Ett vykort från förr

Det var länge sedan jag blev kontaktad av rekryterare. Ni vet, det yrkesskrå som likt mäklare livnär sig på att tratta runt högvilt på arbetsmarknaden mot en *host ohemult hög* provision för att sedan [åtminstone min erfarenhet] försöka omsätta produkten ifråga inom ett par år igen, mot ytterligare en *ännu mer ohemul ty då är ju produkten ännu mer erfaren* provision, kanske via ett konkurrerande searchföretag dit rekryteraren av oklar anledning sökt sig (kanske för att med gott samvete kunna omsätta sin kandidatstock igen?).

Men nu har min LinkedIn-profil ett mycket besvärande hål på två år och inte ens den modigaste av head-hunters skulle ta i mig med tång. Därför blev jag förvånad när jag fick en propå för någon vecka sedan. Inte allvarligt menad, bara ett mail, men ändå. Saxat ur befattningsbeskrivningen:

 • Generera och analysera marknads- och shopper-insikter relaterade till kategorin för att identifiera potential för kategoritillväxt hos Kunden
 • Översätta övergripande kategoriplaner till Kundspecifika planer och kundsamarbeten, samt driva optimerad implementering av dessa i samarbete med Kunden
 • Driva och implementera kategori och shopper-projekt hos Kund för att säkerställa att de definierade målen uppnås inom budget.
 • Samarbeta med produktchefer och marknadschefer för att stödja analys som möjliggör faktabaserade beslut i NPD processen.
 • Ansvarig för att adaptera lanseringsstrategi till Kundspecifik strategi och presentation för Kund

Ordningsfråga. Vem är Kund? Eftersom hen genomgående skrivs med gemen antar jag att det är någon sorts gudom? Ett andligt väsen, av typen Fadern, Sonen och Den Helige And? Jag anar dess storhet också eftersom gemenen följer med även i adjektiven:..."till Kundspecifika planer...". Ungefär som om man skulle skriva: "..viktig att ha sina Medborgerliga rättigheter" eller "...försäkra sig om sin Humanrättsliga auktoritet" (om det nu finns något sådant). 

Jag blev faktiskt lite sugen. Det är ju inte alla förunnat att möjliggöra faktabaserade beslut i NPD processen (bindestreck är för mesar). Är det nästan lika fantastiskt som att skriva TPS-rapporter? 


Får du många propåer av äktenskapsmäklare?

Mvh/
FruEfficientBadass

29 kommentarer:

 1. Tack för en bra blogg! (Gemener är små bokstäver, versaler är stora)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Svar
  1. Tänk att gemen betyder allmän, vanlig.

   Radera
  2. Har också svårt för horisontellt och vertikalt. En gång skrev jag till en affärsbekant att jag var sjuk och var sängliggande i vertikalläge.

   Radera
 3. Jag är hot stuff på LinkedIn och får skamliga förslag från rekryterare trots att jag skriver där att jag kilar stadigt. Det finns massor med lediga jobb som assistent i finansbranschen, och eftersom jag är flerspråkig och har internationell erfarenhet vill många hyra ut mig. Varför skulle jag byta en fast tjänst mot att konsulta är oklart, mer pengar får man inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som i baren: Man får inte ragg om man inte frågar. Och du vet vad man säger, en av hundra...

   Radera
 4. Trodde att "gemen" i stället för "versal" var ett bete för att jag skulle kommentera. Jag vet inte. Jag får nästan utslag på kroppen av illa skrivna texter fulla av businessjargong. Har som tur är nästan lyckats hålla mig undan sådant i mitt horn av arbetslivet. Har för övrigt Inga "hål" i min LinkedIn-profil men får inga propåer i alla fall.

  Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för att de inte känner blodvittring från ditt håll. Den perfekta kandidaten ska visa en viss otålighet och ha ett cv md många poster. En person som suttit tight i 10+ år lär inte flytta på sig i första taget och det vet mäklarna. Bättre gå på de med 2-3-åriga poster i sitt cv. Krävs i regel inte mer än ett par komplimanger och ett par tusen mer som langar de in avskedsansökan.

   Radera
 5. Jag begär alltid översättning när min tandläkare gör ett referat om mina molarer, men sån där rekryteringsjargong är tydligen ännu mer ogenomtränglig. Stort grattis till dig som sköt ut dig innan du blev fnoskig.

  Själv fick jag ett överskott på visir i går och kunde dela med mig till kollegorna som jobbar natt.

  //Ingolf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Molarer? Jag frågar bara: "Är du klar med mig nu? Är det något mer jag behöver göra?" för varje ny tandläkare har en massa idéer om saker som ska åtgärdas. Grattis till dina kollegor..?

   Radera
 6. Jag blir knäsvag av att se på arbetsbeskrivningen i annonser nu. "Vad fan är det jag egentligen ska göra" ekar mellan öronen. Kan vara en anledning till att jag just tickade över 10 år på min nuvarande arbetsplats. Dock i många olika roller...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knäsvag var ordet. Någon gång borde något ta steget att formulera annonser som fölk förstår. Uberkonkreta. Fast då blir det kanske oattraktivt. "Välkommen till oss. Här kommer du att få möjlighet att sitta vid ett skrivbord och scrolla i Excel cirka 4 timmar per dag. Övrigt tid tillbringar du i ändlösa möten såväl på plats som digitalt där du förväntas visa intresse för sakfrågor så tråkiga att klockorna stannar. Därutöver förväntar vi oss att du smörar järnet för allt som heter kund. Du blir rikligen belönad med en omotiverat hög lön givet din poänglösa insats i samhället och får en förmånsbil så att du inte riskerar att på något vis bibehålla din fysiska form under tiden hos oss utan kan joysticka dig till och från jobbet allt medan du lyssnar på Rix och drömmer dig bort till semestern som vi av barmhärtighetsskäl förlängt till sju veckor för din del, så att du inte ska kräva övertidsersättning för alla de timmar du kommer att behöva ad hoc-jobba hemifrån när knäppa kunder, chefer och kollegor hör av sig på otippade tider för att ge dig skit. Men oroa dig inte, vi har slutit ett privat sjukvårdsavtal så att du, när din kropp saggar ihop och får krämpor, snabbt kan få rehabilitering så att du snart kan delta i våra möten igen."

   Något sånt?

   Radera
  2. Jag dör :)

   Radera
 7. Mycket intressant är om man tar punktlistan och kör i google translate från "svenska" till engelska får du en översättning som är oväntad bra, vilket får mig att tro att orginaldokumentet som Academic Search International fått av sin kund Pågen är just på engelska. Researchern Johanna kanske hade ont om tid den här dagen eller så var listan sådan från Pågen själva.

  Kanske är tjänsten något för Bagaren för det är Pågen som söker en ny slav, en "Category Customer Manager", dvs CCM på visitkortet och antagligen en nyinstiftad lönenivå hos HR.

  Mäklaren erbjuder den blivande Category Customer Manager "spännande utmaningar" ; "att hantera färskhet, produktportfölj och drift"

  Hantera färskhet :-) jojomen, det är grejer det

  Intrycket det ger mig är att äktenskapsmäklaren är klart bakom flötet och har ingen som helst susning om vad det handlar om, och inte heller är intresserad att ta reda på det.

  Sista sökdatum är fredag 8 maj så än finns det tid. Den som kan få till ett ordflöde utan dess like, ha ett övertygande kroppspråk samt klä sig i kostym (liknande) kommer att passera äktenskapsmäklaren med bravur. Garanterat. Sen blir det nog stopp hos Pågen, men det är ju en helt annan sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Mycket intressant är om man tar punktlistan och kör i google translate från "svenska" till engelska får du en översättning som är oväntad bra" Haha. Researcher-Johanna kanske skulle tagit hjälp av dig, du verkar bra på research. Jag får sluta plagiera utländska FIRE-bloggar nu när du är i farten.

   Radera
 8. Får väl i snitt 1-2 rekryteringsförsök i veckan nu sen vi flyttade till Spanien. När vi bodde i Sverige var det helt galet, hade minst dubbla det per vecka då. Nu är det dock mycket roligare förfrågningar som oftast är utomlands av typen relocation included (de fixar boende, skola, myndigetsbyråkrati, osv) med sinnesjuka löner i t.ex. Österike, USA, Luxemburg, Tyskland, m.fl. Hade vi inte haft barn hade vi nog bott ett år eller två i varje land! :-D

  Innan någon frågar - jag småjobbar "med data".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, glömde! Du borde absolut registrera t.ex. en enskild firma oavsett om du jobbar eller inte. På det sättet kan du skriva i din CV eller på LinkedIn att du är egenanställd med... inte vet jag "natur och humanomvårdnad"?.

   Bara för att man inte känner för att arbeta nu så kan det ju vara så att man blir sugen igen när t.ex. ungarna flugit ut? Alltid bra med backup-planer!

   Radera
  2. Ett expatkontrakt i Luxemburg hade smakat fågel. Var själv utlandsstationerad i Bryssel ett halvår, pre familj. Towhhouse i det mest exklusiva området, businessresor ToR hem två gånger per månad (för att kunna umgås med familj), städning, inte ett administrativt papper. Det var på den tiden jag tyckte meningen med livet var att göra karriär och ha hög status så det var ju fantastiskt. Jag tror att det är enklare att uppskatta sin fria, spartanska tillvaro om man en gång fått erfara denna typ av liv. Det är lätt att längta efter något man inte haft. Och baksidan är ju att det ofta (alltid?) sker till ett högt pris för det finns ju som bekant inga gratisluncher.

   Radera
 9. Det var kul att läsa det här! Någonstans blev det uppenbart var jag hade kunnat vara om jag hade tagit omvägen via karriärklättring (och överdriven konsumtion) som du gjort. Jag vet inte om jag avundas dig, men ibland kan jag slås över hur mycket jobb jag lagt på en utbildning och att passa in, som jag aldrig fått något för, eftersom jag upptäckte FIRE innan jag ens kommit igång yrkesmässigt på riktigt.

  Nu förfäras jag över att jag knappt förstår hälften av vad som står och undrar lite om min hjärna försvagats i samband med fokus på exit och småbarnsårsöverlevnad. Jag är oavsett glad för din skull, som kommit helskinnad ut på andra sidan alltså.

  PS. Hoppas jag lyckas publicera den här kommentaren. Verkar ha misslyckats kopiöst på sistone från mobilen så testar på dator nu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Nu förfäras jag över att jag knappt förstår hälften av vad som står och undrar lite om min hjärna försvagats i samband med fokus på exit och småbarnsårsöverlevnad. " Haha tvärt om, det är ett sundhetstecken för det som står ovan är rappakalja.

   Radera
  2. Precis samma tankar och känslor här!

   Radera
 10. Jag skulle känna mig helt nedringd om jag brydde mig om att svara och inte helt sonika blockerade rekryterarnummer. Om jag därtill faktiskt läste mina meddelanden på LinkedIn så är vi säkert uppe i en handfull vissa veckor. Jag är alltid lika fascinerad över att förfrågningarna åtminstone på ytan verkar relevanta för min kompetens, även om några djupare kunskaper i skriftlig kommunikation verkar saknas hos samtliga rekryterare... egentligen ska jag vara tacksam för det är roligt att känna sig eftersökt när man är i behov av nytt jobb, men det är ändå oändligt irriterande däremellan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir lite nyfiken på vad du har för yrkesprofil...

   Radera
 11. Jobbandes i ett väldigt smalt skrå (och inte så fancy heller) händer det inte så ofta att det kommer förfrågningar men någon gång i halvåret i alla fall. Nu envisas jag ju med att bo så långt från huvudstaden så jag kanske ramlar bort i första gallringen. Det är då ingen som erbjuder gratis flytt åtminstone.

  För många år sedan innan Linked In’s uppfinning kom det en konsultfirma som ville bjuda mig på middag och erbjuda nytt jobb och jag var så oerfaren av att bli uppraggad att jag frågade chefen hur jag skulle göra och fick beskedet att jag skulle gå dit och äta gott och höra vad de ville och sedan stanna kvar på mitt jobb!

