Jag samlar skräp

Att röra sig utomhus och samtidigt plocka skräp är inget nytt: "Plogging" har flera år på nacken. Det nya nu är att jag gör det medan jag går. Under hela våren har jag förargats över att min morgonpromenad, fram och tillbaka på vår del av landsvägen, runt 4 km sammanlagd dikesren ToR, är nedsolkad av diverse lantismög. Inte som på Kungl. Djurgården - skumpaflarror och en och annan klacksko - utan snusdosor, foderpåsar och mellanölsburkar (en klassiker). En dag i maj fick jag en helt otroligt bra idé: Jag kunde själv med mina händer i omgångar plocka upp skiten medan jag tog mina morgonrundor. Resultatet ser ni nedan:


Inte nog med att jag befriat mitt närområde från ovan, vilken motion! Jag har hoppat upp och ner ur diken, hukat mig under elstängsel, sträckt mig i konstiga positioner för att nå. Jag formligen dryper av svett när jag kommer hem efter mina skräpplockarrundor, nästan så till den grad att jag överväger en dusch. Sen kommer jag på att jag bor på landet och ingen bryr sig, så då tar jag en kaffe på bit och fortsätter med min dag istället. När jag vid sista rundan kom släpande på ett demolerat däck, stånkande och stönande, slog det mig [och här kommer min frugala punch line] att det finns folk, företrädesvis tjänstemän i storstadsregionerna, som betalar dyra pengar för att göra exakt detta.

Inte nog med att jag får allsidig träning och ett lättare sinne, jag får kontakt med ortens befolkning. En man brukar veva ner rutan när han passerar mig på morgonen och berätta egna skräpplockarhistorier samt bjuda på skräprelaterade skämt. Dessutom, och jag kan inte betona detta nog, är denna typ av åthävor centrala inom FIRE. Tror det var MMM som sa att en bra dag bör innehålla ett visst mått av slit, ett visst mått av att bidra till sitt närområde och därtill en dos kreativt skapande. Skräpplockandet uppfyller två av målen och om jag skulle besluta mig för att göra en installation av soporna uppfyller jag det tredje. Vidare anknyter det till tankarna kring circle of control. Jag kan inte påverka hur snabbt Indien ställer om till förnybar energi, ens om jag lajkar Facebook tills tummen blir blå. Men jag kan påverka hur nedskräpat mitt närområde är. Min förhoppning (fåfäng möjligtvis) är att den motorburna ungdom i triangelmärkta bilar som passerar mig på morgonen ska få dåligt samvete över alla de folkölsburkar och fimpar de slungar ut genom fönstren och sluta.

Visste ni förresten vad som händer med en aluminiumburk om den hamnar på ett fält avsett för fodergrödor? Den hamnar i skördetröskan och strimlas till små tunna, vassa remsor och hamnar i kossornas foder vilket på kinesiskt tortyr-vis repar sönder deras tarmsystem inifrån och de blöder ihjäl och får nödslaktas. Suboptimering.

Brukar du plocka skräp?

Mvh/
FruEfficientBadass

46 kommentarer:

 1. Ja, jag plockar skräp. I hundra år tänkte jag att jag borde ta med mig en påse på mina promenader. En påse att lägga skräp i. Efter hundra år kom Corona. Jag började jobba hemma, fick tid att tänka (?), och kommer nu ihåg att på mina promenader ta med mig en påse att lägga skräp i. Mycket skräp blir det. Lärdomar: Plasten som sugrören till festisar förvaras i, verkar vara svår att hålla reda på. Och orienterare är inte så goda människor som man föreställer sig.
  /Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men samma här, jag tror att jag tänkte på den där plastpåsen i runt två månader innan jag slutade glömma den på morgonen. Tänka snabbt och långsamt, för att citera en ekonomipristagare. Fast för min del mest långsamt.

   Radera
  2. Som orienterare måste jag måste faktiskt lämna in en protest här. Finns nog ingen orienterare som slänger skräp i naturen. Jag har varit på tävlingar där 10.000 personer samlats utan att så mycket som en kapsyl lämnats kvar. Naturligtvis tar vi hem skräp som fanns redan innan också.
   Nämn någon någon idrott som är så skötsam?

   Radera
  3. Hej, Behöver du ett snabbt lån?
   Jag är Susan Benson, jag är långivare och finansiell konsult.

