Vinnare!

Tack för alla fina bidrag i rensningstävlingen! Det blev tydligt att det fanns ett säsongsbundet tema, nämligen arbetsplats, alternativt yta där man ägnar sig åt arbete/studier. Med hjälp av en beroende jury (mina barn) korar jag här tre vinnare:

PLATS # 1 Tonårsrummet

Tonårsrum före 1

Tonårsrum före 2

Tonårsrum efter


Fixaren i fråga fixade i ordning detta rum till sin son som fyllde 16 och det hela var något av en födelsedagspresent. Det finns många saker jag gillar med den här rensningen. För inte bara får hon bort prylar och kläder (samt får upp skärmarna som av någon tonåringsanledning står på golvet), hon möblerar om på ett proffsigt sätt. Enligt feng shui ska ju inte sängen stå under ett lutande tak. Det gör den förvisso även på efter-bilden, men inte lika inklämd som i utgångsläget. Man kan resa sig upp från båda sidor av sängen, vilket ger en större känsla av frihet och låter energi och luft cirkulera. Vidare har hon lagt mattan delvis under sängen, på ett sätt som gör att möblemanget i rummet "binds samman" för att anknyta till den kommentator som refererade till The Big Lebowski. Dessutom är det en livsbejakande och skön känsla att vakna och sätta ner fötterna på fluffig matta snarare än kalt golv så bravo. Jag misstänker att mattan är ny, kanske som en del av presenten, och det är snudd på magiskt vilken skillnad det gör i ett rum. Bra placering av skrivbordet under snedtaket, eftersom man sällan behöver särskilt mycket ståutrymme i ett utrymme man sitter i och nu gissar jag att väggen där det tidigare stod är fritt för passage. Från kaos till hotellrumskänsla! Dessutom får rummet en annan struktur när man frångår det basala möblerandet längs med väggarna vilket ger en inbjudande känsla. Och allt som krävdes var var sak på sin plats, en ommöblering och en matta. Personen i fråga har inte angivit bok så jag bestämmer att hon får "Att lyckas med aktiesparande" av Hernhag/Sterner. Kanske kan bli en present till sonen? Maila adress tack.

PLATS # 2: Garderoben som blev ett kontor

Garderob före

Garderob efter
Så här skriver fixaren i fråga:

"Bifogar, med skämskudde, en före-bild där det gått överstyr i en klädgarderob. Tror det började med några lakan som skulle lagts i plastlådan på hyllan men som hamnade på golvet. Sen gick det fort....Clutter attracts clutter heter det ju. Efter-bilden är mitt nya hemmakontor. Blev så inspirerad av IGMR:s hemmakontor som de inredde i källaren att jag helt plötsligt såg möjligheterna i min skrubb. Bästa av allt. 0:- i investering. Endast 4 timmar i arbetsinsats. Så nöjd! Nu är ju luften inte optimal där inne. Men så skönt att slippa flytta runt på böcker och papper. Och sen är ju planen att jag inte ska sitta där så länge till :)"

Urfint! Och härligt att få bort dator och papper från hemmets vitala delar. Fyra timmar och inga pengar, det är vad jag kallar en frugal make-over. Inte heller denna deltagare angav bokpreferens så jag skickar norrmannen (och maila adress tack).

Plats # 3: X-treme bureau declutter


Skrivbord före

Skrivbord efter

Hylla före

Hylla efter

"Här kommer bilderna på mitt kontorsrum före och efter storstädning, Nu går det det till och med att göra annat vid skrivbordet än att knappa på tangentbordet." Den här fixaren får Ludvigs bok så skicka gärna adress. Man blir lite nyfiken på växterna i terrariet...


Läsarbonus: Skrivhörnan född ur intet 

Vardagsrum före

Vardagsrum efter

Den här läsaren önskar sig ingen bok men bjussar ändå på sitt rens vilket var generöst för jag tycker att det blev jättefint och borde inspirera många, särskilt om man behöver få in flera funktioner på liten yta. Här är hennes kommentarer:

"Bilderna föreställer min skrivarhörna före och efter jag städat. Anledningen till att skrivbordet står helt snett är att jag har en danshörna på andra sidan och behöver mer plats än jag hade när skrivbordet stod rakt ut. Nu har jag istället ställt det längs med motsatt vägg så det finns gott om plats att dansa. Känns bra att ha det ordnat, för i övermorgon börjar min distanskurs i skrivande och jag behöver en liten studievrå. Jag är också väldigt nöjd med att ha skärmat av skrivarvrån lite från resten av vardagsrummet." 

Älskar't! Detta var projektet som mina barn gick mest igång på, de tyckte det blev så otroligt mysigt med lamporna, den avskärmande bokhyllan och soffan bara en armlängd bort. Bra jobbat och lycka till med dina kreativa projekt.

Tack också alla ni andra som skickat bilder, även om de inte kom med denna gång. Och till er som ännu inte rensat in hösten: bara gör't, det är värt hundra dollar eftersom du slipper åka till IKEA och skaffa förvaring eller till random inredningsbutik för att köpa tingeltangel för att komma tillrätta med det där skavande behovet av höstförnyelse. För minns: det finns ingen dålig förvaring, bara för många prylar.

Mvh/
FruEfficientBadass

10 kommentarer:

 1. Inspirerande inlägg!Jag upphör aldrig att förvånas över att det för det mesta inte krävs pengar utan bara en ordentlig storstädning och lite kreativitet för att lyckas med inredningen.

  SvaraRadera
 2. Tårögd av all ordning samt av att omnämnas som inspiration. Jag håller just nu på med en garagerensning samt en galen Traderabonanza. De gör sig dock inte på bild... än. Grattiz till vinnarna.

  SvaraRadera
 3. Ja och de får som sagt gärna återkomma med adresser, än lyser inkorgen tom.

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för vinsten, kul att dina barn var med och var jury! Tyvärr verkar min tonåring inte gilla ordning och reda,trots makeovern på rummet han fick, men det står åtminstone inga dataskärmar el kläder på golvet nu. Mattan var över från ett annat rum, så det var en krukväxt och tavla, som var nyinköpt. Har mitt mail med adress kommit fram, fick tillbaks felmedelande att din mail var fel..? Mvh Malin

  SvaraRadera
 5. Woho, vinst på två sätt. Skrivbord som går att använda och en bok att läsa.
  Under växtbelysningen finns just nu sticklingar av blåbärstry, en pepprig salladstyp som jag tror heter "Red garnet gigant" och smörgåskrasse som jag sår i jord för då blir den mycket större än om man bara "sår" den på bomull.
  Hör av via mail om en liten stund.

  /anders

  SvaraRadera
 6. STORT tack fru EB och till juryn! Vilken ära att bli utvald :) Tack även till IGMR som inspirerade till att se möjligheten. Använd det du har, gräv där du står osv. Ser fram emot att få göra om rummet till en garderob igen (välstrukturerad sådan...) inom några år när FI uppnås.
  Tacksamma skämskuddehälsningar
  Lena/Frugala Hedonisten

  SvaraRadera
 7. Kul att dina barn gillade min skrivarhörna i vardagsrummet! Hoppas de också kommer på massa kreativa idéer om hur de ska få plats att dansa, skriva och pyssla, utan att lägga några pengar på det! Jag tror jag är den enda vuxna människa utan barn som ibland guilty-pleasure-kollar på "Fixa rummet" där barn får göra om sina rum. Barn och tonåringar är bäst i världen på att tänka outside-the-box!
  /Nystartad

  SvaraRadera
 8. Bra tävling, även om jag inte orkade fota fick jag tummen ur och rensade och städade stora garderoben.

  SvaraRadera
 9. Ge aldrig upp i livet de sa alla att det inte finns något botemedel mot HIV-VIRUS, vilket är en stor lögn jag har gått igenom många processer. Jag trodde aldrig att det verkligen finns ett botemedel mot hiv / aids förrän jag träffade Dr. James. Läkaren som har hjälpt människor i många år, jag stöter på den här läkaren online när jag letade efter HIV-permanent botemedel online. Jag fick reda på om Dr. James, och till min största förvåning har Dr. James örtmedicinen för HIV-botemedel som Jag har letat efter i flera år. Jag förklarade mina problem för honom via e-postmeddelandet jag hittade på någon som vittnade om Dr.James örtblandning, skriv ett svar och förklara hur processen fungerar så efter att ha beställt medicinen fick jag det inom 4 dagar och Jag tog det enligt det sätt som Dr.James instruerade mig, jag var väldigt glad efter 21 dagar jag tog medicinen det var mycket stor förändring i min hälsa när jag var klar med processen jag gick för ett test, jag fick reda på att jag är negativt det var dagen jag har glädjetårar efter allt jag har gått igenom. du kan också komma i kontakt med min läkare via hans e-post nu Drjamesherbalmix@gmail.com Och han har också örtmedicin för att bota följande sjukdomar; Nefrotiskt syndrom, eksem, urinrörsvarta, kroniska problem. Herpes, cancer, ALS, autism, hepatit, diabetes, HPV-infektioner, nässelfeber, bältros, blåsor, sår, smärtsam eller oregelbunden menstruation. HIV / Aids. Diabetiker. Vaginala infektioner. Vaginal urladdning. Klåda i den privata delen. Bröstinfektion. Utsläpp från bröst. Bröstsmärtor och klåda. Smärta i nedre buken. Inga perioder eller perioder Sluta plötsligt. Kvinnors sexuella problem. Kronisk sjukdom med högt blodtryck. Smärta under sex inne i bäckenet. Smärta vid urinering. Pelvic Inflammatory Disease, (PID). Droppande av spermier från slidan samt för låga spermier. Parkinsons sjukdom. Lupus. Cancer. Tuberkulos. Nollantal på spermier. Astma. Snabb utlösning. Gallsten, för tidig utlösning. Herpes. Ledvärk. Stroke. Svag erektion. Erysipelas, tyfus, urladdning från penis. HPV. Hepatit A och B. STD. Staphylococcus + gonorré + syfilis. Hjärtsjukdom. Pile-hemorrhoid. Reumatism, sköldkörtel, midja och ryggsmärtor. Manlig infertilitet och kvinnlig infertilitet. Etc. Åtgärd nu. kontakta honom & beställ din naturliga örtmedicin: och maila honom
  E-post ... drjamesherbalmix@gmail.com

  SvaraRadera