Spartips mat

Det slår inte fel - varje eftermiddag jag är på väg till tåget slår suget till och jag måst' in på den stationsnära ICA:n för att köpa naturgodis eller andra artvidrigheter. Det finns så många saker som stör mig med detta beteende: Min bristande karaktär, det faktum att naturgodis kostar 160kr/kilot (och mestadels består av jordnötter som borde kosta en tiondel), att jag göder ICA-maskineriet OCH att det alltid är knökfullt med folk på ICA vilket gör att jag riskerar att missa mitt tåg. Men så en dag upptäckte jag en annan butik på vägen till stationen och i brist på etablerad term säger jag "orientalisk butik". Eller möjligen "arabisk butik", för de säljer stora mängder halal-korv (men även hårprodukter för afrohår). Men det som runt femsnåret fångar mitt intresse är varken korv eller hårgelé utan snacks av typen croissanter, stora pretzelkringlor och sesampinnar (googla). Och här finns de, en masse. Billiga är de också! För samma pris jag får tio bitar naturgodis får jag närmare ett halvkilo sesampinnar, Premier Quality and shit.


Min vän Stina Vini, det koreanska kökets okrönta drottning, brukar köpa ris i typ 50-kilosförpackningar på Luntmakargatan i Stockholm (ni vet den där koreanska lilla butiken mycket snett emot Arirang) och till och med i Hudik kan man handla mat i den här typen av butik - i somras köpte jag ett armfång färsk spenat för runt en tjuga. Andra stapelvaror man hittar i den här typen av butiker är ju olika mjölsorter, alla sorters nötter och smaksättare av typen soja, sesamolja, sjögräsblad jumjum, de kan jag sätta i mig rakt ur paketet på bio. Brukar du handla i exoootiska butiker och om ja - giv tips.

Mvh/
FruEfficientBadass

29 kommentarer:

 1. Jag gjorde förr. Då tofu för en spottstyver. Nu är det Lidl/Willys all the way.

  Har inte fastan tagit ur dig måste-sugen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var tvungen att sluta pga magkatarr. En liter svart kaffe på fastande mage funkade inte för mig trots att jag är astuff.

   Radera
  2. Det blev så alltså. Trist i och med det goa life hacket fastan innebär. Nu tänkte jag försöka vända på fastan så att du åt frulle och drack kaffe men min hjärna strejkade.

   Radera
  3. Men om man kör varannan dag tänker jag? Bättre än ingenting och inte lika stor påfrestning för magen. TBC.

   Radera
  4. Jag är ju inte 100% - ig. Vill familjen äta mysfrulle på helgen är jag inte dem som är den. I Berlin åts det frukost så det stod härliga till. Så ja - det är ju superbra.

   Radera
 2. Jag har lite långt till Luntmakargatan där alla hipsters handlar. Den exotiska butiken Willys frekventerar jag för jämnan tillsammans med övrig whitetrash population, ofta blir det råvaror för halva priset "kort datum" som jag tillreder storkok på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Kort datum=frys/storkok. Är dålig på lokal orientshopping.

   Har ofta en påse mandel i bilen ifall jag blir toksugen. Inte optimalt, men bättre än alternativen.

   //Ingolf

   Radera
  2. Men Willys har en del bra exoootiskt. Om ni ännu inte poppat egna räkchips - bara gör't. Hittar inte produkten på deras hemsida men de ser ut exakt som i blogginlägget nedan:
   https://nouw.com/dianasurpriise/till-alla-rakchips-alskare-4370792

   Man lägger dem i nästan kokande rapsolja och popp så har du de där underbart krispiga vita feta chipsarna man får på Kinakrogen till en bråkdel av kostanden (har för mig att de kostar runt en tjuga och man får typ en kubik räkchips när man poppat klart).

   Radera
  3. Barnen älskar räkchips så där har vi nästa fredagsmys. Tack.

   //Ingolf

   Radera
 3. Besöker Rinkeby för storhandling ibland för att fylla på det turkiska matförrådet med ris, linser, kikärtor, tomatpuré, paprikapuré, minimakaroner, bulgur, inlagda grönsaker, vitost och annat mums som barnen gillar. Billigt och bra och tyvärr finns inte detta på Lidl, där jag handlar allt annat. (Jobbade på Lidls huvudkontor förr, satt precis bredvid provköket. Det var heaven att ta med sig massa mat hem jämt men jobbet var trist)

  SvaraRadera
 4. Åh, lite som ett omvänt Jimmie moment!

  (Det minns ni väl? Kajsa som mot alla odds hittar en nattöppen butik i Gävle men inte köttbullar och då liksom tycker att måttet är rågat...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det var Kajsa Dovstad som skrev en krönika när hon inte kunde köpa köttbullar på en nattöppen butik och blev sur och fick ett Jimmie moment. Har du missat?

   Radera
  2. FruEB om du frågar dina barn så kan de nog visa tanten det där nya som kallas google. En hel ny värld kommer att öppnas för dig ;-)

   Radera
  3. Haha, tänkte precis samma sak - alltså på Kajsa i Sätra. Kul!

   Radera
 5. I en exotisk butik träffade jag en exotisk dansös, jag bjöd hem henne till mig för att dricka te och sedan tittade vi på mina etsningar. Det var trevligt.
  Eller blandar jag kanske ihop det med brandmannen i Boden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oklart. Man ska inte blanda mathandling och romantik, grumlar ditt omdöme.

   Radera
 6. Är det fler än jag som känner att det rycker en smula i fingrarna när bakelse och tårtor är nedsatta till halva priset på Willys?
  Ibland känner jag mig svag och faller för denna frestelse märkt med den röda lappen, men det är ju naturligtvis för att rädda klimatet brukar jag säga till mig själv.
  Tänka sig - köpa bakelser på Willys och samtidigt rädda klimatet, det får en att känna sig som en oerhört god människa.

  Anonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo fast samtidigt kommer du att belasta sjukvårdsapparaten med din diabetes om 30 år så du är egentligen oerhört ond.

   Radera
  2. Diabetes eller inte, vilka uppoffringar är vi inte beredda att göra för att rädda klimatet och planeten? Mums ;-)

   Radera
 7. Sammanträffande! Gjorde faktiskt en jämförelse nu i helgen efter en inköpsrunda av sesamolja, fisksås, bönor etc på vår motsvarighet ”All världens mat”.
  Kostnad: 280kr
  Kostnad på Ica: 950kr!
  Visst är det inte lika stor skillnad på all mat, men en del är helt klart värt att handla där.

  SvaraRadera
 8. Naturgodis, arrrghhhhh! Måste vara den största bluffen som finns...
  Bojkotta detta otyg!
  Nej förresten, det kommer på andra plats efter produkter ”utan tillsatt socker”, men där juicekoncentrat ligger topp tre i innehållsförteckningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. och jag som förr trodde detta vara något fantastiskt. låt bli sockret och få i dig ännu värre saker istället för något som en tror är bra . Läste Ann Fernholms inlägg om naturgodis för något år sen. Helt underbart.

   Radera
 9. fick ett " bra spartips " på mailen idag. .......blir påskbonus att använda i april* Ju mer du shoppar, desto mer påskbonus!

  Få 50 kr vid köp för minst 500 kr
  Få 100 kr vid köp för minst 1000 kr
  Få 200 kr vid köp för minst 1500 kr

  så med andra ord...handla för tusenlappar och få 200 kr i bonus...hurrey...varför inte låta bli att handla och få 1500 kr i bonus ? :D ...

  SvaraRadera
 10. Jag är glad över att dela mitt vittnesmål här idag med världen. Jag föreställer mig aldrig att jag gör det här, men jag är full av glädje och jag vill att andra ska få deras hjälp att göra. Är en kontorssekreterare av yrke, jag har två barn med en man. Min man övergav mig och våra barn utan någon förklaring att han just lämnade huset och nästa sak som jag hörde att han träffade en annan kvinna, jag försökte alla möjliga medel för att få honom tillbaka hem men han agerade konstigt mot mig och till och med försummade barnen. Jag var frustrerad och ödelagd, jag sökte efter hjälp från olika vinklar tills jag såg ett inlägg om Dr Ajayi en stavbeslag. Jag kontaktade en stavhjul, som berättade vad jag skulle göra. Han försäkrade mig att han kommer att kasta en stavning och att allt kommer att gå bra inom tre dagar men jag var skeptisk, jag tänkte på det innan jag äntligen kontaktade honom igen, vi gick igenom processen tillsammans och till min förvånade stava fungerade och min man har återvänt hem och knelat för att be om förlåtelse men det första var ett överraskningssamtal från honom eftersom vi inte har pratat i cirka 6 månader. Dr Ajayi är verkligen en man av hans ord, om du har problem i ditt förhållande eller någon aspekt av ditt liv, kontakta stavmästaren Dr Ajayi för en varaktig lösning.

  E-post: drajayi1990@gmail.com
  WhatsApp-nummer: +2347084887094

  SvaraRadera
 11. Vill du vara medlem i Illuminati som kirurg som gör dig rik och berömd i världen och har makt att kontrollera människor på världens högsta plats. Är du affärsman eller kvinna, konstnär, politiker, musiker, student, fotbollsspelare eller bastket baller vill du vara rik, berömd, kraftfull i livet, gå med i Illuminati brödraskapet idag och få direkt en rik summa av 1 miljon dollar i en vecka, och en hemlös. Överallt du väljer att bo i denna värld och få 10.000.000 $ per månad som lön.
  FÖRDELAR TILL DE NYA MEDLEMMARNA SOM GÅ MED I ILLUMINATI.
  En kontant belöning på USD 500 000.
  1. En ny övningsdrömbil värderad till 300 000 USD.
  2. Ett drömhus köpt i det land du valt.
  3. En månad semester (helt betalt) till din dröm turistmål.
  5.Et ett års medlemskapspaket för golf.
  5. En VIP-behandling i alla flygplatser i världen.
  6. En total livsstilsförändring.
  8. Tillgång till Citizen Grove.
  9. Månadlig betalning av $ 5.000.000 USD på ditt bankkonto varje månad som medlem.
  10. En månad reserverad möte med de 5 bästa världsledarna och de fem bästa kändisarna i världen.
  Om du är intresserad av att gå med oss ​​i Illuminati Great Brotherhood
  Kontakta oss via e-post: cavill612@gmail.com

  SvaraRadera
 12. Ta tag i detta livsförändringsmöjlighet idag
  Gör ett rätt och positivt val för denna chans att tillfälle för dig idag vara bland de 30 lyckliga personerna som den stora Illuminati vill erkänna och göra rika, kända
  och rik och har också rätt till miljoner dollar ($ 50.000.000 USD).
  Om du är intresserad, Whatsapp oss:
  Whatsapp: +46764343855
  E-post: illuminatiofficial466@gmail.com

  SvaraRadera