Hemester

I söndags lyckades vi få ut alla familjemedlemmar på promenad vilket var en pärs. Det var en hyfsat fin vinterdag med stundtals sol men bitande kyla. När vi efter någon timme kom hem längtade vi alla efter sommaren. Aldrig känns den så långt borta som i början av mars. Efter lunch råkade jag äta en Lindtkula med kokossmak och fick akut sommarabstinens. Fan av multisensoriska upplevelser iscensatte jag därför en timmes hemester. Eftersom det inte finns några free lunches var barnen tvungna att ta söndagsbadet innan det hela, och under den tiden fixade jag drinkar (FUN light för de små och Rieslingslatt för den stora - i e jag) och riggade stranden i vardagsrummet.När de var klara i "havet"* (självklart badade de i baddräkt) fick de smörja in sig med solkräm (finns det någon doft som på samma sätt kan förflytta en till sommaren som doften av solkräm?**) och lägga sig till rätta under IKEA-solarna. Jag skapade en spellista för ändamålet, som ni gärna får ta del av på nedan länk. Den börjar med lite vågskvalp för att sakta övergå i musik med en kulmen i grisfest från 50-talet.

https://open.spotify.com/user/fqacjso5xonj9ctp1ku458v2g/playlist/26BIEJCWZoQK2zcj0kXUag?si=iiIYC4tu
Det hela var asnajs. Jag la mig själv lite mellan tjejerna och vi hade en trevlig stund. Barn är bra på det viset att de inte är så neggiga utan de spelade glatt med: "Mamma du har lite sand där på kinden...", "Å vad det blåser kallt från havet, värm mina fötter!" osv. Personligen uppskattade jag att slippa:


a Ta en veckas semester, snålspara på den för att istället ta ut den i lön***
b Vaccinera barnen vilket är en traumatisk upplevelse för alla inblandade
c Flyga med tre barn
d Stressa med diverse transfers
e Pynta 60 000
f Bli magsjuk
g Gräma mig över att de 60 000 var kastade i sjön pga magsjuka
h Behöva upprepa för mig själv att "aldrig mer åker jag på all inclusive solsemester med tre barn"


Nu pallar vi tre månader till. Och innan någon till äventyrs (vilket jag iofs inte tror med denna strömlinjeformade snålbloggosfär) skulle invända att "du kan väl inte på allvar mena att en timme i vardagsrummet är att likställa med en ordentlig semester på annan ort" säger jag att nej, det kan jag inte. Men vi har det så kriminellt bra i livet i stort ändå när vi lever i detta överflöd av såväl trygghet som materiell standard att jag utan att lida en sekund gärna avstår solsemestrar. Åtminstone tills jag nått nivå Frihet - då kan jag mycket väl tänka mig att utan stress åka tåg genom ett vintrigt Europa för att under lågsäsong checka in på ett litet sunkigt portugisiskt bed & breakfast med utsikt mot Gibraltar för att veckor i sträck gå långa strandpromenader och läsa pulp fiction. Och barnen - de kommer ha så mycket uppdämt resebehov när de slutar skolan att jag inte kommer att se röken av dem under de första åren. En kickstart ut i vuxenlivet (som jag som packade väskan och drog till Paris veckan efter studenten, att jämföra med kidsen idag som likt fat cats verkar bo kvar i föräldrarnas Attefallshus tills de kommer i klimakteriet).


Mvh/
FruEfficientBadass


* Jag grämer mig att jag inte kom på detta i söndags, men självklart skippar du skumbadet och häller vanligt bordssalt i badvattnet, så att det smakar hav! Och Spotifylistan drar du ju givetvis igång redan i badrummet för rätt stämning.
**Solkrämen på bilden suger - den doftar inte alls sommar på det sätt jag önskade. Bäst är Niveas solkrämer - ojojoj vad sommar det blir då. Sen finns det väl någon 80-talig kokosvariant som kanske blir lite för smärtsamt Cypern-1992-somrig, det där styr du bäst själv.
***Jag tar ju ut semester bitchas, men just där och då slapp jag bränna mina precious dagar som jag, i anslutning till mitt jobbyte, får ut som cash

11 kommentarer:

 1. Ser helt ljuvligt ut, bättre än alla Gran Canarias och Kretas i världen. /Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sara, resan finns på en armlängds avstånd, i ditt eget vardagsrum. Go get!

   Radera
 2. Helt orelaterat slänger han in en ordvits på onsdag förmiddag:

  När skilsmässopapperen är påskrivna får parterna varsitt ex.

  Smart, va?!

  Mvh
  Newman

  SvaraRadera
 3. Å vad det ser härligt ut, finns inga barn hemma hos mig, men kommer ihåg hur roligt det kunde vara att vara barn. Med lite tokiga och påhittiga vuxna var lyckan gjord. Jag vill också ha hemester i vardagsrummet. Tror jag bjuder in grannen Gullan 89år på en Baileys, så kan vi fnissa ihop och drömma oss bort till varmare trakter./ Elsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men precis, vad är ett barn, Gullan 89 har ju också varit 8 år. Nu har hon fördelen att hon kan dricka Baileys. Kolla vad hon har för solkrämer först.

   Radera
 4. Underbart..lyckliga döttrar med så fin fantasifull mor😉

  SvaraRadera
 5. Ååh, påminner mig om romanen "Resa hemma" (Lena Dameus Åberg)!
  Det finns ju tom ett solarium i vår Brf, vilka möjligheter..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så 90-tal! Faktum är att jag tidigare, då man hade chans att trilla på ett solarium på random simhall, brukade sola en gång mitt i vintern, bara för den där strandenkänslan.

   Radera
  2. @smartscash: Jag söker på författaren ovan men hittar bara trädgårdsfakta. Lite nyfiken pä boken. Nu kollade jag bara bibblan, ska kolla nätet med.

   Radera