Att sumpa sin chans

Hallå! Idag är månaden juni officiellt över och den på självklart vis framförda spådomen från en profet i min närhet slog alltså inte in. Tvärt om ökade åtminstone mina innhav med 1,8 procent. Det i sig är väl inget att hänga i julgran, även om det verkar råda konsensus om att en årlig genomsnittsavkastning på runt åtta procent är helt ok (förutom när så sker, då tycker alla att det varit ett dåligt börsår, att "börsen gått kräftgång" etc). Närmare två procent på en månad är således bättre än ett förväntat snitt, som torde ligga på 8/12 = 0,67 procent. 

YTD, vilket motsvarar den period då min vän legat med cash i väntan på kraschen, har mina innehav ökat med närmare 26 procent. Hade han själv valt att pytsa in sin mille vid årsskiftet hade han, förutsatt att han valt Spiltan Aktiefond Investmentbolag som jag, haft 260 000 kronor att spela med i sina framtida börsäventyr. Mig veteligen sitter han fortfarande att väntar. 

TIME IN MARKET > TIMING THE MARKET

Men det var inte det jag hade tänkt skriva om idag, utan om ett minne från förr som av oklar anledning pockade på min uppmärksamhet när jag häromdagen stod och rörde runt i den häxkittel som är min bokashikompost. Det handlar om val i livet, fokus ekonomi. Ni ska nu få höra berättelsen om min forna kollega, låt oss kalla henne Malin. Ber om ursäkt för ett endimensionellt porträtt, jag kände henne inte särskilt bra.

Berättelsen om Malin

Malin föddes någonstans i Sverige och växte upp i en typisk medelklassmiljö. Föräldrarna var akademiker av typen lärare och i 20-årsåldern flyttade hon till Stockholm i jakt på det som folk är när de flyttar till Stockholm (karriär, action). Det gick väl sissådär med karriären och efter en sväng in i vården landade hon på ett industriföretag i förorten och blev kollega med moi.

Det var uppenbart att Malin, trots att hon inte jobbade med sälj som jag, avskydde sitt jobb. Kanske var det de konstanta gäspningarna? Eller den slokande kroppshållningen? För den som var dålig på kroppsspråk kunde man få en hint av det som kom ut ur Malins mun, saker som "Aaaargh äntligen fredag fy fan..." eller "Måndag! Skjut mig!" samt diverse skitsnack om den egna chefen och arbetsplatsen inför den som orkade höra på. 

Jag var, tro det eller ej, vid den här tidpunkten rätt bra på att fejka arbetsmotivation. Jag hade precis snöat in på FIRE och insett att jag bara var där på genomresa vilket gjorde mig på oproportionerligt gott humör måndag-fredag. Det var alltså med FIRE-linser jag bevittnade nedan skeende. 

En tragisk vändpunkt

Efter en tids sjukdom dör Malins pappa, den enda kvarvarande föräldern där Malin var ensambarn. Efter lämnar han ett lågt belånat hus på en hyfsat attraktiv ort samt diverse prylar (tänk: bilar, elektro-gadgets). 

Malin sörjde sin far, men rätt snart var hon på banan igen. Prylar avyttrades i rask takt, vilket gjorde mig imponerad. Jag tänkte att hon nu skulle ta tillfället i akt och sälja huset och därefter investera i en frihetsfond så att hon på sikt (genast?) skulle slippa det jobb som hon så uppenbart vantrivdes med.

Icke! Malin skulle behålla huset, på bekvämt avstånd 40 mil bort. Hon tar således över de lån som fadern haft, som i kombination med innerstadslägenhetens lån blir rätt saftiga. Pappans hus genomgår viss renovering, vilket jag tyckte var märkligt eftersom hon aldrig hann vara där. 

Inte heller hade hon några planer på att flytta dit. Det var mer ett "nice to have" och om jag inte minns fel semestrade hon och sambon där max ett par veckor om året. Då brukade hon vara på dåligt humör efteråt, eftersom veckorna mest gått åt till gräsklippning och annat hemmansröj. Efter några år hittade hon en firma som kunde trimma trädgården åt henne när hon inte var där. Jag hoppas att hon riktigt njöt i tanken åt att ha en välvårdad tomt 40 mil bort. Kanske skickade firman bilder? 

