Tips 39: Lev minimalistiskt

 Tips # 39: Lev minimalistiskt

Och då menar jag inte att du ska leva japanese style med bara en tatami-matta och en mugg. Jag menar att du ska fokusera på att enbart äga föremål som antingen är användbara eller som skänker dig stor glädje. Det gäller alla områden i ditt liv. En enkel basgarderob. Ett slimmat make-up-kit. Bara de böcker du vill läsa om. Två lakan-set: Ett du använder, ett som ligger i tvätten. Samma med handdukar. Spar tid, energi, pengar, miljö och gör det så mycket lättare att leva. Stäva efter att aldrig ha mer prylar än det går att frakta i en liten skåpbil när du flyttar. Om du ska flytta utomlands tar du med dig det som ryms i en stor resväska. Prylmängder är för dummies.

Mvh

FruEfficientBadass

8 kommentarer:

  1. Absolut! Dessutom kvalitet över kvantitet. Det är lätt att samla på sig junk, så värt att rensa regelbundet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du behöver inte rensa regelbundet om du anammar ett minimalistiskt synsätt på dina inköp. Ingen in = inget som behöver rensas ut.

      Radera
    2. Funkar säkert i ensamhushåll, eventuellt med två vuxna. Med barn… det är där junket kommer :)

      Radera
  2. Ett trick för att leva minimalistiskt är att först göra plånboken minimalistisk. Har man inte sitt betalkort med sig är det svårt att begå spontanköp.

    SvaraRadera
  3. Jag äger så lite som möjligt i dagens samhället så minskar jag risken att bli av med dom.T.ex så har jag ingen bil då jag inte har något behov av bil och därmed minskar jag risken att få bilen stulen eller delar från bilen stulen som är väldigt vanligt numera.Det var länge sedan som jag insåg att kläder som kan tvättas samtidigt är att föredra så därför har jag inga vita kläder eller kläder som behöver tvättas separat i låga temperaturer.Däremot älskar jag att kunna köpa det jag vill ha i affären även om jag mestadels äter enkel och billig mat som jag gillar.Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera
    Svar
    1. +1 på att bara ha kläder, sängkläder och handdukar som kan tvättas tillsammans.

      Radera
  4. Värt att ha flera uppsättningar med sängkläder och handdukar, framförallt om man inte har egen tvättmaskin. Badutflykter, övernattningsgäster och magsjukor gör att ett förråd är nödvändigt för oss. Vill också ha ordentligt med mat, filtar, batterier, vatten osv för att vara beredd vid olika kriser som förhoppningsvis aldrig kommer.

    SvaraRadera
  5. Köp fysiska kulturella produkter. Vägra streaming!

    Skaffa en boksamling, filmsamling, musiksamling! Kurera den hårt!

    Slösa pengar på kultur!

    SvaraRadera