Välkommen på lönecava!

Kära bloggläsare. Jag inbjuder dig härmed till att utföra lönecavadansen med mig imorgon. Prick klockan 17:00 sätter jag mig vid datorn och betalar mina räkningar. Efter åratal av downsizing av räkningsstocken går det rätt snabbt - sällan mer än 20 minuter och i detta ligger min nördiga Excelexercis där jag skapar grafer och annat grafiskt. Rutinen avslutas med en fet insättning på sparkontot varefter jag omedelbart rör mig in i köket och cavan* som stått på kylning tillsammans med glasen. Det ska imma, hör ni det, IMMA.
Länk till FruEB Lönecava:
https://open.spotify.com/user/fqacjso5xonj9ctp1ku458v2g/playlist/6cZJFbM83eB1DWj3E0EGrM?si=nTD6JiijQXmqhOeG8I8rFA


Jag vill inte påstå att listan är något jag skulle stå för i dagsljus, men det är en lista som gör sitt jobb - jag kan inte vara still. Hade jag suttit i en fullsmockad fine dining-restaurang med stiffa affärskontakter hade jag vid Wannabe likt en dåre armbågat mig fram till första bästa öppna yta (dansgolv eller ej) och studsat runt och mimat "I tell you what I want what I really really want" tills någon hade fått bära ut mig. Vad tror du, får jag se lite lönecavadans imöra? Jag har lämnat listan öppen så det är bara att lägga till så att jag får dansa loss till er skit.


Mvh/
FruEfficientBadass

*  Art nr 7904. Det är ett namn som för tankarna till påldansklubbar, men låt er inte avskräckas, den är, till skillnad från bubblet på påldansklubbar, mycket prisvärd. Vill du ta kliva upp ett snäpp rekommenderar jag Juvé y Camps som är en budget-Dompa utan dess like. Det blir dock till nästa lön då det är beställningsvara, art nr 776 00 (159kr).

18 kommentarer:

 1. Sitter på tåget från Stockholm på imorgon kl 17, men får köpa något bubbligt i bistron!

  /Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det svider i min sparsjäl. Men det är rätt najs att dricka på tåg.

   Radera
  2. Det fanns inget bubbel så det blev öl. Bubblade det med!

   Radera
  3. Kall Mariestad i bistron, det är livet på en liten pinne. Själv körde jag lite omvänd ordning - middag, fredagsmys med popcorn och Little Evil (kul faktiskt, Netflix) medan jag sippade Privat, därefter spellistan med uppblandning av småttingarnas val vilket var en skev mix av asiatisk bubbelgumspop och ROCK (fattar inte dagens ungdom). Inte har jag betalat räkningarna heller. Allt är lite upp och ner nu med nytt jobb and such.

   Radera
 2. Lägger ju in alla fakturor vartefter de kommer (typ en per brev, resten går ju raka vägen in på banken) så jag har inget att festa över i morgon :'( Kanske kan prova på spellistan ändå, det är ju ändå fredag då.

  SvaraRadera
 3. Du är ett geni <3

  SvaraRadera
 4. Varför kör du inte autogiro och e-faktura? Då är det noll minuter man behöver lägga på det, bara en tanke du har säkert någon bra anledning :).

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra och bra - när jag hade autogiro drogs pengarna lite hipp som happ, oftast när jag hade 19;50 på kontot, jag fick kravbrev och påminnelser och det hela var mycket obehagligt. Jag vet, detta går att ställa in någonstans men jag har inte kommit dit än. Men nu blev jag lite inspirerad att ta tag i det. Det är inte efficient badass att hålla på så som jag gör.

   Radera
  2. Med e-fakturor får man inga obehagliga överraskningar i form av att de dras när man inte har pengar på kontot, eftersom de måste godkännas av dig först & i samband med det kan du själv välja betalningsdatum. Mycket smidigt!

   Autogiro tycker jag känns lite läskigt, eftersom man delvis ger någon annan tillgång till sitt konto då, så personligen har jag hoppat över den lösningen.

   /Fru Avfart Frihet

   Radera
  3. Exakt, autogiro känns som att låta Klarna komma in och joxa. Jag har en e-faktura och det är räkningen för matkreditkortet. Håller med om att det är smidigt men det är ju för att jag har en, inte fem. Men nu kom jag ju på att jag kan skapa en regel i min inbox som lägger e-fakturorna i en folder, då blir de ju lättare att hitta.

   Radera
 5. Undrar samma som Frihetsmaskinen. Cava kan man ju dricka ändå, i rena glädjeruset över hur pengarna kör sina race till rätt konton... :)
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser hur de racear - vroom in på depån

   Radera
 6. Jag skippar cavan men dricker rödvin ikväll istället för att fira en vän som just fyllt 40. Förövrigt har vi har betalat av en av våra bilar. Ja, vi bor ju i förort i USA och måste ha bil(ar)...men det känns bra att ha betalt av en iaf.

  SB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men är det inte redan fredag då hos dig?

   Radera
  2. Nix. USA är lite efter oss här i Europa. Och då inte bara tidsmässigt ;-)

   /R

   Radera
 7. Tack för inbjudan! En annan får snällt vänta tills den 27:e. Ja, så är det inom det offentliga. Lön i sista minuten, liksom lite på nåder känns det som. Bra i allafall att det inte är tre månaders lönekö som med vårdgarantin:-). Cava-tisdag känns liksom inte lika festligt men man kan ju dricka det ändå till helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det ja, min man har det ju så. Men han är en ordningsam typ som knappt märker att lönen kommer in eftersom han a) inte gör av med några pengar b) betalar alla räkningar i samma sekund de dimper in i hans slimmade mailbox (säkert med ngn automatik) varför han heller inte har något defining moment då han ser hur många spänn han kan avvara till spar.

   Radera