Bloggen fyller tre år

Mitt första inlägg den 30 september 2017 handlade om höstgarderob och misströsta ej, jag kommer att skriva om garderobsskifte i år å. Men jag ville stanna upp lite vid "jubiléet" och bjucka på lite bakom-kulisserna-skriverier eftersom jag för tre år sedan ju skrev dagbok parallellt med bloggen. Eller dagbok, terapibok snarare. Och i den nämner jag er.

"Juni 2017: Här sitter man vid sitt skrivbord på Arbetet klockan 06:38 och skriver. Hur jag ska kunna aktivera mig en dag som denna är ett mysterium*. Jag var här tidigt för att visa min goda vilja, särskilt med tanke på gårdagens chaos avoidance, men vad ska jag göe? Ingen mail, inget nätverk, oförmåga att skriva ut ordrar. Som tur är har jag mina lokala filer ex. sparplan och lite texter att leka med. Kanske ska jag tvätta bilen också? Må nu inte detta kontaminera semestern om två veckor - då blir jag galen. Hade reell jobbångest i morse runt 04:30 när jag vaknade första gången, men kom rätt snabbt på vad det handlade om [[uppräkning av olika händelser, bland annat "att behöva vara i kontakt med Djävulen" [en kund] "och hans anfang" [vår controller]]. I kombination med att [VD] blev irriterad på mig igår efter att jag missförstått kommunikationen som fördes ut via sociala medier. Alltså, inga allvarliga saker. Vad det troligtvis handlar om är att jag lever ett överlag rätt bekymmerslöst liv. Nackdelen är att jag stressar upp mig för småsaker. Hade jag haft [tidigare-jobb]-läge på jobbet hade det här varit en veritabel semesterdag. Den största mentala stöttningen i min strävan framåt är FIRE-bloggosfären, men det dillade jag om redan igår kväll så nog om det. Nu kör jag lite sparsnurra så ser vi vad som händer."

Jag hade glömt den här leda dagen. Och jag hade glömt att jag redan då såg denna community som en stöttepelare när jag hade alltför svårt att hålla geisten uppe. Men så var det ju! Jag hänger visserligen inte på så många andra fora, men vad jag förstår ska man passa sig särdeles noga för allt som handlar om barn och odling för där smäller det till illare än kvickt. Typiska kvinnobloggar är kontaminerade av blinkande smileys och snabbrörliga agitationsarenor av typen Twitter går fetbort av fler anledningar än jag orkar tänka ut. Nej, tacka vet jag pragmatisk FIRE-sfär med ögona på bollen. Vad vill du med ditt liv och hur ska du ta dig dit, parat med glada tillrop i bokstäver, ej symboler. Denna generositet i tanken, exempelvis när "Fredrik" drog ur pluggen och ni bara "Grattis, bra jobbat!". Inte ett endaste putter kring "vad-skulle-hända-om-alla...”

Så därför vill jag rikta ett stort tack till er som läser, er som bloggar och er som kommenterar. Jag tror faktiskt att FIRE-communityn, såväl utomlands som här, lyckats bygga upp något rätt speciellt. Det är smart, det är roligt och det är hållbart, ett jävla kinderägg är vad vi skapat och för det ska vi vara stolta. JAG hade i alla fall inte nått lika långt vare sig sparmässigt eller livskunskapsmässigt om jag varit utan er, verserade community.

Mvh/
FruEfficientBadass

* Vi hade haft en cyberattack så att all datortrafik låg nere.

28 kommentarer:

 1. Tack detsamma!
  Sedan man fått igång sparfabriken (det finns ett annat ord som jag glömt) så måste man ju ägna sig åt annat och vad kan då vara bättre än att umgås med likasinnade och få hjälp med att hålla fokus på målet!
  Tack för variationen, alla goda tips och alla igenkännande skratt. Fortsätt så. Hittar du fler som vill lätta sitt hjärta och vara brevskrivaren som får goda råd från communityt så är det kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sparfabriken är väl ett helt perfekt ord! "Hittar du fler som vill lätta sitt hjärta och vara brevskrivaren som får goda råd från communityt så är det kul." Håller med! Skriv, alla! Exponera dina bekymmer i FruEB:s hjärtespalt!

