En kosmetisk produkt som funkar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Parfym.se och Nordicfeel.

Jag är som ni vet finkemsminimalist och min uppsättning kosmetiska produkter ryms i en vanlig necessär. Jag har skrivit om det bland annat här och här. Med det sagt: När jag hittar någon ny produkt som verkligen gör sitt jobb ser jag det som min medborgerliga skyldighet att berätta om det (och i det här fallet - potentiellt tjäna en hacka på det). Varför? För att det mesta som säljs därute (du vet, utanför sparbloggosfären, i den riktiga världen) är överreklamerat, av marknandsförare uppblåst skit utan effekt. Jag vet, jag har själv varit produktchef för ett av värdens största varumärken för tonårshy som inte hjälpte mot finnar men däremot gav tonåringen fnasig hy, drömkombo. Jag känner också folk (folk = IGMR) som känner folk som jobbat med produktion av skönhetsvård som off the record medger att ytterst få produkter har effekt. Om en produkt ger strukturell och bestående effekt på exempelvis en hy ska den klassas som medicinskt och då säljs den sällan med spots på TV4. Ett undantag som åtminstone jag ser det är den fotkräm en av er tipsade om i kommentatorsfältet. Dyr men fantastisk, mina fötter har aldrig varit lenare och det spar mig en rejäl slant mot att gå till fotvårdaren fyra gånger per år. Nåväl. Nu följer min litania över mina naglar så har du inga nagelproblem alt. är man: Cirkulera, här finns inget att se!

Jag har alltid haft usel nagelkvalitet. Trots att jag har aldrig hållit på med akrylnaglar, gellack och annan kapitalförstöring utan enbart strukit ett lager lack per vecka, ok ibland två gånger i veckan. Men varför är det en deal-breaker? Jag har väninnor som gör samma sak och trots det har jättestarka naglar som bara växer utan att skiva sig, bli mjuka som isbergssallad eller fnasa till sig så att Allt Ludd Fastnar. Vid sidan av sned konst finns det en sak jag hatar: När ludd fastnar i en trasig nagel. UÄK! Ger mig existentiell ångest. 

Så mina krav är inte höga. Jag aspirerar inte på långa naglar, absolut ej. Funkar inte i min skottkärrevardag. Jag vill blott ha naglar som växer redigt upp till toppen av fingret. Under våren har de skivat sig så till den grad att jag varit tvungen att klippa ner dem under fingertoppsnivå och du hör ju hur skönt det låter - det blir rött och svider. Och lyss, även DÅ har de skivat sig! Typ ner till nagelbanden! Det är inte normaaalt hör ni det? Jag började på riktigt tro att jag led av någon form av näringsbrist men eftersom mina blodvärden ser bra ut och jag i övrigt är frisk utan varesig hud- eller hårproblem fick jag inte ihop det. 

Historiskt har jag testat olika produkter. Allt från en vidrig historia med formaldehyd som visserligen först gav jättestarka naglar, men efter ett par månader uppstod en mörk linje under naglarna och de började sitta löst. När jag uppsökte läkare (min inre Sherlock Holmes hade semester) konstaterade han att det verkade som om jag kommit i kontakt med något starkt toxiskt preparat och han undrade om jag jobbade med kemikalier i någon form. Så ut med den.* Jag har även testat mer harmlösa nagelförstärkare från de stora leverantörerna av typen Mavala utan resultat. En kvinna på Åhléns rådde mig att fokusera på nagelbanden och smörja dem med någon svindyr olja "eftersom det är i nagelbanden nageln bildas" (källa på det?). Så i våras kom vändpunkten, efter ett liv med skitnaglar. Det hela skedde i Sundsvall.

Jag hade tagit barnen på en liten stadstur eftersom de började klättra på väggarna i Hudik och Sundsvall är så nära stenstad vi kunde komma inom de tillåtna två timmarna. Medan småttingarna provade jeans inne på Lindex sonderade jag sminkhyllan och i IsaDoras ställ stod en produkt med det bullshittiga namnet "Pro-biotic Protection Nail Treatment". 



