Den 25:e smäller det

Jag tänker försöka att undvika att vara alltför mycket kärring i att klaga på att mellandagsrean verkar börja tidigare för varje år som går. Gissningsvis har ni redan fått en del mail med "smygztart" etc, själv har jag avprenumererat. Jag vill bara allra ödmjukast smyga in en motståndshandling i stimulifloden och den handlar om att du dagarna som kommer:

1) Inte ska handla på mellandagsrea utan istället
2) Ägna dig åt dygd som ger mer klirr i kassan

I år var jag på glöggmingel där jag träffade en av mina favoriter - en man som med silkeshandskesklädd hand styr en av Stockholms mest fancy klädbutiker sedan 30 år tillbaka. Han berättade för mig om hur vi i Sverige uppskattningsvis importerar jackor i en sådan mängd att det skulle räcka till att svida om varenda svensk på jackfronten varje år. Denna pushmetod av billigt tillverkad textil göder kommersiella avarter av typen outlets och reor. Du kan på ett subtilt, yet effektivt, sätt sända just din köpstoppssignal till berörda producenters prognosavdelningar genom, som någon copywriter i kommentatorsfältet uttryckte det: Spola köpet.

Väl medveten om att klädjättarna har vinstkrav och att bland annat en sådan som jag som har pengar i indexfonder där exempelvis HM ingår. Så det här inlägget är egentligen sprunget ur självhat och dubbelmoral. Men strunt i det nu, nu pratar vi om DIG och DIN privatekonomi och detta föreslår jag:

När mailen nu börjar dimpa ner, ägna dig åt lite julgymnastik med pekfingret och försök pricka den där "Avsluta prenumeration" som enligt reglementet ska finnas i varje kommersiellt utformat mail. Vidare, försök att resa dig upp och ta dig till din klädförvaring. Sätt på en bra podd, exempelvis Kvartals veckopanel, och fixa i ordning tre snygga outfits som du kan ha dagarna som kommer. Ja, du hörde rätt, du behöver inte storrensa så här i juletid, jag är inget monster. Det räcker med att du skapar en handfull bärbara kombinationer så att du kan hålla dig flytande under denna själsligen påfrestande tid fram till årets slut då den värsta reahysterin är över. Och är det så att du verkligen behöver något, säg en ny jacka eftersom den gamla är trasig bortom skräddarräddning, då tycker jag att du ska hålla ut till slutet av januari för det är då det verkliga säsongsskiftet sker och de fina sakerna (höstkollektionen) går på rea. Kring jul matar man mest upp brokig mög som samlats på baklagret de senaste åren.

Mvh/
FruEfficientBadass

6 kommentarer:

 1. Jeans, t-shirt fleecetröja Meindlkängoroch vindrock M90.

  Morgonkaffe med grädde medan släkt och familj sover eller begår julotta.

  God fortsättning!

  Ingolf

  SvaraRadera
 2. Well said!

  Nyårslöfte att inte köpa nytt nästa år så lite klädvård och ordning och reda slulle sitta fint inför detta
  .

  God jul! /Frihetsmamman

  Ps. Inte full, bara dålig kroppskontroll

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Klädvård och ordning och reda" dregel dregel du vet allt hur du ska pleasa mig. Skönt att vi är två som slirar på tangenterna.

   Radera
 3. Jag läste på Facebook-kommentaren online av en journalist baserad på Förenta staterna i Amerika avslöjade hur hon äntligen hittade riktiga spellcaster som brough ex love boyfriend tillbaka 2 månader efter uppbrott. Jag skickar e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa Love spell spellista e-post, jag trodde att saker kommer att fungera till mitt bästa, jag vet att vittnesmål är verkliga livet bevisar. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här på detta bloggkommentaravsnitt, för att hjälpa alla som önskar locka till sig kärlek och förtroende till äktenskapshemmet, eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också att återupprätta ex-kärlekspartner snarast tillbaka inom 3 dagar .
  Jag hade väldigt turen att skriva ner Dr.Oduduwa e-postkontakt jag läste från online-blogginläggets kommentaravsnitt. Jag kommunicerar med Dr.Oduduwa stavtempel för hjälp, inom 3 dagar Dr.Oduduwa har gjort kärlek stavdelning aktivering i luften, han hjälpte till att lansera en kärlek spell för att föra tillbaka min kärleksman hem, han lovade att hjälpa mig och han samlade få informationsnamn och foto Bild av båda älskare att gå ihop med magisk kärleksdel bön. I dag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Dr.Oduduwa den storslagna kärleks-stavningen, Lunch förtrollad kärleksdel på min vägnar för att återvända min ex make hem. magiska kärleksstava är verkliga och det fungerar snabbare än någon relation rådgivning. älskar stavning med naturliga föremål som röda ljus och blå ljus, fotobild av båda kärlekspartners och skriv ner båda älskarnas fulla namn, med andra inkantationsböner fungerar det snabbare och det finns ingen biverkning. kontakta Oduduwa för hjälp idag via e-postadress: ... {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

  SvaraRadera
 4. Personligt klädkonto max 1000 SEK/år. "Åka skidor byxorna" är från början av 90-talet. Snygga !?? Knappast...men de fyller sin funktion. Tack och lov att inte fler går i mina fotspår, för då stannade världens snurrande hjul.

  SvaraRadera