Investera eller amortera?

Introduktion: Att investera eller amortera, den eviga frågan. Som dessutom dök upp i kommentatorsfältet för ett tag sedan när kommentator-Ann läckte fikarumsstories från Gulag om kolleger som tyckte att det bästa sättet att investera var att "höja upp bolånen och köpa aktier" vilket kanske inte riktigt är the frugal weirdo way. Eller?

Executive summary: Jag kommer i detta inlägg att tala för att Anns kollegor har rätt. Typ.

Long version: Alla med någon form av finansvett vet att man ska undvika kortfristiga skulder. Men rör man sig in på ämnet amortering blir det lite spretigare. Vissa menar att man först ska betala av sina lån, ink. bostads- och (antar jag) studielån för att först därefter investera. Andra menar tvärt om att man ska sätta sina pengar i arbete snabbare än blixten för att först när man har en liten dollararmé på börsen, ta tag i amorteringarna. Ytterligare en grupp (låt oss kalla dem "de förnumstiga"), menar att man kan göra både och - amortera och investera parallellt.* Och om vi ändå håller på att namnge grupper så kan vi väl kalla amorterarna för "Dr-Jekyll-och-Mister-Hyde:arna" eftersom de verkar tro att de plötsligt kan bli personlighetsförändrade, logga in på ISK:en och bränna allt sparkapital på nätcasino om de inte passar sig. Gruppen som bara vill investera kan vi kalla för "Coolingarna", de som fnyser åt risk (åtminstone officiellt) och menar att de har total kontroll över sina känslor när det kommer till börs och spontana ha-begär.

Själv har jag tillhört samtliga grupper och har efter ett antal år sållat mig till Coolingarna och nu ska jag berätta varför. Med dagens låga ränteläge får du mer bang for the buck genom att köpa och behålla billiga, breda indexfonder (eller liknande) på lång sikt än att betala av dina lån. Om detta handlar såväl Money Guy-avsnittet "Should You Pay Off Debt Before Investing?" från i juli i år (börja lyssna 30 minuter in) samt Privata Affärers artikel "Investering dubbelt så effektiv som amortering" från förra veckan. Såväl podden som PA-artikeln landar i samma slutsats nämligen att den som börjar med att investera går vinnande ur det eftersom hen då åtnjuter göttig ränta-på-räntaeffekt som klår alternativet med hästlängder. Nedan tabell från PA-artikeln visar att du kommer hälften så dyrt undan om du spar i fonder som du sedan betalar av lånet med, som om du amorterat. Man skulle också kunna se det som att det går betydligt snabbare att betala av lånet. 


Det här är väl egentligen rätt självklart, särskilt med det ränteläge vi har nu. Men låt mig chocka dig med att detta inte är enda skälet till varför just jag är en ivrig anhängare av "investera-först"-principen. För mig handlar det nämligen i stor utsträckning om rörelsefrihet. Länsförsäkringars sparekonom Emma Persson i PA:


Money Guy:s Brian Preston säger, runt 34 minuter in i podden: 
"One of our commentators said 'I'm paying off my morgage early so in case I lost my job, I would be on easy street because I'm debt free'. I would tell you that you would feel better if you lost your job and you had a tank of money here that you could go and pull off to pay bills with."
"Jamen jamen jamen, jag vill ju inte riskera att bli en sådan som nallar från kapitalet, då låser jag hellre in mina pengar i bostaden och får hitta andra lösningar om skiten slår i fläkten" tänker kanske du. Och i vissa specifika fall - beroende på hur länge du sparat eller amorterat - kanske du skulle kunna ha en poäng, särskilt om du har en Mr Hyde i kulissen. Men har du vidhållit en kontinuerlig investeringslinje under längre tid får den invändingen dessvärre strykas eftersom du kommer att kunna betala av lånet i sin helhet betydligt tidigare än om du amorterat som en duktig flicka. 

Well. Jag är inte helt blind och döv och har ibland viss förmåga att sätta mig in hur andra människor upplever saker, så kallad empati. Jag förstår att det kan kännas bra att amortera av sina bolån. På samma sätt som att jag först dammsuger och dammtorkar, först sen fluffar kuddar och arrangerar snittblommor på soffbordet. Att göra det i omvänd ordning fyller mig med känslor av obehag och självförakt. Så om du tillhör den grupp som får sömnproblem av att veta att inte varenda krona går in i amortering, tycker jag att du ska fortsätta att amortera. Problemet är att merparten av den amorterande befolkningen enligt mina empiriska observationer amorterar baserat på känsla snarare än fakta. Eller möjligen på grund av lathet (man följer bankmannens råd så hinner man se en till Game of Thrones istället), okunskap (man vet inte hur man ska räkna på det) och/eller grupptryck ("alla andra gör ju så"). Sparekonom Emma igen:


När jag/vi fick FIRE-bacillen avslutade jag och min man omedelbart all vår amortering, höjde upp bolånet och köpte Spiltan för det. Dels har den värdeutvecklingen - visserligen under fantastiska börsår - varit grym. De pengarna hade inte påverkat vårt nettovärde i närheten lika mycket som om de legat bundna i bolånet i syfte att spara oss lite räntekostnader. Men kanske viktigast av allt för vår del - vi har kontroll över degen och behöver inte be om någons tillåtelse för att nyttja den enligt vårt huvud. Föreställ er mötet hos banken när jag ska höja upp bolånen för att delfinansiera mina frihetsår fram till lägenhetsförsäljningen:

- Ja hej, jag skulle vilja höja upp mitt bolån med några hundra laxar.
- Okeeeej, får man fråga varför? Renovera köket kanske? Badrummet? Fyrhjuling? Pool?
- Nej faktiskt inte. Vi vill bara bo på landet, se årstidernas skiftningar och så...ha höns också...men de är inte så dyra, pengarna ska jag ha till att betala räkningar med och sånt...
- Betala räkningar, vad menar du? Du har väl en fast inkomst?
- Eeeh alltså...jag har ju flerbarnstillägg på barnbidraget och så...Dessutom får jag ju intäkter för min blogg med mellan fem och femton kronor om dagen.

Vad tror ni? Får jag höja upp lånen? Va? Vavava? Tillåt mig skapa ett nytt citat och det lyder:
"A man can at any given time pay off a morgage. A morgage down-payment, however, cannot at any given time be him giveth back."


Mvh/
FruEfficientBadass

P.s. Jag anser iofs inte att "höja lånen och investera" ska vara enda sparåtgärd utan ett komplement till en redan frugal livsstil där pengar dessutom går in i ISK:en löpande från lön. Men det kanske du fattade smarthövve. D.s.

* Det är ofta den här kategorin människor som också har ett litet konto som heter "buffert", ett litet konto som heter "semester" och ytterligare ett som heter "ifall räntan skulle nå 90-talsnivå".

