Tips 46: Kom i tid

 Tips # 46: Kom i tid

Kom alltid i tid. Till möten med vänner och till jobbet. Det finns ingenting som är så störande som folk som aldrig kommer i tid. Vissa människor sätter detta i system; de vill inte komma i tid med risk att stå ensamma och glo och ”göra bort sig”. Detta är, som du säkert fattar, ett tecken på dålig självkänsla. Men du har ju inte dålig självkänsla, så du dyker upp i tid. På en arbetsplats är folk som inte kommer i tid de som inte får fortsatt anställning, just sayin’. Hur lyckas man då komma i tid? Man ser till att ha marginal. Om du ska vara på punkt X om trettio minuter, räkna då med att det tar 45 minuter. Så enkelt är det. Bara gör’t.

____________________________________________________

Som ni märker har jag en fixering vid tid och ni anar kanske att om vi ska träffas i verkliga livet gör ni bäst i att vara i tid. Jag har redan tjatat om detta så jag har inga kommentarer. 

Detta var sista punkten i mina tips till barnen. Vad har jag glömt?

Mvh

FruEfficientBadass

24 kommentarer:

  1. Jag har gått ut stenhårt åt mina juniorer att de ska betala sina räkningar så fort de får lön. Sen kan de shoppa, festa, resa, whatever med det som finns kvar. Inte tvärtom!
    Dessutom har jag varit Elak Morsa och tvingat dem att betala "hyra" (symbolisk summa som inte alls var i närheten av en riktig hyra) så fort de fått sin första lön och bodde kvar hemma.

    SvaraRadera
  2. Tips xx
    Se/läs/lyssna på nyheterna dagligen om inte sånär på. Behöver inte vara en timmes Rapport, 5-15 minuters podcast/radio räcker.
    Att hänga med i vad som händer i världen är inte bara viktigt för världsuppfattningen, det ger perspektiv och skapar passion också.
    Man får förståelse i hur ens egna läge förändras i förhållande till världen. Varför går priserna upp? Varför finns inget toapapper? Varför bildas främlingsfientlighet mm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja! att bo i Sverige som i-land och inte intressera sig för hur andra (mindre lyckligt lottade) har det är low-life.

      Radera
    2. Om man vill förstå sin omvärld är det viktigt att undvika Public Service, dvs SVT, Sveriges radio osv, då dessa alltid har så vinklade inlägg att det är omöjligt att förstå vad som händer i världen oavsett om d3t gäller Hamas, oroligheter i Storbritannien, amerikanska presidentvalet, franska presidentval, kriget i Ukraina, migrationsfrågan, utsläpp av co2 va klimatpåverkan osv.
      Svenska media gör dig inte informerad utan tvärtom. Tyvärr.

      Radera
  3. Mycket bra råd allihop, tycker jag. Så mycket enklare och bättre tillvaron skulle vara om alla följde dem.

    En grej jag stör mig på är när folk håller på med sin mobil i samband med umgänge. Vem får lust att berätta något för någon som har sin uppmärksamhet någon annan stans?

    SvaraRadera
  4. Fantastisk lista! Har du skrivit någon punkt om att hålla kropp och knopp i trim med hjälp av träning? Det räcker ju ofta med 20-30 min styrketräning på vardagsrumsmattan 2-3 ggr/v och daglig promenad eller cykeltur på minst 30 minuter.

    SvaraRadera
  5. Prata inte i mobilen med högtalaren på när man är bland folk

    SvaraRadera
    Svar
    1. +1 på den. Och tittar på shorts etc med högtalarna på ute bland folk. Ofta gamla människor som håller på med detta otyg.

      Radera
    2. Konstigt nog många gamla som håller på med detta otyg och inte yngre. Hatar det där burkljudet däremot folk som sitter och samtalar på lagom ljudnivå är bara trevligt, på bussar och dylikt.

      Radera
  6. var laglig. https://www.dn.se/kultur/pirat-tv-vaxande-problem-for-tv-bolagen/

    SvaraRadera
  7. Sitt inte och håll på med din mobil på arbetstid när kollegor är närvarande. Det signalerar nonchalans och ointresse. Både för dem som personer och för arbetsuppgifterna. Du uppbär inte lön för att vara ute på Tinder/ titta på youtube-klipp/ smida helgplaner med dina polare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gamla gör det på grund av att det är lättare för den (oss😊) att höra vad motparten säger. Tror jag i alla fall att det beror på. Liksom att många inte är medvetna om hur hög volym det i själva verket är. Anhöriga bör informera om detta. Jag har ALDRIG högtalare på bland folk. Det är ett riktigt otyg.

