En liten weekend

Jag skriver det här inlägget en sen torsdagskväll på tåget till Stockholm. Vi åker hela familjen och det är både business och pleasure. Så mycket pleasure det nu kan bli att dra runt i ett iskallt Stockholm och rädas virus. En annan är ju van att sitta tryggt förskansad på gården utan annat umgänge än en skymt av lantbrevbäraren en gång om dagen. En parentes men så har mitt liv utvecklat sig på sistone. Jag kan bygdens vanor utan och innan. Jag känner i hela kroppen när det är dags för EPA-traktorerna att burna uppför den 5-gradiga lutningen i backen utanför huset, något försenade till fordonsprogrammet på ortens gymnasieskola. När jag hör pipiga röster utanför vet jag att det är kvinnan med stavarna och hennes tystlåtna vän som går på förmiddagspromenad. Skrammel, skrammel, vedmannen är på väg med leverans till grannbyn. Och sen det mjuka surret av Postnords lilla elbil. Då är det högtidsstund. Kanske har Kuckelimuck Bank skickat iväg en kontrolluppgift i fönsterkuvert? Jag skyndar mig ut för att vittja brevlådan. 

Men nu som sagt ett avbrott. Eftersom jag enligt egen utsago är i ett Deep Year var det inte som att jag satt på nålar och bara "YES ÄNTLIGEN" utan mer ett "Okej, let's go". Vi ska besöka en tandläkare, barnen ska sova hos kompisar och min man ska lämna tillbaka sin gamla jobbdator.

Jag hade lösa planer på att träffa vänner men jag har avbokat allt. Jag, som i början av pandemin nästan önskade mig corona för att få det överstökat, har blivit mycket rädd för att få det. Det som skrämmer mig är vittnesmålen från folk med långtids-covid, vilket företrädesvis verkar drabba unga, snygga och vältränade kvinnor så ni fattar att jag ligger risigt till. Nej men seriöst, vilken dynga! Hörde en kvinnlig läkare i min ålder på Kropp & Själ som sa att hon haft feber sen i mars. Att ena dagen blev en tå blå, nästa dag fick hon brutalont i en led. Hon var så trött att hon inte längre orkade ta hand om hemmet, möjligen kunde hon en dag ”byta ett örngott”. Det är kanske det sistnämnda som skrämmer mig allra mest, att inte kunna städa. Vad hade det varit för liv?

På Göteborgs filmfestival såg jag också Maj Wechselmanns något ojämna dokumentär "The Swedish Way", där en kvinna berättade om hur hon under de värsta veckorna hostat upp något som såg ut som äggvita. "Okeeej" tänkte jag, "det lät väl inte så farligt, jag har hostat upp värre saker". Sen sa hon något jag aldrig kommer att glömma: "Kokt äggvita alltså". Där och då bestämde jag mig för att inte träffa någon förutom min man, mina barn och mitt barns tandläkare, innan jag fått sprutan. 

Inlägget fram till och med nu skrevs på tåget till Stockholm, men resterande text skrivs på tåget från Stockholm och här får ni min helg i bilder:

P-vakter...Jag har inte sett dem på typ åtta månader. De är överallt. I Hudik har vi typ en P-vakt och hen syns aldrig till. Landet-stan, 1-0.


Vi bodde i mina föräldrars lägenhet och närmsta butik är ICA Vanadis. Vilket ställe! I entrén någon sorts deli där folk beställer mat, tar med eller äter på plats, det spelas ambiance loungemusik som om vore man på en resort i Saint Tropez. Belysningen, fräschören, personalens outfits, det var så totalt fjärran från Coop Extra eller Lidl Hudiksvall. Stan - Landet, 1-0.


Barnet fick träffa en tandreglerare och till skillnad från den vaga mumbo jumbo och tidsestimat på "tre år tills du kanske eventuellt får träffa regionens tandreglerare" var här raka rör. "Det här fixar vi, vi börjar om en månad, klart inom ett år" tjopp tjopp. Privat tandvård - Folktandvården, 1-0.


