Hur prata om FIRE?

För ett tag sedan var det någon i kommentatorsfältet som frågade om tips på hur man närmar sig utomsocknes på temat FIRE. Alltså - släktingar, grannar, bekanta, slumpvis valda personer i kollektivtrafiken etc. Min spontana tanke är:

GÖR DET INTE.

Det finns absolut ingen anledning. För har jag lärt mig något under de år som följt på maj 2015 då jag själv exponerades för begreppet och blev manisk, är det: Antingen har du fallenhet för FIRE och då är du redan på gång (med någon typ av sparprojekt, även om du inte fattat att det finns något som heter FIRE). Eller så har du inte fallenhet för FIRE, och då kommer du aldrig att bli på gång. Tvärt om kanske du bara blir mer och mer motvalls ju mer du exponeras för spartips och exitstrategier. För som bekant avskyr de flesta människor goda råd*.

Få saker är så sega som att försöka få med någon på ett tåg när personen i fråga inte vill, även om hen gärna hade sett sig själv på slutdestinationen. Jag har ett par i min omgivning som hört mig mässa, som sett mig göra min resa (d.v.s. kunnat konstatera att mitt mässande har avsedd verkan), men som fortfarande sitter och önskar att de kunde säga upp sig för att förverkliga en dröm, om så bara att slippa tjänstemannalivet för att istället klippa kommunala fotbollsplaner eller annat arbete som möjliggör fri tanke mellan 17-09. Men ISK:en gapar alltjämt tom och dussinchartern står som spön i backen (en sådan ordens mästare jag är).

Nuförtiden lägger jag 0% tid på att predika för folk. De vet var lösningen finns, det är bara att gå och hämta. Energin lägger jag istället på bloggen, för er "dygdiga as" som Sparo hade sagt, som förmår lyssna och ta till sig när oraklet (jag) talar.

Ett undantag till denna regel: Partner. För det är stört omöjligt att göra FIRE utan att ha sin partner med på tåget. Du kan ösa hur mycket vatten ur ekan du vill, men om din äkta hälft sitter och fyller på i andra änden är det svårt.** Och där tror jag att exempelvis Playing with FIRE kan vara en bra sak. Liksom MMM-inlägget "The shockingly simple math..." alternativt ta en lång, lurig promenad där du får hen att berätta om sina drömmar: "Om pengar inte vore ett problem, vad skulle du göra med ditt liv..." för att sedan varsamt lotsa hen in på "du vet att det är möjligt va?".

Med det sagt, är det någon som har några exempel på där ni kunnat öppna ögonen för någon - kanske en äkta hälft - [som vantrivs med att springa tjänstemannahjul vill säga, det gör ju inte alla]? Hur gjorde du?

Mvh/
FruEfficientBadass

* Detta är troligtvis den enda lärdomen jag dragit av mina ledarskapskurser. Nejmen smaka på orden då om du inte tror mig. Föreställ dig att någon - en vän, kollega, chef eller parter - närmar sig dig med ett inställsamt grin och liksom smyyyger fram det: "Vill du ha ett gott råd?". Nej tack din självgoda jäkel, ta ditt goda råd och stoppa upp det där solen aldrig lyser, är min spontana känsla.
**Dålig liknelse. Det borde vara tvärt om, att du häller i vatten men partnern öser ur. Fast då gör ju partnern en bra sak och du en dålig sak. Bra liknelse eftersökes!

41 kommentarer:

 1. Tyvärr har jag mest stött på människor som inte har fallenhet för FIRE. Med en del ytliga bekantskaper är det ännu outforskat. Det kan dölja sig en riktig badass-sparare bakom den finslipade ytan med Emmaus kavaj och tradera finskorna.

  Privatekonomi och folks överkonsumtion är ett känsligt ämne. Det blir lätt att folk känner sig kränkta om man likt mig är lite klumpig och informerar "om ni gör X, kan ni få utfall Y efter Z tid". Varav de svarar "tänk om börsen kraschar", "hur ska jag klara mig utan två nya Audi bilar".

  Vid något tillfälle ifrågasatte jag hur hur en pensionär som arbetat i 45år kan beklaga sig över sin pension. Har denne inte sparat en krona? Provocerande eller hur, den kommentaren lägger jag inte igen på fikarasten med folk runt bordet som närmare sig slänga in handduken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe förstår den känslan. Själv blir jag provocerad av motsatsen. Jobba i Sverige i 45 år, o sen gnälla på dålig pension. VÄRLDENS ALLA MÖJLIGHETER för helvete människa..

   ARRGGGGGGGH


   men politikernas fel...

   :)

   Radera
  2. Samhället såg annorlunda ut då och tänket var ett annat och alla är vi påverkade av vår nutid. Att satsa på aktier och fonder var nog något som var främmande för de flesta Svenssons, fanns inte i våra medvetande eftersom det helt enkelt inte var någon större fråga alls.
   Nu med internet, har allting blivit mycket lättare så förutsättningarna är helt andra. Vi var invaggade i den tron som rådde då,att pensionerna skulle räcka om man hade arbetat ett helt liv, det är lätt att vara efterklok.
   Sen tycker jag att det gnälls för mycket på pensionerna och det fokuseras alldeles för mycket på pengar överlag. Man behöver inte åka till Thailand, det är ingen mänsklig rättighet. Nöjer mig med enklare nöjen som att mata duvorna./M

   Radera
  3. Enig. Möjligheten att spara har funnits men inte så friktionsfritt och välinformerat som nu. Lägg därtill ett annat samhälle med en annan anda och budskap om att vara omhändertagen nu och i pension. Nu lever jag dock för mindre pengar än vad min 95:åriga mormor får i pension men det är en annan sak...

   Radera
  4. Jag har samma tankesätt när det kommer till övervikt. Folk blir väldigt provocerande när jag säger något i stil med "Jag förstår inte varför så många väljer att vara överviktiga".

   Radera
  5. Förstår inte varför en del väljer att vara dumma?

   Radera
  6. Dont get me started!
   Sitter på jobbet med mina små matlådor och så blir man häcklad av en 20 år yngre kille ...”ska du bara äta det där lilla ,det kan du ju inte bli mätt på”... till saken hör att han var inte riktigt i vad jag skulle beteckna som bra form. Svaret från min sida blev ”orsak och verkan, fundera lite på det”..

   Radera
  7. Sant gällande att det var ett annat samhälle då. Lätt att vara efterklok, det tar jag åt mig :)

   Aktier och fonder var länge något stort och mysko, troligen pga den bild bankerna förmedlade. Så är det ju inte riktigt. Å andra sidan fanns inget Avanza zero direkt..

   Radera
  8. Det var ett annat samhälle absolut, men även om vi ser tillbaka 6-8år sedan var det fortsatt digitaliserat och möjlighet att spara likt idag. Många beklagar sig precis inför pension, d.v.s när de får reda på hur mycket pengar de kommer få när de slänger in handduken. Med 6-8år och ränta på ränta kan rejäla summor sparas ihop. Se bara på Farbror fri, gyllene exempel.

   Radera
  9. Kan du ha rätt i Bagarn, men det här med att hänga på ny trender/företeelser ju äldre man blir, åtminstone för en del av oss, går trögare och trögare. Farbror fri är ju inte särskilt gammal än.
   Hur ska man förklara dåförtiden för någon som inte var med, när det är ett space på sisådär 40-50 år, det är stor skillnad. Vänta ni bara, om ni får leva. Era ättelägg kommer att ifrågasätta varför ni inte gjorde si eller så. Allting upprepar sig./M
   Radera
 2. Bra påminnelse! Har försökt frälsa några oupplysta vänner o kollegor och upplevt att det blivit "lite stelt" när de ganska snart faller tillbaka in i gamla konsumtionsmönster, som att de ska stå till svars inför mig.
  Tror på kraften av tredje person. Blev själv upplyst av lyxfällanpoddens intervju av farbror fri (april 2018). Bad maken lyssna och se om det var något för oss? Vi levde då paycheck to paycheck och blev inspirerade av Farbror Fri:s uppmaning (inga pekpinnar!) att få koll på utgifterna och börja spara. Lät helt plötsligt rimligt ;)
  /Frugala foxen

  SvaraRadera
 3. Min äkta hälft har inga problem med att jobba tills hon dör ungefär. Jag har haft viss påverkan i att hon nu månadssparar ganska så bra ändå, men verkligen inte med på något FIRE då hon "trivs på sitt jobb" osv. Kan ju tänka att den trötthet som finns varje dag och helg inte gör det riktigt värt det, att jobba tills den riktiga pensionen alltså.

  Anyhowz, jag har alltid kört med delad ekonomi och det gör även vi tillsammans. Det som fick störst effekt var nog under 2019. Då visade jag henne excel arket med två år samla utgifter, kategori på kategori. Det fick en omedelbar effekt om vad saker och ting faktiskt kostar.

  Så hon är inte fire, men nog o väl lite woke-ish för att förstå meningen med det. Nu slipper jag tjata och sparförslagen och budgethandlandet går lite av sig själv. Vi slösar helt enkelt inte lägre, med betoning på vi.

  Har märkt att det i allmänhet är svårt att få in den enkla ekvationen vi alla lever i = tid på jobb ger MINDRE tid till ditt övriga liv. Inklusive det som många påstår att dom gör "jag prioriterar min familj". Nej..troligen gör du just inte det. Här ligger det provokativa och kontroversiella. Punch yourself in the face!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Har märkt att det i allmänhet är svårt att få in den enkla ekvationen vi alla lever i = tid på jobb ger MINDRE tid till ditt övriga liv. Inklusive det som många påstår att dom gör "jag prioriterar min familj". Nej..troligen gör du just inte det. Här ligger det provokativa och kontroversiella. Punch yourself in the face!"

   Hahaha, precis så. Det är som att det finns en inbyggd dumhetsspärr mot alternativa sätt att leva och försörja sig på.

   Radera
 4. Jag är beredd att hålla med dig. Det är inte lätt att prata FIRE utan det brukar snarare få motsatt effekt. Den enda gången jag tror man har en chans att tända ett ljus är när ett fönster har öppnats av motparten. Tyvärr är det fönstret ofta en tråkig händelse typ utmattning, separation eller annat. I övrigt får man sköta sig själv och skita i andra (men föregå med gott exempel).

  Jag har skrivit om hur det gick till när familjen hoppade ombord på mina funderingar.

  https://www.iblandgormanratt.se/2018/10/fa-familjen-med-pa-fire-tage.html  SvaraRadera
 5. Ja, det är inte alltid det lättaste att diskutera utgifter med partner heller utan att låta som gestapo, blir inte så romantiskt att ifrågasätta hur mycket saker kostar... Har efter några år fått med min käre man på att tidig pension låter bra, han är alltså trött på yrkeslivet trots byte av jobb och nu sparar vi regelbundet i ISKen, men sparkvoten uppgår bara till 1/3 av inkomsten... Så vi har äntligen kommit igång, men jag vet inte hur jag ska ta upp att vi behöver spara mer om vi ska göra exit inom 10 år som vi önskar... Tips på att få ner utgifter utan att låta som gestapo? Vi har två små barn, hund, bil och villa - utgifter direkt relaterade till detta går inte att minska i nuläget (vi köper i princip aldrig nya kläder till barnen, där är det förskola och blöjor som kostar. Vi vill inte flytta, har inte heller höga lånekostnader (ränta + amortering 4500/mån), men elen kostar ca 2000/mån trots bergvärme). Jag tänker att vi skulle kunna skära ner på renovering/inredning, presenter (snittar ca 1000-2000/mån) och mat (ca 7-8000/mån), här ingår blöjor, toapapper etc, take-away, fika ute och mat som vi lagar själva som inte känns extravagant men uppenbarligen kommer vi upp till denna ganska höga totalkostnad. Inser att jag själv kan göra skillnad avseende maten om jag tar över handlingen (med små barn är det inte den roligaste sysslan, jag har njutit av att få denna lugna knappa timme ifred när min man gjort det, men något behöver kanske göras här om vi ska få mer resultat...). Eller ska jag bara acceptera läget och tänka att det blir lättare att spara när barnen inte har blöjor + förskoleavgift och vi har mer tid att måltidsplanera, cykla till affären (man får inte cykla med bebis -> högre bensinkostnader) etc? Det är en fin balansgång, jag tror jag får satsa på det jag själv kan påverka i första hand, eller?

  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maten, både ute och "ordinarie mat" känns som en lågt hängande frukt. Var var i samma situation och maten har verkligen gjort stor skillnad. Denna månad har vi haft julafton hos oss, nyår hos oss och vi har firat min frus 40 årsdag hemma. Alla med gäster + att vi haft ngn middag hos oss. Ändå ligger vi på en matkostnad på 4300 denna månad. Vi brukar annars ligga på runt 2500-3500 (Förr 7-11 000 kr mån). Jag brukar rekommendera Undertian.com som en quickfix. Hennes trehundrakronorsveckor boostade verkligen vårt sparande och hälsa.

   Lycka till!

   www.iblandgormanratt.se

   Radera
  2. Jag tror att det mest belönande och enklaste är att starta med de fasta kostnaderna istället för de rörliga. De är oftast lätta att förbättra och gör enorm skillnad över tid. Se över t.ex. följande:
   * Omförhandla/byt bolån. Här går det oftast att spara mycket!
   * Billigare hemförsäkring.
   * Billigare bilförsäkring. Behövs hel/halv-försäkring?
   * Har ni både privat och arbetsmobiler? Avveckla privat.
   * Billigare mobil-abonnmang, använd Wifi.
   * Billigare Internet?
   * Både HBO, Netflix och Disney? Det kanske räcker med en tjänst i taget?
   * Osv...

   Om man sedan gör en budgetuppföljning varje månad så kommer ni se var det är lättast att spara i utan att "det gör ont". Som IGMR sa, plocka lågt hängande frukter. Det är en resa och utveckling som tar tid, ta var sak i ordning så kommer det bli bra. :-)

   Radera
  3. Jag skulle ta upp problemet med sparkvoten och föreslå att ni tillsammans sätter ner och går igenom utgifterna för att se var ni kan spara istället för att FU agerar Gestapo som du uttrycker det. Din partner kanske behöver upptäcka sparpotentialen.

   Jag fick mina föräldrar att säga upp den fasta telefonen för några år sedan med mycket suck och stön och skaffade mobilabonnemang med fast avgift även för samtal i norden. Det roliga är att de nu har marknadsfört det åt alla pensionärer i byn och är upprörda över att vissa barn inte fixar det åt sina gamla föräldrar. Det bytet har lett till många personers byten av abonnemang.

   Radera
  4. Tack för svaren! Jag tänker börja med maten, nu när jag är föräldraledig lagar jag ändå den mesta maten och min man har inga dyra preferenser där, han vill bara inte lägga tid på att laga mat. Under tian verkar bra, ibland kanske lite omständiga rätter? Men man kan ju göra storkök.. tänker också att vi ska bli bättre på att bjuda på mer ordinär mat, blir ofta i samband med gäster att kostnaderna sticker iväg mycket. De fasta kostnaderna har jag sett över för ett tag sedan, inte mycket att göra där nu (A-kassa och fackavgifter kanske inte är helt nödvändiga, men inte aktuellt att skippa just nu) ibland råkar det bli en månad Netflix eller liknande utan att vi använder det, ska bli bättre på att säga upp det och bara använda när vi faktiskt vill titta på något.

   Radera
 6. Hej!
  Det är väl förändringen som är det svåra och därmed lika svår som all annan förändring tex "träna mer" eller "åka kommunalt" eller "dricka/röka mindre". Jag håller med inlägget, det är ingen idé att predika annat än för ens barn; barn måste följa (i alla fall inom vissa gränser).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och barn är som våt cement, allt som passerar lämnar ett avtryck (Marcal). Det gäller inte vuxna, vi har stelnat.

   Radera
 7. Din partner borrar hål i ekan medan du lagar den. Vem jobbar snabbast?

  SvaraRadera
 8. Tror det var Oskar som hade liknelsen med badringen. Man blåser och blåser med har glömt täta hålen i den och så kommer partnern med sina nålar och gör nya!

  En lokal variant från 1800 talet, är att man här beskriver en välbärgad person som tät i skarvarna.

  Kommer av att man inte ska ro med en gammal eka som är otät och gisten.

  Läcker det inte in behöver du inte ösa och når ditt mål så mycket snabbare och med mindre ansträngning.
  Kalle56

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Kalle56: Är det alltså därifrån vi har uttrycket tät? Man lär sig i sanning något hvar dag.

   Radera
 9. Jag lärde mig tidigt i min FIRE-resa att man inte försöker få över någon till "andra sidan". Det är ju trots allt en stor omställning så kanske inte det bästa ämnet att prata om på en middag eller fest. När diskussioner/frågor om sparande dyker upp så brukar jag bara säga att mål med mitt sparandet är att inte gå i pension vid 70 år. Nämner aldrig att det verkliga målet är 50 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ett uppdrag som är tidsbegränsat så när det är klart så är jag 58 år. Jag brukar säga att jag ska gå i pension då men jag siktar snarare på 50 år. Det talar jag dock inte om.

   Radera
  2. Förslag till nyord: Lönnpension.