   Med tanke på den stagnation som världen går igenom till följd av inverkan av coronavirus (COVID-19) på företag och ekonomi står många människor inför otydliga ekonomiska utmaningar. Med närvaron av kontantöverskott i vårt företag syftar vi till att påskynda penningcirkulationen genom att finansiera kunder inom och utanför Europa med ett lån.

   Behöver du ett brådskande lån för att starta ett företag, köpa ett hus eller en bil, eller behöver du ett lån av andra personliga skäl? Jag vill att du ska kontakta mitt företag. Vi levererar alla slags lånetjänster både säkrade och osäkrade lån. Om du läser detta och vet att du behöver ekonomiskt stöd kan du bara skriva till oss via e-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com eller meddela oss direkt på WhatsApp via: +447903159998 & få ett svar på ett ögonblick.

   Vi är ett omfattande finansföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att förbättra dina långsiktiga och kortsiktiga finansiella mål eftersom din finansiella stabilitet är vårt slutmål.

   Funktioner & fördelar;
   * Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst.
   * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
   * Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännandet.
   * Flexibel ränta på 2,85 till 5,95%.
   * Höga godkännandepriser
   * Du får chansen att välja återbetalningsdatum, antingen varje vecka, varje månad eller per år under en varaktighet av 1-30 år.
   * Enkel online-applikation.
   * Personlig vägledning och expertis.
   * Inga dolda avgifter

   Många tycker att det är så svårt att få ett lån från sina lokala banker eller andra finansinstitut på grund av vissa skäl.

   Om du verkligen behöver lösning på dina ekonomiska utmaningar, skriv bara till mitt företag så hjälper vi dig med ett lån. Vi har hjälpt ett stort antal individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen. När du ansöker hos oss ansöker du hos ett pålitligt företag som bryr sig om dina ekonomiska behov, vår högsta prioritet är din ekonomiska stabilitet och du kommer att tas om hand genom hela processen.

   För mer information om vårt lånerbjudande, vänligen skicka oss din lånebegäran via:
   E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ELLER;
   WhatsApp: +447903159998
   2020 © ️ Alla rättigheter reserverade

   Radera
  4. behöver du ett lån ? E-posta oss remy.credit111@gmail.com

   Hej, hur mår du idag?? Behöver du ett brådskande lån nu inom de kommande 6 timmarna nu utan stress eller försening REMY.CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag ger vi ut lån till 2% ränta mycket snabbt och säkert kommer vi har lån för dig inte oroa dig ditt lån från vårt företag idag tack, maila oss nu för dina brådskande lån
   Skicka e-post till oss {remy.credit111@gmail.com}
   E-posta oss remy.credit111@gmail.com
   E-posta oss remy.credit111@gmail.com
   E-posta oss remy.credit111@gmail.com

   Radera
 2. Pre-corona gick jag alltid en lunchpromme i närområdet runt jobbet. Ett skräp varje lunch minst hade jag som mål att plocka, blev ofta fler.

  I mitt närområde här gör jag detsamma när jag ser något. Dessutom plockar jag och IGMR junior pantburkar som har numera tar med till klassen (de har en glasskassa). Barnen är stolta att komma med sina fynd och jag känner förnöjelse över att vara en fantastisk pappa med ett lite mindre nedskräpat närområde.

  Heja Gunilla. Jag ska också börja ta med en påse.

  SvaraRadera
 3. Well done!

  Tror det kan vara lättare att syssla med detta när man bor på landet. Jag plockar också skräp, men bara när jag befinner mig i sommarstugan och aldrig i vanliga boendet i de norra delarna av stora staden.

  På landet med färre människor känns det mer som jag vill bidra, men den känslan finns inte alls på samma sätt i stan. Där nöjer jag mig med att försöka göra rätt för egen del.

  Mvh
  Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, i storstan känns det oöverstigligt. Där finns dessutom en mer eller mindre fungerande kommunal skräpplockarenhet, på landet får man på sin höjd förlita sig på "Håll Sverige REnt" och de verkar inte vara på vår väg.

   Radera
 4. När jag läste rubriken trodde jag att du varit på loppis och fått en shoppingpsykos...
  /Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag samlar papperslappar som jag hittar ute i guds fria natur, hittat några som det stått 20 på och en som det stod 50 på samt en det stod 100 på. Och så var det något kludder om Sveriges Riksbank också.
   De har jag återvunnit så jag är att betrakta som en stor miljövän.

   Det pratas mycket om att de ska göras utsläpp via helikopter framöver och då är det väl dags att hålla ögonen öppna för mer pappersskräp.

   Radera
 5. Det påminner mig om någon som sa att man ska skaffa sig 3 hobbies: en som man kan tjäna pengar med, en som man får skapa med och en som tränar kroppen. Jag har flera gånger tänkt att plocka skräp men jag har en dålig ursäkt..jag har en hund som tycker om att dra i ena handen, sen vill jag fippla med telefonen för att lyssna på musik eller podcasts, ofta snyta mig med medhavd tygnäsduk (det är inte äckligt!), sen så måste jag ge hunden hundgodis när det kommer en annan hund (ca var 10e minut) så han inte skäller som en galning. Jag tror inte jag fixar en skräp påse också.. kanske en ryggsäck? /Mika

  SvaraRadera
 6. Du kan binda sopsäcken på hundens rygg så får hen känna sig behövd.

  SvaraRadera
 7. Inte tillräckligt ofta. Tack för påminnelsen.

  //Ingolf

  SvaraRadera
 8. När två människor verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
  Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 9. Tack för inspirationen och en annan infallsvinkel: lite slit, lite omtanke, lite kreativitet. Det blir mitt motto framöver :-D.

  SvaraRadera
 10. Jag gillar att hålla min fönstervy fri från skräp. Jag bor centralt i stan och jag ansvarar för ytan utanför mitt fönster! Där går jag med min griptång och vill få så många som möjligt att se att det är någon som måste plocka upp skräpet som andra skräpar ner.
  Heja oss!

  SvaraRadera
 11. Hej, Behöver du ett snabbt lån?
  Jag är Susan Benson, jag är långivare och finansiell konsult.

  Med tanke på den stagnation som världen går igenom till följd av inverkan av coronavirus (COVID-19) på företag och ekonomi står många människor inför otydliga ekonomiska utmaningar. Med närvaron av kontantöverskott i vårt företag syftar vi till att påskynda penningcirkulationen genom att finansiera kunder inom och utanför Europa med ett lån.

  Behöver du ett brådskande lån för att starta ett företag, köpa ett hus eller en bil, eller behöver du ett lån av andra personliga skäl? Jag vill att du ska kontakta mitt företag. Vi levererar alla slags lånetjänster både säkrade och osäkrade lån. Om du läser detta och vet att du behöver ekonomiskt stöd kan du bara skriva till oss via e-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com eller meddela oss direkt på WhatsApp via: +447903159998 & få ett svar på ett ögonblick.

  Vi är ett omfattande finansföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att förbättra dina långsiktiga och kortsiktiga finansiella mål eftersom din finansiella stabilitet är vårt slutmål.

  Funktioner & fördelar;
  * Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännandet.
  * Flexibel ränta på 2,85 till 5,95%.
  * Höga godkännandepriser
  * Du får chansen att välja återbetalningsdatum, antingen varje vecka, varje månad eller per år under en varaktighet av 1-30 år.
  * Enkel online-applikation.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Många tycker att det är så svårt att få ett lån från sina lokala banker eller andra finansinstitut på grund av vissa skäl.

  Om du verkligen behöver lösning på dina ekonomiska utmaningar, skriv bara till mitt företag så hjälper vi dig med ett lån. Vi har hjälpt ett stort antal individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen. När du ansöker hos oss ansöker du hos ett pålitligt företag som bryr sig om dina ekonomiska behov, vår högsta prioritet är din ekonomiska stabilitet och du kommer att tas om hand genom hela processen.

  För mer information om vårt lånerbjudande, vänligen skicka oss din lånebegäran via:
  E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ELLER;
  WhatsApp: +447903159998
  2020 © ️ Alla rättigheter reserverade

  SvaraRadera
 12. Vårt föreslagna erbjudande för kunder under det nya året är positivt och totalt engagemang, så att arbeta med oss ger dig maximal garanti för att få finansiering för vi har en A + rating i finansiering. Frank Lån Tjänster (FLS) genom åren har varit högt rankad som en av de bästa online-företag med en billigare ränta. Om du är i behov av finansiering, tveka inte att kontakta oss via telefon (+1-713-389-6778) eller E-post: k.frankloans@gmail.com

  SvaraRadera
 13. God dag,
  Har du någon form av ekonomisk hjälp? eller behöver du ett snabbt lån för att rensa dina skulder för att komma tillbaka till ditt företag med en mycket låg ränta? Om ja E-post: mobilfunding1999@gmail.com för mer info eftersom jag fick mitt lån från dem och de är helt pålitliga.
  Hälsningar.

  SvaraRadera
 14. behöver du ett lån? Skicka oss ett e-postmeddelande remy.credit111@gmail.com Skicka ett e-postmeddelande till remy.credit111@gmail.com Hej Hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu under de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi ger lån med 2% ränta, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån Skicka ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757 Skicka oss ett e -postmeddelande remy.credit111@gmail.com Vi har ett lån till dig REMY.INC

  SvaraRadera
 15. Jag vill verkligen uppskatta LAPO mikrofinansiering för att jag gav ett lån på 9000 euro för att ta hand om mitt sjuka barn. om du behöver ett akut lån undvik att bli bedrägeri av falska långivare och ansök via ett verkligt låneföretag e -post lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447883183014

  SvaraRadera
 16. LÅNEMÖJLIGHET
  Är du företagare, industriman, handlare eller någon annan person
  med ekonomiska problem. Du vill utöka din verksamhet, du vill starta ett företag, du har skulder att betala tillbaka, då är JAMES KELVIN LÅNEFÖRETAG svaret på dina frågor, Du har nu den enda personen som kan hjälpa dig. Det är den här mannen Mr. JAMES KELVIN., Vänligen kontakta honom via hans e-postadress: jameskelvine28@gmail.com , och du kommer att bli helt nöjd.

  SvaraRadera
 17. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
  Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
  Personliga lån (säkra och osäkra)
  Företagslån (säkra och osäkra)
  Konsolideringslån och många fler.
  Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
  Vi har ett lån till dig ,

  SvaraRadera
 18. Hej, allihop,
  Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån till 2% detta är ett legitimt företag med ära och skillnad vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du är erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta låneerbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (christywalton355@gmail.com) Ange även följande detaljer så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:
  Kontakta oss med ovanstående uppgifter på vår e-post: christywalton355@gmail.com
  Hälsningar till er alla.

  SvaraRadera
 19. Behöver du lån? personliga lån? företagslån? bolån? jordbruks- och projektfinansiering? vi ger ut alla typer av lån till 2% ränta! Kontakta e-post;(dakany.endre@gmail.com)

  Brådskande låneerbjudande.

  SvaraRadera
 20. Behöver du ekonomisk hjälp av något slag? Personliga lån? Företagslån? Bolån? Företagslån? Jordbruks- och projektfinansiering? Vi ger ut lån till 2% ränta! Kontakt: (richardcosmos5@gmail.com)

  SvaraRadera
 21. Behöver du ett skuldsaneringslån för att betala av dina räkningar? Vill du ta kontroll över din skuld idag? Erbjuder förlängning av företagslån nu? Behöver du ett lån för att betala av din räkning? behöver du ett lån? Behöver du ett privatlån? Företagsexpansionslån? Starta företag, utbildning, skuldkonsolidering Lån för hårda pengar Lån för vad som helst? Vi erbjuder ett lån utan kreditprövning till en låg ränta på 2% av lånet, E-post: (dakany.endre@gmail.com)

  Akut låneerbjudande.

  SvaraRadera
 22. Hallå,

  Behöver du ett akut lån? Vi erbjuder utbildningslån, företagslån, bostadslån, jordbrukslån, personligt lån, billån och andra goda skäl till 2%. Kontakta oss: (dakany.endre@gmail.com) för mer information

  Brådskande låneerbjudande.

  SvaraRadera
 23. Jag bor i Nederländerna och är jag en lycklig kvinna idag? Jag sa till mig själv att jag skulle rekommendera alla långivare som kan förändra mitt liv och min familj till alla som letar efter ett lån. Om du behöver ett lån och du är 100 % säker på att du kommer att betala tillbaka lånet, kontakta dem idag via e-post på: lapofunding960@outlook.com

  SvaraRadera
 24. Behöver du lån för projekt, investeringar, personliga lån, företagslån, bostadslån, studielån, konsolideringslån och lån för olika projekt? för de som önskar få ett lån från vårt företag bör kontakta oss: (dakany.endre@gmail.com) och få ditt lån idag.

  SvaraRadera
 25. Hej, kontakta ovanstående e-post för kreditering. behöver du ett företagslån eller privatlån? Vi ger lån från 3 000 € till 600 000 000 € till privatpersoner och företag med en ränta på 2 % per år. För mer information, kontakta via e-post: (dakany.endre@gmail.com)

  Akut låneerbjudande.

  SvaraRadera
 26. Behöver du ett lån??? Ansök idag för 2% ränta kontakta: (richardcosmos5@gmail.com) för mer information.

