Mitt julpynt

Så många saker har förändrats sedan vi flyttade till landet. Jag har redan berättat om drömmar av typen höns, skolskjuts och frysboxar. Men en sak jag inte har berättat om är mitt säsongsfönster. Det ligger i stora entrén, jugendhallen, och vetter ut mot innergården. Här skapar jag säsongsmässiga stilleben. Som en sorts skyltfönster. Så här såg det ut i september, när pelargonerna fortfarande trivdes där.


Nu är det nollgradigt på grund icke-isolering så nu har jag istället svidat om till jultema.Medan mina grannar skaffar julslingor i hundrameterslängd för att hänga i flaggstänger och kring trädgårdsgranar nöjer jag mig med att i förtid hänga upp vår julgransbelysning och peta in en liten halmbock (12kr på Erikshjälpen) över sladdhärvan. De märkliga julrosetterna ni skymtar hängda kring hasparna hittade jag i en låda på landet.

Mitt julpynt so far är rätt blygsamt. Ni som följer mig på Instagram såg ju mitt bucket trick gjort av en i skogen upphittad bucklig metallhink (troligtvis en arvssynd från förr) i vilken vi ställde en plasthink med vatten i vilken vi satte enris vi klippt från vår skog. I detta - pynt från Röda Korset i form av små glitterkulor och halmbockar. Jag vet inte vad det är med halmbockarna, men jag gillar dem.


I övrigt är vårt julpynt väldigt old school. Nedan bild från vår stora entré.Ett halmhjärta, en sorts bonad ovan dörren och naturligtvis: Mängder med granris på bron*. Älskar granris. Minskar förekomsten av indragen lera, doftar gott och är helt gratis. I helgen kommer vi att fylla på med såväl granris till brogolvet som en livs levande gran från baksidan av huset. Hur har du pyntat än så länge? I den mån du gör det alls.

Mvh/
FruEfficientBadass

* De stora korgarna är en del av mitt maniska vedprojekt som går ut för att jag pö om pö sågar upp gammalt spillvirke och fasadbrädfoder som jag hittar i olika gömmor på gården. Virket matar jag sedan in i kakelugnarna efter det att jag satt fyr med "finved". Vid bra glöd kan man elda upp det mesta, även fuktig, murken gammal bräda med 1800-talsspik i. Rensning och energi i ett = Djäfvulskt feng shui.

21 kommentarer:

 1. Skönt att få lite julstämning när vädret inte riktigt bjuder på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade upp mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade till stavmästaren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Hur många hus har ni att ta hand om på gården?

  Hälsn
  Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tror jag. De andra går under beteckningen "ekonomibyggnader" och det är härbren, en gammal bagarstuga, en smedja som sett bättre dagar, en gammal ladugård (som dessvärre sitter fast i huset) och ett gammalt hus, även det ihopsatt som i ett U med vårt hus och ladugården. Men alla byggnationer står på torpargrund vilket gör att min släkt sedan mitten av 1800-talet lagt skräp UNDER husen.

   Radera
 3. Man tager vad man hafver! Ser mys ut.

  Vi äger inget julpynt som vi inte har ärvt/fått. De sakerna gillar jag dock. Har tex farfars smällkarameller från 1921 med snart 100-årigt godis i.

  Trevlig helg bästa fru EB.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får 100 spänn på swish om du äter godiset. Apropå swish såg jag en innovativ sak igår: En kille norröver vars ex hade blockerat honom på alla sociala medier (där han tidigare trakasserat henne). Då kom han på att hon inte kunde blocka honom från swish, så han förde över en krona tillsammans med försmädliga tillmälen och invektiv i kommentarsfältet. Så smart! Jag hade tagit tillbaka honom.

   Radera
  2. Swish är också ett bra ställe att kolla upp dolda telefonnummers ägare... fejka en överföring men skicka den ej.

   Det moderna samhället...

   Radera
  3. Wow, det hade jag inte tänkt på! Tack gör toppentips.// mvh FBM

   Radera
 4. Det är mest gamla grejer för mig...sånt som jag och syskon gjorde som barn. Eller som mina föräldrar gjorde som barn. Tomte och Julbock från 50-talet, där Sta Claus har glitter från forna tider i skägget. Julbocken börjar däremot bli lite fragil nuförtiden så han har fått några yngre piggare mindre bockar med spring i bena omkring sig. Inhandlade på Ö&B för några år sedan på tokrean i januari. Men generellt har jag väldigt mycket julpynt i min väldigt lilla stuga. Trots att det är jag som är Grinchen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig fattat Grinchenmeatforen. Är det baserat på en julsaga? En film? Men när grinchen kommer är julen slut, är det så? #obildad

   Radera
  2. https://sv.wikipedia.org/wiki/Grinchen_%E2%80%93_julen_%C3%A4r_stulen

   Brukar köras några svängar på alla kanaler varje Jul. Men Ni är väl amish i avsaknad av tv...:)

   Radera
 5. Ser myzigt ut.
  Se upp med att elda fuktig ved. Det blir tjära i skorstenen som sen kan antändas (soteld).
  Varit med om detta, inte kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så bra att du sa det! Nu fick min van vatten på sin kvarn, han gillar inte mitt projekt elda spillvirke. Jag tror att jag förskjuter det till sommaren då, så att de kan ligga och götta till sig i vedboden några månader.

   Radera
  2. Eller min man. Min van lyser med sin frånvaro.

   Radera
  3. Jag eldade upp reglarna som jag rev ut ur gamla tvättstugan. Annan skit åker också in men det ska vara kruttorrt.

   Radera
  4. skit = obehandlat trä i olika former.

   Radera
 6. Granris vid dörren och mycket stjärnor i fönstren. Firar ju hos släktingar i är så ganska måttligt i övrigt.

  "vår skog"? Är du hemmansägare på riktigt eller släktens tillfälliga förvaltare av gården?

  Hälsingebönder med mycket skog föds nästan FI.

  //Ingolf


  SvaraRadera
 7. "vår skog": Jag uttryckte mig oförsiktigt. Vi har en liten skogstomt ink berg på baksidan, tillräckligt för att hugga julgran på. För att kunna säga att man "har skog" häruppe krävs ungefär tjugofalt det vi har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därav frågan, hade inget minne av något inlägg om slutavverkningar eller timmerbilar. Elda spillvirke är bara sunt, men har du kollat om det finns hobbysnickare eller konsthantverkare som vill köpa gammalt virke?

   //Ingolf

   Radera
 8. Jag förlorade mitt äktenskap efter 2 år och det var en hemsk upplevelse för mig. Min fru lämnade mig och min son och allt hände utanför min kontroll och jag visste aldrig att få människor runt omkring mig konstruerade min fru och vände henne mot mig bara för att jag väljer att bygga min familj och fokusera mer på det. Jag var tvungen att söka hjälp eftersom jag vet att jag inte gjorde något för att mitt äktenskap skulle krascha. Dr Isikolo hjälpte mig och mycket avslöjades för mig om vad som hände. Han förtrollade en kärleksåterförening som knöt ihop min fru och jag igen och hela det onda min familj gjorde mot mig avslöjades. Är tacksam för att mitt hem är tillbaka lyckligare än någonsin och all uppskattning går till Dr Isikolo eftersom han verkligen fixade mina problem strax efter 48 timmar. Bara maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera