Skippa solresan, omfamna mörkret...

...och bli rik som ett troll.

I snitt lägger vi svenskar 15 600 kronor på utlandsresor varje år. Det kan ju låta lite, men då är det bara 60% som åker utomlands, så dubbla den för den resande befolkningen. Är man därtill en familj med barn är det bara att fortsätta att multiplicera för sist jag kollande är de sneaky bitchas utan inkomst hela bunten.

Vi reste för uppskattningsvis 80 000 kronor per år när det begav sig. Det innebar en resa på sommaren (tänk: Italien) och en dussincharter på vintern ("Playa de las Americas"). Om man räknar med alla merkostnader - shopping, restaurang, transfers, hyrbil etc - landade vi nog på sexsiffrigt per år.

Men det var som bekant totally worth it för ni har väl hört - man ska ju leva här och nu YOLO. Och lite måste man ju få UNNNNNNNNA sig givet att man resten av året mest ägnar sig i att fylla i compliance-rapporter inför nästa audit (finns alltid en nästa audit). Jag hade också en välutvecklad och vetenskapligt ogrundad teori om att jag personligen skulle gå under (oklart hur) om jag inte fick lite sol på min hud i december och att avsaknaden av den här solresan på något sätt skulle innebära slutet för vår familj as we knew it. Som en sorts besvärjelse: Gör vi bara resan så kommer allt att gå bra.

Det är vid dessa vidskepliga begrepp jag nu tänker stanna upp en smula. För nu är jag inne på runt nionde året utan dussincharter i midvintertid och - det ska tillstås - även om det var lite jobbigt första året (mest för att jag var nervös för utfallet - skulle jag få ett psykbryt?) har det på det stora hela gått bra. Jag och min man är fortfarande gifta. Barnen växer enligt plan. Ingen har börjat med tunga droger. Däremot har avsaknaden av dessa resor varit ett av de absolut mest avgörande fundamenten för vår frihetspott. Hundra tusen om året kan tyckas lite för en del (se bild), men för oss var det en absolut vändpunkt. Inte bara ackumulerar hundra lakan om året rätt fort en rejäl liten pengahög. Men själva avsaknaden av resor satte livet i ett annat perspektiv. Vi liksom avgiftade oss en smula från Nextopiaknarkandet. "Vad är nästa steg?", "Vi måste hitta påååå något?", ni vet de där frågorna konsumtionssamhället och Petter Stordalen så gärna vill att vi ställer oss med jämna mellanrum. De där frågorna som på ett närmast mirakulöst sätt förflyttar just dina pengar till någon annans ficka.

Fig 1. Pengar förflyttas till någon annans ficka

Med risk att låta helylle, men idag uppskattar vi de små sakerna i vardagen. Jag har ju redan talat om Himlabadet som ett helt fullgott substitut till en vecka på stranden. Jag berättade inte då att jag och min man gjorde om samma manöver för ett tag sedan, men att vi då lämnade barnen hos deras gudföräldrar i samma stad så att de fick umgås. Efter en vinlunch på badet och efter att ha utsatt min man för aufguss (han störde hela sittningen genom att högljutt knapra på is och viska till mig, till slut fick badmästaren säga till han på skarpen) möttes vi upp på stan allihop och hade en fiiika (hatar det ordet). Inget spektakulärt, bara småputtrigt mysigt och oxytocinfrämjande. Vi pratar fortfarande om hur trevligt det var och det har gått sex veckor. Stapla dessa anspråkslösa legobitar på varandra och snart har vi ett fotoalbum 2020 att nöjd titta tillbaka på.

Och mina tips till dig som fortfarande räds mörkret: Bekämpa det inte. Välkomna det. Läs Annie Rasers "The Art of Frugal Hedonism" och tänk att du riktigt ska suga musten ur vintern:

- Känn snålblåsten piska upp rosor på din kind och njut av tanken att det här nog är helt jämförbart med en dyr ansiktsbehandling.
- Brygg te i ohemula mängder (utan dussincharter har du råd att köpa lösvikt på saluhallen).
- Skaffa en pläd i underbart material som du sveper om dig när du bänkar dig framför en film eller serie.
- Bjud hem folk på anspråkslöst umgänge med soppa, hembakt bröd och rödvinsbox. Under den här årstiden är det nämligen lätt att excellera socialt. Folk har i regel gått i ide och tanken på att bjuda hem (till skillnad från under sommaren då grillsittningarna avlöser varandra) känns så övermäktig att även den enklaste av middagar upplevs som ett kärt avbrott från vardagströskandet.
- Gå minst en långpromenad i natur per vecka. Gärna upp emot två timmar. Ger dig tid att komma ikapp i tanken, mumla för dig själv och förnya dina löften mot din egen plan.
- Om du har trädgård, börja planera för våren.
- Och om du råkar vakna i gryningstid, passa på att verkligen studera en vintergryning. Den är något alldeles eget. Försiktig, dimmig och grå förvisso, men vemodigt vacker. Färgerna både i natur och stadsmiljö blir dämpade och i brunaktig sepiaskala, men har du tänkt på hur vilsamt för blicken det är?
- Och nu är vi i sportlovstider och då brukar den underbart starka vintersolen titta fram ibland. Då är mitt tips att blanda en kaffe latte i termos och ta dig ut till en plats i solen med något bra i öronen. Själv ägnade jag och barnen en rätt ansenlig del av januari åt att sy figurer av filt. Eftersom jag, uppskrämd av min kurs i upphovsrätt, inte vågar infoga bilder på min favorit-Muminfigur Mårran längre, passade jag på att sy mig en.Jag har inte vetenskapliga belägg för det, men jag tror att man med den här infallsvinkeln tillför ungefär lika stora nivåer av tillfredsställelsehormon som vid vidlyftigt resande. Och 100 000 om året i tio år normal börsutveckling stavas som bekant semi-FI och ett slutgiltigt adjö till din traumatiska relation till det orange kuvertet.

Vad har du för knep för att överleva vintern?

Mvh/
FruEfficientBadass

41 kommentarer:

 1. Nästa vecka drar vi till Hälsingland på sportlovssemester. Den resan skippar vi inte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Behöver du ett snabbt lån?
   Jag är Susan Benson, jag är långivare och finansiell konsult.

   Med tanke på den stagnation som världen går igenom till följd av inverkan av coronavirus (COVID-19) på företag och ekonomi står många människor inför otydliga ekonomiska utmaningar. Med närvaron av kontantöverskott i vårt företag syftar vi till att påskynda penningcirkulationen genom att finansiera kunder inom och utanför Europa med ett lån.

   Behöver du ett brådskande lån för att starta ett företag, köpa ett hus eller en bil, eller behöver du ett lån av andra personliga skäl? Jag vill att du ska kontakta mitt företag. Vi levererar alla slags lånetjänster både säkrade och osäkrade lån. Om du läser detta och vet att du behöver ekonomiskt stöd kan du bara skriva till oss via e-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com eller meddela oss direkt på WhatsApp via: +447903159998 & få ett svar på ett ögonblick.

   Vi är ett omfattande finansföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att förbättra dina långsiktiga och kortsiktiga finansiella mål eftersom din finansiella stabilitet är vårt slutmål.

   Funktioner & fördelar;
   * Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst.
   * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
   * Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännandet.
   * Flexibel ränta på 2,85 till 5,95%.
   * Höga godkännandepriser
   * Du får chansen att välja återbetalningsdatum, antingen varje vecka, varje månad eller per år under en varaktighet av 1-30 år.
   * Enkel online-applikation.
   * Personlig vägledning och expertis.
   * Inga dolda avgifter

   Många tycker att det är så svårt att få ett lån från sina lokala banker eller andra finansinstitut på grund av vissa skäl.

   Om du verkligen behöver lösning på dina ekonomiska utmaningar, skriv bara till mitt företag så hjälper vi dig med ett lån. Vi har hjälpt ett stort antal individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen. När du ansöker hos oss ansöker du hos ett pålitligt företag som bryr sig om dina ekonomiska behov, vår högsta prioritet är din ekonomiska stabilitet och du kommer att tas om hand genom hela processen.

   För mer information om vårt lånerbjudande, vänligen skicka oss din lånebegäran via:
   E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ELLER;
   WhatsApp: +447903159998
   2020 © ️ Alla rättigheter reserverade

   Radera
 2. Järvsö [jäschö] eller Hassela [Haschla]?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jäschö, fast ingen i min omgivning förstår vad jag säger :)

   Radera
 3. Ser mycket fram emot svaren på din fråga idag! Behöver alla tips jag kan få :-D Själv så testade jag följande:
  * hundpromenad varje dag mitt på dagen
  * fokusera på hemma-miljön, göra det rent, fint, mysigt. Inreda med second hand fynd och DIY.
  * D-vitamin
  * skriva dagbok när det känns jobbigt
  * olika pyssel och projekt hemma tex storkok, testa olika recept, optimera hushållsprocesser :-)
  * fika med vänner och bekanta mer, hälsa på släktingar
  /Mika


  SvaraRadera
 4. Glömde nämna varma ulltofflor och varmvattenflaska till sängen på kvällen. /Mika

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Mika: Hund? Har ni alltid haft det eller skaffade du det när fri?

   Radera
  2. Vi skaffade honom för 6 år sedan, ett par månader efter att jag och min man träffades. Vi har haft flexibla jobb (jobbat hemifrån mest) de senaste åren så det har varit lätt att ha hund. Han är en liten familje medlem och så söt! (parson russel terrier)

   Radera
 5. D-vitamin, solljuslampa när det är som värst, skippa alla krav som bara går, hatar mörkret. Tyvärr är det dock så att även om man åker bort i två eller tre veckor så kommer man tillbaka till mörkret och har 3 månader kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Det är samma tes som med allt annat som har med livet att göra - att göra vardagen så najs som möjligt så att man slipper ett skriande behov av att komma iväg för som Sparo säger: Semester är för människor som hatar sina liv (major shit storm comin up). OCH OCH OCH jag ska erkänna att jag inte fördömer resande överlag - tycker det är härligt och trevligt och så, men det går inte att blunda för den mirakelkur det är att dissa resande under några år om man bygger pengamaskin.

   Radera
 6. Jag upplever att fler människor vistas i naturreservat och skogsområden nu än för några år sedan. Kan det bero på fler onlineshoppar istället för lördagshäng på gallerian? Positivt trend hur som. Skogen ger en ökad seratoni och dopamin effekter vilket är viktigt för känna lycka.

  Jag tror inte det stora problemet ligger i att barnfamiljer åker iväg på utlanddssemester, utan HUR de gör det.

  - Flyg alltid första alternativet
  - Spenderar dagar i ett inhängat område med enbart arrangerade turistmål. Låg interaktion med den genuina kulturen i landet.
  - Dricker för mycket alkohol
  - Väljer ofta hotell istället för AirBNB
  - Sitter med mobilen vid poolen, strollar facebook och blir avundsjuk på att grannen semestrar i Thailand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samt ofta 1 eller 2 veckor semester ofta istället för en lång semester t.ex var tredje år. #Farbrorfri

   Radera
  2. Ja precis, det är ju smart att FF-semestra.

   Radera
 7. Goretex - från topp till tå. Vantar, byxor, skor, jacka i Goretex. Då kan man ta sig ut oavsett nivå på väta utomhus. Lägg till ull under alla kläder så klarar man också alla nivåer av kyla.
  Vinterväder upplevs oftast som jobbigare när man är inomhus, utomhus är det mer av en upplevelse som gör att man känner sig levande.
  Lägg till pannlampa så kan man traska runt i skogen även efter mörkrets inbrott. Mina barn älskar när vi tar mörkerpromenader!
  Så tipset är att ta sig ut oavsett väder, det blir alltid en upplevelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "utomhus är det mer av en upplevelse som gör att man känner sig levande", men wow har aldrig tänkt på det på det sättet. Jag tycker ev. att det är att komma in från vinterväder som är det trevligaste, särskilt om det inbegriper eld i någon form (har blivit eldoman sen jag flyttade till landet).

   Radera
 8. När jag predikade för min sambo häromdagen och nämnde dussincharter frågade hon varför det kallas så. Hon gissade på att det tar ett dussin månader att spara ihop till en charter, jag tänkte mer att "gå tretton på dussinet" vad det nu betyder, men att varje resa blir "en av alla dom" mer än något minnesvärt och sällan förekommande. Vad säger All Mighty Preacher Fru EB?

  / P

  SvaraRadera
  Svar
  1. "När jag predikade för min sambo häromdagen" Haha, ser det framför mig. Dagens predikan, han sitter hukad i skam. Alltså jag TROR att det var jag som började med uttrycket och antagligen var det en rip-off på något MMM-uttryck och min värld anknyter det till det faktum att åtminstone MINA forna charterresor intill förvillelse liknade varandra i form av något hotellkomplex någonstans med en buffé som var i princip identiskt med buffén från en tidigare vistelse fast på annan resort. De kom i dussinet, de var som en dussin replikor.

   Radera
 9. Wunderbar och ack så viktigt. Detta är nyckeln till alles tror jag, väv in saker likt dessa så släpper ryggmärgsklicket på Apollo.se.

  Eller varför inte. Lyssna på Sagor och Swings "Mjuk Skog" framför brasan eller på soffan. Klipp sedan hela skivan (underbar).

  https://open.spotify.com/track/49eRvYLJXPqmK82LDY1Qy3?si=dHtSX6gaQFGteTSeIL9UJg

  SvaraRadera
 10. Jag blev så inspirerad av ditt inlägg om aufguss att jag bokade in mig och en vän på badhuset relax idag här i Malmö men nu är jag förkyld. Får hålla drömmen vid liv en vecka till.

  Jan-Feb överlever jag på semlor, blodapelsiner och en och annan tulipanbukett. Säsongslivet helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å blodapelsin det glömde jag, en av vinterns höjdpunkter!

   Radera
 11. Jag är omfamnad av mörkret, föredrar det framför stekhet sol. Äckligt, kvalmigt och trist att ligga i solen på en strand, hellre en grådaskig novembervecka eller lite blek januarisol. Visst gillar sol också men inte mer än runt tjugo grader och för mig räcker svensk sommar helst med en del gråmulna dagar och inte allt för varma soldagar.
  Nu var det ju knep att överleva vintern du frågade efter, tänkte bara tala om att vi finns, vi som skyr het sol och äcklig värme och är lyckligt lottade för att vi inte behöver slänga ut en massa pengar på Thailand och dylikt./M

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Äckligt, kvalmigt och trist att ligga i solen på en strand, hellre en grådaskig novembervecka eller lite blek januarisol." Hallå! TUIs marknadsdirektör om du läser det här - här har ni nästa brand manager!

   Radera
 12. "...till dig som fortfarande räds mörkret: Bekämpa det inte. Välkomna det."
  Hahaha! Jag önskar att jag hade klarat det, nu får det bli ett livsmål om vi flyttar tillbaka till Sverige igen!
  Här "överlever" vi vintern genom att uthärda inomhustemperaturen i snorkalla hus/lägenheter och kompenserar det gärna med en strandpromenad i solen. Gärna med en termos kaffe. Inte så annorlunda ändå, frugality rules. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag var på Mallis förra året den här tiden kan jag skriva under på det du säger ovan nämligen att det var satan så råkallt det var på nätterna. Om jag kunde få kombinera Mallis vinterdagar med mina duntäckestorra svenska vinternätter hade det varit idealt.

   Radera
 13. Hahaha, jag älskar att ditt inlägg kommer en dag efter mitt inlägg om att jag måste till solen varje vinter. ;-)

  Dock brukar jag ha stenkoll på priserna och det blir ytterst sällan dyrare än 10' inklusive frukost, middag, transfer, flyg och hotell. Jag bor på samma ställe varje gång, så jag vet att maten är ok och det är nära till ett köpcentra med billig mat.

  Jag har ju kroppsliga problem med kyla, så även om jag står ut med mörkret märker jag att jag mår enormt mycket bättre efter en resa. Det håller i sig rätt länge också. Optimalt skulle jag väl bo utomlands vintertid, men det funkar ju inte med hästarna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Woops! Ja, jag vet att du måste till ljuset och till ljuset du ska. Föredömlig prislapp å.

   Radera
 14. FruEB, bilden på din hunk med hundringen i fickan är lätt förvirrande såsom man kanske blir när man ser en sån karl?

  Sedeln har ju varit ogiltig sedan sommaren 2017 så han kanske är en sån där sol-och-vårare? Eller bara ute efter att utnyttja försvarslösa våp såsom FIRE-kvinnor (-män?) genom att kanske försöka växla sig till några andra sedlar av denne, alltmedan han tittar sitt offer djupt i ögonen.

  Sedelärande historia iallafall,
  här kommer länk till giltigt betalningsmedel
  https://www.riksbank.se/sv/betalningar--kontanter/sedlar--mynt/sedlar/giltiga-sedlar/100-kronorssedel/

  SvaraRadera
  Svar
  1. "FruEB, bilden på din hunk med hundringen i fickan är lätt förvirrande såsom man kanske blir när man ser en sån karl?" Men det är ju Petter Stordalen ser du la?! Ja, han är i sanning en hunk. Framför allt beundrar jag honom för hans förmåga att balansera sin Gretadyrkan med sitt rattande av VIng. Det är också fascinerande hur han fått oss gm. staten att subventionera hans Vingköp.
   https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/rAOBy3/staten-tacker-kostnader-for-stordalens-vingaffar

   Radera
  2. Pettervem?
   Undrar om jag missat något, appropå det där med dussincharter, "tänker" inte det

   Radera
 15. Jag omfamnar solen alla årstider. Jag jagar solen på tomten eller vid havet i samband med solnedgång, vår, sommar och höst. På vintern delvis i billigt boende i Spanien.

  Att få långledigt på vintern är nu inte ett problem längre då jag blivit fri från arbetets bojor. Kortare uppdrag kan jag dock tänka mej att ta.

  Tidpunkt när jag ser mej som FIRE på riktigt får jag återkomma till. Antagligen sker detta när jag börjar och ta ut privat tjänstepension, vilket tidigast kan ske nästa år.

  Med en mindre renovering av huset skulle jag kunna finansiera vinterresan med uthyrning av delar av huset och dessutom få en slant över/frivilligpensionär

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har ju all tid i världen att rodda med renoveringar och uthyrningar nu frivilligpensionär. BLi en house hacker/hustler. Idag på lunchen pratade jag med en person som hade ett stort hus på en stor tomt och jag föreslog att han skulle bygga ett Attefallshus och hyra ut. Men nej, det ville han inte. Däremot bygga ett Attefallshus och ha som gäststuga eftersom de 150m2 huvudbyggnad inte räckte för att ta emot folk. Alltså...varför nyttjar inte fler detta med Attefall? Som att ha en bankmat på tomten.

   Radera
 16. Nu ska jag börja med att säga att jag bor i den delen av Sverige där vi har 5 årstider! Utöver de vanliga 4 som ni tänker på har vi vårvinter! Sol, snö och 0 till 10 minusgrader.

  Jag överlever oktober till december genom att jobba så upptäcker jag inte att det är mörkt ute! I januari kommer hoppet om ljusare tider och i februari-april kommer depressionen över att jag måste jobba istället för att vara ute i solen och snön på skidor och på snöskoter! Korvgrillning och kaffekokning över öppen eld, umgänge med andra likasinnade. En och annan strapats kan det bli men det är sånt vi minns i efterhand.

  Sol och snö ute när man sitter på kontoret, det finns ju inget så förödande för arbetsmoralen, jag behöver dubbel semester! Det börjar vara dags att bli semi-FI i form av att starta eget istället för att ge farbror staten 40 timmar varje vecka, kan någon ge mig en spark därbak och säga att nu är det dags?

  SvaraRadera
 17. Vintern är ingen favorit, men eld,mat, och böcker hjälper.

  //Ingolf

  SvaraRadera
 18. Supersöt Mårran! Kul tips att sy i filt. Filttyg ska köpas.

  SvaraRadera
 19. Jag inte bara överlever - jag ääälskar vinter, snö, mörker, regn, gråväder, dis, dimma etc. Ser inte fram emot sommarens eventuella helvetesvärme. Dock gillar jag en stunds vårsol på näsan men ännu mer när det mörknar i september. Energin jag har i "fult väder" :) Och livsledan som inträder i kapp med ljusets återkomst :( Men det är jag det.

  SvaraRadera
 20. Jippiii, imorgon är det måndag och då kommer FruEB med ett nytt inlägg !!

  SvaraRadera
 21. När jag hittade Dr. Ogume som bor i Turkiet var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume genom hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag gav vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma ihop igen. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän smsar igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:

  SvaraRadera
 22. Jag är Antonio Laura från Stockholm, jag tror att vittnesbörd är ett verkligt liv som bevisar mäktiga goda verk i verkligheten som gör människor lyckliga och finner fred i äktenskapsförhållanden som jag har hittat samma i mitt äktenskap, idag är jag väldigt glad att dela mitt vittnesmål här ute för att alla ska kunna läsa och också lära sig att dra nytta av det. Jag läste ett vittnesbörd från blogginlägg från olika människor över hela världen och pratade bra om mannen Dr.Oduduwa Love-spell caster, jag tappade hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag kontaktade kommunikation från andra stav-casters. Jag älskade stava charm tidigare för att föra tillbaka min ex man hem men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att föra tillbaka min kärleksman tillbaka till mig, jag meddelar Dr.Oduduwa på hans personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
  Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
  Jag skickar e-postmeddelande till Oduduwa-adress, några ögonblick senare fick jag svar från dr.oduduwa, jag var så glad eftersom e-postmeddelandet var giltigt.
   Jag förklarade alla mina relationsproblem till Dr.Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att föra tillbaka min kärleksman man hem och återvända kärlek och förtroende.
  Dr.Oduduwa gav mig sitt arbete 100% löfte mig med försäkringsgaranti resultat efter att ha lanserat magiska kärleksförtryck för att få tillbaka min kärleksman Antionio hem, sa han att mitt fall är lätt för honom att lösa. han förklarade alla Love-spell-processerna och rutinerna för mig och han berättade om materialen att köpa för att stämma lunchen inkantationsbön,
  Jag följde noggrant alla instruktioner. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärleks-magi-förtrollning för min räkning, min ex man taht har inte ringt mig på över två månader, ringde mig nästa dag, på morgonen ringer min mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se, åh jag var så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått textmeddelanden, inga samtal och inget mail skickat till mig. Wow jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och glädje i mitt hjärta som delar detta vittnesmål här i dag, min kärleksman Antonio på väg tillbaka hem för att träffa mig dagen efter,
  Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte skulle ha varit möjligt.
  Alla som läser denna artikel här ute genom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar, idag är alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Mina böner är att vi alla förtjänar att vara lyckliga i vår kärleksförhållande och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta det vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp finns här för dig nu.
  Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
  När två människor verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
  Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 23. Jag vill tacka Dr. Wale för att ha fått min älskare tillbaka till mig inom tre dagar. När min älskare lämnade mig var jag så trött och frustrerad tills jag sökte på internet för hjälp och jag såg så många bra samtal om Dr Wale så jag kontaktade hans WhatsApp +2347054019402 och jag bestämde mig för att prova honom och jag kontaktade honom och förklarade min problem till honom och han kastade en Voodoo-kärleksförtrollning åt mig som jag använder för att få tillbaka min man. Om du har svårigheter i ditt äktenskap / förhållande och vill få tillbaka din älskare kontakta Dr. WALE via E. Mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp: +2347054019402

  SvaraRadera
 24. Hur jag fick ett lån från Christy Walton Finance, har hamnat i händerna på bedrägerier tills jag träffar den här trogna långivaren som gav mig ett lån på 50 000 kronor nu tror jag att det fortfarande finns riktiga långivare online, här är e-postmeddelandet (christywalton355@ gmail.com) hos långivaren om du är i behov av ekonomisk hjälp kan du kontakta honom för hjälp: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera