Tips 29-30: Gör din grej men skärp dig

Tips # 29: Gör din grej

Men med # 28 sagd är huvudregeln ändå att ägna sig åt något man har fallenhet för och tycker är genuint roligt. Bry dig inte om att folk säger att det är svårt att lyckas inom ett visst område. Det finns plats för fler på toppen, särskilt om du lär dig tips # 30.

Tips # 30: Get your shit together

Många tror att talang är allt. Få fattar att talang bara är en liten del. Det spelar nämligen ingen roll att du formger som en gud om du inte dyker upp på utsatt tid för att presentera resultatet för kunden, om du klär dig som en sopa eller gör dig osams med chef och kollegor. Du kanske är smartast på läkarlinjen, men om du sätter sig och pluggar kvällen före tentan kommer du inte att klara den. Lär dig att organisera dig, planera ditt arbete, se till att lära dig dress code på en ny arbetsplats, möta folk med ett öppet sinne, bli den där pålitliga personen chefen kan lita på dyker upp inför ett viktigt möte. DÅ blir du en vinnare, i kombination med dina skills naturligtvis.

__________________________________________________________________

Kommentar: Jag tangerade ju punkt 30 i förra inlägget och med risk att låta som den medelålders kvinna jag är: Dagens ungdom alltså. Jag hör så många anekdoter från chefsledet runt mig att jag undrar VART VÄRLDEN ÄR PÅ VÄG. En vän jobbar i privat vårdsektor och vittnar om hur unga människor signar kontrakt för att utan att ge ett pip ifrån sig inte dyka upp på första anställningsdagen. Varför? För att de fått något annat de signat. Själv hade man ju haft vrålångest och hört av sig i samma sekund man tagit beslutet att hoppa av en ej påbörjad anställning samt hållt tummarna hårt att arbetsgivaren inte initierat en rättsprocess. 

Arbetsgivare idag initierar inga rättsprocesser avseende ovan för det har de inte resurser till med tanke på hur vanligt det blivit. Samma sak med "solfrånvaro". Samma vän som ovan säger att de behöver överrekrytera med runt 20 procent när de tar in sommarvikarier eftersom det vid fint väder dryper av ett antal. 

En annan bekant berättade om en yngling i hens närhet som förhävt sig över att han aktuell arbetsvecka minsann hade jobbat varje dag, vilket tydligen var något utöver det vanliga. 

Jag ställer mig själv skeptisk till hur mina barn ska kunna hantera en vanlig jobbtillvaro ("vanlig" som i hur jag medelålders kvinna ser på en jobbtillvaro) när det krävs tre larm och en tjatmorsa för att få upp dem på morgnarna (och de blir ändå alltid, jag säger alltid men det är en överdrift, men 60 procent av tiden) är sena till skolan. Varje Dag får jag ett meddelande från School Soft: "Du har ett meddelande som rör ditt barn i appen". Tack, men nej tack, orkar inte. Vad ska man göra? Sätta dem i en Baby Björn på magen och bära in dem i klassrummet? 

Summerat anser jag att de i våra barns generation som förmår dyka upp på rätt plats i rätt tid i kombination med ett uns av social kompetens och lyhördhet, kommer att vara vinnare på framtidens arbetsmarknad. 

Eller så tänker jag fel. Framtidens arbetsmarknads chefer är även de försovande slackers som jobbar 70 procent av tiden, så det kanske är det nya normala. För övrigt märkligt att jag resonerar på detta sätt, eftersom jag är den förste att välkomna mer slack och frihet i arbetslivet. Men jag är ändå så indoktrinerad i min generations tänk att jag anser att det är etta nolla. Antingen jobbar man och då sköter man sig (nåväl...) eller så checkar man ut och det helt och fullt. 

Mvh
FruEfficientBadass


8 kommentarer:

  1. Det här tycker jag är intressant. Tillhör samma generation som du så har aldrig kommit försent till någonting, aldrig haft någon (ogiltig) frånvaro. Sjukdom har väl hänt såklart, men då är det inte bakfylla, väder eller klämdag som är orsaken. Ändå är det stört omöjligt att få ett nytt jobb (annat än det man jobbat med hela arbetslivet och tröttnat på).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i ett förhållande med Anderson i flera år gjorde han slut med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha tillbaka honom så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformler som kunde hjälpa mig att besvärja honom men jag är typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget val än att prova det, jag mailade trollformlern, och han sa till mig att det inte var några problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han förtrollade och överraskande nog den andra dagen, klockan var runt 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag blev så glad och gick till honom. Det var så vi började leva lyckliga tillsammans igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har problem med relationen, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla trollformaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
      1) Kärleksbesvärjelser
      2) lösning och bot mot all sjukdom
      3) Örtkur för alla sjukdomar/sjukdomar
      4) Äktenskapsbesvärjelser
      5) Graviditetsbesvärjelse
      6) Uppbrottstrollformler
      7) Dödsbesvärjelse
      8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
      9) vill tillfredsställa din älskare
      10) Lotteri
      Kontakta denna fantastiska man om du har några problem för en varaktig lösning

      Radera
    2. Heja dig Anonym 6.39. Ge inte upp, jag lyckades efter nästan 400 ansökningar få nytt jobb i annat yrke än jag är (akademiskt) utbildad för. Är kvinna, 50+ och med en lång sjukskrivning (giltig frånvaro, simulerade inte) i bagaget. Det blev så bra till slut, men krävdes även 1 år av piss-jobb i samma organisation innan jag lyckades knipa en plats på rätt ställe. Jag håller tummarna för dig!

      Radera
  2. Kommer du inte i tid till skolan när du är över 12 år, så har du ingen telefon den dagen. Enkelt, ställ krav.

    SvaraRadera
  3. Härligt å höra att dagens ungdom inte är lika hjärntvättade som oss. Det finns annat i livet än jobb. Dax å införa 6 timmars arbetsdag, eller varför inte 4?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Någon måste väl göra jobbet som krävs för att hålla igång samhället. Det går inte bara att magiskt trolla bort den tiden.

      Radera
    2. helt ok med 6 eller 4 timmars arbetsdag om lönen justeras också

      Radera
  4. Med sådan arbetskraft förstår man varför karensdagen behövs. Tror dock att de flesta ungdomar skärper till sig när de inser att alternativet är soc.

    SvaraRadera