Tips 33: Acceptera att livet kan vara en bitch

Tips # 33: Acceptera att livet kan vara en bitch

Livet är som börsen, det går upp och ner. Men på lång sikt går det upp. De allra flesta människor menar att livet bara blir bättre med åren och jag skriver under på den. Undersökningar visar att de som är mest tillfreds med livet är de som är – tada – mellan 56 och 79 år gamla. Med det sagt: Livet kommer stundtals att vara tufft. Du kommer att vara ledsen, arg, förtvivlad, nere, frustrerad, irriterad, kanske till och med bitter. Men det kommer också dagar av fjäderlätt lycka, kreativt flow och skratt. Det absolut bästa du kan göra om du har en dålig dag är faktiskt något så banalt som att gå och lägga dig. Förvånansvärt ofta kommer skitdagarna bara en i taget. Och minns att mammi och pappi alltid finns där om ni vill prata, oavsett tid på dygnet och oavsett vilken situation ni är i. Ni är våra små gryn och vi gör allt för er, även när ni vuxit er medelålders och fula.

Mvh

FruEfficientBadass

3 kommentarer:

  1. ”Livet är som börsen, det går upp och ner. Men på lång sikt går det upp”

    Uppskattar din positiva inställning, vill inte förstöra den. Men till skillnad från börsen vet vi att livet slutar med krasch, börsen hoppas vi på att den inte gör det. (Skrivet med lite galghumor, inte för att förta dina bar text och goda råd.)

    SvaraRadera
  2. Vet inte jag om livet blir bättre med åren? När jag var runt tjugo så närde jag en dröm eller hade en förvissning om i min naivitet att när jag närmar mig fyrtio så skulle jag bli så klok och vis och livet skulle bara vara en dans på rosor, så blev det ju inte. Tycker livet kan var som en krusning på vattenytan till kav lugn och sen blir det storm eller stiltje som i en dypöl och för all del ibland är det vind i seglen och emellanåt guppar det på i godan ro. Så där håller det på i olika variation, styrka och tid, hela livet. Blir man vis av erfarenhet så kanske ens förhållningsätt förändras och ens förmåga att klara av saker och ting förbättras men inte säkert. Finns inga garantier för att livet bara ska bli bättre, ha det i åtanke så får du en positiv kick när det går din väg och lever inte i en villfarelse om att allt blir bara bättre för det behöver det inte alls bli. Allt kan skita sig oavsett ålder!

    SvaraRadera
  3. Livet är väl bättre än alternativet? Även fast döden är den ultimata lösningen på alla problem!

    SvaraRadera