Vi träffade en gammal hundbekant och jag fick nöjet att gå med honom runt Djurgården i ett alldeles förtjusande vårväder. Djurgården! OMG vilken skillnad att gå snitslad promenad, ink. broar och längs med vatten, jämfört med att tröska fram och tillbaka på en landsväg. Djurgården - Min väg, 1-0.


På min väg mellan att lämna ett barn hos en vän och att ta ett annat barn till en annan vän stannade jag till på Myrorna Fleminggatan där jag hittade en bok om Feng Shui från 1990. Ni kan lite på att det blir inlägg. Myrorna har vi inte i Hudik, men väl två väldigt fina loppisar som står sig mer än väl mot denna något sjaviga butik. Loppis Hudik - Myrorna Fleminggatan, 1-0.

Jag passade också på att hamstra sådant jag inte får tag på i Hudik, som levain från Fabrique och salta sjögräsblad från asiatiska butiken. Någon frugal helg var det inte. Storstad kostar pengar. SL-kort ska laddas, mat ska köpas från scratch eftersom mina föräldrar mer eller mindre bosatt sig på landet och kylen är helt tom. Jag förbannat mitt snåla kortminne som inte minns att barnen, även om de inte dricker så mycket vatten hemmavid, default blir jättetörstiga så fort de sätter sig på ett tåg (vilket kan ha att göra med att jag köpt chips till dem, osmart), så jag la runt en hundring på världens mest onödiga produkt: SJ:s köpevatten. 

Vidare blev det en del Uber av logistisk/lata skäl. Men överlag en härlig helg. Bäst av allt: Att bo i en vältempererad lägenhet utan köldpustar från fönster och golvlister. Badkar! En dusch som ger jämnvarmt vatten med bra tryck, inte omväxlande iskallt/kokhett vatten i mesig dropp-stråle. Jag badade långt över vad som anses rumsrent i miljökretsar, vågar knappt säga hur många bad jag klämde in under fyra dagar. 

Well, well, nu åter till gården. Både jag och min man kunde konstatera att vi trivs ganska bra oavsett var vi är. Visst var det kul att komma tillbaka till våra gamla kvarter och se förändringarna, gå på Djurgården och handla i en livsmedelsbutik som andades lite framåtanda. Men det var inte så att vi drog en jämmersuck när vi satte oss på tåget. Faktum är att jag längtade lite hem då. "Hem" säger jag om Hudik. Men när vi pratar om Stockholm i Hudik kallar vi det "hem". Jag blir inte riktigt klok på det. Var hör jag hemma? Det är som att ha en fot i båda läger. 

Hur var din helg? Och är det bara jag som tvångsmässigt måste kora en vinnare mellan två ställen hela tiden?

Mvh/
FruEfficientBadass

33 kommentarer:

 1. Lantbrevbärare, fönsterkuvert... kanske är vi sista generationen som förstår dessa ord.

  Förklarade förra veckan för en tolvåring vad ett brev är, alltså ett sådant där man kan skicka privat, handskrivet och i ett kuvert. Hon hade knappt sett något sådant och kunde inte ens sin egen postadress.

  Gamling

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha wow ja jag känner igen det där. När tweenien började köpa och sälja kläder via den dysfunktioonella appen "Plick" (Tradera för tweenies) var det alltid spännande att se henne frankera försändelserna. Förnamn och gata i en rad och sen inget mer. Jag talade med en kvinna på postombudet om detta och hon bekräftade att barn/ungdomar betedde sig så överlag. Det här med frimärke...var det ska sitta etc. Minstingen tror att frimärken är någon form av frivillig dekoration, ungefär som en sticker på ett mobilskal, som man eventuellt placerar någonstans på brevets fram- eller baksida för skojs skull.

   Radera
  2. Alltså nu känner ju *jag* mig gammal (född -90). Vi lärde oss hur man adresserar och frankerar post i skolan, det finns ju liksom bara ett korrekt sätt att göra det på. Nog för att det bara är relevant för julkort, bröllopsinbjudningar och typ bygglovsansökningar numera, men ändå. Jag hade fått på moppo hemma om jag inte kunde fullständig adress, hemtelefon och mobilnummer till mamma ifall jag kom bort och inte hittade hem. Är inte postetikett fortfarande viktigt med tanke på alla paket som skickas..?

