. "Är det inte du som/Går inte ditt barn på" och sen några lager till på det: "Men då är ju du gift med/syster med" osv. Lite kul när min man dök upp senare på kvällen och en av deltagarna fick en sekundsnabb skymt av honom ute på gården och utbrister "Men honom känner ju jag!". 

Jag ska inte strö salt i såren på er som inte bor i norr men det var mycket trevligt. Precis som jag kunde konstatera efter Stockholmseventet för några år sen: FI-folk är så lätta att socialisera med. Inte bara är de/vi bjussiga med sina livshistorier, vi är överjävliga på att lyssna. Det ÄR ju också befriande att kunna sitta runt ett bord och namedroppa idoler och alla nickar instämmande, inga förklaringar nödvändiga.  


Nu pratade vi i ärlighetens namn inte så mycket FIRE annat än lite rutinmässig slutshaming av consumer suckers och folk som okynnesrenoverar sina kök, utan ämnena rörde sig i spannet Lifvet, Konsten och jag tror att vi även talade om My Little Ponies. 

Hade jag varit lite mer solid hade jag bett den finska start-up-kompis jag träffade kvällen innan att dra igång ett nytt bolag: Match.com för frugal weirdos. Inte nödvändigtvis en datingapp (det finns ju en sån i den amerikanska FIRE-communityn) utan för att träffa vänner. Det är ju NOLL uppstartssträcka och ALLTID trevligt. Jomen visst, jag har till dags dato ännu inte träffat någon i sekten som är bufflig eller svår. I brist på denna produkt: Har någon några förslag på hur ni ska kunna mötas? Jag tänker exempelvis att man på mitt Insta kan skriva en kommentar på gårdagens inlägg om var man bor och sen är det fritt fram att kommunicera via era profiler. Bara en tanke. 

Mvh
FruEfficientBadass

25 kommentarer:

 1. Piggelinkarlsson7 augusti 2023 kl. 07:31

  Underbart! Jag med familj flyttar till Karlstad i höst och har funderat över hur vi ska ta oss an vår nya region. Hosta Camp FI Värmland känns nu självklart! Värmlänningar; anybody out there?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns fler värmlänningar här boendes i Karlstad som gärna träffas:)

   Radera
  2. sanna.hagberg@hotmail.com om ni vill komma i kontakt med vår familj i Karlstad :)

   Radera
  3. Piggelinkarlsson8 augusti 2023 kl. 19:31

   Kul! Mail kommer inom kort :)

   Radera
  4. Vad kul, då kanske vi kan styra upp en träff framöver :) Alltid kul att träffa likasinnade!

   Radera
 2. Lämnar du mat på tallriken när du är färdig??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej, allt blandades och blev matlådor sedan...

   Radera
 3. Ser härligt ut. Kan bara instämma att med FI människor är startsträckan obefintlig och diskussionerna göttiga.

  Malmö här - alltid kul att träffa fölk.

  SvaraRadera
 4. Vilken kväll! Tack alla som var med och förgyllde och tack för möjligheten att få vara med! Hälsningar Sundsvallsbon

  SvaraRadera
 5. Synd att jag inte kunder närvara. Bor i Vänerborg.
  /Christoffer S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bor mellan Vänersborg och Göteborg.
   Vänligen
   //Jonas L

   Radera
  2. Jag bor också i Vänersborg! Vi kanske kan dra ihop något för folk i närheten? :)

   Radera
  3. Tycker jag absolut:)
   //Jonas

   Radera
 6. Problemet med att skriva på Insta är att då slutar man vara anonym även för massorna. Jag skulle gärna se att deltagaren från Umeå drog igång något. 😊 Det är inte alltför långt bort från oss.

  SvaraRadera
 7. Skellefteå funkar också. 😊

  SvaraRadera
 8. Stort tack Fru EB!
  Generöst att öppna upp sitt hem för allsköns främlingar :)
  Mycket härlig kväll!

  /Erik i Umeå

  Ja, Skellefteå, vi kan hitta på något vid tillfälle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då kan jag från Piteå också haka på :)

   Radera
  2. Samma här, en till från Piteå här!

   Radera
 9. Det var en galet trevlig kväll som lätt kunnat vara en hel helg (såå mycket mer man velat veta om dessa uber-trevliga och spännande människor som också kom med fantastisk mat). Hoppas samtalen fortsatte in på småtimmarna efter att systrarna hej och hå blev för trötta (1. Tackade jag verkligen nej till ost?? 2.Insåg dagen efter att jag citerat fel Allen film. 3. Men namedroppade Lech Wałęsa - not bad indeeed) Heja dig Fru EB och heja oss!

  SvaraRadera
 10. Jag bor i Göteborg 😃 Hade varit kul om det finns fler?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göteborg och Vänersborg känns som ett hanterbart stor region att samlas inom:)
   Vänligen
   //Jonas L

   Radera
  2. Absolut 🙌🙏😃

   Radera
 11. Göteborg hade varit väldigt kul, har funderat på vart man skulle kunna träffas Jim från fb choosefi gruppen drog något här för nåt år sedan. Kunde inte vara med då men hade gärna varit med om det blir igen

  SvaraRadera