   Radera
 2. Tack själv!
  Så skönt att få några minuter av dina tankar och roliga texter kring sparande etc där vissa andra bloggar kan kännas väl träiga.
  Här fler skrivit som du gör hade nog inte ekonomi setts som så tråkigt.

  /Anders

  SvaraRadera
 3. Tack EB! Mycket glad att få följa dig och inspireras.

  Sitter själv nu med problem att magandas pga två möten, tre rapporter och senare teambuilding och organisationssnack i em/kväll.

  SvaraRadera
 4. Grattis till jubileet! Jag har nu i ett par år hittat inspiration gällande både sparande och annat i din blogg, och det som sticker ut jämfört med andra ekonomibloggar tycker jag är ditt underbara språk! Jag blir gång på gång glatt överraskad av dina finurliga och humoristiska formuleringar.
  Jag har förresten också jubileum idag - 30 år sedan jag flyttade till Stockholm och blev sambo (numera gift med honom)!

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Tack Sparo! Vilket år är du inne på nu (säger jag som är så lat att jag inte ens orkar klicka mig in och kolla)?

   Radera
  2. Jag började i april 2016, så jag är väl ungefär halvvägs in på mitt femte då.

   Radera
 6. Grattis till jubileet! Och kul att bli omnämnd.

  Din text och alla kommentarer och peppning här på bloggen var verkligen till stor hjälp för mig och kan rapportera att jag inte ångrat en sekund att jag drog ur pluggen. Om möjligt så undrar jag hur jag hade tid med arbete innan och det enda jag egentligen ångrar var att jag inte började min resa tidigare ... Det finns en fantastisk massa glädjeämnen att ta tillvara som är förknippade med ~0 kostnad. Ser för första gången på mycket länge fram mot hösten med långa dagar ute under dagens ljusa timmar.

  Och så ser jag så klart fram emot många spännande inlägg och diskussioner i din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "det enda jag egentligen ångrar var att jag inte började min resa tidigare ... " +1. Eller +2000 av läsarna skulle jag gissa.

   Radera
 7. Minns att jag var först att kommentera... Tror jag. Hur som så skrev jag att du skulle bli STOR och det är du. Och så in i bänken BRA! Grattis till tre år <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajemen, stämmer bra det. Snart blir det guldklocka för dig. (nej just det ja, du gillar ju inte prylar, du får en smörgåstårta eller någe).

   Radera
  2. Ha ha ha... Ja, en smörgåstårta i brevlådan hade varit nåt det ;)

   Radera
 8. Grattis på årsdagen! Och tack för alla insiktsfulla, välformulerade och ofta hysteriskt roliga inlägg så här långt.

  Jag känner igen att det är en härlig flykt från verklighetens orimlighet att gå in i FIRE-bloggosfären och planera sin egen katapult-utskjutning (från Dåligt Äktenskap som det började med för min del, eller Dåligt Jobbliv som det verkar vara för de flesta).

  Måste hålla med dig också om att kommentarsfältet genomgående både bidrar med väsentligheter och håller god ton. Rätt ovanligt i dessa dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "från Dåligt Äktenskap som det började med för min del" Men gud så intressant, det har jag inte ens tänkt på! Att FIRE kan vara ett sätt att gräva sin flykt ur en dålig privat relation. Man landar lätt i samma mantra: Det handlar om valmöjligheter.

   Radera
 9. Grattis!
  Bra jobbat under de här tre åren. Har för mig att det var Sparo som tipsade om din nya blogg, så bra jobbat av honom också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar mjukast! (Fru EB, jag skickar en faktura.)

   Radera
  2. Haha, gärna. Jag kan finansiera hela din köttbudget.

   Radera
 10. Stort tack för alla trevliga lässtunder du bjudit på!
  Och inte att förglömma alla braiga läsare som håller kommentarsfältet så intressant och levande. Ser fram mot många fler roliga, vanliga och underfundiga texter att avnjuta! /Horsewood9

  SvaraRadera
 11. GRATTIS till dig! Och till oss som har förmånen att få ha tillgång till dig! Jag hittade dig julen 2018. Sträckläste allt och har sedan dess varit ett stort fan och följt råd gällande allt ifrån stylingprodukter, städtips, boktips till indexfonder! ;)
  Älskar också kommentarsfältet! Underbar stämning och så mycket inspiration & bra tips! (Särskilt tack till bilden med lyrorna på flygande 5-kronor!)
  Lena- frugala hedonisten

  SvaraRadera
 12. Grattis och tack för alla inlägg om stort och smått. Mycket inspiration och igenkännande.
  /Eva

  SvaraRadera
 13. Stort grattis! Kan fortfarande en idag glädjas över att du började blogga vilket i sin tur lett till att vi även träffats IRL och delat fina stunder med lifehacks, spartips, "livet" osv.

  Sen har du ett helt fantastiskt kommentarsfält som är rätt ovanligt att hitta.

  Hälsa familjen!
  /A

  SvaraRadera
 14. Grattis! Du skapade en ny blogg verkligen. Alltså inte som någon annan.

  Mental note, inte använda smileys.:)

  SvaraRadera
 15. Ge aldrig upp i livet de sa alla att det inte finns något botemedel mot HIV-VIRUS, vilket är en stor lögn jag har gått igenom många processer. Jag trodde aldrig att det verkligen finns ett botemedel mot hiv / aids förrän jag träffade Dr. James. Läkaren som har hjälpt människor i många år, jag stöter på den här läkaren online när jag letade efter HIV-permanent botemedel online. Jag fick reda på om Dr. James, och till min största förvåning har Dr. James örtmedicinen för HIV-botemedel som Jag har letat efter i flera år. Jag förklarade mina problem för honom via e-postmeddelandet jag hittade på någon som vittnade om Dr.James örtblandning, skriv ett svar och förklara hur processen fungerar så efter att ha beställt medicinen fick jag det inom 4 dagar och Jag tog det enligt det sätt som Dr.James instruerade mig, jag var väldigt glad efter 21 dagar jag tog medicinen det var mycket stor förändring i min hälsa när jag var klar med processen jag gick för ett test, jag fick reda på att jag är negativt det var dagen jag har glädjetårar efter allt jag har gått igenom. du kan också komma i kontakt med min läkare via hans e-post nu Drjamesherbalmix@gmail.com Och han har också örtmedicin för att bota följande sjukdomar; Nefrotiskt syndrom, eksem, urinrörsvarta, kroniska problem. Herpes, cancer, ALS, autism, hepatit, diabetes, HPV-infektioner, nässelfeber, bältros, blåsor, sår, smärtsam eller oregelbunden menstruation. HIV / Aids. Diabetiker. Vaginala infektioner. Vaginal urladdning. Klåda i den privata delen. Bröstinfektion. Utsläpp från bröst. Bröstsmärtor och klåda. Smärta i nedre buken. Inga perioder eller perioder Sluta plötsligt. Kvinnors sexuella problem. Kronisk sjukdom med högt blodtryck. Smärta under sex inne i bäckenet. Smärta vid urinering. Pelvic Inflammatory Disease, (PID). Droppande av spermier från slidan samt för låga spermier. Parkinsons sjukdom. Lupus. Cancer. Tuberkulos. Nollantal på spermier. Astma. Snabb utlösning. Gallsten, för tidig utlösning. Herpes. Ledvärk. Stroke. Svag erektion. Erysipelas, tyfus, urladdning från penis. HPV. Hepatit A och B. STD. Staphylococcus + gonorré + syfilis. Hjärtsjukdom. Pile-hemorrhoid. Reumatism, sköldkörtel, midja och ryggsmärtor. Manlig infertilitet och kvinnlig infertilitet. Etc. Åtgärd nu. kontakta honom & beställ din naturliga örtmedicin: och maila honom
  E-post ... drjamesherbalmix@gmail.com

  SvaraRadera