Tips 14-15: Var dig själv

 Tips # 14: Bara var dig själv

Jag vet att det är svårt, men du ska bara va dig själv. Faktum är att när du är dig själv känner sig folk tryggare med dig. Och när folk känner sig trygga med dig tycker de bättre om dig. Du får lättare vänner (och de som inte gillar dig som du gillar nog inte heller din konstlade version) och mår bättre i hövve. Dessutom är det väldigt ansträngande att gå runt och vara någon annan.

___________________________________________________________________

Kommentar: Jag, yngsta och äldsta barnet har hängt en del i sommar och minstingen har som tidigare nämnts varit på ett läger. Hon har det lite motigt socialt och vi pratade en del av det. Mitt äldsta barn har liknande erfarenheter från minstingens ålder och kom med kloka inspel. "I din ålder tror man att människor bryr sig så mycket om en, hur man ser ut och vad man säger. Men ju äldre jag blir, ju mer inser jag att folk har fullt upp med sig själva". Hans målsättning inför år två på folkhögskolan där han läser, är att ta ut svängarna mer kring sin person, att verkligen bara vara sig själv.

Jag blev så glad att jag fick tvinga mig att inte börja morsa-böla för vilken underbar insikt. Människor bryr sig verkligen mest bara om hur de själva framstår och ju färre lager du lägger mellan ditt sanna jag och omvärlden, ju mer omtyckt blir du och ju enklare liv får du.

Jag vill också passa på att slå ett slag för Loving Kindness-knepet. Det är inte jag som etablerat uttrycket, det finns meditationer på temat och är ett knep i företrädesvis interaktionen med andra människor. Exempelvis om du kommer in i ett rum med för dig okända människor. Det kan vara nya kollegor, folk på ett branschmingel, ett föräldramöte. 

Istället för att krypa längs med väggarna med nedslagen blick ska du räta på ryggen, öppna upp hjärta och blick och tänka: "Jag älskar er alla och önskar er trygghet, välgång och lycka i allt ni företar er". Låt denna känsla följa med dig när du påbörjar ditt ärevarv av hälsningar och du ska se att folk tar emot dig på ett öppet och vänligt sätt. Tanke styr utstrålning. Fake it til you make it osv. Tangerande samma tema kommer här punkt 15:

Tips # 15: Inse att det är ok att folk inte tycker om en

Fråga: Hur är en person som ingen tycker illa om?

Svar: Intetsägande som en dammråtta ungefär. Så grå och försiktig att ingen ens lägger märke till hen. Vill du vara den personen? Om inte, vänj dig vid att inte alla människor, hur märkligt det än kan verka, kommer att gilla dig genom livet. Och det är helt i sin ordning. Det är det som kallas personkemi. Vissa funkar med vissa, andra funkar med andra. Det är inget att ta personligt och ju snabbare du lär dig det, desto bättre. 

______________________________________________________________________

Kommentar: Med det sagt, med förnuft. Det är givetvis inte ok att stövla på som en furie och peta folk i ögonen för att sen nöjt utbrista "Men så tyck illa om mig då, jag bryr  mig inte!". Men jag anser det ofrånkomligt att inte vara omtyckt av alla. Ofrånkomligt. 

Mvh
FruEfficientBadass

2 kommentarer:

  1. Man måste veta vem man är om man ska vara sig själv!

    SvaraRadera
  2. Nu när jag är äldre (snart 58 år) så bryr jag mig inte det minsta om vad andra tycker och tänker om mig och då är det väldigt lätt att vara sig själv.I och för sig så har jag väl alltid varit mig själv, men jag brydde mig mer om vad andra tyckte och tänkte om mig när jag var yngre.Jag kan vara både tråkigt grå och intetsägande och utåtriktad det beror lite på vad jag känner för och vilka människor det är runt omkring mig.Mvh Peter Jansson

    SvaraRadera