Vintage outfit

Jag nämnde ju att jag och 10-åringen var i Uppsala före jul och vi passade då på att kombinera lite umgänge med shopping och välgörenhet på "Uppsala stadsmission - från Uppsalabo till Uppsalabo" vilket kändes vågat eftersom vi är Stöckhölmare. Vi hade väldigt kul därinne i alla fall, och notan gick loss på halsbrytande 420 kronor, men då fick vi en hel del grejer varav jag tänkte redogöra för några idag:


Blus Cubus: Tunn naturvit med stenar/pärlor på krage och manchetter. 40kr.
Hemstickad tröja i naturvit med lite glans: 60kr.
Svarta stretchjeans Pieces: 40kr.
Armband med beige pärlor: 10kr.


150kr för en hel outfit som inte tär på miljön samt där pengarna går till bra saker. Ikväll ska jag på lokal - då kombinerar jag ovan med ett par svarta pumps och en clutch. Naturligtvis kombinerar jag med mitt finska nagellacksköp. Men jag kan också tänka mig att ha på mig det hela till kontoret tillsammans med mina bruna stövlar och min bruna tote. Min historik med begagnat är inte bra. Det blir oftast inte använt i den utsträckning jag hade hoppats. Under vinterhalvåret har jag emellertid flitigt använt framför allt byxorna och blusen (tröjan - inte alls faktiskt...). Blusen är bra på det sättet att den glammar upp mina basic cashemere-tröjor jag lever i så här års - manchetter och krage är översållad med bling. Jag skulle tro att nypriset på ovan ligger på runt fyra-fem gånger det jag gav. Det jag gillar med vintage är att man vet vad man får - kläderna är redan tvättkrymta och har antagit den färg och form de troligtvis kommer att ha för resten av dess levnadstid. Vilket är ditt bästa begagnatfynd och finns det något du absolut inte kan tänka dig att köpa begagnat?


Mvh/
FruEfficientBadass

7 kommentarer:

 1. Grattis till fynden!
  Jag har massor med "bästa begagnat-fynd", här är två favoriter:
  - långärmad tröja i svart silkestrikå från Ebba Jensen, inköpt nån gång 1996 eller 97 på en secondhandbutik på Östermalm för 150 kr. Har använts otaliga gånger under åren, funkar lika bra till vardag som till fest och är fortfarande i användning (börjar dock bli lite tunnsliten på några ställen men still going strong). Älskar den! Extremt låg användningskostnad. :)
  - Gucci-väska i svart läder från samma butik, inköpt början av 2000-talet för 350 kr, använt hur mkt som helst och smörjt in lädret regelbundet - kommer nu att lämna in den för att laga ena axelremmen/handtaget som blivit nött. Älskar den! Låg användningskostnad på den också. :)

  öht har jag fyndat väldigt bra på nämnda secondhandbutik, märkeskläder i superkvalitet för låga summor, men man ska inte underskatta Emmaus och Myrorna och Stadsmissionen - har även gjort fina fynd där, t ex Diorväska för en hundring, kashmirtröja för 70 pix etc etc :)

  Köpte även min brudklänning secondhand, en helt unik 80-talare med 1920/30-talskänsla (OBS ej axelvaddar eller kornblå satin! ;-) ) på Beyond Retro för 300 kr. Ljuvlig och helt unik. Hänger på väggen nu, men kommer förmodligen att sälja den i sommar.

  Vet inget plagg/accessoar jag inte skulle tänka mig att köpa begagnat egentligen utom kanske trosor då...

  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Najs, jag njuter av varenda beskrivning i denna kommentar. Och blir sugen på att shoppa vintage på Östermalm. Vilken butik är det?

   Brudklänningar - det måste vara klädbranschens bästa marginalvara. Dessutom är ju kunden helt okritisk, kär och med obegränsad budget. I värsta fall även salongsberusad vid utprovningen så att det femsiffriga beloppet inte ens väcker anstöt. Bra gjort att fynda detta second hand! Underkläder nej tack. Inte heller frottéhanddukar för min del, även om de är sådär skönt tunnslipade och lite raspiga i kvalitén. Men det är något med känslan i att köpa begagnad frotté (eller lakan heller för den delen), det går bara inte.

   Radera
  2. Haha, jag var helt nykter, jag lovar!
   Östermalmsbutiken är ML Second Hand på Kommendörsgatan 14. Även Cattis på Linnégatan 33 brukar ha bra saker.
   Nej, frottéhanddukar har jag aldrig ens övervägt att köpa second hand. Men linnehanddukar (och linneservetter) har jag köpt högvis för nästan inga pengar alls. Superkvalitet som har hållit i årtionden!:)
   /Anna

   Radera
  3. Linneservetter här också - underbart. Sist jag var på Cattis hade tanten ett helt entourage av otrevliga tanter sittande vid kassan, jag kände mig synad från topp till tå plus att det kändes rätt dyrt. Ska kolla in den andra.

   Radera
 2. Vissa saker är det helt rätt att spendera på. Jag måste ha min ansiktskräm från Estee Lauder. Där kan jag inte "cheap out" vilket jag ju gör på mycket annat.

  SB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så! Jag har mitt Redken All Soft schampoo. "You can afford anything, just not everything" (Paula, på Affordanything.com)

   Radera
 3. Hej mina kollegor online Jag är Monica Gilbert från Frankrike, jag vill använda detta medium för att tacka Dr Ajayi den stora spell spellisten för att han tog tillbaka min man. min man lämnade mig för sin exflickvän som han hade innan han gifte sig med mig det är en svår situation för mig jag ringde och bad honom att komma tillbaka han vägrade att han sa att han inte älskar mig längre jag försökte alla möjliga sätt att få honom tillbaka förgäves uppförde han sig som en person under manipulativ kontroll. Jag berättade för min vän vad jag passerade och hon gav mig Dr Ajayi WhatsApp-nummer: +2347084887094 och hon förklarade för mig hur Dr Ajayi hade förberett en ört för att hon skulle bli gravid efter 15 års äktenskap utan livmodern. Jag var i behov av hjälp så jag kontaktade Dr Ajayi genom whatsApp-numret som min vän gav mig, och jag sa till honom mitt problem, han berättade vad jag skulle göra som jag gjorde när han instruerade och han kastade en kärleksförtryck som gav tillbaka min make inom 72 timmar. Om du behöver hjälp med att få din älskare tillbaka eller något annat livsproblem, kontakta Dr Ajayi via e-post: drajayi1990@gmail.com WhatsApp: +2347084887094

  SvaraRadera