   Radera
  3. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Home is wherever i lay my hat. Inte för att jag använder hatt men ändå. Jo visst jämför jag olika ställen, men det helt optimala finns nog inte. Eller det är väl så att allt har sina poänger och omväxling förnöjer. Föredrar att bo lantligt och göra utflykter till stan. Din blogg gör min dag, blir så besviken när jag inte har koll på vilken dag det är och det visar sig att det inte är måndag onsdag eller fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Eller det är väl så att allt har sina poänger och omväxling förnöjer. Föredrar att bo lantligt och göra utflykter till stan." +1! Du satte nog huvudet på spiken.

   Radera
 3. Japp! Uddevalla - Ödeborg= 1 000 - noll. Ha ha ha... Bor i en 15 minutersstad nu och stortrivs på mindre yta, med färre prylar och med havsbad utanför dörren. Win win win i all evighet <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Havsbad utanför dörren, ja det går inte att tävla med.

   Radera
 4. Bäzt loppis i "Stockholm" (eg. Täby. Landet?) = Kyrkornas Second Hand i Grindtorp. Stort, billigt, spännande. Dottern kom hem med ett par väldigt låga 90-tals-jeans, så snart är de tillbaka som trend. Helgen var lugn annars, jag stickade klart min tröja och sydde läxan till min kurs i mönsterkonstruktion (ärm). Jag var rädd för Covid, hade Covid över jul, blev inte särskilt sjuk alls. Är dock fortfarande rädd för div. mutationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhå, får ta hjälp av min kompis i området för utforskning av denna post pandemi. Tack för tipset!

   Radera
 5. Helgen har innehållit lite städning, hundpromenader och mycket matlagning. Helstekt dovhjortsinnanlår med hasselbackspotatis och portvinssås med trattisar. Mums i magen! Blåbärspaj blev det visst också en dag. Och 20 matlådor till hunden kommande veckan. Han har fått en allvarlig mag/tarmsjukdom och skall äta en hypoallergenkost. Väljer att laga maten själv, då jag tror det är bättre. Men mycket tid vid spisen blir det.
  Vi träffas bara utomhus när det gäller att vara sociala, så vi längtar efter vår och lite värme. Alltid lättare att vara ute då./Horsewood9

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hasselbackspotatis! Madeleinekaka till min barndom, måste göras snart.

   Radera
 6. Jag säger som jag brukar på den frågan. Har det varit helg? Swosh sa det bara...

  Jag har maxat hästaktiviteterna (precis som vanligt), så min helg har sett ut typ som frukost-jobba häst 1-lunch-jobba häst 2-middag-rengöra grejer-sova. Häpp.

  Var och åt middag med en kompis som haft covid-19 och nu är jag också rädd. Hoppas verkligen att jag inte åker på det här innan jag vaccineras. Lär väl inte få sprutan närmaste halvåret, oerhört normal som jag är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att klarar man sig till midsommar bör man klara sig (sa jag och blev sjuk imorgon). Viruset borde väl dämpa sig lagom till sommaren, som förra året, och sen är det väl vår tur. Jag läser inte så mycket dagligmedia men så mycket uppfattade jag igår som att det trillat in många fler doser än förväntat (från att ha förväntat och sen inte förväntat) så egentligen i enlighet med plan?).

   Radera
  2. Jag har gett upp att ens hålla koll. Tänker att nån hör av sig i min närheten när jag får vaccinera mig. ;-)

   Radera
 7. Skulle få en av mina klasser (18 åringar) att skriva sin egen adress på ett kuvert så vi skulle kunna posta gymnasiearbeten hem till dem. Det var en intressant aktivitet som jag hade planerat ca 5 min tid till (inkl förklaring och utdelning av kuvert). Tog ca 15 min och hälften hade skrivit adresserna på fel ställe/upp och ner på kuvertet eller med en handstil som motsvarar ca strl 1 i dataskriven stil.... Dagens ungdomar....