Jag vet ärligt talat inte vad som fick mig att köpa den givet min hopplösa historik på området. Jag är ju i grunden också mycket skeptisk till kosmetiska löften. Och probiotika liksom...modeordet från 10-talet, nu överfört till nagel. Övriga ingredienser: Lite oljor och glycerin. Men jag gjorde det, kanske som ett sista försök. Produkten har konsistensen av just en sorts rosa, trög olja. Man masserar in den i nageln så den blir inte som ett lack. Vilket betydde att man måste gå med bara naglar under tiden man använder den. Jag penslade och penslade, masserade och masserade, minst två gånger om dagen. Det här var i början av april. I skrivande stund, midsommar, kan jag bara konstatera: Det funkar! Jag förbannar mig själv för att jag inte tog en förebild. Efterbilden är nämligen inte så imponerande om man inte såg det katastrofala utgångsläget med skivor och splittringar åt alla håll och kanter.




Ja, helt vanliga naglar, tänker kanske du. Och detta är exakt min poäng: De är helt normala! För första gången i mitt liv så det här är en freakin' DRÖM för mig. Jag kan numera använda mina naglar till det de är avsedda för, som enklare verktyg när man exempelvis ska pilla av prislappar från sina loppsifynd eller skrapa av lite linoljefärg som torkat på fel ställe. Tidigare resulterade sådana aktiviteter i 9 fall av 10 med att det lossnade ett lager nagel. Nu sitter den där den ska, på nagelbädden. Och när jag klipper nageln hör jag ett tillfredsställande "klick" och inte det där mjuka, svampiga ljudet av isbergssalladsnaglar som mosas sönder. 

Så om du liksom jag haft riktiga nagelproblem, testa denna. Den kostar på länken nedan 119 kronor. Jag har i och med detta helt fasat ut min användning av nagellack (som jag inbillade mig skyddade mina naglar) så det går på ett ut rent ekonomiskt. Tid spar jag å. 

Har du några [kosmetiska] produkttips att delge oss?

Mvh/
FruEfficientBadass

P.s. Efter att ha läst kommentarerna nedan har jag på Nordicfeel införskaffat ett stycke Nuxe Huile Prodigieuse 50 ml (deras omdömen stämmer med era) och en The Ordinary AHA-peeling 30%. Man kan få rabatt om man signar upp för nyhetsbrevet (vilket man ju gör och sen avreggar man vid första utskick). Kvar på listan: Cataphil (till vintern) och Munkens, när min Footmender tar slut.

* När jag gjorde research inför det här inlägget såg jag att man numera förbjudit formaldehyd i kosmetiska produkter vilket jag sorterar i kategorin "allt var inte bättre förr" i mitt minnesarkiv. 

31 kommentarer:

  1. Använder numera enbart en närande torrolja till kropp, ansikte och hår. Det är ett franskt märke som går under beteckning naturkosmetik och säljs på apotek. Denna multipurpose produkt kostar strax under 300 kronor (men finns ofta på rea på nätet). Enkel men exklusiv produkt. "C'est moi" - dvs stämmer överens med min livsfilosofi../Andrea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Name drop, name drop! Jag googlade på "torrolja c'est moi" men insåg att du refererade till dig, inte oljan.

      Radera
    2. Jag tror jag hittade den (googlade på nyckelorden "naturkosmetik apotek torrolja")...kan det vara denna?
      "Nuxe Huile Prodigieuse Dry Oil"
      I så fall, finns den här i Australien också och dessutom fått strålande reviews!
      /RA*

      Radera
    3. Japp, det är Nuxe Huile Prodigieuse Dry Oil som jag talade om!
      Förstår att den har fått positiva recensioner, jag personligen fastnade för att det är en multipurpose produkt.Flaskan (produktförpackning!!) är snygg och enkel/sofistikerad! Passar bra i en frugal necessär(badrumshylla. / Andrea

      Radera
  2. Du skriver så jag får gåshud och fryser! ” När ludd fastnar i en trasig nagel.”

    Har du testat att låta naglarna vila även från nagellack? Lätt för mig att säga som har långa starka naglar som går av någon enstaka gång när jag för en gångs skull arbetar med händerna.

    Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Skogsanna: Det har jag gjort. Ett tag upplevde jag att det blev lite bättre men det var högst marginellt. Efter några månader gick jag tillbaka till att stryka ett lager klarlack på (som fick sitta tills det for av efter 1-2 veckor för att minimera acetonkontakten med nageln) eftersom det var enda sättet att få naglarna att funka i vardagen (det blir ju liiiite mindre fnas och spret med lack på). jag upplever inte att nagellacket/removern var grundproblemet.

      Radera
  3. Om man använder nagellack förstör man bakteriefloran så probiotika låter klokt bara av den orsaken. Har läst (har tyvärr ej källan i minnet) om att man testat gifthalten i blodet efter man strykit på nagellack och den höjs i timmar efteråt. Samma effekt när man färgat/tonat håret. Giftet når blodet snabbt. Vilken effekt det har är en annan sak. Det vet man inte. Vi badar ju vårt liv rent allmänt i en kemikaliecocktail.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Om man använder nagellack förstör man bakteriefloran". Det visste jag inte! Eller rättare sagt, me not naturvetare, visste inte att det fanns en bakterieflora på/i nageln (skämskudde).

      Radera
  4. Ett budgetalternativ till Emma S enzympeeling är the Ordinairys "AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution" för en bråkdel av priset. Såg på insta att du nyss köpt en ny av Emma S, sry för sen upplysning, men kanske ett alternativ till nästa gång :) Även deras hyaluronsyraserum är väldigt prisvärt!
    Apotekaren

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ordinarys produkter är helt fantastiska, har testat diverse dyra och billiga märken för min problemacnehy och efter en mpnad med ordinarygrejer är det ordning i nyllet, huden är jämn, evt nya plitor skräms iväg i mognadsstadiet, porerna är plötsligt små och rena, superduper!

      Radera
    2. Har hittat den, 89 kr. Det är ju > än tre gånger så billigt som Emma S. Jag klickar i'n.

      Radera
  5. När du ändå är inne på skönhet, kan jag få komma emellan, en lagom tjock tant. Vet ju att du har en fäbless för det franska, äter du som en fransyska? Av allt som du gillar, men så portioner tre gånger om dagen eller är du smal p g a gener? Kanske både och. Nu äter ju inte alla fransyskor som fransyskor ska äta,eller enligt föreställning om hur det skall vara. Numera smockas det säkert in både hamburgare och pommes i delar av det franska folket. Förhoppningsvis finns det fortfarande folk som håller sig till den fantastiska franska måltidskulturen. Vet ju att du har familj och fullt upp, men har du några tankar kring fransk matfilosofi, är det något du tillämpar eller har tillämpad, kanske är det ett hittepå,matkulturen, vad vet jag? Verkar så fantastiskt med trerätters lagat från grunden, ett bit ost, ett glas vin eller vad det nu kan var som höjer nivån på måltiden. Kanske måste man ha en hemmaman eller hemmafru för ett sånt liv,men det låter så härligt./Em

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Lagom tjock tant: Efter en tonår tangerandes ätstörningar försöker jag hålla mig på armlängds avstånd från allt vad dieter och kostråd heter. Däremot har fransyskorna en väl förborgad (och svårkommunicerad/duplicerad) hemlighet. De Lefver Lifvet. Visst, det är mycket snack om att gå på diet och "göra sport", men sanningen att säga skiter de i båda och fokuserar på att umgås, intrigera, läsa skönlitt, gå på teater, tungkyssas med främlingar, bråka med sin partner, dricka vin nakna mitt i natten, lyssna på svår jazz eller smörpop. Däremellan stoppar de i sig ungefär vad de känner för vilket ofta är något smördegsbakat, en cigg eller sallad.

      Det var när jag bytte min ängsliga svenska 90-talstillvaro med minimjölk och calorie count mot dagar på Sorbonne och nätter vid Moulin Rouge (ja, det låter värre än vad det var, det fanns en nattklubb där som inte var naket) jag på riktigt fick ett normalt förhållningssätt till mat. Sen dess har jag aldrig följt en diet.

      Radera
    2. Och jag menar inte tt de bara äter pain au chocolat, röker och äter salladsblad, jag menar att de får klä skott för det franska sättet att äta som är allt. Och som du säger, gärna låååånga sittningar med många rätter. Under min praktik bodde jag hos en familj i St Maxime och rekordet där var en söndagslunch som började vid 12 och slutade vid 18. Tror vi landade nio olika tallrikar. Var de feta? Nay! Helt lagom runda.

      Radera
  6. Hallå ....Det var jag som tipsade om fotkrämen. Glycerin jag säger bara det !! Är 50+ hrmmm..och ja, jag blev lite desperat, när jag gick ner 6 kg till normalvikt i vintras och plötsligt uppstod rynkor i ansiktet ! Vill tipsa om Cetaphil Lotion som finns på apotek, världens mest osexiga förpackning men den innehåller panthenol och glycerin och den motverkar verkligen de små rynkorna. Känns skön på huden vinter och vår men på sommaren blir den lite kladdig, när det är svalare går den in bra i huden. Har gjort underverk med mina fnasiga underben på EN smörjning! Tror på din nagelprodukt , ser att den innehåller glycerin...ska prova ! / Catarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen se, vi är något stort på spåren. Glycerin! Jag minns att jag redan i tonåren fick tycke för en glycerintvål. Neutrogena? Min konstnärliga ledare har redan tipsat om Cetaphil och hon brukar ha rätt så det blir till att testa. Jag börjar också att få de där små rynkorna nemlich.

      Radera
  7. Det ska vara Cetaphil Moisturizing Lotion 500ml , 109 kr på Apotea./ Catarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testar den till vintern. På sommarn funkar Nivea Soft bra, går rakt in och man kan sminka sig en minut efter. Just nu stor burk på Apohem för 32 kronor. Såg nu att den innehåller olja (jojoba) och min hy tål inte olja så det var konstigt. Det är väl så små mängder kan en anta, det mesta är restprodukter från oljeindustrin.

      https://apohem.se/nivea-soft-moisturizing-cream-200-ml?gclid=Cj0KCQjw3ZX4BRDmARIsAFYh7ZKWXwcFTAAkx4AarnGXL4OY6xKUr0CY4cZLl683PJz56gXUL6C1r0oaAsr-EALw_wcB

      Radera
  8. Munkens bisalva från Lindroos är ett måste. Du kan köpa den från hälsokostbutiken Life. Smörj in händerna på kvällen och sov med bomullshandskar om du önskar, så får du jättefina händer. Perfekt på vintern och i dessa coronatider, då det blir mycket tvättande av händer. Den läker även sår, funkar på torra fötter också. /Babette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den! Minns den vagt från barndomen. Googlade och hittade den på Apotea för mellan 80-100 kr.

      https://www.apotea.se/sok/?q=Munkens+Bisalva&gclid=Cj0KCQjw3ZX4BRDmARIsAFYh7ZJ7ioscH2giTK5hr5yBdMfEfCmZKpwGzcwJEXM7DFCxLTiKBTrO1YgaArFFEALw_wcB

      Finns också med ringblomma och den vet jag är bra på att läka ex. självsprickor.

      Radera
  9. Har nu lagt in länkar till några av era tipsade produkter längst ner i inlägget. kan tyckas artvidrigt att shoppa hudvård när man har en sparblogg men hell, ibland måste man få UNNNNNNNNNNNA sig något. Hellre då något som fyller en funktion och är bra än något som inte fyller en funktion och är dåligt.

    SvaraRadera
  10. Mina naglar låter precis som dina. Ska absolut prova den här produkten från IsaDora!

    Jag har också gått från kemtekniskt beroende till att köpa färre produkter, gärna billigare och mer naturliga också. Jag har tex slutat med kroppsvård från Biotherm och kör nu på Eucerins duscholja och en rejäl skrubbvante. Jag smörjer kroppen med mognad sesamolja som är billig, naturlig och påstås smörja lederna och vara bra för lymfsystemet. Den är otroligt skön i alla fall och känns lite värmande på vintern. Finns på ayur veda-butiker, tex här:
    https://shop.vedalila.se/se/art/sesamolja-fardigmognad-eko.html
    Samma ställe har även en av mina favorittvålar:
    https://shop.vedalila.se/se/art/rose-tval.html

    /A

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan den smörja lederna från utsidan?

      Radera
    2. Leder smörjas med att inta leder; koka buljong på benmärg/leder och fick /ät som soppa med färsk tomat, lök, en klyfta vitlök, lime och avokado. Många, undertecknad inkluderad, blir av med ledvärk med buljongen. Har efter två år som till största delen plantbaserat-intagare gjort 180 grader om och äter mestadels animalier; idisslare är mycket bättre på att processa grönt än vi människor eftersom vi tar upp näringen bättre från animalier än greens, därav vår extremt sura magsyra; vår ph ska ligga på 1,7 vilket är lägre än carnivorers (som ligger på ca 3, observera logaritmisk skala). Människan är specialiserad på att smälta animalier, det är utvecklingen av sur magsyra bevis på. 

      Principen är.inte märkligare än att man ut innit Testosteron ut djurtestiklar för att öka testosteronet hos mannen. Ät de delar av djuren som du vill ska må bra; dvs nose to tail (svans tror jag dock inte man utvecklar av att äta den). Inälvsmat är det näringsrikaste som finns. Våra leverar jobbar oerhört hårt med att rensa bort alla gifter vi får i oss, så lever är en god idé att börja ta in; det är dessutom jättebilligt (tror 34kr/kg) och rena näringsbomben. På plus är också att animaliskt protein är mer biotillgängligt, dvs. människor har lättare att ta upp proteinet från animalier än från växter.