205 kommentarer:

 1. Just denna fråga har jag brottats med länge. Och vi har amorterat ganska hårt under ett antal år. Idag har vi i sammanhanget ett ganska litet bolån kvar och så min CSN-skuld på 150-papp. Parallellt med detta har vi också investerat främst i aktier med medelframgångar. Nu under sommaren landade jag i att skuldfrihet trots allt var huvudmålet. Och idag kom detta inlägg.....
  Önskar dig en bra terminstart!
  Mvh J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
   Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
   Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

   Radera
 2. Den enda aspekten du glömmer men som kanske inte heller ska vara med. Är känslan av att vara skuldfri, vissa är beredda att betala dyrt för den. Fullt förståligt även om det inte är det mest ”ekonomiska”, isf inte med nuvarande ränteläge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "vissa är beredda att betala dyrt för den". Och då står det dem fritt att göra det, hurra.

   Radera
  2. Där slog du huvudet på spiken! Känslan att vara skuldfri!
   Mvh J

   Radera
  3. Jag betalade av mitt CSN lån för några år sedan. Inte av ekonomiska skäl, utan just för att bli skuldfri. En härlig känsla!

   Mvh

   Egon

   Radera
 3. Jag tänker ofta på att jag borde amortera mer, men det är ju också skönt att slippa när inkomsterna är reducerade pga föräldraledighet. Jag känner också att jag har tillräckligt med bundet kapital i lägenheten atm.

  Mitt csnlån funderar jag mkt lite över. Det finns väl mest för att nästa generation också ska kunna låna lite? I sammanhanget är det mindre pengar än vad vännerna har lagt på sin bil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "jag borde amortera mer" Har du funderat på varför du går och tänker så? Det slår mig när jag läste just dessa ord i din kommentar att det är de orden som ofta nämns av sparekonomer och ekonomiska experter i media.

   Ekonomijournalisten: "Hur ska man göra då, svenne banan, om man vill ta hand om sin ekonomi i höst?"
   Xperten: "Man ska amortera ner sina lån och se till att ha en kontant buffert ifall man behöver bygga ut sin pool/komplettera sitt stall med fryhjulingar eller behöver ytterligare en Thailandsresa under året."

   Tänk dig experten vässa till Emmas försynta budskap ovan och säga:
   "Jag tycker att svenne banan ska ge fan i att konsumera skit och sluta amortera vid 50% för att sedan investera sitt sparutrymme i den tillgångsklass som historiskt givit bäst avkastning alla kategorier nämligen börsen. Gärna i breda billiga indexfonder så slipper hen stå bolagsrisk. På så sätt bygger man sig ett säkerhetskapital som gör att man:
   a) Kan ta ansvar för sitt eget yrkesliv och slipper bränna ut sig och ligga samhället till last i någon själadödande sysselsättning
   b) Kan komplettera en potentiellt usel pension och slipper således tala ut i Aftonbladet om densamma
   c) Kan parera en ränta på 19% under kortare period

   Hur många % av lön måste man förresten betala tillbaka på CSN nuförti'n? Har för mig att det var rätt märkbart när jag höll på att betala tillbaka.

   Radera
  2. Eller hur?! Men visst, svennebanan är ju redigt belånad.

   Jag tror inte mina csnlån är inkomstbaserade. Jag betalade 800 kr/mån när jag började jobba efter uni 2012, nu betalar jag 620 kr/mån trots högre lön. Jag tror min man betalar ungefär samma, trots att han haft Stockholmslön för ett par år sedan. Han brukade klaga på att det mest var ränta förr men nu är det så låg ränta att det blir reell återbetalning. Jag vet inte riktigt hur mer amortering här just nu skulle vara mig till gagn.

   Radera
  3. Men att jag personligen tycker att jag borde amortera mer på bolånet beror på att vi är hyfsat nybelånade och ligger runt 70%. Jag har därför tänkt att öka amorteringen när vi har bättre inkomster. Ett buffert- och fondspar tycker jag dock är bra att ha oavsett belåningsgrad, enbart bundet kapital gör som sagt inte mycket nytta om man blir sjuk eller så.

   Radera
  4. @Lupinerna: "Men att jag personligen tycker att jag borde amortera mer på bolånet beror på att vi är hyfsat nybelånade och ligger runt 70%." Då är jag med. Helt korrekt.

   Radera
 4. Det här måste såklart anpassas till familjens ekonomi och vilken risk man är benägen att ta. Säg innan år 2008, ett ganska så rejält dåligt läge att sluta amortera för att istället börja investera. Vips så har bostaden inget värde, ISK halverat och av med jobbet i samma veva. Då hade det självklart varit bra att ha ett lågt bolån eller inget alls.
  Det här hände ju för mindre än tio år sedan.

  Så har hen ett högt bolån (oavsett ränta) som gör att ekonomin bara gå runt är det enligt mig katastrof att börja fundera på något annat. Ligger familjen nu nära eller säg runt 50% belåningsgrad tycker jag man kan investera och amortera mindre. Lägg till livsstilsinflation och konsumtionslån så kan dessa råd kan hamna helt galet ifall man inte amorterar.

  Själv är jag en månad ifrån 50% belåningsgrad och kommer då att skippa amorteringen och investera överskottet istället. Då kan jag mer eller mindre känna mig säker att iaf klara bostaden och alla räkningar ifall saker o ting blir sura. Visst har jag på så sätt missat eventuell börsuppgång men amorteringen är ju garanterad. Det viktigaste är att förstå skillnaden här, att investera istället för att amortera kan leda till dubbel katastrof, men kan också leda till dubbel vinst om hen så vill.  SvaraRadera
 5. Det är så väldigt kategoriskt, antingen eller. Jag tycker man ska göra både och, det ena behöver inte utesluta det andra. I mitt hushåll går totalt 50% av våra inkomster till amortering och långsiktigt sparande i lika stora belopp. Utöver det sparar vi ytterligare 5-10% i mer kortsiktigt sparande, t ex resor eller renovering av huset. Om cirka 2 1/2 år är vi skuldfria och kommer lägga det som nu går till amortering på sparande. Så jag tycker man ska spara men också amortera även om det kostar i utebliven värdeökning på fonder alternativt aktier. Är så pass gammal att jag kommer ihåg vad som hände på 90-talet med räntorna, better safe than sorry.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns som sagt en mellanväg, de jag kallar "De förnumstiga". Det innebär tt man kan göra både och. Även om jag personligen valde tt investera rubbet (vi har gamla reglerna och är inte nere på 50%. Tror jag. Nu har ju bostaden ökat i värde så har inte helkoll). Låter som att ni har tänkt till och har en plan. Det jag företrädesvis vänder mig mot i detta inlägg är att många verkar gå på amortering som default eftersom man inte är medveten om alterntiven.

   Radera
 6. Tyvärr ett aningen raljant inlägg eftersom det inte tar upp amorteringsregler och liknande. Eller inget snack om nivåer eller om att man ibland faktiskt måste amortera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Jarno: Man måste förhålla sig till amorteringsreglerna! Topplån ska bort först och främst, därefter ner till 50%. Först därefter investerar du. Jag ber om ursäkt att jag inte var tydlig med detta. Läs mer här: https://www.swedbank.se/privat/boende-och-bolan/rakna-pa-ditt-bolan/amortering-och-amorteringskrav.html

   Radera
  2. Jo jag har koll på detta, men kanske inte alla "suckas" som läser.

   Radera
 7. @Oberoendefrihet: "Säg innan år 2008, ett ganska så rejält dåligt läge att sluta amortera för att istället börja investera." Sommaren 1929 var också ett jättedåligt tillfälle att sluta amortera och köpa aktier. Därav "dollar cost averaging" - investering löpande över tid. En sorts sordin på börsfluktuationer.

  De lärdomar som brukar lyftas fram i efterföljande analyser av såväl 1929, 1987, den korrektion du nämner i din kommentar samt övriga små och stora korrektioner som är en naturlig del av börsens karaktäristika, är att de som är långsiktiga investerare i regel inte bryr sig så fasligt. De som sitter i skiten är de som av någon anledning satsat allt i ett maximalt dåligt skede och sen inte kan betala tillbaka när kreditgivarna knackar på. För att dra en parallell till företagsekonomin där man resonerar som så att skuld är bra, så länge den inte äventyrar den operativa verksamheten ink. kassaflöde ut.

  Genom att över tid sprida ut sina investeringar (exempelvis genom månadsspar, på samma sätt som du gör din amortering till banken) parat med psyke nog att inte sälja när dagligmedia ryar, dämpar du effekterna av en korrektion och innan du vet ordet av (ex. efter runt 200 dagar som är den genomsnittliga tiden för börsen att återgå till utgångsläge efter en korrektion) har det blåst över. Förutsatt tt du inte köper på dig ett boende så exklusivt att "ekonomin bara går runt" borde det falla ut till din fördel på lång sikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt med på teorin och för mig som ändå inte tar på mig konsumtionsskuld är risken såklart låg. Men känslomässigt är jag rädd för att inte klara läget om det svajar för mycket. Då är 50% eller lägre minimum för mig, även om jag förstår att det är dumt rent ekonomiskt. Mitt argument är mer av typen sova gott om natten. Tänker även på att andra kanske dras med i sparhetsen där dom borde amortera, Lyxfällan o Lyxfällan light.

   Radera
 8. FruEB, eftersom du nu börjar studera tar du väl upp ett nytt CSN-lån och tar ut maximalt belopp (förutom själva bidraget förstås)? Antar att du uppfyller fribeloppsgränsen (max 90.000 kr i inkomst för kommande HALVår) och så verkar det väl vara möjligt med nedsättning pga låg inkomst om jag läser rätt på CSNs hemsida.
  Långsiktig avkastning på börsen har väl med råge slagit kostnader för CSN-lån? Av de maximalt 6 års studietid med maximalt lån borde du väl ha några år kvar, typ två år eller så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aargh öm tå. Jag har räknat fram och tillbaka och nu visar jag mitt mesiga ansikte: Jag tänker inte ta lånedelen. För jag gillar att vara fri från CSAN-lån. Trots att jag intellektuellt vet att det du föreslår ovan är mer lukraativt. Så skjut mä!

   Radera
 9. Fast jag har lovat mig själv att ta lån om vi får en riktig nedgång à la 2007-2009 under min studietid. Som Buffet säger: När det regnar från himlen, hämta hinkar, inte skedar. (inte klockren översättning men hittar inte originalcitatet).

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.cnbc.com/id/35616702

   Bra tips för övrigt!

   /M

   Radera
  2. @M: så var det ja, tack. "When it's raining gold, reach for a bucket." Vad vore jag utan er input.

   Radera
 10. Frun har en bra poäng för de som har den disciplinen. Problemet är bara att många följer med strömmen och köper aktier nu när det är hett och då gärna för lånade pengar, och sedan byter till att amortera när alla pratar om hur dumt det är med börsen och aktierna är billiga. Jag tror det finns en annan poäng i att göra tvärtemot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är svenne banan-reflexen. Så skönt att vara bättre än alla...

   Radera
 11. Ångrar att jag betalade av hela studielånet på ett bräde och att jag inte belånade huset i norr. Men samtidigt är jag glad över att vara helt skuldfri. :-)

  Om jag däremot nån gång kommer att köpa ett boende igen, så kommer jag amortera så lite det bara går. Kruxet är väl att lånet ska hålla på och omförhandlas ibland och det rimmar illa med att inte ha ett jobb längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Kruxet är väl att lånet ska hålla på och omförhandlas ibland och det rimmar illa med att inte ha ett jobb längre." Förstår inte vad du menar. Om du vill slippa förnedra dig en gång i kvartalet för att få din ursprungliga ränterabatt, byt till SBAB redan idag. Och mig veteligen behöver vi inte omförhandla våra lån löpande? Såvida vi själva inte skulle få för oss att byta lånegivare och det skulle aldrig falla mig in efter att ha funnit en schysst aktör.

   Radera
 12. Framgångsrika affärsmän som t.ex. Akelius hade inte kunnat göra de affärer han gör utan lån i stora mängder.

  Jag ser inget fult i lån, speciellt inte för att investera. Man ska dock följa de vanliga goda råden kring diversifiering etc. I affärsvärlden räknas det dessutom som mer fördelaktigt att ha en större kassa än låga lån. Kassan skapar valfrihet att göra vad du vill, och skulle en fyndöppning visa sig på marknaden är det de som har en kassa (eller tillgång till kapital via t.ex. lån) som gör de största klippen.

  Vi amorterar minimalt på bolånet. Räntan är på 1,2% och vi kan absolut styra om kassaflödet till 100% amortering om vi så önskar. Men i nuläget är det mer fördelaktigt för oss att investera.


  Har ni lån nu FruEB? Vad säger banken i så fall om detta när ni enbart lever på inkomst av kapital?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "I affärsvärlden räknas det dessutom som mer fördelaktigt att ha en större kassa än låga lån. " Exakt. Så även i nationella ekonomier. Dewt är helt obegripligt att Anderssonskans Kalle nu talar om att "vi måste få torrt krut i ladorna" när vår statsskuld är lägre än på länge och vi i princip får betalt för att låna av andra länder. Runs through the lot.

   Radera
 13. Jag håller helt klart med om "Investera-spåret". Att låna idag är nästan generande billigt. Som bonus på det är det 30% avdragsrätt på räntan.

  Antag att du har 1 miljon och lånar ytterligare 1 miljon till 1,5% ränta. På din investering räknar du med 5% avkastning.

  På din egna miljon får du alltså 50000 Kr i avkastning och får betala knappt 5000 Kr i skatt/avgift på ISK alltså 45000 netto.

  På den lånade miljonen får du också 50000 avkastning och får betala 5000 kr i ISK 15000 i ränta men får också avdragsrätt på 4500 (30% av 15000). Netto ger det 34500 i avkastning.

  Istället för mer blygsamma 45000 kr får du alltså 79500 Kr utifrån samma insats.

  Förutom högre avkastning vilket gör att man kan uppnå FIRE från en betydligt lägre grundförmögenhet ger det som du skriver en större flexibilitet.

  Men egentligen är kalkylen faktiskt ännu bättre. Räknar man med inflation blir det än tydligare att en viss belåning (om man tar låg risk) är riktigt sunt.

  Dina egna pengar är nämligen utsatta för inflation. Det är förstås också pengarna du lånar, men det är ju inte ditt problem utan istället ett problem för den som lånar ut sina pengar. Räknar man med 2% inflation måste du alltså dra av det från din egna miljon.

  Avkastningen inräknat inflation från din miljon blir alltså 45000 - 20000 (2% av en miljon) = 25000 Kr Avkastningen från din lånade miljon är fortfarande 34500 Kr eftersom inflationen inte är ditt problem. Nettokostnaden för att låna och investera miljonen 15000 Kr (ränta) - 4500 (avdragsrätt) + 5000 ISK avgift = 15500 Kr alltså lägre än inflationen. Lyckas man bara investera pengarna så att de avkastar som inflationen får man alltså betalt för att låna!

  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oach många nuffror, hängde inte med där på slutet. Men jag utgår från att du är för att investera framför att amortera, räcker för mig.

   Radera
 14. Jag är klart och tydligt i dr Thz och Mr Hyde lägret.

  VI amorterade ner huset tills vi nådde den delen som hustrun själv skulle klara av att betala utan problem (även med höga räntor), sedan investerade vi resten.

  (Har även olika konton med olika namn.....så helt träffad i liknelsen.)

  Matematiskt mest fördelaktigt att investera? Det VET vi ju aldrig om det kommer att vara (dock mest sannolikt).
  Att det VARIT...ja det råder inget tvivel om då vi köpte huset 2008....det har ju varit viss uppgång på börsen efter dess.

  Med vänlig hälsning
  THZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till skillnad från populas har du ju TÄNKT. Jag vet att ni har amoerterat ner till fru-vänligt och det är jättefint tycker jag, som ett alternativ till låneskydd. Problemet, som jag nog redan påpekat, är att en del av de som defaultar amortering eller kallar amortering för sin "investering", är att de inte har gjort kalkylen innan.

   Och nej, vi vet aldrig vad som kommer att hända. Man får ta beslut som verkar rimligt bra. Jag tycker, särskilt efter att ha lyssnat på podden jag nämner ovan samt efter att ha läst PA-artikeln att det ska ske bra stora strukturella förändringar (ej kortsiktiga fluktuationer) de kommande 10 åren för att mitt beslut att gå all in på börsen framför att pressa ner lånen, är det sämre beslutet.

   Radera
 15. Jag får paniiiik! Har sån jobb-blues så det finns inte. HUR ska en stå ut i 10-20 år? Seriöst, jag vet inte. (Positivt är dock att en kommentar som jag lämnade i januari hade jag precis skramlat ihop sexsiffrigt. Nu det dubbla! Så det går framåt - men för långsamt). Kan du inte skriva ett inlägg där alla läsare får lämna sina tips för att STÅ UT? Ta sig igenom måndag till fredag. Kicken att investera går ju över lika snabbt sen är det vänta till nästa lön...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbet är inte problemet. Att jobba är problemet. Att befinna sig på en tid och plats som någon annan bestämmer.

   Radera
  2. Distansjobb? Löser plats iaf. Eventuellt tid också om du driver eget.

   Radera
  3. Men å måste ni ge så rationell feedback till Anonym 14:23:s helt underbara kommentar!? Jag läste någonstans att ett problem i mäns kontakt med kvinnor är att de utgår från att när en kvinna lyfter fram ett problem vill hon ha en snabb lösning. I många fall vill hon bara berätta om problemet och ha någon som lyssnar på det, ety hon ofta själv sitter inne med svaret. Er uppgift är att lyssna uppmärksamt, nicka och humma. Möjligen kan ni fråga: "Vad tror du själv skulle kunna vara lösningen? Jag är mycket intresserad av att veta."

   Nu ska inte jag köna Anonym 14:23, du kan mkt väl vara man. MEN du satte igång en tankeprocess hos mig och jag ska ge dig ett inlägg framöver som kommer att få dig att härda ut, trust me.

   Radera
  4. Haha! Helt rätt uppfattat, jag är kvinna. Problemet är dock faktiskt inte jobbet i sig. Jag trivs bra på min arbetsplats! Skrattar så jag gråter med kollegorna, har rimlig arbetsbelastning och förväntas inte jobba kväll/helg/semester. Kan verkligen stänga av jobbet på fritiden. Arbetsgivare som tillämpar tillitsbaserad styrning på riktigt och faktiskt värnar om sina anställda. Tillfredsställande och lagom ”utmanande” arbetsuppgifter. Problemet är att jag mycket hellre hänger med mina kollegor över en flaska vin och middag än att vi svär över krångliga konsulterna bakom varsitt skrivbord. Och att jag helst sover längre än kl 05 och inte behöver spendera timmar på pendeltåget. Ha energi och framförallt tid att göra det jag vill på fritiden, inte bara däcka som en klubbad säl. Får dock jobba hemifrån lite och det bidrar till livskvaliteten! Mao så är det inte en tokig arbetsplats alls.

   Radera
  5. Alltså exakt så. JAG STÅR INTE UT! En kollega och jag kuckilurade idag om hur sorgligt det är att sitta där i sitt rum dag efter dag. Hon hade googlat på icke kontorsjobb igår. Själv sparar jag mig ur skiten.

   Radera
  6. Jättebra tips på inlägg! Jag börjar jobba 50% på måndag för att plugga i två terminer (minst) och bara FRIHETEN gör att jobbet känns ganska kul.

   Vänligen, Hanna

   Radera
 16. Jag amorterar minimum + lite avrundning så att det blir jämna belopp och i princip gått från 100 till 70 % lån. Nu ska jag flytta och den stora frågan är hur mycket handpenning jag vill gå in med. Allt som jag får från nuvarande lägenhet, 15 % eller någon form av mellanting inklusive bortbetalning av CSN-lån. CSN är ju pest även om det inte är ekonomiskt vettigt att betala bort det. Jag vill inte ha huvuddelen av mina pengar i en bostad.

  En intressant iakttagelse nu när jag hemnetknarkare är hur många kassa brf det finns. Mer än hälften av lägenheterna inom de områdenoch i den prisklass som intresserar mig går bortför att de inte har balkong. Sedan går hälften av återstående bort för att de har renoveringsbehov. Därefter stupar väldigt många föreningar på kass ekonomi eller dålig ekonomisk förvaltning. Av de 70 som nu ligger ute har 3 gått vidare till visning. Tanken på att lägga mina pengar i vissa av dessa styrelsers händer får mig att rysa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här var spannande! Du får hålla oss uppdaterade! Kommer nya lägenheten vara dyrare än den gamla? Hur stor del av kapitalet ligger i lägenheten? Jag kommer själv att ta lån för att köpa en lägenhet inom en snar framtid. Bor nu i hyresrätt och tycker det är sååå läskigt att ta lån.

   Radera
  2. Ja, den kommer nog vara dyrare än nuvarande i vart fall i inköpspris eftersom det är en dyrare stad. Nuvarande har dock stigit i värde så beroende på vad priset landar i så behöver det inte bli så. Jag har utgått från att nya är dyrare. Idag ligger större delen av kapitalet i lägenheten på grund av mina val.

   Jag har dock alltid köpt mindre lägenhet än vad jag kunnat låna maximalt. Jag har alltid utgått från att jag ska kunna betala räkningarna även om jag blir sjuk. Det är jätteviktigt att kolla upp bostadsrättsföreningens ekonomi och framtidsplaner innan man köper.

   Radera
  3. Jag fick lov att ta över ordföranderollen för att kunna sova bättre om nätterna. Folk är värdelösa på att förvalta. Det gäller även i gamla föreningar med god ekonomi. Omsättningen på äldre lägenheter i stan gör att det blir svårt med långsiktiga planer, alla ska ju renovera, sälja och däremellan absolut inte engagera sig i fastigheten, samt bli sura när man höjer avgiften. Så, instämmer om att man ska kolla upp så mycket det bara går. Nästa läenhetsköp kommer innebära att jag spanar i trapphuset ca 4h, kollar alla grannar samt kanske wallraffar.

   Radera
  4. Jag skippar nog spanandet och wallraffandet. Jag tycker man får en ganska bra bild från årsredovisningen, det man läser mellan raderna och ser vid visning.

   Många håller ner avgiften utan att tänka långsiktigt. En förening renoverade ett antal badrum för de boende varje år för 100 000 kr per år. Det var väl någon stjärna i föreningen som ville ha ett nytt badrum för ett antal år sedan. Lägg till obefintlig amortering, höga lån och en omförhandling av tomträtt inom några år så kan jag nästan garantera en tråkig överraskning.

   Radera
  5. Jag tycker det blir enklare att veta vad man ska kolla när man bott i en förening, även om jag hängav mig åt årsredovisningen så var det mycket jag missade pga ren oerfarenhet - jag har bott hela livet i hyresrätt och dessutom välskötta sådana. Jag har dock lärt mig så mycket som jag aldrig skulle gjort annars. Det blir nog hyresrätt igen så jag får vila upp mig...
   Lycka till med letandet!

   Radera
 17. Tack för ett bra inlägg! Jag har ju funderat mycket kring det här, men kommer nog välja att inte amortera mer än nödvändigt (nya regler och belåning på ca 69%), utan investera och se tiden an.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra. Beslutet att investera istället för att amortera är som sagt inte irreversibelt (till skillnad från det motsatta). Det enda du ska hålla dig borta från är att sälja vid låg börs så ska du se att det går bra.

   Radera
 18. Jag tycker alltid börsen är ett bättre ställe för kapitalet att jobba än att lägga alla pengar i sin bostad som många gör. Med det sagt behöver man nödvändigtvis inte lägga alla pengarna på börsen utan gärna landa någonstans mittemellan men ändå något högre vikt åt börsplaceringarna i mitt tycke.

  Jag sparar mellan 60-65% av min inkomst varje månad varav 50-55% går till börsen och 10% till amortering. Jag siktar på att ha 2x min bruttoinkomst i belåning (bolån), ligger på 2,35x i dagsläget. Det mest för att ha utrymme att belåna upp mig när och om börsen faller kraftigt och "fyndköpa" med den utökade belåningen.

  Att sikta på ~50-60% belåningsgrad är bra, därefter kan man trappa ner amorteringen eller ta bort (om man har möjlighet) för att istället investera pengarna på andra ställen. Ofta runt denna belåningsgrad får man bättre villkor hos banken så lånet blir billigare.

  SvaraRadera
 19. Godvänner, jag heter Andrea Maria, från Stockholm, jag är sjuksköterska på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Sverige. Jag är gift i mer än 6 år med två barn, mitt förhållande till Andrea, min man, var till en början söt, romantisk och blev senare till en mardröm fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter ett sätt att få en snabb skilsmässa, vi blev uppdelade för 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek. Jag älskade min man så mycket. Jag vill inte förlora honom till en annan dam. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa mot mig längre .. Jag ville bara att han skulle vara hemma för att älska mig för alltid. Jag förklarade min situation för en vän på jobbet, min vän Jennifer hon berättade för mig att snarare kontakta hjälp av en kärleksstämman som heter Dr.Oduduwa från afrikana nation med magisk kärlek stavdel bön för att återvända tillbaka ex love, att han har kraftfull begåvad charm för att få tillbaka kärlek och förtroende i alla trasiga äktenskap eller trasiga kärleksförhållanden, jag trodde och provade och det fungerar för mig, jag skickar e-postmeddelande till Dr.Oduduwa via hans personliga e-postkontakt nedan;
   {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}.

  Dr.Oduduwa svarade på min e-post och sa att han kan hjälpa mig att få tillbaka min ex-kärlek med omedelbar charm kärleksdel, jag var väldigt glad att hitta den här mannen för att hjälpa mig, jag följde alla hans instruktioner noggrant steg för steg böner och incantation Jag gjorde själv i mitt hus med tända ljus på natten. Oduduwa berätta allt jag kan göra hemma under nattbönerna älskar stavningsprocessen. Jag gjorde allt enligt anvisningarna. det började fungera för mig eftersom jag inom några timmar senare fick ett telefonsamtal från min man, jag var så förvånad och chockad eftersom han har slutat ringa eller skicka meddelanden till mig sedan de senaste 3 månaderna, nu gör jag omedelbart en kärlek stavningsböner min make Andrea kom hem för att be om ursäkt för mig, jag är så glad över hur kärleksdel fungerar positivt på min man inom 2 dagar han är hemma. Just nu lever min man och jag båda lyckligt i kärlek mer än någonsin tidigare. Jag är glad åt den stora mannen Dr.Oduduwa för hans begåvade talanger. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa.
  Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa till alla som vill återställa förlorade kärleksförhållanden eller kärleksförhållanden för att hitta verklig kärlekspartner.
  WhatsApp nr .: +79268011965

  SvaraRadera
 20. En aktuell kröninka på samma tema: https://www.affarsvarlden.se/kronikor/erik-wahlin/lana-lana-lana-6969360

  Staten har ju utformat spelplanen så att man SKA låna. Bara att lyda...

  /M

  SvaraRadera
 21. Hej, Behöver du ett brådskande lån? vänligen kontakta: phillip_woolridge@yahoo.com om du behöver någon typ av lån med en mycket låg ränta

  SvaraRadera
 22. Min berättelse är förmodligen typisk, men jag hittade en lösning för att lösa min relationskris. Min man föll i en affär med en annan kvinna på jobbet och lämnade mig.
  Jag fick äktenskapet Spell casting-programmet av en andlig far Dr.Oduduwa var mycket hjälpsam som min äktenskap healer
  Han kunde föra tillbaka min ex man hem till mig, det var en överraskning för mig, jag vill gärna förklara hur det hela händer,
  Min make var väldigt kärleksfull och omtänksam till en början, men han ändrade för några månader sedan han fick ett nytt jobb i Stockholm stad och han flyttade till att bo där han träffade en ny dam, de blev kär och började fuska på mig varje gång han flyttade in att bo med henne i ringde mig på telefon för att be om ursäkt precis omedelbart efter den dag kärleksförtrollen lanserades, mitt ex kom tillbaka hem för att be om ursäkt och be om min förlåtelse, idag är vi lyckligare än någonsin tidigare, saker blir mer bättre, intressant och söt. Jag kunde inte ha gjort det utan hjälp av denna Baba. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan, så sa han att vi var klara. Efter lunch av Love spell, ringde min man mig på mobiltelefon och han återvänder hemma en dag efter. Jag är tacksam, jag rekommenderar honom för alla som har problem med äktenskap eller förhållanden för att lösa idag snabbt konsultera denna spirituella stavhjul för att återvända ex kärlek, snälla finns det ingen anledning att tveka eller tvivla bara meddela honom på e-post: (dr.oduduwaspellcaster@gmail com)
  Idag är alla mina bekymmer över. detta är en positiv avsikt jag måste dela här här, eftersom jag tror så mycket att Dr.Oduduwa kärlek stavkanal kommer att hjälpa någon här att återställa tillbaka förlorade kärleksförhållanden.

  SvaraRadera
 23. Goddag vänner, mitt namn är Antonio Laura från Israel, jag är en läkare av yrket Kirurg, jag är 45 år, läs noga mitt vittnesbörd om hur jag återställde ex kärlek inom två dagar av kärleksdel ljus stavningsbön, jag har goda avsikter att dela denna goda nyhet här ute, för jag vet att den här informationen kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka brustet hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka till älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och få muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad eftersom min man vägrat att ringa mig eller smsar mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt för mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig, han har ringt och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och fram till idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet går till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 24. mitt namn är raheal från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet ... men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

  SvaraRadera
 25. Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  SvaraRadera
 26. Hej,
  Behöver du brådskande lån? Vi ger lån till intresserade
  som söker lån med god tro och med en ränta på 3%. Behöver du allvarligt en
  brådskande lån? då är du på rätt plats. Vi ger ut affärer
  lån, personligt lån, Xmas-lån, kontakta oss för din lånebegäran för att möta din
  efterfrågan och utifrån ekonomiska problem. kontakta oss idag via e-post:
  HENRYCLARK003@YAHOO.COM

  Tack när vi väntar på ditt svar.
  Henry Clark Loan

  SvaraRadera
 27. HUR JAG HAR MITT EX EX KONSEKVIK MED HJÄLPEN AV DR ODION ...... Hej alla, jag heter Robert Jason, efter 15 års äktenskap bodde jag och min fru lyckligt tillsammans vi älskade varandra så mycket och jag älskade min familj de var min högsta prioritet, tills en morgon hade jag och min fru ett litet argument som jag vet att alla par har eftersom det inte finns några perfekta par i den här världen efter argumentet jag gick på jobbet när jag kom hem kunde jag inte hitta min fru och våra barn, hon packade också sina väskor och barnens och lämnade jag försökte ringa henne men jag kunde inte nå henne, jag gick till hennes väns hus men de kunde inte säga mig var de skulle hitta henne, jag var frustrerad Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag började dricka alkohol varje dag och natt. Jag slutade gå på jobbet, det var en svår sak för mig eftersom hon och mina barn betyder allt för mig att det var som att en del av min kropp lämnade mig, jag kunde inte fungerar bra, en dag surfar jag på internet när jag såg ett vittnesbörd om någon som vittnade om en man c alled Dr. ODION och hur han tog tillbaka sin fru inom tre dagar, jag tänkte inte två gånger om det jag messaged honom och berättade för honom allt som hände mellan mig och min fru och han sa att han tycker att mitt problem är mycket lätt för honom att lösa han sa också att jag skulle lita på honom att min fru kommer tillbaka och jag sa till honom att jag litar på honom och han bad om lite information som jag gav honom, 3 dagar senare kom min fru hem hem med barnen att jag var så förvånad över att se henne att det var som en dröm för mig började hon gråta och ber om ursäkt för mig. Jag sa till henne att det är okej, jag förlåter henne att hon är glad att hon är tillbaka, vi lever nu lyckligt tillsammans. Om du är hjärtbruten för att din fru eller make lämnade dig, kontakta honom via hans e-post för någon form av dödsstavning, skyddsstavning och även för att lösa rättsfall. (drodion60@yandex.com) eller så kan du också appa honom på +2349060503921.

  SvaraRadera
 28. Vi erbjuder privata, kommersiella och personliga lån med en mycket låg årlig ränta på bara 3%. Kontakta oss via e-post: barclaysnationwideloancompany@gmail.com eller WhatsApp: +33753926689

  SvaraRadera
 29. OM LÅNET TESTIMONIAL
  Hej alla, jag är fru Clency Dexter. Jag bor i Florida och jag är en glad kvinna idag, jag vill tacka MR PENDELIS VÄRLD? eftersom detta lån erbjuder en gud som fruktar mannen. (DET är SANT). Ni bör alla kontakta honom via: pwloancompany484@gmail.com
  Vänliga hälsningar.

