Uppdatering dator

TACK alla ni som gav mig tips kring min dator förra helgen. Jag var på väg att testa några av alternativen när jag fann mitt datorkvitto och insåg att jag inte är så dumsnål som jag tror mig om att vara. Jag hade vid datorköp tecknat ett supportavtal på 36 månader och hade nästan ett kalenderår kvar på detsamma. Så jag kunde ringa upp Elgiganten Support och en tekniker fjärrstyrde min dator, precis som på den gamla goda jobbtiden, aaah what a blissfull feeling. Med säker hand gjorde han följande och jag tog anteckningar så att jag kan göra samma sak nästa gång det händer och jag inte längre har support:

- Start

- Appar/funktioner

- Microsoft Office Home

- Ändra/Snabbreparation

Klart! Nu går Officeprodukterna att öppna igen och det hela tog tre minuter. Här inne kan jag också radera oanvända program som tar en massa utrymme, exempelvis hela studiepaketet med Photo Shop, Illustrator etc. som jag inte använder längre. 

Man kan ju fråga sig om det är värt 2 500 kronor att få tre minuters support. Men är man en IT-imbecill som jag var det helt klart så. Jag var ju på riktigt på gång att skaffa en ny dator. Key learning: Jag ska fortsätta att maxa supportavtal vid varje nytt datorköp, för resten av mitt fria liv. 

Jag såg också era kommentarer om att gå över till Mac och i teori köper jag det. Jag VET att de är mer tåliga och långlivade. Två av barnen har Mac och dessa datorer har genomlevt saker ingen dator ska behöva genomlida, bland annat fritt fall från loftsäng, skendränkning och smoothiekladd men tickar ändock på som evighetsmaskiner. På start-upen testade jag Mac men ledsen, det funkar inte med min hjärna. Jag fattar inte upplägget, känns helt ologiskt. Att göra en ppt, en av de saker jag faktiskt saknar från yrkeslivet, tog fem gånger så lång tid eftersom jag inte fattade i vilken ordning man skulle göra saker och det såg ut som en femårings verk när jag var klar. Command? Vaffan? Hatar den. Och varför finns det ingen delete-knapp? Allt måste suddas bakifrån. Hatar det. 

Apropå ingenting en rolig Mac-historia. Efter att mellanbarnet dränkt datorn en gång för mycket slutade någon funktion att fungera, minns inte vilken. Tror det hade med ljud att göra. Vi tog då in datorn för att begära offert på lagning och fick ett estimat som låg 2000 kronor över priset för en ny. Hade jag arit konspirationsteoretiker hade jag nästan trott att de ville att vi skulle skaffa en ny dator. Men det gjorde vi inte, ej heller lät vi reparera den. Barnet får fortsätta att använda sin defekta dator, som en påminnelse om att sluta ta med sig datorn in i badrummet. 


Mvh/
FruEfficientBadass

5 kommentarer:

 1. Ska man vara lite raljant kan man väl säga att det är två saker som är bra med jobbet:löneutbetalningen och så it-helpdesk, i den ordningen

  SvaraRadera
 2. Jag hittade precis en blogg som passar lite in på det du gör, Flamingo FI https://www.moneyflamingo.com/flamingo-fi-part-1/ och bloggar kan man ju som bekant läsa på en dator så aningen långsökt kanske men ändock datorrelaterat.

  SvaraRadera
 3. Deleta på en Mac: håll ner ctrl och tryck sen på backspace. Tog mig bara 7 år att lära.

  SvaraRadera
 4. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881
  ®

  SvaraRadera