   Radera
 10. Jag gjorde mig av med min andra hälft när han inte ville vara med på tåget. Ja, ja, innan alla blir helt förskräckta här, det fanns kanske en och annan anledning till. Men detta var faktiskt en sak. Att veta att man inte kommer att hålla ett helt arbetsliv och om man inte har tänkt leva på barkbröd resten av livet så är det sparande idag som gäller. Även om levnadskostnaderna (husrelaterade) blev högre, så blir det inte en så väldigt stor skillnad då matkontot har minskat väsentligt. Inget ont som inte har något gott med sig
  /Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förskräckt? Inte alls. Ekonomi är #2 vanligaste orsaken till skilsmässa så man kan ju med fog säga att du agerade rationellt.

   https://www.marriage.com/advice/divorce/10-most-common-reasons-for-divorce/

   Hoppas du hittar någon annan att dela livsmål med. Snart får den där FIRE-dateappen bli verklighet...

   Radera
  2. Det lät som en ovanligt bra idé. Tror jag väntar på att ta mig ut på någon marknad tills den har lanserats. En till snubbe i underkläder som står och spänner sig framför spegeln eller någon som står och håller upp någon stackars död fisk med ett leende i ena handen. Singellivet är inte så tokigt helt enkelt...
   /Lotta

   Radera
 11. Åh, minns när jag var nyfrälst och babblade om FIRE till höger och vänster. Tror ingenting har provocerat mina kollegor lika mycket, jo möjligen när jag kom tillbaka från semestern och hade gått ner några kilo. Människan – en rätt kul varelse ändå.

  Vänligen, Hanna

  SvaraRadera
 12. Jag vet inte hur jag ska få med min fru på FIRE-tåget. Han har alltid varit orolig för pensionen eftersom hon har 50% sjukpension sedan 28-års åldern. Så när jag visade att det blivit 100.000 kvar på ena lönekontot på ett år trots att vi köpt kyl/frys från det kontot. Då var det inga problem att få henne att gå med på att vi skulle spara 8300kr per månad. Hon tyckte tom att vi skulle avrunda till 9000kr.
  Att gå i pension tidigare intresserar inte henne. Att flytta bolånen till Avanza och spara 9000kr per år känns läskigt och det vill hon inte. Vet inte hur jag ska gå vidare för att kunna öka sparkvoten.

  SvaraRadera
 13. Fick en förfrågan från en vars man fyller jämnt och som hade önskat sig en ekonomibok i present.

  Av någon anledning trodde hon att jag var lämplig för uppgiften.;-)

  Nu är denna man redan av födsel och gammal vana ett "dygdigt as", så jag frågade henne om hon verkligen ville han skulle bli ännu snålare?

  Det var ok sa hon.

  Så till henne och alla andra som vill bejaka eran inre smålänning, ger jag rådet!


  The Cheapskate Next Door: The Surprising Secrets of Americans Living Happily Below Their Means av Jeff Yeager.
  Kalle56

  SvaraRadera
 14. Kan inte de singlar som strävar mot Fire få kontakt med varandra via den här bloggen? Via kommentarsfältet kanske?

  Jag strävar mot en sk Lean Fire och det "känns" som att det är omöjligt att träffa en kvinna om man eftersträvar en så enkel, men fri, livsstil. Drömmen vore en dito kvinna, eller åtminstone en kvinna som är förstående för ens önskan att bli fri från det slitsamma hamsterhjulet.

  SvaraRadera
 15. Jag läste en kommentar online från en Los Angeles-baserad journalist avslöjar hur hon hittar en verklig kärlekspartner (mannen) 2 månader efter att hennes ex-pojkvän bröt upp med henne, med hjälp av en Love spellcaster.
  Jag skickar ett e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa eftersom jag har dessa Kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig, jag trodde på vittnesmål är det verkliga livet bevisar. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också.
  Så tur för mig att jag stötte på oduduwa e-postkontakt i ett blogginlägg. I dag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Oduduwa den storslagna kärleks-stavningen, startade en trollformel för mina räkning för att återfå min ex-man med sin trollformel och magi.
  Jag är gift i över 6 år och det var så fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter en skilsmässa, vi blev uppdelade för 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek.
  Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa längre ... jag ville bara att han skulle älska mig för alltid. idag lever vi båda lyckligt tillsammans. Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek (åtminstone så är det som det känns).
  Jag är glad och tacksam för den här stora mannen. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att detta också fungerar för dig, 100% säker.
  kontakta Dr.Oduduwa för brådskande hjälp för att fixa ditt trasiga äktenskap via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  han har befogenheter att lösa följande relationsfrågor;
  * Love Spells Win-Back Ex-älskare
  * Magi för framgång och marknadsföring
  * lycklig charm - BUSINESS STAR
  * avdelningar - SKYDDSHOOK
  * förbannelse upplösning
  * andlig rening
  * fertilitetsmagi - FRUITS OF WOMEN
  * dekret magi, STAV LOTTERI & VIN-SPEL STAV
  Att läsa artiklar på internet hjälper verkligen mycket med att ge en snabb och brådskande lösning på livsproblem.
  dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 16. behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  SvaraRadera
 17. Hej, Behöver du ett snabbt lån?
  Jag är Susan Benson, jag är långivare och finansiell konsult.

