Saker jag inte fattar 2 - Bombhot

För nytillkomna läsare är detta en serie där FruEfficientBadass profiterar på det faktum att hon fått lite trafik till bloggen och således kan utnyttja denna trafik till att få svar på saker hon, i brist på intellektuell stmulans, går runt och grunnar på. Eftersom hen är anonym ids hon inte ens skämmas över frågornas art och natur.


Varför bombhotar man? Nu pratar jag inte självmordsbombare, de aviserar ju så tätt inpå att det är mer att betrakta som tag line än hot. Jag menar de här mer traditionella bombarna, som placerar en väska i ett skåp på en centralstation och sen ringer växeln och berättar det. Varför? Om de verkligen vill orsaka maximal skada är det väl bara att köra på utan att ringa. Och ringer man för att förvarna för att få uppmärksamhet, behöver man väl inte ens placera ut en bomb? Folk brukar i regel ta hoten på allvar ändå, så du kan nog få dina 15 minuter även utan en existerande bomb. Eller är det god bomb-kotym att alltid placera en bomb, även om avsikten är att bomb squad ska hitta den före detonation - så att inte konceptet blir urvattnat? Någon i läsekretsen som har ett förflutet som bombare alt. bomb squad-medarbetare som vet?


Mvh/
FruEfficientBadass

7 kommentarer:

 1. Hej FUB!
  Jag har inget förflutet som bombare men kan kanske ge ett svar på din fråga i alla fall, och det är som du redan skrivit, helt enkelt god bomb-kotym att alltid placera ut en bomb i samband med bombhot. Det måste liksom till för att ge respekt bland allmänheten, och för att få respekt av ens kollegor.
  Ungefär som att medlem av kriminellt nätverk måste ha en HD. Du kan ju inte vara medlem i Hells Angels och köra Suzuki! Egentligen skulle ju en Suzuki fungera minst lika bra, men hur skulle det se ut? Trots att man egentligen inte ens behöver vare sej MC eller skinn-väst för att sälja illegala vapen, utpressa pizzeria-ägare att betala "försäkring", samt hämta ut bidrag på soc, så hör det ju till att man MÅSTE ha en skinnväst och en HD!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej FEB skulle det ju stå såklart...

   Radera
 2. Okej, makes sense. Konceptet hade naturligtvis snabbt blivit urvattnat, lite som när ens barn hotar rymma hemifrån. Dessutom tänker jag att det ändå är lite pyssel att sätta ihop bomben, det kanske är terapeutiskt i någon form. Tack för din input hälsar FUB (Frivillig BefälsUngdom?)

  SvaraRadera
 3. Kan väl vara ett sätt att med minimal arbetsinsats kännbart straffa en viss verksamhet.

  I fallet du nämner med Centralstation kan hen ha drabbats av en tågförsening eller tjurig konduktör, som inte var acceptabelt.

  Förbättringar kommer ju inte på plats om ingen reagerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du har helt rätt. Hur många gånger har jag inte suttit och tyst förbannat tågförseningnarna - inte har det hjälpt.

   Radera
 4. Alltså, vi är sådana soulmates! Det här är nämligen något jag alltid undrat också. Men min teori har alltid varit att de som ringer och bombhotar är de som INTE placerat ut någon bomb. Dvs de ljuger och hittar på för att skapa commotion och får en kick av uppståndelsen.

  SvaraRadera