  SvaraRadera
 8. På den tiden jag pluggade och det fanns sommarjobb "vid löpande band" (enligt reglerna för godkänd praktik på anrik högre utbildning) så hörde jag följande från en av de fast anställda på fabriken (fatta' hur länge sen det ÄR, när det fanns fabriksliknande arbetsgivare även i Stockholm): "Efter 10 månader här längtar vi hem till lilla byn vid Medelhavet. Efter två månader där vid Medelhavet längtar vi hem till lägenheten i förorten i Stockholm." Arbetsplatsen var full av sk gästarbetare som kommit på 60- och 70-talet för att bara stanna "ett litet tag".

  Visst är det vanligt att man längtar till skärgården, Paris, fjällen mm. Men sen är det förbaskat skönt att komma hem igen. Som idag, efter en vecka i ett funktionsdugligt men lite trångt fritidshus, så är det skönt att alla har var sitt rum att distansarbeta ifrån.

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min tes också. Eller min tes är snarare att dussincharter (eller ens exotisk charter) inte håller vad den lovar. Hur många gånger har jag inte förundrat kunna konstatera hur jag redan dag två-tre på det där eftertraktade resmålen känt mig mätt på upplevelsen, redo att åka hem om tillfället skulle uppenbarat sig? Nyckel är att hitta förnöjsamhet i det så kallade vanliga livet, högtidsstunder i en vanlig dag. Som njutningen i att tända en brasa eller dråsa ner framför en kvalitativ film, äta en god middag med familjen och spela 80-talsklassikern Master Mind med ett barn i två timmar (som ikväll) eller lyckas traggla igenom ett musikstycke med ett annat barn utan tårar (som i eftermiddags). Det är ALLTID skönt att komma hem och alltid skönt att vara hemma, förutsatt att man skapat de rätta förutsättningarna och förmår kalibrera sina förväntningar på vad en vardag ska innehålla.

   Radera
 9. Jag säger fortfarande hem om Göteborg fastän det är 3 år sedan vi flyttade HEM till Malmö och inte har några planer på att återvända till västkusten.

  Helgen? Digitalt yoga retreat, bokade airbnb fre-lör em. Ensamtid, mkt godis, frysrätter. Vaknade samma tider under ensamnatten som jag brukar vakna.

  SvaraRadera
 10. Jag uppskattar dig alla dina goda vänliga kommentarer, jag är alltid glad att läsa olika kommentarer här, på samma sätt som jag läste en kommentar som tog tillbaka min ex kärlek man efter vi skilde sig i 2 år återvänder han fortfarande för att älska mig och vi är lever lyckligt gift. Jag läste en kommentar förra veckan om Dr.Oduduwa Love Spell Solution fungerar snabbt och brådskande resultat inom 24 timmar efter aktivering. Jag försökte det, så förvånansvärt fungerar det för mig, jag vet inte om dig .. vill du ha din ex-kärlekspartner tillbaka till äkta kärlekskänslor. det här är intressant, bara skicka ett e-postmeddelande till adressen (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) Dr. Oduduwa svarar på dig och sedan är alla dina problem över inom några timmar kommer du att känna ett positivt kärleksutfall.

  SvaraRadera
 11. KÄRLEK STAVAR SOM FUNGERAR PERFEKT OCH FÖRVARAR PERMANENT TIDLIGT.
  Jag delar detta vittnesbörd till partners som lider i deras relationer eftersom det finns en bestående lösning. Min man lämnade mig och våra 2 barn för en annan kvinna i 2 år. Jag försökte vara stark bara för mina barn men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågade mitt hjärta. Jag var sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde en undersökning på internet och stötte på en webbplats där jag såg att DR ISIKOLO, en trollformel, kan hjälpa till att få älskare tillbaka. Jag kontaktade honom och han gjorde en speciell bön och trollformler för mig. Till mina överraskningar kom min man tillbaka efter två dagar. Det var så vi återförenades och det fanns mycket kärlek, glädje och fred i familjen. Du kan också kontakta DR ISIKOLO, en kraftfull spell-caster för lösningar på hans e-postkontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +1(725)240-4536