  SvaraRadera
 30. Hej, letar du efter ett snabbt lån med en låg och prisvärd ränta? kolla inte vidare. Vi är ett privatägt konsumentfinansieringsföretag, och vi erbjuder alla typer av lån som konsumentlån för bilar, skuldkonsolidering, företagslån, personliga lån, projektfinansiering i alla kategorier och affärsutvecklingslån, etc. Kontakta oss idag och få ditt lån godkänt för så lågt som 2% idag. maila oss nu till: mariaheinze@marquezfinanceltd.com

  SvaraRadera
 31. Skicka e-post till oss remy.credit111@gmail.com

  Hej, hur mår du idag?? Behöver du ett brådskande lån nu inom de närmaste 6 till 12 timmarna nu utan stress eller försening
  Skicka e-post till oss {remy.credit111@gmail.com}

  SvaraRadera
 32. Skicka e-post till remy.credit111@gmail.com

  Hej, hur mår du idag?? Behöver du ett brådskande lån nu inom de närmaste 6 till 12 timmarna nu utan stress eller försening
  Skicka e-post till oss {remy.credit111@gmail.com}

  SvaraRadera
 33. Mitt vittnesmål Hej alla. Är här för att vittna om hur jag fick mitt lån från Mr. Johnson wolf efter att jag ansökt flera gånger från olika lånegivare som lovade att hjälpa men de gav mig aldrig lånet. Tills en vän till mig introducerade mig för Mr.johnson varg lovade att hjälpa mig och han gjorde verkligen som han lovade utan någon form av försening. Jag trodde aldrig att det fortfarande finns tillförlitliga lånegivare förrän jag träffade Mr.johnson varg, som verkligen hjälpte till med lånet och ändrade min tro. Jag vet inte om du på något sätt behöver ett äkta och brådskande lån. Var gärna kontakta Mr.johnson wolf via hans e-postadress: johnsonfinancialserivcs73@yahoo.com tack. {Jag önskar er alla de bästa vännerna}

  SvaraRadera
 34. Mitt vittnesmål Hej alla. Är här för att vittna om hur jag fick mitt lån från Mr. Johnson wolf efter att jag ansökt flera gånger från olika lånegivare som lovade att hjälpa men de gav mig aldrig lånet. Tills en vän till mig introducerade mig för Mr.johnson varg lovade att hjälpa mig och han gjorde verkligen som han lovade utan någon form av försening. Jag trodde aldrig att det fortfarande finns tillförlitliga lånegivare förrän jag träffade Mr.johnson varg, som verkligen hjälpte till med lånet och ändrade min tro. Jag vet inte om du på något sätt behöver ett äkta och brådskande lån. Var gärna kontakta Mr.johnson wolf via hans e-postadress: johnsonfinancialserivcs73@yahoo.com tack. {Jag önskar er alla de bästa vännerna}

  SvaraRadera
 35. För bara några veckor sedan gick jag igenom samma relationproblem / massor av missförstånd med min make, vi har varit gift i över 6 år, det var verkligen sött och ibland sent förra året var det så hemskt eftersom min man började fuska på mig och tittade för ett sätt att skiljas från mig, vi delades upp tre månader efter och vi kom tillbaka igen första kvartalet i år, precis förra månaden han helt lämnade mig med våra två barn bakom utan att säga ett ord. Jag var så förvirrad och undrade vad som kunde ha gått fel. Tidigare deltog vi båda par i äktenskaplig rådgivning / seminarier och slutligen bestämde jag mig för en terapeut men till ingen nytta, jag älskar den här mannen och jag vill ha honom tillbaka så desperat om inte på grund av mig själv men för barnens skull kommer de att sakna honom och jag vet inte hur jag kunde förklara saker för att förstå dem. Jag läste en inläggskommentar på nätet hur en Los Angeles-baserad journalist hittar verklig kärlek efter 9 års förhållande hjärtslag och hon gifte sig omedelbart några veckor efter att Dr.Oduduwa lunchade en förtrollning för henne att hitta sann kärlek och gifta sig. Jag hade turen att har tillgång till den personliga e-postadressen till den andliga helaren och en kärlek-spell-caster.
  Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att måla sig illa längre ... jag ville bara att han skulle älska mig för alltid. så jag skickar ett meddelande till Oduduwa e-postadress jag kopierade på blogginläggets kommentar. Jag förklarar min relationssituation till oduduwa och han lovade att hjälpa mig att föra min man hem. Jag försökte för det finns inget annat jag kunde ha gjort för att få honom tillbaka hem omedelbart på kort tid. så överraskande fick jag ett telefonsamtal från min man efter tre månader att han lämnade hemmet utan ett ord eller ett meddelande, jag var så glad och jag plockade snabbt upp hans telefonsamtal och han försäkrade mig att han kommer att komma nästa dag, lo och se han kom hem igen igår och ber om ursäkt, men framför allt är jag glad idag är han hemma till mig och våra vackra barn, detta är min största glädje i året. Jag bryr mig inte riktigt om vad som betyder att det blir gjort men jag tror att jag inte ens spenderade mycket pengar som folk kanske tror. Jag följer bara Oduduwas instruktioner och jag gjorde vilken uppoffring eller stavningsprocess som krävs för att jag gjort det. nu när jag pratar med dig nu bor jag och min man båda lyckligt tillsammans för alltid.Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek. Jag gjorde allt mänskligt för att föra honom hem för att älska mig igen, jag fick hjälp och hjälp av Oduduwa, den inhemska spirituella helaren med en magisk förtrollning.
  Jag är tacksam och tacksam till den stora mannen. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att det här fungerar också, 100% säker. Dr.Oduduwa personliga mobila Whassap-nummer:
  Endast WhatsApp: +79268011965

  SvaraRadera
 36. Välkommen till JESSICA LOAN FIRM,
  Vi vill hjälpa dig att förverkliga ditt projekt och ditt företag.

  Sedan 1998 har vi beviljat lån från 1 000 € till 500 000 € för ärliga medborgare i Europa eller Amerika och hela världen

  Vad är det lånebelopp du behöver?

  E-post: jessica.possibleloanfirm@gmail.com

  Whatsapp: +4915214570317

  Med vänliga hälsningar

  -

  JESSICA LOAN FIRM (Credit Company)

  SvaraRadera
 37. TILGÆNGELIGE LÅN

  Har du brug for personligt, kontantlån, usikret lån, få usikret arbejdskapital? Vi har skræddersyet låneprogrammer For enhver profil skal du bruge et lån i dag for at tilfredsstille dine forretningsbehov.

  Operation;

  Hurtigt og enkelt lån
  Hurtig ansøgningsproces
  Godkendelser inden for 24-72 timer
  Valgfrit gebyrlån
  Finansiering på mindre end 5 dage


  LÅNSTJENESTER TILGÆNGELIG INKLUDERER:
  ================================
  * Personlige lån.
  * Forretningsmæssige lån.
  * Investeringslån.
  * Forretningsudvidelseslån.
  * Lån med hårde penge
  * Byggelån.
  * Kreditkortklareringslån
  * Gældskonsolideringslån

  Vi tilbyder finansiel rådgivning til kunder, virksomheder, der søger finansiering af gæld / lån og søger arbejdskapital for at starte en ny virksomhed eller for at udvide eksisterende forretning.

  Interesserede parter, bedes du kontakte os for yderligere information via

  Post; Howardfinancialaid@yahoo.com
  Whatsapp: +1 (573) 279-4038
  Firmaets adresse: West Ave, Hawthorne, CA.

