Hur du får till det ikväll

Det har väl inte undgått någon att det är "isvecka" i Sverige för tillfället, d.v.s. att vi har minusgrader i hela landet en hel vecka i sträck. Det är sjunde gången sedan 1950 så passa på. Det finns flera fördelar med isvecka. Det första är att man kan storhandla och ställa ut frysvarorna på balkongen. Man kan också passa på att frosta av frysen (för mina norrländska läsare - frysarna). Har du bil får du dessutom bra motion, som annars är förbehållen människor som inte har bil och tar sig fram med sin kropp, som människor.


Motion


En annan positiv bieffekt är att det är så mysepysigt att komma in i värmen igen efter en frivillig eller ofrivillig vistelse utomhus, att se frostblommorna på fönstret, göra en kopp te och tända ett par ljus. Och det var om detta jag ville tala om idag. Det har väl inte undgått någon att jag gillar Svenskt Tenn och Estrid Ericson. För några år sedan läste jag en biografi om henne och en lärdom från boken var hennes filosofi kring ljus nämligen att människor blir snyggare om /den levande/ ljuskällan kommer uppifrån. Det är av denna anledning kyrkan gick över till takhängda kronor efter att i århundraden haft ljus på bänkarnas kortsidor, för att kyrkan var det enda offentliga rum man hade att ragga på förr i tiden*. Det är av också denna anledning hon skapade ljusstakar som de som syns till höger nedan:


"Jul på Svenskt Tenn" - en dyr historia
Naturligtvis kan du bege dig till butiken i fråga och köpa dessa ljusstakar i tenn och mässing till de facila priserna 200 Euro och uppåt.Eller så gör du som FruEB - du åker till Myrorna och köper höga ljusstakar i trä för 25 spänn styck. Jag har inte detta vetenskapligt belagt, men jag tror man blir lika snygg i det höga ljuset från loppisljusstakar som i det höga ljuset från nyinköpt Svenskt Tenn.


Snyggljus för en femtiolapp
Ikväll är det fredagkväll, isvecka. Passa på, tänd ett ljus, bli snygg, snärj någon attraktiv hona eller hane i din närhet. Lycka till!


Mvh/
FruEfficientBadass


* Men alltså, lite källkritik nu då. Jag bara hittar på. Inte det där om att man blir snygg, men om kyrkan.

7 kommentarer:

 1. Äh, jag tar en löprunda i iskylan ikväll istället. Utan stearin, men ibland tar jag med pannlampa för stämningens skull.

  SvaraRadera
 2. Så skönt att kunna loda runt hemma i pyjamas och raggsockor utan att någon inbillar sig att man vill följa med på någon jobbig och kostsam aktivitet. Soliga sommardagar är hårdspararens mardröm som jag brukar säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Copy Paste på en replik jag gav ett barn förra helgen. Vintern är så underskattad på det viset, och det handlar inte bara om sparande, det handlar om varande. (nu lät jag som Kaj Pollak eller annan citatvänlig wise guy)

   Radera
 3. Ljus uppifrån är basic, solen är inte placerad av en slump.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, Gud är i själva verket homestylist

   Radera
 4. Den ljussättning där jag är som snyggast är i totalt mörker.
  Får hoppas på strömavbrott ikväll.

  SvaraRadera