Parallellt med detta påbörjas renovering av Stockholmslägenheten. Malin passade också på att skaffa en helt ny garderob, ny hemelektronik, ny hund, extentions (män: googla) och gick på olika kroppsbehandlingar med en imponerande regelbundenhet. Jag kanske inte ens behöver nämna att hon och sambon reste rätt mycket utomlands också under dessa första feta år. 

Efter ett par år hintar Malin (för som ni redan förstått var hon inte talträngd) att det inte längre fanns några pengar kvar från arvet. Pappans besparingar och pengarna från prylförsäljningarna var slut. Dessutom hade hon ökat på lånet av pappans hus, för att kunna göra X eller Y (minns inte vad) med huset. Hon var med andra ord lika fast som tidigare.

Malin blir på smällen

Så sker miraklet (enligt Malin). Hon blir på smällen och går på föräldraledighet. Miraklet utgörs enligt henne av att hon nu slipper jobba. "Jag ska vara på smällen resten av mitt yrkesliv" anförtrodde hon mig (och övriga kollegor) vid kaffeautomaten. Mannen fick inte ta en dag, "han gillar ju sitt jobb". 

När jag slutade var hon inne på barn två och hon och mannen hade uppgraderat sitt boende till villa i förorten, med vidhörande fetlån. Ny bil skaffade de givetvis. Det måste vara säääkert för baaarnen (för som ni vet är bara SUVar säkra för barn).

Malins alternativ

Om man likt en fé hade fått gå in och peta i Malins beslutsmaskineri någon gång där kring faderns död hade man kunnat tänka sig några olika scenarios:

1) Malin behåller pappans hus och hyr ut det. Hon använder hyresintäkten till att kunna gå ner på deltid eller ännu hellre - skola om sig så att hon hade kunnat skaffa ett jobb hon inte avskydde (hon kändes inte riktigt som FIRE-material, men att byta yrke hade nog inte suttit fel).

2) Hon hade kunnat sälja huset med dess innehåll och lagt pengarna på börsen. Med den börsavkastning vi haft sedan dess hade hon med stor sannolikhet varit FI nu.

3) Hon hade kunnat göra en 180-gradare: Sålt lägenheten i Stockholm, flyttat till pappans hus och leva ett för henne bra liv. Exempelvis envisades hon att ha hund i centrala Stockholm. Ni som har eller har haft hund i centrala Stockholm vet hur dyrt och obekvämt det är. Det är lättare att få en hundkompatibel tillvaro utanför storstaden. 

I huset hade hon sedan kunnat klämma fram en hel kull med ungar på sin gamla SGI och därefter sedan i lugn och ro försökt hitta en livsinriktning som känts ok. Med tanke på den värdestegring deras innerstadslägenhet hade genomgått sedan inflytt hade avkastningen på vinsten, i kombination med penga-arv och prylförsäljningen, troligtvis kunnat hålla henne flytande. Förutsatt att hon nöjt sig med en enklare livsstil.

Men Malin valde att lägga in nästa växel i status quo. Inte så märkligt kanske. Människan är ett samlande djur och vi gör oss ogärna av med saker. Att skala ner, förenkla och avyttra är inte helt naturligt för oss. Se på alla de Lyxfällandeltagare som samlar på motordrivna fordon. Går icke att göra sig av med. Än mindre hästar, men här känner jag att jag kommer att få mothugg av Fri2032 så jag lämnar det spåret.

Hade Malin haft en antydan till minimalist eller essentialist i sig hade hon varit snudd på fri alternativt helt fri idag. Jag vet i ärlighetens namn inte vad hon gör nu, kanske är hon kvar på min gamla arbetsplats. Kanske sitter hon där och suckar och begrundar sin livslott - att för evigt tillbringa 8-16 på ett jobb hon avskyr, allt medan tallbarren ansamlas i takrännorna på faderns gamla hus och hundvakten ånyo sjukanmält sig så att hon måste åka hem till förorten på lunchen.

Har du någon Malin i din närhet? Det vill säga en person som haft möjligheten att arrangera sitt liv på ett mer, hur ska vi säga, optimalt sätt men som valt att inte göra det? 