  Med tanke på den stagnation som världen går igenom till följd av inverkan av coronavirus (COVID-19) på företag och ekonomi står många människor inför otydliga ekonomiska utmaningar. Med närvaron av kontantöverskott i vårt företag syftar vi till att påskynda penningcirkulationen genom att finansiera kunder inom och utanför Europa med ett lån.

  Behöver du ett brådskande lån för att starta ett företag, köpa ett hus eller en bil, eller behöver du ett lån av andra personliga skäl? Jag vill att du ska kontakta mitt företag. Vi levererar alla slags lånetjänster både säkrade och osäkrade lån. Om du läser detta och vet att du behöver ekonomiskt stöd kan du bara skriva till oss via e-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com eller meddela oss direkt på WhatsApp via: +447903159998 & få ett svar på ett ögonblick.

  Vi är ett omfattande finansföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att förbättra dina långsiktiga och kortsiktiga finansiella mål eftersom din finansiella stabilitet är vårt slutmål.

  Funktioner & fördelar;
  * Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännandet.
  * Flexibel ränta på 2,85 till 5,95%.
  * Höga godkännandepriser
  * Du får chansen att välja återbetalningsdatum, antingen varje vecka, varje månad eller per år under en varaktighet av 1-30 år.
  * Enkel online-applikation.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Många tycker att det är så svårt att få ett lån från sina lokala banker eller andra finansinstitut på grund av vissa skäl.

  Om du verkligen behöver lösning på dina ekonomiska utmaningar, skriv bara till mitt företag så hjälper vi dig med ett lån. Vi har hjälpt ett stort antal individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen. När du ansöker hos oss ansöker du hos ett pålitligt företag som bryr sig om dina ekonomiska behov, vår högsta prioritet är din ekonomiska stabilitet och du kommer att tas om hand genom hela processen.

  För mer information om vårt lånerbjudande, vänligen skicka oss din lånebegäran via:
  E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ELLER;
  WhatsApp: +447903159998
  2020 © ️ Alla rättigheter reserverade

  SvaraRadera
 18. Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, affärslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital osv.! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga räntor och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 19. Behöver du ett lån för att reglera din skuld eller betala dina räkningar? Har du stängts av ständigt av dina banker och andra finansinstitut bara för att du har låg kreditvärdighet? Behöver du ett lån eller ett lån av någon anledning och vårt lån är 2% ränta. vi erbjuder som,

  * Fordonslån
  * Fastighetslån
  * Affärslån
  * Lånelån
  * Bostadslån
  * Skuldkonsolideringslån
  * Personliga lån

  Då har du möjlighet att ta en nu, vi erbjuder lån till alla oavsett var du kommer ifrån. För att ansöka kontakta oss via e-post: loanoffers842@gmail.com eller ring +393510651312 Intresserade ska kontakta oss via e-post: - loanoffers842@gmail.com för att göra det möjligt för oss att öppna en lånebehandlingsfil.

  SvaraRadera
 20. Jag har mycket glädje och spänning i mig, jag är torpey clare, varit nöjd med mitt äktenskap, inte förrän min man började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapslöften, jag försökte få honom att förstå att de var skvaller och lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev gnagande par och ansökte sedan om skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv utan honom men jag kunde inte, så jag började en strävan efter hur jag skulle få tillbaka min före detta man, då hänvisades jag till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en kärlek stavade på mig och fick min EX att återvända till mig. Jag är överväldigad, så jag tappar hans kontakt här för dem som har förhållanden och äktenskapsproblem, så att han kan hjälpa till med fantastiska verk. E-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Eller hans whatsapp-nummer ... + 234902018697Kontakta honom, se hur stor och kraftfull han är. Hjälper också i dessa frågor ...

  (1) Stoppa skilsmässa.
  (2) Avsluta barrenness.
  (3) Lycka till Stava.
  (4) Äktenskap.
  (5) Bli av med andliga problem.

  SvaraRadera