Livet som student är ett billigt liv

OMG om jag fattat gräddfilen i att ha ett Mecenatkort tidigare, då hade jag ju börjat studera för länge sen. Men det gäller att sila. Många av erbjudandena är samma som man ser på ställen av typen GrouponCoupon med avsändare man inte känner till - ni vet de där företagsnamnen som låter som om något suttit av en en workshop för mycket: Mapiful, Desenio, WhiteAway, Nordic Nest...

Men att ha studentleg kan också innebära att skära guld med täljkniv inom områden du redan verkar.

Exhibit 1: All form av transport. SJ: 15%. Flixbuss: 20%. Lokaltrafik: Runt 10-15% beroende på var du bor. SL verkar inte vilja visa priset på sin hemsida, men har för mig att det är 20kr per resa. Taxi Kurir: 10%.
Exhibit 2: Hallon. Jag som tyckte att 249kr för 25 GB i månaden var en superdeal. Nu betalar jag inte ens 200 för samma. 200 kronor för 25 GB! Jag kan för tusan kolla Netflix i realtid (inte som nu - be äldsta barnet ladda ner när hen är på skolan för att sen kolla) utan att det går någon nöd på mig.
Exhibit 3: Clas Ohlson, 10% på allt. Detsamma gäller på butiker som Lagerhaus, Granit, Hemtex. 5% på Bokus. Åhléns: 15% om du handlar för >500 kr.

Nyligen fick jag reda på att det i Hudik finns en konsertförening som med jämna mellanrum tar emot sitt "husband" Gävlesymfonikerna och detta i en rätt habil konsertsal i Hudiksvalls kulturhus. Priset för en vuxen är dryga 200 kronor per biljett men för barn och studerade (eller "vuxenbarn" som damen i kassan sa) är - tada - NOLL kronor. Så kom det sig att jag, min man och minstingen var och såg världsstjärnan Yeol Eum Son spela Liszt för totalt 220 kronor här i december. Om jag skiljer mig från mannen är min sammanlagda kostnad för samma event noll kronor go figure.Kort sagt: Det är många, många små bäckar man kan tjäna in på om man råkar gå en kurs på minst 75% en termin eller fyra.

Mvh/
FruEfficientBadass

17 kommentarer:

 1. INGA KOMMENTARER!?

  Tänker att du kan leva la vida student nu och sedan se fram emot pensionsärsrabatter. Life goals.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snygg övergång. Som att gå från barnbidrag till pension.

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade upp mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade till stavmästaren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jag har tänkt på samma sak! Ska se till att studera i vår av den anledningen ;)

  Frihetsmamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, särskilt om man har ett sådant utbud i krokarna - då är det frugal tjänstefel att inte ta en distanskurs åtminstone.

   Radera
 3. Nu i mogen ålder kanske det skulle vara kul att studera, då efter gymnasiet som blyg och försiktig skrämdes jag av grupptryck och nollningspennalism så till den grad att jag vägrade läsa vidare trots att vi hade högskola på orten.

  Men jag tror att det får bli en kurs i självhushållning i så fall! Eller möjligen bokföring, det skulle vara bra när man ska bli egen så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också inne på samma spår. Tror för min del att jag kommer ta någon slags webbkurs, svetskurs, självhushållning, ev snickeri på något sätt och ekonomi.

   Radera
  2. Svetskurs och självhushållning lockar, kanske får bli någon kurs på SLU?

   Radera
  3. Pinn? Mig, mag, tig?

   Radera
  4. Men då var det där med att studera minst 75% för att få del av kakan, det lät ju jobbigt! Hur jobbigt är det fruEB att studera och passa tider och delta i studentfester 😜

   Radera
  5. Svets eftersom det är en blank spot i mitt mentala verktygsbälte. Anonym: ja det är just sånt jag ska lära mig. Blir inte klok på vad som är bäst för en lekman som jag.

   Radera
 4. Visst är det fantastiskt! Och då nämner ni inte ens ICAs studenterbjudande? Gratis internetbank (den bästa!) och kostnadsfritt bankkort. 30-50 procent rabatt på typ 3 varor i veckan. När en slutar vara student får bjuder Ica dessutom på en flaska olivolja. Varför någon nu skulle vilja sluta vara student (det verkar vara tillräckligt att kontinuerligt ändra examensår på sin profilsida för att fortsätta vara student...)

  Har för mig att vi berörde detta ämne under en trevlig läsarpromenad på Djurgården i våras. Kul att du också upptäckt detta förlovade (student)land!  :-) 
  Minns inte om jag berättade det då men min hittills bästa studentdeal på telefonabonnemang är nuvarande 16 gb för 95kr/mån hos Comviq. Inte riktigt 25 gb men den sparade hundralappen är värd att offra några gb för.  

  /jurist-javisst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ny signatur jurist-javisst, hoppas allt väl? Det var tack vare dig jag vågade Qasa, bästa någonsin. Eftersom jag inte handlar på ICA har det inte varit aktuellt att skaffa den där studentprofilen. Men efter ett besök på lokala Maxi förra veckan måste jag säga att jag vacklar i min trosuppfattning. Jag landade på ungefär samma peng som Lidl+kompletteringshandling Coop. Har jag levt i en villfarelse? Måste söka andlig vägledning, men vet inte var.

   Radera
  2. Ibland händer det men över tid är Lidl med komplettering på Willys billigazt.

   Radera
  3. Kul att Qasa levererar!

   Som den fluktare jag är har jag inte haft något behov av en etablerad signatur (även om ett besök här, hos IGMR och Sparo ingår i den dagliga kvällsrutinen). När det kommer till diskussioner om bra deals har jag dock svårt att lägga band på mig. Det kanske får bli J-J hädanefter.

   Absolut, jag håller med om att Ica inte kan inte konkurrera med Willys när det kommer till att fylla hela kundvagnen enligt om inköp måste ske strikt enligt en inköpslista. Men när vi kan vara flexibla och utnyttja Icas kortpriser, andra erbjudanden och framförallt studenterbjudanden så blir det ofta bra mat till bra pris. Sen är jag kanske färgad av att Ica ingår i aktieportföljen och att närmsta butik ligger ett stenkast hemifrån, medans Willys kräver 15 min på cykel.
   / J-J

   Radera
 5. Ica har ofta bra deals på några varor vilket gör att jag ramlar dit även om jag försöker undvika. Willys har en generellt lägre prisnivå men sämre rabatter. Kan man avstå vissa kända varor/varumärken tror jag Lidl blir billigast. Tyvärr mycket utfyllnadsmat i deras reklamblad.
  /K

  SvaraRadera