  SvaraRadera
 12. Jag heter Helena Leon. Jag och min man har varit gifta i över 10 år. Det var flera stora slagsmål och smärtsamma situationer i vårt äktenskap, men vi verkade alltid komma ut starkare på andra sidan. Ur det blå satte min man ett skilsmässosamtal över mig, jag var blind! Jag såg det inte komma, jag kände inte igen tecknen. Han tycker inte längre att jag är sexuellt attraktiv. Jag kunde inte låta bli att gråta hela tiden för jag var oerhört sårad. Jag var helt deprimerad tills jag hittade Dr ISIKOLO trollformlern som alla pratade om på nätet och jag kontaktade honom för en kärleksåterförening. Under vårt samtal försäkrade han mig att han skulle ta tillbaka min man inom mindre än 48 timmar efter hans förtrollning. För mig verkade det omöjligt. Du kommer inte att tro att min man ringde direkt efter 48 timmar och bad mig att glömma vad han sa om skilsmässan. Jag blev helt förvånad! Det finns så mycket kärlek i min familj sedan jag använde hans trollformler. Han är underbar och hans trollformler fungerar så snabbt. Nu älskar min man mig mer än tidigare. Du kan också kontakta honom om du har problem med ditt äktenskap eller förhållande. E-post: isikolosolutionhome@gmail.com. Du kan också WhatsApp/SIGNAL honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 13. Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Jag heter Enora Lucas och mitt liv har förändrats totalt på 48 timmar. Jag kan se mig själv i spegeln och le. Jag har förtroende för mig själv och mina förmågor för första gången på evigheter. Jag har min pojkvän tillbaka i mitt liv med hjälp av Dr Isikolo. Han sa förlåt 48 timmar efter att besvärjelsen skapades. Han sa att han insåg att han aldrig riktigt ville göra slut, han kunde inte hantera känslomässigt bagage som jag bar runt hela tiden. Han sa att han trodde att han var den negativa inverkan på mitt liv och tyckte att det var bäst att lämna. Dr ISIKOLO återställer kärleken och lyckan mellan oss som han lovade och jag är ett levande bevis på vad han kan göra. Jag trodde aldrig att jag kunde få så ärlig hjälp att återställa min kärlek och lycka. Jag är mycket glad att kontakta dig och initierade allt detta att hända. Alla som har ett relationsproblem kan kontakta Dr Isikolo via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 14. Jag är mycket förvånad över den mirakulösa upplevelsen och underverken av DR ISIKOLO som har spridits på internet och över hela världen, hur han fantastiskt hjälpte människor över hela världen att återställa sina förlorade älskare. Jag kontaktade honom efter att ha gått igenom så många vittnesmål från olika människor hur han hjälper till att få tillbaka ex älskare tillbaka. Jag berättade för honom om min man och hur han övergav mig för cirka 4 månader sedan och lämnade hemmet med allt jag hade. Jag blev förbryllad när han bara sa åt mig att le och vila och försäkra mig om att han kommer att klara allt på bara 48 timmar. Jag följde processen och han gjorde sitt arbete. Efter den andra dagen min man ringde mig, jag var bara så chockad så jag valde samtalet och trodde inte mina öron. han bad mig verkligen att förlåta honom och lovade på telefon. Det var tydligt att DR ISIKOLO återställde den kärlek och lycka vi hade och att förbli permanent. Om du behöver en effektiv och verklig trollformler för något problem i ditt liv kan du kontakta Dr Ofemo på hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp honom på: +2348133261196.

  SvaraRadera
 15. Jag vill tacka den store DR ISIKOLO för att han återupprättade mitt trasiga äktenskap. Jag heter Anna Dario. Ingen kunde någonsin ha fått mig att tro att vittnesbördet någonsin kommer att bli verklighet. Jag var världens största skeptiker men jag fick höra av en pålitlig källa (en mycket nära medarbetare) och jag provade det, det var en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort. Mitt kärleksliv var i spillror, hjärtekross och var på randen av en tredje. Jag kunde helt enkelt inte möta ytterligare en skilsmässa och jag ville försöka hårdare för att få vårt förhållande att fungera men min man verkade inte bry sig. Han gjorde slut med mig igen. Jag var förvirrad och vet inte vad jag ska göra igen, snarare för att komma i kontakt med DR ISIKOLO. Han gjorde en kärleksförtrollning som fick min man att komma tillbaka till mig på exakt 48 timmar, försäkrade han mig. vi är nu väldigt nöjda med oss ​​själva. DR ISIKOLO fick henne att inse hur mycket vi älskar och behöver varandra. Den här mannen är på RIKTIGT och för gott. han kan också hjälpa dig att fixa din trasiga relation. Jag fick tillbaka min man! Det var som ett mirakel. kontakta honom nu om du behöver hjälp. e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 16. KÄRLEKSBETALNINGAR SOM FUNGERAR PERFEKT OCH FÖRVARAR PERMANENTA FÖR EVIGT.
  Jag delar detta vittnesbörd till partners som lider i sina relationer eftersom det finns en varaktig lösning. Jag heter Lucia Alexander och min man lämnade mig och våra 2 barn för en annan kvinna i 2 år. Jag försökte vara stark bara för mina barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågade mitt hjärta. Jag blev sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde en undersökning på internet och hittade en sida där jag såg att DR ISIKOLO en trollformler, kan hjälpa till att få älskare tillbaka. Jag kontaktade honom och han gjorde en speciell bön och trollformler för mig. Till mina överraskningar kom min man tillbaka hem efter 2 dagar. Det var så vi återförenades igen och det var mycket kärlek, glädje och frid i familjen. Du kan också kontakta DR ISIKOLO , en kraftfull trollformare för lösningar på hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +23481333261196.

  SvaraRadera
 17. Jag lovar att dela detta vittnesbörd över hela världen när min pojkvän återvänder till mig, jag heter Lora Milan och jag vill tacka Dr Isikolo för att han gav glädje och lycka till mitt förhållande och min familj. Jag vill informera er alla om att det finns en trollformel som är verklig och äkta. Jag trodde aldrig på någon av de här sakerna förrän jag förlorade min pojkvän, jag behövde hjälp tills jag hittade Dr Isikolo som en trollformel, och han kastade en kärleksförtrollning för mig, och han försäkrade mig att jag kommer att få tillbaka min pojkvän om två dagar fyra dagar senare ringde min telefon, och så chockerande nog var det min pojkvän som inte har ringt mig på de senaste 3 åren, och bad om ursäkt för hjärtekrossningen och berättade att han är redo att vara min ryggrad tills resten av hans liv med mig. Dr Isikolo släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Allt tack går till Dr Isikolo för det överdrivna arbete han har gjort för mig. Nedan är e-postadressen om du är i någon situation du genomgår ett hjärtkross, och jag försäkrar dig att som han har gjort min, kommer han definitivt att hjälpa dig också. E-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 18. Hej alla, jag heter Klaudia Kusa. Under ganska lång tid bodde min man i en annan lägenhet på grund av arbetspress och vi var väldigt lyckliga tillsammans trots att han höll sig ifrån oss i några månader. Föga visste jag att en kollega från jobbet redan hade en affär med honom som fick min man att lämna in en skilsmässa mot mig från ingenstans. Jag visste att något var fel eftersom vi aldrig behövde bråka eller bråka så mycket för att få honom att lämna. Jag var traumatiserad och jag söker hjälp för att ta itu med situationen som ledde mig till DR ISIKOLO från beröm som folk gav honom på nätet. Vi diskuterade länge och han berättade allt jag behövde veta om vad som hände och processen för att åtgärda problemen. Han uppfyllde sina löften och fick min man tillbaka till mig och skilsmässaprocessen avbröts. Nu är min man tillbaka hem till oss och vi är lyckliga tillsammans. Det är verkligen fantastiskt hur människor verkligen kan hjälpa andra människor när de är i nöd. Han kan hjälpa dig också. Sms:a honom bara via WhatsApp +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 19. Jag tog nästan livet av mig på grund av min man som lämnade mig och slutar välja mina samtal. Han sa att han inte älskar mig längre, jag försökte tigga honom, men han kommer inte att svara mig förrän vi bråkade och gjorde slut i sex månader, sedan inser jag att jag inte kan gå utan honom. Jag försökte allt för att få tillbaka honom men misslyckades. tills jag stötte på den här mannen som heter DR WALE på nätet kontaktade jag honom och berättade allt som har hänt mellan mig och min man innan vi skildes åt. Han frågade mig att inte vara rädd för att allt ska bli bra igen. han sa åt mig att betala för föremål som han skulle använda för att förbereda kärleksförtrollningen åt mig och jag betalade och följde alla råd och instruktioner han gav mig. Efter att ha hjälpt mig att kasta en kärleksförtrollning och se, kom min man tillbaka inom en vecka. När jag bad mig om förlåtelse blev jag så förvånad över att trollformler som DR WALE fortfarande existerar. Om någon här behöver lite hjälp, med all uppriktighet, kontakta DR WALE idag via WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com
  du är verkligen den bästa DR WALE tack för att du gjorde mitt hem till ett lyckligt hem igen. Jag kan aldrig sluta prata om dig sir. hans är verkligen en fantastisk man du kan kontakta honom för lösning för alla typer av problem som
  (en) lotteri besvärjelse
  (två) ex tillbaka
  (tre) blir gravida
  (fyra) botemedel för alla slags sjukdomar, sjukdomar och infektioner
  Och många andra kontaktar denna stora man idag och får din
  Problem lösta till 100%