      Radera
  8. Jag har alltid varit väldigt noga med att komma minst en kvart innan utsatt tid oavsett vad det gäller.När jag skall ut och flyga så är jag alltid bland de första att checka in för planet väntar inte om jag skulle komma sent för att det var kö i trafiken eller något annat som att man får en punktering på vägen till flyget.När jag arbetade och körde långtradare var jag nästa alltid den första lastbilen i kön innan hamnen öppnade för att det man får gjort på förmiddagen är det viktigaste på hela dagen oavsett vilken typ av arbete det handlar om.Jag väntade hellre en timme innan hamnen öppnade på morgonen än att jag väntade i två timmar eller ännu längre om jag skulle ställa mig i kö på eftermiddagen dagen innan.Man skall respektera andras tid så enkelt är det och därför är det viktigt och en självklarhet att man passar tider i vårt samhälle.Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera
  9. Att använda människors namn, tex när de hälsar eller när helst er passar, mycket trevlig gest.

    Att man provar själv innan man ber om hjälp och kör sig kämpa.

    Allmänt; hjälp barn/människor att hjälpa sig själva, istället för att utföra sakerna åt dem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkvärt tips det sista. Lättare sagt än gjort. Men viktigt.

      Radera
  10. Gå med i facket tycker jag saknas. Arbetsplatser med organiserad arbetskraft ger mer i lönekuvertet.

    SvaraRadera
  11. Var inte kvar med en partner bara för att du är rädd för att vara ensam / tycker det är bättre för din ekonomi / hen har en bil eller bostad

    SvaraRadera
  12. Tusen tack för alla tips fru EB. Kommer du lägga dem i en länk så man kan printa alla i ett dokument?

    SvaraRadera
  13. Det har gått över en månad och det verkar som att allt är tillbaka till det normala. Han har börjat behandla mig bättre och det har varit en läkningsprocess för oss båda. Mardrömmen som varade i nästan 2 år är äntligen över. Det är som om vi har blivit kära igen! Vi har båda lagt det förflutna bakom oss och försöker gå framåt, och för första gången på länge verkar framtiden så mycket ljusare. Jag kan inte beskriva med ord hur tacksam jag är mot Dr Sunny! Det är som att vi äntligen har återupptäckt de där sakerna om varandra som fick oss att bli kära från första början. All oro och stress har bara försvunnit. Tack Dr Sunny för att du räddade mitt trasiga äktenskap. Min man och jag lever lyckliga igen. Allt tack vare Sunny. Kontakta honom för att återställa ditt äktenskap E-post: drsunnydsolution1@gmail.com Ring eller Whatsapp +2348082943805

    SvaraRadera
  14. Halloj , hoppas allt går bra med nya jobbet och att livet flyter på någorlunda friktionsfritt!/Em

    SvaraRadera
  15. Hoppas du mår bra på nya jobbet och i livet! Saknar dina inlägg 🩷
    Jag går själv igenom en separation nu och har inspirerats såå mycket av dig. Läser gärna mer om hur du hanterar allt med coparenting och livet i stort som skild!

    SvaraRadera
  16. Jag rekommenderar starkt denna tjänst för dem som har svårt att försöka återställa sin relation/äktenskap. Han är den verkliga affären. Du kan nå Dr Gideon på WhatsApp: +2347042191323 av respekt för dig och dina trollformler måste jag göra detta vittnesbörd känt. Jag har varit på andra spell spins utan resultat. Jag ville bara komma till dig tidigare, jag fick det bästa av dig. Min exman har varit borta i åratal och jag har åkt överallt och besvärat hjälp men till ingen nytta förrän min vän presenterade mig för Dr Gideon. Efter att kärleksförtrollningen var klar fick jag äntligen ett samtal från honom. Hans besvärjelser gjorde underverk och min man är full av kärlek igen. Det var som ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor som sa att jag skulle förlåta honom, jag blev verkligen förskräckt och chockad när min man knäböjde och bad om förlåtelse och att jag skulle acceptera honom tillbaka. Jag har väldigt ont om ord och är glad, du är en Gud sänd till mig och hela min familj. Och nu är jag en glad kvinna igen. Tack så mycket Dr Gideon Alla som letar efter riktiga trollformler kontakta Dr Gideon på WhatsApp/Viber: +2347042191323
    E-post: drgideon611@gmail.com

    SvaraRadera