Tips 44: Jobba på McDonald's

 Tips # 44: Jobba på McDonald’s

Inte bara är det bra för cv:t (många arbetsgivare tycker det är bra med erfarenhet från snabbmatskedjor, visar att du kan komma i tid och inte vara en idiot), det är ett jobb du kan ha rätt så tidigt i livet. Du lär dig struktur, kundbemötande, företagshiearki, kort sagt: En crash course till det normala yrkeslivet. Sen kan du göra vad du vill med den kunskapen, men då har du i alla fall provat. Och tjänat lite pengar på kuppen.

______________________________________

Kommentar: Alla bör ha minst en shitty job experience. Allt är givetvis bra (mellanbarnet jobbar som barnvakt och i glasskiosk), men vad jag vill säga med denna punkt är att det finns en extra uppsida i att tidigt jobba i en traditionell företagshiearki i syfte att förstå hur en sådan funkar medan du är formbar.

Mvh

FruEfficientBadass



10 kommentarer:

  1. Vänder mig lite grand mot användningen av ord som "shitty job" och skräpjobb. Man skall aldrig nedvärdera hederliga yrken på det sättet. Det finns inga skräpjobb, bara olika sätt att försörja sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. och använd för allt inte ord som: städare - använd istället hygientekniker, kalhygge - använd istället föryngringsyta, problem - använd istället möjlighet, ghetto - använd istället utsatt område. Osv, osv - listan kan göras miltals lång och den uppdateras varje timme, varje minut.

      Det här ständiga, oroliga över ord har ju gått alldeles för långt. Och ställ dig frågan: vem är det som bestämmer vad som anses vara "rätt" ord och "rätt" formulering, och vad säger det om dem? Varför ska du låta dig bestämmas över vilka ord du får använda? Prova själv med att ta ett godtyckligt ord och så går du runt till folk och säger "det där ordet får du inte använda" så ska du få se på ansiktsminer du inte trodde fanns. Såvida du inte befinner dig på Södermalm förstås.

      Radera
    2. @Anonym Vad är det för fel på att städa? Du tar ju upp det yrket i samband med ett inlägg där jag inte anser att man skall använda begreppet skräpjobb. Anser du att städare är ett skräpjobb? Din kommentar är verkligen att nedvärdera ett hederligt yrke.

      Radera
    3. Jag kommer än mer nu att använda ordet skräpjobb för städare, mer än tidigare efter dina kommentarer Gustav. Man ska se helheten, inte attackera ord hela tiden.

      Radera
    4. Finns ingen ände på pk-styrningen av ord. Nu ska även växter tydligen få nya namn som inte kan uppfattas rasistiska. När ska ängsligheten att kränka upphöra? Och hur uppfattar egentligen växter sina namn? Jag tror de skiter fullständigt i vad vi kallar dem....
      //Fattigbonddräng

      Radera
    5. Håller helt och hållet med Gustav. Varför ska det vara ett shitty job att vara på McDs? För mig skulle försäljningschef vara en shitty job. Dessutom skulle man skippa att blanda in engelska. Men håller med om huvudpunkten att skaffa ett jobb tidigt

      Radera
    6. Det är tråkigt att det ofta är de viktiga jobben som nedvärderas, inte glassiga ”hittepå”-yrken.

      Radera
  2. Apropå det här med ord som hygientekniker och genom dem försöka tillföra någon mer glansig yta på arbeten som av vissa inte anses ha någon status, är bara löjligt. Däremot att kalla hederligt arbete för skräpjobb är bara von oben. Gustav har rätt.

    SvaraRadera
  3. Jag tolkar ”shitty job” som att det är ett stressigt jobb som inte betalar så bra och där det är hög risk för dåligt bemötande från kunderna. Alltså inte en värdering utan mer ett nyktert konstanterande.

    SvaraRadera
  4. Jag heter Lydia Andrea. När min man lämnade mig var jag traumatiserad och krossad och kunde inte ta mig samman på flera månader. Jag gjorde allt jag kunde för att få tillbaka den, men utan resultat. Jag åkte till en annan stad i hopp om att börja om. Jag kom i kontakt med en annan man som jag försökte vara med men jag kunde inte eftersom jag inte kunde älska honom. Jag visste att jag fortfarande älskade och ville ha tillbaka min man. Så jag började söka hjälp och det var då jag hittade DR GIDEON ur olika synvinklar, jag läste om honom. Jag pratade och fick honom att förstå allt jag behövde veta och jag trodde på honom och följde procedurerna. Han arbetade för mig och återställde kärleken och kopplingen mellan mig och min man och efter 48 timmar som han lovade letade min man efter mig och vi pratade och han kom ner för att se mig var jag var och jag hittade på saker och jag blev glad nya tillsammans. DR GIDEON är pålitlig och kan hjälpa dig också om du kontaktar honom för något. WhatsApp dem på +2347042191323
    E-post: drgideon611@gmail.com

    SvaraRadera