Tips 43: Utför goda gärningar

Tips # 43: Utför goda gärningar

Forskningen är entydig: Våra nivåer av tillfredsställelse och lycka ökar om vi gör goda saker för andra. Det kan vara allt från att regelbundet jobba med volontärarbete, åka utomlands och gräva brunnar i fattiga områden. Men det kan vara superenkla saker som att hålla upp dörren för någon eller ge någon en kram som behöver det. Det är på sätt och vis en egoistisk handling, eftersom det får oss att må bra. Man kan säga att du liksom genskjuter lyckan. Istället för att, som vissa andra, springa som galningar i ekorrhjulet för att göra karriär så att du tjänar mycket pengar för att kunna köpa fancy prylar (vilket inte ger lycka) går du direkt pudelns kärna: Själva lyckoknappen. Du behöver alltså inte plåga dig genom en astrist karriär och en massa miljöförstörande konsumtion, du kan bara hjälpa en medmänniska för att nå bättre resultat. För vad är det alla jagar om inte lycka? Det är ju själva målet, eller hur?


Mvh

FruEfficientBadass

7 kommentarer:

  1. Ge blod! Få saker ger mig så mycket lycka innan, under och efter. Otroligt enkel handling för oss som kan, men utdelningen är maximal. Dessutom får jag alltid ett hopp om mänskligheten när jag är där och ser alla människor som vill hjälpa till.

    Hoppas också en dag få bidra med mina stamceller till en cancersjuk patient. (vill ju inte att någon ska få cancer, men vad fint att få hjälp någon bli frisk).. Att verkligen rädda livet på någon. Tips till alla som är under 35år att anmäla sig till Tobiasregistret.

    SvaraRadera
  2. hörde just på radio att Neanderthalarna hjälpte ett barn med downs syndrom och dövhet. t o m i det hårda liv de levde visste de att det altruistiska är livets mening.

    SvaraRadera
  3. Tar man inte jobb från den lokala befolkningen när man gräver brunnar i utlandet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var nog bara en förenkling av vad som menades. Av egen personlig erfaring så leder man arbetet genom att anställa folk lokalt. Ledaren kan också vara anställd lokalt beroende på utbildningsnivå i området.

      Radera
  4. Finns det en paradox i detta att man blir lycklig av att hjälpa andra men blir utbränd och olycklig om man arbetar med att hjälpa andra så som sjuksköterska, socialarbetare och lärare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad jag förstår blir dessa grupper utbrända och olyckliga eftersom systemet de arbetar i hindrar dem från att hjälpa människor. Dels pga att det finns för lite resurser och dels för att de överöses av dokumentationskrav.

      Radera
  5. Jag upplever helt enkelt underverken av Dr GIDEONs örter. Gud kommer att fortsätta att välsigna dig Dr GIDEON rikligt för det goda arbete du gör i människors liv genom att bota dem från olika typer av sjukdomar. Jag kommer att fortsätta att vittna om ditt goda arbete. Jag levde med typ 1-diabetes för 6 månader sedan och läkaren sa till mig att det inte finns någon . Jag trodde inte på honom och behöll min tro i hopp om att jag en dag skulle bli botad från denna hemska sjukdom. För bara två månader sedan såg jag ett inlägg på diabetesforumet om en örtläkare vid namn Dr GIDEON om hur han botar människor från sjukdomar med sin rot och örter och jag kontaktade snabbt Dr GIDEON på WhatsApp och jag förklarade mitt problem för honom och han berättade för mig . oroa dig inte, han skulle bota mig och han förberedde verkligen örtmedicinen och skickade den till mig via UPS och gav mig sedan instruktioner om hur jag skulle ta den. Efter tre veckors intag av örtmedicinen gick jag till min läkare för kontroll och mitt diabetesresultat visade negativt och läkaren sa till mig att det inte finns några spår av diabetes i min kropp och diabetesen är helt borta. Du kan också bli botad från alla slags sjukdomar genom att kontakta Dr. GIDEON på WhatsApp +2347042191323
    E-post: drgideon611@gmail.com

    SvaraRadera