  Brådskande låneerbjudande.

  SvaraRadera
 27. Vi erbjuder lån på 2 %, vi erbjuder skuldkonsolideringslån, företagslån, privata lån, billån, hotelllån, studielån, privatlån hemrefinansieringslån, läs mer E-post: (richardcosmos5@gmail.com)

  Akut låneerbjudande.

  SvaraRadera
 28. Är du trött på att leta efter lån och bolån, eller har du ständigt blivit avvisad av banker och andra finansiella institutioner eller ett mikrofinansieringssystem. Med detta vill vi informera dig med 100% garanti om att vi erbjuder lån av valfritt belopp till en ränta på 2% per månad. Vi tillhandahåller LÅN för affärsutveckling. konkurrensfördel/verksamhetsexpansion. Se till att vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska. och deltagande finansiär för fastigheter och all form av företagsfinansiering, vi tillhandahåller långfristiga lån på max två till femtio år och alla räntor samt beräknar och möjliggör årlig betalning E-post: loancreditinstitutions00@gmail.com .

  Vi erbjuder följande typer av lån och mycket mer;

  * Personliga lån (lån utan säkerhet)
  * Företagslån (lån utan säkerhet)
  * Konsolideringslån
  * Kombinationslån
  * Renovering

  För att kontakta för lånesökning vänligen svara med ditt e-post-ID så att jag kan skicka mer för ditt godkännande
  Tack, kontakta oss via e-post: loancreditinstitutions00@gmail.com
  ring eller WhatsApp: +393512114999

  SvaraRadera
 29. Jag vill uppskatta Karin Sabine lån för mig ett lån på € 9000. om du behöver ett brådskande lån, undvik då att bli lurad av falska långivare och ansök genom riktiga låneföretag via e-post sabinhelps@gmail.com whatsapp :+79853899410

  SvaraRadera
 30. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

  låneerbjudande

  SvaraRadera
 31. Vi erbjuder 2 % lån, vi erbjuder skuldkonsolideringslån, företagslån, privata lån, billån, hotelllån, studielån, privatlån hemrefinansieringslån, läs mer E-post: (dakany.endre@gmail.com)

  Akut låneerbjudande.

  SvaraRadera
 32. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

  låneerbjudande

  Behöver du lån? Maila i så fall: dakany.endre@gmail.com

  SvaraRadera
 33. Letar du efter ett företagslån? Personliga lån, studentlån, skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, riskkapital, etc. Skriv i så fall till oss idag: (richardcosmos5@gmail.com) och få lånet idag.

  Akut låneerbjudande.

  SvaraRadera
 34. Behöver du ekonomisk hjälp? Personliga lån? företagslån? inteckningslån? företagslån? Jordbruk och projektfinansiering? Vi ger ett lån med en ränta på 2%! Kontakt: (dakany.endre@gmail.com)

  Låneerbjudande.

  SvaraRadera
 35. Behöver du ekonomisk hjälp? Personliga lån? företagslån? inteckningslån? företagslån? Jordbruk och projektfinansiering? Vi ger ett lån med en ränta på 2%! Kontakt: (dakany.endre@gmail.com)

  SvaraRadera
 36. Hej, Jag heter Claudia Klein, jag är finansansvarig, jag ger lån och andra finansiella tjänster och jag representerar Spotcap Global Financial Services.

  Spotcap Global Financial Services är ett heltäckande och pålitligt låneföretag och vi erbjuder alla typer av finansiella tjänster som; Privatlån, företagslån, bolån och många fler. Om du är i stort behov av några lånetjänster kommer jag att råda dig att kontakta min firma via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

  Vi erbjuder både långfristiga och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro till en ränta på 3 % årligen med en återbetalningstid på 1 till 30 år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

  Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

  Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

  Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar omedelbart

  Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

  Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

  SvaraRadera
 37. God eftermiddag,

  Jag är en registrerad privat långivare. Vi ger krediter för att hjälpa människor, företag som behöver uppgradera sin ekonomiska situation runt om i världen, med mycket minimala årliga räntor så låga som 2 % inom ett år - 30 års återbetalningstid i någon del av världen. Vi ger kredit i intervallet 2000 € - 500 000 000 €. Lån väl säkrade med maximal säkerhet är nyckeln. Intresserad person bör kontakta oss via e-post: (richardcosmos5@gmail.com)

  Brådskande låneerbjudande.

  SvaraRadera