Mvh/

FruEfficientBadass

32 kommentarer:

 1. Mycket intressant läsning! Hoppas, för hennes skull, Malin inte snurrar in på FIRE bloggar för då vet i sjutton vad hon sen gör... Verkligen sumpade hon en guldchans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att besegra för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Dödsförtrollning
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här fantastiska mannen om du har några problem för en hållbar lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera

  2. Jag vill säga ett stort tack till mannen som står bakom mina leenden idag genom att återförena mig och min man efter att han skildes från mig, Dr Kumar som är en mycket kraftfull trollformulär tog min man tillbaka till mig och fick honom att be mig att förlåta honom för allt han gjorde mot mig, jag saknade honom verkligen så mycket och älskade honom alltid. Jag är glad att ha honom tillbaka i mitt liv och alla mina uppskattningar går till Dr Kumar för att han hjälpte mig och återförde min man till mitt liv med hans stora krafter. Mina vänner där ute som går igenom äktenskap, förhållanden och skilsmässa frågor, jag försäkrar dig att du kan få din älskare tillbaka till ditt liv med hjälp av Dr Kumar. Du kan nå honom på hans e-post: (spellcasttemple@gmail.com) eller så kan du ringa och whatsapp honom på hans telefonnummer +2347051705853. Än en gång uppskattar jag verkligen det arbete som Dr Kumar gjorde för mig och han är verkligen relationsdoktorn.

   Radera
 2. Vad skulle hon annars göra, det är ju hennes raison d'être, att vara på jobb och beklaga sig över sitt livsöde?
  Tittar man på vad folk gör, inte vad de säger, så ser man som gäller. Dvs samma som med politiker.

  Har bekanta som vann femtio miljoner kronor för drygt ett decennium sedan. Allt är borta sedan några år. De är nu alkoholiserade, en är långtidsintagen på vårdhem för alkoholrelaterade hjärnskador. Lånen är utmaxade på fastigheten och det har dessutom lånats av släkt och vänner (fd) till miljonbelopp.

  Det är ett mindgame FIRE, det handlar mycket, mycket mer om inställning än om pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @columbus: mycket bra uttryckt, det handlar mer om annat än om just pengarna själva och just därför är det så få som lyckas. Framförallt gäller nog tålamod.

   50 mkr i vinst o sen gick det bara utför alltså. Låter ju helt osannolikt att det kan gå så illa...

   Radera
 3. En jobbarkompis berättade för mig om en gammal jobbarkompis till honom brukade säga på måndagsmorgnarna i omklädningsrummet (industriarbete)
  -Jaha, då var den här veckan förstörd!

  SvaraRadera
 4. Huga, vilket öde. På sistone har mitt eget predikande för vänner/kollegor avtagit. Detta gör att min koll på hur de/man lever sitt liv inte är uppdaterat. I pressen står dock mycket om sparande/pension/livsval mm. Har en mer sparande livsstil anammats av “folket”, jag misstänker det i alla fall. Kanske är sparsamhet som joggning, alla gör det mer eller mindre bra förutom några få som aldrig skulle få för sig att snöra på sig skorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det står också jättemycket om våra fattigpensionärer. Som tydligen aldrig har läst de oranga kuverten och som nu inte förstår hur de ska klara sig. Tydligen aldrig sparat en krona.

   Radera
  2. Enligt ”tidningen” finns det 300 000 fattigpensionärer i Sverige, inkomsten hamnar under 12300 (EUs fattigdomsgräns) inklusive bostadstillägg. Det är många det och jag tycker att man kan ge dessa viss slack, det har kanske inte varit superlätt att spara ihop större summor. Värre är väl de som trots stora livsinkomster ändå inte har något sparat och kanske gråter ut i pressen eller upplever stor förändring vid pensioneringen.

   Radera
  3. Jag och min sambo går runt på strax över 20 000kr/månad så då är 12 300kr lite marginal, att tillägga så har vi två barn 4år och 1år, två bilar och bostadsrätt med ca 60% belåning

   Radera
 5. Mitt ex har omsatt så fruktansvärt mycket pengar så att jag blev helt mörkrädd - det var också en anledning till att det tog slut mellan oss. Vi träffades när vi båda var nyskilda, jag drog runt mitt hushåll på en dålig halvtidslön och underhållsstöd, men hade köpt en bostadsrätt med låg avgift i ett billigt område. Han tjänade MYCKET mer, men hyrde en 4:a centralt i Stockholm för 30.000 / månaden i andra hand och gnällde hela tiden över att han hade ont om pengar. Han fikade med sina barn på café varje dag, köpte hämtmat varje dag osv. Han håller på i samma kaosiga stil fortfarande, ständigt stressad, medan jag gnetar på lugn och tillfreds och bygger på stashen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @isadora: verkar vara ett klokt val du gjort. Måste kännas mycket skönt att inse hur han fortsätter köra det mesta i botten medans du klättrar uppåt!