  Så gjorde jag och när chefen ifråga startade eget följde jag med dit istället 😃

  SvaraRadera
 12. Som anställd i offentlig sektor önskar jag att en arbetsgivare skrev en annons där det eftersöktes personer som kan fokusera ordentligt på en uppgift i taget och inte förvänta sig några förändringar i verksamheten utan vara beredd på samma lunk dag ut och dag in... den rekryteraren skulle dränkas i ansökningar!

  SvaraRadera
 13. Hej, Behöver du ett snabbt lån?
  Jag är Susan Benson, jag är långivare och finansiell konsult.

  Med tanke på den stagnation som världen går igenom till följd av inverkan av coronavirus (COVID-19) på företag och ekonomi står många människor inför otydliga ekonomiska utmaningar. Med närvaron av kontantöverskott i vårt företag syftar vi till att påskynda penningcirkulationen genom att finansiera kunder inom och utanför Europa med ett lån.

  Behöver du ett brådskande lån för att starta ett företag, köpa ett hus eller en bil, eller behöver du ett lån av andra personliga skäl? Jag vill att du ska kontakta mitt företag. Vi levererar alla slags lånetjänster både säkrade och osäkrade lån. Om du läser detta och vet att du behöver ekonomiskt stöd kan du bara skriva till oss via e-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com eller meddela oss direkt på WhatsApp via: +447903159998 & få ett svar på ett ögonblick.

  Vi är ett omfattande finansföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att förbättra dina långsiktiga och kortsiktiga finansiella mål eftersom din finansiella stabilitet är vårt slutmål.

  Funktioner & fördelar;
  * Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännandet.
  * Flexibel ränta på 2,85 till 5,95%.
  * Höga godkännandepriser
  * Du får chansen att välja återbetalningsdatum, antingen varje vecka, varje månad eller per år under en varaktighet av 1-30 år.
  * Enkel online-applikation.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Många tycker att det är så svårt att få ett lån från sina lokala banker eller andra finansinstitut på grund av vissa skäl.

  Om du verkligen behöver lösning på dina ekonomiska utmaningar, skriv bara till mitt företag så hjälper vi dig med ett lån. Vi har hjälpt ett stort antal individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen. När du ansöker hos oss ansöker du hos ett pålitligt företag som bryr sig om dina ekonomiska behov, vår högsta prioritet är din ekonomiska stabilitet och du kommer att tas om hand genom hela processen.

  För mer information om vårt lånerbjudande, vänligen skicka oss din lånebegäran via:
  E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ELLER;
  WhatsApp: +447903159998
  2020 © ️ Alla rättigheter reserverade

  SvaraRadera
 14. HUR JAG FÅR MITT LÅN FÖR DETTA STORA FÖRETAG

  Hej min kära folk, jag är Linda McDonald, som för närvarande bor i Austin Texas, USA. Jag är änka för närvarande med tre barn och jag satt fast i en ekonomisk situation i april 2020 och jag behövde refinansiera och betala mina räkningar. Jag försökte söka lån från olika låneföretag både privata och företag men aldrig med framgång, och de flesta banker avböjde min kredit, inte fullständigt byte till de där huvuden där som kallar dem självpeng långivare de är alla bedrägeri, allt de vill är din pengar och du hör väl inte från dem igen de har gjort det mot mig två gånger innan jag träffade David David. Den mest intressanta delen av det är att mitt lån överfördes till mig inom 74 timmar så jag kommer att råda dig att kontakta David om du är intresserad av att få lån och du är säker på att du kan betala honom tillbaka i tid kan du kontakta honom via e-post ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Ingen kreditkontroll, ingen cosigner med bara 2% ränta och bättre återbetalningsplaner och schema om du måste kontakta något företag med hänvisning till att säkra ett lån utan säkerhet, kontakta David Wilson idag för ditt lån.
  De erbjuder alla slags kategorier av lån de
  Kortfristigt lån (5_10 år)
  Långtidslån (20_40)
  Lån i media (10_20)
  De erbjuder lån som
  Hemlån ............., Affärslån ........ Skuldlån .......
  Studielån .......... Företagslån
  Affärslån ......., Företagslån .............. osv
  E-post .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  När det gäller finansiell kris och lån så är David Wilson lånekonomi stället att gå, berätta bara honom att jag fru Linda McDonald riktar dig lycka ................... ....

  SvaraRadera