      Studier om kött är nå fruktansvärt dåligt gjorda studier; enkätstudie där man förväntar sig att folk minns vad man ätit. De som lever hälsosammare röker sällan, dricker mindre, tränar mer osv. medan de som lever mer osunt tenderar att äta mycket processa och billigt kött - därav resultaten. Billigt kött är från djur som inte äter sin artegna föda, inte sällan hårt besprutad soja eller annan näringsfattig, monokulturodlad besprutad och konstgödslad spannmål, och får antibiotika i förebyggande syfte. Svenskt kött är bland det bästa kött som finns att tillgå eftersom antibiotika inte får ges förebyggande. Se även till att det är gräsbetat och få in de näringsrika delarna. Rovdjur börjar med det näringsrikaste (inälvor) och lämnar näringsfattiga filébitar till sist.

      Amen.

      Radera
    3. Dator är bättre än mobil att skriva på..

      Leder smörjs med att inta leder; koka buljong på benmärg/leder och drick eller ät som soppa med färsk tomat, lök, en klyfta vitlök, lime och avokado. Många, undertecknad inkluderad, blir av med ledvärk med buljongen. Har efter två år som till största delen plant-intagare gjort 180 grader om och äter sedan två år tillbaka mestadels animalier; idisslare är mycket bättre på att processa grönt än vi människor eftersom vi tar upp näringen bättre från animalier än greens, därav vår extremt sura magsyra; vår ph ska ligga på 1,7 vilket är lägre än carnivorers (som ligger på ca 3, observera logaritmisk skala). Människan är specialiserad på att smälta animalier, det är utvecklingen av sur magsyra bevis på. 

      Principen är inte märkligare än att man utvunnit testosteron ur djurtestiklar och intagit för att öka testosteronet hos mannen. Ät de delar av djuren som du vill ska må bra; dvs nose to tail (svans tror jag dock inte man utvecklar av att äta den). Inälvsmat är det näringsrikaste som finns. Våra leverar jobbar oerhört hårt med att rensa bort alla gifter vi får i oss, därför är lever är en god idé att börja med, det är dessutom jättebilligt (tror 34kr/kg) och rena näringsbomben. På plus är också att animaliskt protein är mer biotillgängligt, dvs. människor har betydligt lättare att ta upp proteinet från animalier än från växter. Låt alltså kossorna tugga gräset åt oss.

      Studier om kött är nå fruktansvärt dåligt gjorda studier; enkätstudie där man förväntar sig att folk minns vad man ätit. De som lever hälsosammare röker sällan, dricker mindre, tränar mer osv. medan de som lever mer osunt tenderar att äta mycket processa och billigt kött - därav resultaten. Billigt kött är från djur som inte äter sin artegna föda, inte sällan hårt besprutad soja eller annan näringsfattig, monokulturodlad, besprutad och konstgödslad spannmål, och får antibiotika i förebyggande syfte. Svenskt kött är bland det bästa kött som finns att tillgå eftersom antibiotika inte får ges förebyggande och får minder kraftfoder och istället mer gräs/hö. Se alltså till att köttet är gräsbetat och få in de näringsrika delarna. Rovdjuren hugger in på det näringsrikaste (inälvor) och lämnar näringsfattiga filébitar till sist.

      Ursäkta min rant, men det är så mycket med vegotrenden vi fått om bakfoten. Sammanfattningsvis mår bäst av oprocessad, näringsrik mat och mättat fett (bort med inflammatoriska, vegetabiliska oljor som innehåller för mycket av det inflammationsdrivande omega 6, som också behövs, men i likaförhållande med omega 3. Många får i sig betydligt större mängder omega 6 än 3 (många har ett förhållande på 20:1 istället för 1:1), därför är vegetabiliska oljor ännu en bricka i den inflammatoriska kosthållningen som många idag har.

      Amen.

      Radera
    4. För att inte tala om problem med hormonella obalanser som många kvinnor lider av. En av anledningarna till att detta eskalerat har med fettskräcken att göra: när man började tro att kolesterol var dåligt (kolesterol som krävs för att bygga våra könshormoner) och tog bort fett ut processad mat. Problemet var att maten inte smakade något utan fett, smycket smak sitter i fettet, därför tillsatte man istället socker. Så man tog bort något livsviktigt och tillsatte något vi definitivt inte behöver.