   Radera
  2. Han klättrar karriärmässigt, men är fortfarande stressad och har kass relation till barnen. Som Columbus sa här ovanför, det handlar ju om mycket mer om pengar, det handlar om balans och att ta kontrollen över sitt liv och sina förväntningar.

   Radera
  3. Mer lön o sämre relation till barnen vilken redan är kass är verkligen en total felsatsning.

   Radera
 6. Jag blir så ledsen över att läsa det här och hoppas att Malin har ett bättre liv nu...

  Lite kan jag dock känna igen mig själv, förvisso bodde jag inte i Stockholm, men jag pendlade dit från Uppsala varje dag. Hade en superfin nybyggd lägenhet jag aldrig vistades i (för jag bodde i princip på tåget). När jag "råkade" köpa häst nr 2 (hade Anette redan) fick jag total ekonomisk panik och löste det hela med att flytta tillbaka till min uppväxtort där det var mycket billigare att bo. Iom det hade jag dock råd med fyra hästar, vilket såklart inte var så smart, för det slutade ju med att jag hade lika dålig ekonomi igen.

  Jag kom dock till insikt, skalade ned på hästantalet (ok, till tre och så småningom två) och flyttade till ett ställe som inte slukade lika mycket pengar som huset i norr. Aldrig ångrat mig!

  Mtp mitt lilla omnämnande (nädå, egentligen kan man väl klara sig med en häst, men jag har så förbaskat svårt att sälja. Alltså ska jag inte köpa fler hästar egentligen) vill jag passa på att berätta att Anette är dräktig, så jag står kanske snart med tre hästar igen. Hahaha, så det kan gå...

  Men! Då har jag sparat ihop 2 miljoner redan och räknat ut att jag skulle kunna betala den nya hästen med avkastningen på kapitalet. Himla coolt!

  Nu ska jag sluta dravla och fortsätta jobba. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är väl en kassako? Om man kan få 13 000 för en strävhårig taxvalp måste du väl kunna tjäna multum på det här sättet?

   OT men jag gick och funderade på dig under dagens promenad och ditt frihetsår 2032. Hur är det möjligt? Om du har två mille nu och lägger in runt 5 000 kr/månad (vilket jag tror är i det nedre spannet av vad du sparar) kommer du vid genomsnittlig börsavkastning ha närmare 6 mille 2032. Kan du inte klippa tidigare och ägna dig åt att föda upp hästar istället?

   Radera
  2. Haha, nä hästavel tjänar man inte pengar på, såvida vi inte snackar travhästar hos större stuterier. Min nackdel är dessutom att jag betalar dyra pengar för att ha mina hästar på lösdrift hos någon annan, det blir många tusenlappar ut innan fölet ens är fött. Dessutom är det så osannolikt att Anette skulle bli dräktig, så det här fölet säljer jag bara om vi inte trivs med varandra (vilket kommer att ta sisådär 4-5 år att komma fram till och då snackar vi minst 300' ut först).

   Jag hoppas att min frihet kommer tidigare, jag har lekt lite med olika scenarier där jag först går ned i tid och sedan slutar helt efter fem år, då hamnar jag runt 2034 om jag har tre hästar och verkligen vill leva lyxigt resten av livet (lämnar efter mig 14 miljoner i prognos då, hehe) eller 2029 om jag lever lite mer moderat (bara 11 miljoner kvar).

   Det är dock lite felvisande med 5000 kr/månad i sparande, då det bara gäller så länge jag inte har tre hästar. Sen går det åt minst 3000 kr varje månad till nya hästen. Men jag tror helt enkelt jag får svänga förbi dig i höst med mina exceldokument och så roar vi oss kungligt med förutsägelser och ser sedan vem som får rätt. ;-)

   Radera
 7. Tänk om man fått en krona för varje FIRE-blogg-inlägg därute, om en kollega, som minsann är helt ekonomiskt tappad och förtjänar ett tolv A4 sidor långt inlägg om alla fel man gör/gjort och vad man minsann borde gjort istället.
  Då hade jag uppnått FIRE för länge sen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Touché! Jag håller dessutom på att knåpa ihop ett likadant, om en avlägsen bekant mohaha.

   Radera
 8. "Time In The Market Beats Timing The Market"
  Vissa refererar det citatet till Buffett medan det också hänvisas till andra källor. Nåväl, vem än som har sagt så har det uttrycket en stark poäng.
  Robert B.

  SvaraRadera
 9. 1. Alla har inte en passion för något speciellt yrke. Att utbilda sig till något nytt som man är lite osäker på om man kommer tycka om är oerhört energikrävande och visar det sig sedan att man mår sämre av det nya jobbet tär det på självförtroendet vilket jag vet av egen erfarenhet.

  2. Här kan det vara emotionellt svårt att låta någon annan bo i ens barndomshem, och en viss risk finns att hyresgästen sliter mer på huset än vad intäkten ger om man har otur. Ekonomiskt är det dock mycket fördelaktigt att hyra ut, men är man ovan vid att ta tag i ekonomiska saker är det inte lätt.
  3. Att flytta tillbaka kan upplevas som ett nederlag och att man inte utvecklas och kommer någonstans. Att skapa något nytt på en annan ort är kanske det Malin vill med sitt liv.

  Håller med föregående inlägg att man måste ha ett ekonomiskt mindset för att se möjligheterna. Ser mig runt i familj och vänkrets, vissa har det, för andra rinner pengarna mellan fingrarna...

  SvaraRadera
 10. Malin borde ha läst den här artikeln:

  https://ritholtz.com/2011/02/rich-man-poor-man-the-power-of-compounding/

  Och framför allt studerat tabellen.

  /Max

  SvaraRadera


 11. Jag heter Linus SAARINEN och är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag kommer att vittna om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare Pierre Michels tjänst. Jag började procedurerna med henne i fredags och på tisdag klockan 10.45 eftersom bankerna inte fungerar på lördagar, då fick jag bekräftelse på att överföringen av min begäran på 950.000 kr skickades till mig. mitt bankkonto väldigt tidigt, till min stora förvåning lyckades överföringen. Här är hans mejl. combaluzierp443@gmail.com

  SvaraRadera
 12. Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Jag heter Enora Lucas och mitt liv har förändrats totalt på 48 timmar. Jag kan se mig själv i spegeln och le. Jag har förtroende för mig själv och mina förmågor för första gången på evigheter. Jag har min pojkvän tillbaka i mitt liv med hjälp av Dr Isikolo. Han sa förlåt 48 timmar efter att besvärjelsen skapades. Han sa att han insåg att han aldrig riktigt ville göra slut, han kunde inte hantera känslomässigt bagage som jag bar runt hela tiden. Han sa att han trodde att han var den negativa inverkan på mitt liv och tyckte att det var bäst att lämna. Dr ISIKOLO återställer kärleken och lyckan mellan oss som han lovade och jag är ett levande bevis på vad han kan göra. Jag trodde aldrig att jag kunde få så ärlig hjälp att återställa min kärlek och lycka. Jag är mycket glad att kontakta dig och initierade allt detta att hända. Alla som har ett relationsproblem kan kontakta Dr Isikolo via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 13. Jag heter Lora Milan och jag lovar att dela detta vittnesbörd över hela världen när min pojkvän återvänder till mig och idag med all respekt vill jag tacka Dr Isikolo för att han gav glädje och lycka till mitt förhållande och min familj. Jag vill informera er alla om att det finns en trollformel som är verklig och äkta. Jag trodde aldrig på någon av dessa saker förrän jag förlorade min pojkvän, jag behövde hjälp tills jag hittade Dr Isikolo som en trollformel, och han återställde kärleken och kontakten vi delade och han försäkrade mig att jag kommer att få tillbaka min pojkvän om två dagar efter att förtrollningen har kastats. 2 dagar senare ringde min telefon och så chockerande nog var det min pojkvän som inte har ringt mig på de senaste 5 månaderna och han bad om ursäkt för hjärtstoppet och sa till mig att han är redo att vara min ryggrad tills resten av hans liv med mig. Dr Isikolo släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. vänligen kontakta DR ISIKOLO om du behöver hjälp E-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 14. Jag heter Elena Branko och min pojkvän gjorde slut med mig för 2 månader sedan, eftersom han kände att jag var otrogen mot honom med en manlig vän till mig, jag försökte allt jag kunde för att förklara för honom men han betalade döva öron, jag var känslomässigt förkrossad eftersom jag verkligen älskade honom tills jag såg ett inlägg på internet om DR ISIKOLO, som hjälper människor att få tillbaka sin förlorade älskare, tvivlade jag först på om det var sant eftersom jag aldrig trodde på sådana saker men jag bestämde mig för att ge honom ett försök, Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det sedan gjorde han en kärleksförtrollning för mig. Processen med besvärjelsen för att återförena älskare är mycket enkel och han arbetar osjälviskt människor på samma sätt som han återställde min relation inom 48 timmar och min pojkvännen ringde och bad om att få göra upp med mig igen, om du behöver hjälp med att reparera ditt förhållande eller äktenskapsproblem. Här är hans kontakt, WhatsApp/Viber honom på: +2348133261196, e-posta honom (isikolosolutionhome@gmail.com)

  SvaraRadera
 15. Jag är imponerad och känner mig fantastisk att jag har min före detta man tillbaka till mig. Jag heter Veronica Adrian. Jag är väldigt glad idag över att vara den som skriver om min hjälpare som bad för mig över mitt förhållande. Gud använde verkligen den här mannen för att hjälpa min situation. Snälla, hör mina ord om du letar efter en trollformare som kan hjälpa dig, kontakta DR ISIKOLO. Han är den bästa trollformaren som kan hjälpa dig idag. För några månader sedan hade jag och min man ett enormt äktenskapsproblem som ledde till vår skilsmässa. Det var ett helvete för mig och min pojke att vi var tvungna att flytta till en annan stad. Jag blev ensamstående förälder. Jag träffade Dr Isikolo bara för ungefär en månad sedan när jag berättade för honom om min situation och han sa åt mig att inte oroa mig för det. Inom två dagar kom min före detta man tillbaka till mig. Det hände en tisdagsmorgon när jag fick ett samtal hemifrån (mina föräldrar) att han har letat efter mig. Jag accepterade att han skulle komma till min plats och bad mig om ursäkt när jag knäböjde framför vår son. Jag visste direkt att den här mannen har hjälpt mig. Jag är en väldigt glad kvinna med allt som hänt i mitt liv. Om du vill kontakta en trollformler, träffa Dr Isikolo och du kommer att bli förvånad över de fantastiska förändringarna i ditt liv. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 16. Jag heter Ivanka Fabijan och jag vill dela ett vittnesbörd om mitt liv för alla. Jag var gift med min man Amos Fabijan, jag älskar honom så mycket att vi har varit gifta de senaste 8 åren nu med två barn. när han gick för att jobba i Frankrike menade han en dam som heter Mariam och de blev sammankopplade och när han kom tillbaka sa han till mig att han inte längre är intresserad av äktenskapet längre. Jag var så förvirrad och sökte hjälp och jag träffade kontakten med Dr Isikolo kärlek. Jag kontaktade honom för att hjälpa mig få tillbaka min man och han bad mig att inte oroa mig för att hans fyra fäders gudar kommer att kämpa för mig. Han sa till mig efter två dagar att han skulle återförena mig och min man. Efter två dagar ringde min man och berättade att han kommer tillbaka för att uppsöka saker med mig, jag blev förvånad när jag såg honom och han började gråta om förlåtelse. Just nu är jag den lyckligaste kvinnan på jorden för vad den här fantastiska trollformaren gjorde för mig och min man, du kan kontakta Dr Isikolos e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsappa honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 17. KÄRLEKSBETALNINGAR SOM FUNGERAR PERFEKT OCH FÖRVARAR PERMANENTA FÖR EVIGT.
  Jag delar detta vittnesbörd till partners som lider i sina relationer eftersom det finns en varaktig lösning. Jag heter Lucia Alexander och min man lämnade mig och våra 2 barn för en annan kvinna i 2 år. Jag försökte vara stark bara för mina barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågade mitt hjärta. Jag blev sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde en undersökning på internet och hittade en sida där jag såg att DR ISIKOLO en trollformler, kan hjälpa till att få älskare tillbaka. Jag kontaktade honom och han gjorde en speciell bön och trollformler för mig. Till mina överraskningar kom min man tillbaka hem efter 2 dagar. Det var så vi återförenades igen och det var mycket kärlek, glädje och frid i familjen. Du kan också kontakta DR ISIKOLO , en kraftfull trollformare för lösningar på hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +23481333261196.

  SvaraRadera
 18. Besök (Whatsapp: +2348133261196) för någon form av hjälp.
  Jag heter Antonela Lasse och jag är här för att vittna om hur den här kraftfulla trollformaren som heter DR ISIKOLO hjälpte mig att fixa mitt förhållande. Jag var knäckt när min fästmö sa till mig att han inte längre är intresserad av att gifta sig med mig eftersom han hade en affär med den andra kvinnan där han arbetade. Jag grät och snyftade varje dag, tills det blev så illa att jag nådde internet för att få hjälp, det var när jag läste en recension om DR ISIKOLOs stora arbete, då kontaktade jag honom för att få hjälp att få tillbaka min älskare, han hjälpte mig att kasta en kraftfull (försonande kärleksförtrollning) och till min största förvåning efter 48 timmar av kärleksförtrollningen kom min fästman tillbaka på knä och bad mig förlåta honom. Vi är nu lyckligt gifta och allt tack går till DR ISIKOLO Wonders för hjälpen mig rädda mitt förhållande kan du kontakta DR ISIKOLO via hans e-postadress: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsappa honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 19. Vad skulle jag ha gjort för att få tillbaka min man om inte hjälpt av DR ISIKOLO. Jag är Tamara och jag var helt förvirrad när min man skilde sig från mig och sa att han var trött på mig. Mitt liv var ingenting utan honom och jag försökte allt jag kunde för att få honom att avbryta skilsmässan men han sa att han hade bestämt sig och att vi gick skilda vägar. Jag grät i chock, skam och smärta när min vän när jag sökte hjälp och jag blev tillsagd att kontakta DR ISIKOLO för att få hjälp av en gammal vän till mig när hon hörde vad jag gick igenom och jag kontaktade skyndsamt DR ISIKOLO och förklarade allt för honom och han sa till mig att min man kommer tillbaka till mig och ber mig att acceptera tillbaka honom inom 48 timmar. Senare samma dag ringde min man mig på telefon och grät och vädjade om förlåtelse först, jag trodde att jag drömde tills han kom till huset och tiggde och jag accepterade honom med vetskapen om att jag har gjort allt för att återförenas med honom. Just nu lever vi båda som ett. För fler frågor om hur du kommer i kontakt med DR ISIKOLO via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 20. DR ISIKOLO har gjort det igen för mig efter att ha hjälpt mig att få tillbaka min man. Jag heter Vanesa Erik och jag vill berätta för världen om DR ISIKOLO den stora trollformlern som förde tillbaka min estrandade make till mig när jag trodde att allt hopp var förlorat. så jag kontaktade honom och följde allt han sa åt mig att göra och jag fick faktiskt resultatet inom 48 timmar som han försäkrade mig. DR ISIKOLO använde sin kraftfulla besvärjelse för att få ett leende på läpparna genom att få tillbaka min man med sin besvärjelse, först trodde jag att jag drömde när min man kom tillbaka till mig på knä och bad mig att förlåta henne och acceptera henne tillbaka och till och med sedan dess älskar han mig mer än jag någonsin förväntat mig, så jag lovade mig själv att jag kommer att låta världen veta om DR ISIKOLO eftersom han är en fantastisk man. Har du problem i ditt förhållande? har din partner gjort slut med dig och du fortfarande älskar och vill ha honom eller henne tillbaka? eller behöver du hjälp av något slag, kontakta DR ISIKOLO idag för jag ger dig 100% garanti för att han kommer att hjälpa dig precis som han hjälpte mig. DR ISIKOLO e-postadress är: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp/Viber honom på: +23481333261196.

  SvaraRadera