  SvaraRadera
 20. God dag allihop, jag är här ute för att sprida de här goda nyheterna till hela världen om hur jag fick tillbaka min ex man. Allt började när min man var otrogen mot mig med en annan kvinna utan att veta för honom att kvinnan är en trollkarl, kvinnan förtrollade min man vilket fick min man att ändra sina känslor mot mig och barnen och bröt vårt femåriga äktenskap. Jag var förvirrad och stressad på grund av smärtan av att vara en ensamstående mamma, så jag ringde en vän och förklarade mina äktenskapliga utmaningar för henne, hon instruerade och uppmanade mig att kontakta denna fantastiska kraftfulla trollformler som heter DR WALE, den främsta anledningen till att hon instruerade mig att kontakta DR WALE var för att hon på senare tid har läst några vittnesmål på internet som vissa människor har skrivit om den kraftfulla trollformaren DR WALE och jag blev så nöjd och jag bestämde mig för att söka hjälp från honom vilket han gjorde ett perfekt jobb genom att förtrolla min man och utnyttja den andra kvinnans krafter som fick honom att komma tillbaka till mig och be om förlåtelse. Jag kommer inte att sluta publicera hans namn på nätet på grund av det goda arbete han gör. Till alla med äktenskapsproblem, skilsmässoproblem, förlorad älskare eller relationsrelaterade problem, kan du kontakta WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com

  SvaraRadera
 21. Jag heter Barbara Dahlström. Vi vet alla att kärlek förblir fantastisk när du är tillsammans med din själsfrände och lycka i alla tider är garanterad för er båda. DR ISIKOLO fick mig att inse att du kan återställa det som gör livet vackert för dig precis när jag tappade hoppet om att få tillbaka min man och han lämnade tillbaka honom till mig. Vi hade ett komplicerat förhållande och bråkade hela tiden och han lämnade hjärtat krossat och jag var olycklig. DR ISIKOLO kom in i bilden efter flera försök att vinna tillbaka honom och misslyckades. Han återställde kärleken och kopplingen mellan mig och min man och strax efter 48 timmar hade vi en dejt och pratade om saker och nu planerar vi att gifta oss och leva lyckligt tillsammans för alltid. Ord kan inte uttrycka min tacksamhet till DR ISIKOLO och alla som har talat mycket om honom har aldrig ljugit om honom eftersom han verkligen är pålitlig. Kontakta honom idag och låt honom hjälpa dig också. mejla: (isikolosolutionhome@gmail.com) eller sms:a honom via WhatsApp: +2348133261196

  SvaraRadera