      Progesteron behövs för att tillverka stresshormonet kortisol och även för att bilda gulkropp och se till att kvinnan är fertil. När vi stressar prioriterar progesteronet att omvandlas till kortisol och eftersom många har lågt progesteron, delvis pga. att vi stressar mer än någonsin men också att vi får i oss för lite kolesterol - det som progesteron byggs av, har många kvinnor idag problem att bli gravida.

      Istället för att läsa vad jag skriver vill jag tipsa om att själva läsa på:

      - Hormonell hälsa: Jenny Koos (aka Vulverine) eller Mia Lundin
      - Inflammation: Ralf Sundberg / Martina Johansson
      - Biohacking (optimera hälsa och hacka kroppen): Martina Johansson
      - Hur kunde kostrekommendationerna gå så snett? "Den metabola pandemin" av Lars Bern eller "Forskningsfusket" av Ralf Sundberg.
      - eller om man vill ha hjälp att identifiera rotorsak till ohälsa på ett holistiskt (istället för som inom sjukvården behandla en kroppsdel per avdelning , liksom företagens oförmåga att jobba cross functional) och individualiserat tillvägagångssätt bli frisk med hjälp av funktionsmedicin: FunMed eller Cecilia Fürst. Det är ett helt annat tillvägagångssätt än skolmedicinen som behandlar kronisk sjukdom med att diagnostisera och skriva ut något symptomdämpande, aldrig att de skulle identifiera varför människor blivit sjuka. One ill=one pill. Läkare har ca 12 timmars kostutbildning, hur går det ihop med att vår kropp, och därmed största delen av vår hälsa, byggs av maten vi äter?

      Ursäkta om jag propagerar, men det vore så fint om fler människor kunde få må bra <3

      Radera
  11. Nu har jag visserligen inte sett hur dina naglar såg ut tidigare, men låter som hur mina naglar såg ut konstant förr i tiden. Det som gjorde mina naglar normala var att sluta använda nagellack. Svårt i början förstås, iom att de såg så hemska ut. Men efter att nya naglar växt upp, som aldrig haft kontakt med nagellack eller nagellacksborttagningsmedel har jag aldrig haft problem igen. Så att helt enkelt skippa nagellack framöver är ett ännu billigare tips! ��
    /Lizzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror du kan ha rätt. Min man, som sällan använder nagellack, har alltid haft de naglar jag har nu. Det blir som du säger en ond cirkel eftersom jag tagit på lacket för att dölja/skydda de svaga naglarna and så fortsätter det.

      Radera
  12. Jag köpte den där Lidl-krämen härom veckan. Ett typ body butter från deras ”natural”?-serie. Fan heter den nu igen, Lidls egna! Svinbillig, svinskön, doftar lagom av någon nöt. Testade även detas Q10-kräm som fått bäst i test men den törs jag inte testa på riktigt i hela fejan. Den är lite för parfymerad tyvärr. CIEN! heter den. Body buttret=KALAS! Fejjankrämen=pass för parfymen.
    Kört La Roche Posay ett tag nu. Älskar den. Beställde hem en rengöringskräm med nu, har bara använt olivolja i ett par år, och testade första gången ikväll. GUD så skön huden kändes. Allt parfymfritt och kostar en 12-del av ESSE typ.
    Nagellack är RENA GIFTET. Stay away. Rena omålade naglar, as hot as it getz.
    Morsan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Cien ja. Har också svårt för lukten i ansiktskrämen. Och La Roche Posay 4 president.

      Radera
  13. Tack för det inlägget! Jag använder aldrig nagellack men har ändå inte starka fina naglar som andra tycks ha av naturen. Jag ska testa den produkten - köpte den nu på Kicks som har rabatt. Den kostade 95,20 och man får två provprodukter med på köpet.
    Jag vill gärna dela med mig av den bästa ansiktskräm jag någonsin testat. Det är hemp heavy-duty face protector från Body shop. Man kan använda den året runt, men det är på vintern jag märkt att den verkligen gör skillnad. Jag har aldrig haft så len och mjuk hud på vintern. Jag är ute mer än de flesta då jag har hund så det är lätt att bli fnasig, men inte med den krämen. Den kostar 130 kr men är lätt värd det - dyrare krämer är inte lika bra. Hemp handkräm är också bra för den stannar kvar efter man tvättat händerna, vilket jag inte tycker med tex helosansalva. Jag har använt Emma S produkter i några år men är inte särskilt nöjd. Den bästa är hennes enzyme peel som jag kan rekommendera mot solfläckar/pigmentfläckar. Det tar sin tid att bli av med dem men det blir skillnad.
    Skrott

    SvaraRadera