  SvaraRadera
 38. LAN
  Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  SvaraRadera
 39. LAN
  Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  SvaraRadera
 40. Hej alla, jag heter Agnetha och jag är från sverige, jag vill bara säga ett stort tack till Mega Trust Finance för att ha godkänt och beviljat ett lån på 50 000 euro för mitt företag, jag trodde aldrig att jag skulle få lånet för Jag har provat flera långivare men alla besvikna mig. Från de tjänster de gav mig var jag nöjd och processen var mycket enkel och snabb, jag är verkligen tacksam för den här möjligheten och jag lovar att hålla sig till återbetalningsplanen, om du behöver ett lån kontakta dem idag via: megatrustfinancialgroupinc@gmail.com

  SvaraRadera
 41. God dag,

  Vi är en legitim och ansedd pengar som långivare. Vi lånar ut pengar till individer som behöver ekonomiskt stöd, vi ger lån till personer som har dålig kredit eller behöver pengar för att betala sina räkningar för att investera i affärer. Så letar du efter ett brådskande lån? Du behöver inte oroa dig för du är på rätt plats vi erbjuder lån till låg ränta på 3% så om du behöver ett lån förväntas du bara kontakta oss via den här e-postadressen: mobilfunding1999@gmail.com

  LÅNANSÖKNINGSINFORMATION BEHOV FRÅN DIG ..

  1) Fullständiga namn: ............
  2) Kön: .................
  3) Ålder: ........................
  4) Land: .................
  5) telefonnummer: ........
  6) Yrke: ..............
  7) Månadsinkomst: ......
  8) Lånebelopp som krävs: .....
  9) Lånetid: ...............
  10) Syftet med lånet: ...........

  Tack

  SvaraRadera
 42. Jag vill tacka chef Dr Rika för den växtbaserade HIV-medicinen han gav mig och min dotter, jag led av HIV när jag födde min dotter och det var så min dotter fick sjukdomen indirekt från mig, men till Gud vara härlighet att jag läker med örtmedicinen som Chief Dr Wealthy gav mig när jag mailade honom. Jag vill använda detta medium för att berätta för alla att lösningen på vår sjukdom har kommit, så jag vill att du ska kontakta denna stora healer på hans e-postadress: wealthylovespell@gmail.com med honom alla dina smärta kommer att försvinna, jag är verkligen glad idag att jag och min dotter botas av hiv, vi är nu negativa efter att ha använt hans örtmedicin, min specialistläkare bekräftar det. än en gång säger jag ett stort tack till dig chef Dr Rika för att läka händerna på mitt liv och min dotter, jag säger att Gud fortsätter att välsigna dig rikligt och ge dig mer kraft att fortsätta hjälpa dem som behöver din hjälp. e-post honom nu väntar han på att ta emot dig. {wealthylovespell@gmail.com} eller What's App +2348105150446

  SvaraRadera
 43. DEAR LOAN SEEKER,

  XMAS LÅN ÄR HÄR NU I LÅG RATE 1%

  behöver du ett brådskande lån för att starta ett företag före jul har du ett Xmas lån? Vi ger till både företag och individ, så om du behöver ett brådskande lån nu inom 12 timmar kan vi ge dig ett lån utan dröjsmål okej
  Xmas lån är tillgängligt nu låg ränta på 1%: kontakta oss direkt på följande adress: [REMY.CREDIT111@gmail.com]
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Företagsnamn: REMY.FINK CREDIT
  Företagets e-postadress: {REMY.CREDIT111@gmail.com}
  Företag NMLS ID: 517219
  Jag önskar er allt bäst,
  REMY.FINK ?

  SvaraRadera
 44. Vittnesbörd om hur jag fick mitt lån till 2% (Frank Loans Services)

  Jag skulle utan förbehåll rekommendera att du arbetar med Frank Loan Services, om du är ute efter en bostadslån. Jag har pratat med många mäklare när jag köpte mitt hypotekslån online, från första kontakten kunde jag säga att han är den typ av person som jag kunde lita på för att hjälpa mig att fatta det bästa beslutet för mig och min familj. De erbjuder både korta och långa villkor lån utanför 1-50 år låneperiod, med eller utan säkerheter men ingen kreditkontroll och deras tjänster är snabba, tillförlitliga och pålitliga eftersom de har testats och litar på mig till skillnad från andra företag.

  Har du svårt att få kapitaltjänster från lokala banker och andra finansinstitut? behöver du medel för att starta ditt personliga företag? Har du en låg kreditpoäng och har du svårt att få ett lån på grund av din kreditpoäng oroar dig inte mer för att Frank Loan Services är här för att hjälpa dig att betala av dina räkningar och starta ett bra företag, de erbjuder lån till en mycket en överkomlig ränta på 2% intresserade personer ska kontakta honom via hans e-post: k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778.

  Deras tjänster inkluderar refinansieringslån, lastbilslån, utbildningslån, studielån, personliga lån, billån, skuldkonsolideringslån, affärslån, säkrade och osäkrade lån, hypotekslån, hemlån, vänligen kontakta dem idag för ytterligare förfrågningar via e-post : k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778.

  SvaraRadera
 45. Vi ger kontantlån från € 5000 till € 50000, och vi
  finansierar också projekt från € 50000 till € 300.000 till en årlig takt på
  2% för alla personer eller företag som behöver ett lån. pengar för att tillgodose några av deras behov.
  Om du behöver hjälp, berätta för oss hur mycket du behöver och önskat
  återbetalningstid. Snabb kredit och oändlig betalningspress.
  besök vår webbplats eller maila oss på (citybankloans10@aol.com) (
  citybankloans123@gmail.com)

  SvaraRadera
 46. LÄS MIN TESTMONI

   Jag heter Akbar Al Baker, jag är VD för Qatar Airways. Jag vill ha dig
   allt att veta att Jose luis låneföretag är ett av de bästa lånen
   företag på internet för att ge dig ett lån efter ditt val., fick ett lån från
   företaget några månader tillbaka, skickade jag en inbjudan till dem att få
   ett specifikt belopp på 30 miljoner dollar för underhåll av våra flygplan och revolutionerande flygresor, under en betydande ekonomi motvind.
   lånegarantibyråer vägrade att erbjuda oss det obligatoriska lånet
   beslutade att söka efter ett äkta fria marknadsföretag på
   internet för ett lånerbjudande. Vi kunde kontakta dem här på internet med hjälp av vår I.T-avdelning, och vi uppfyllde alla de krav de begär, inom tre arbetsdagar fick vi det lån vi begärde
  för det har aldrig kommit över mig att kortlista ett online-lån kommer
  vara så enkelt bara tre enkla steg och vi fick lånet. Jag är
  extremt nöjd med Jose luis låneföretag, och jag vill personligen tacka Waleed Abulkhair för hans outtröttliga ansträngningar att ta oss till denna punkt rekommenderar vi deras service till den som behöver ett lån på
  vilken typ som helst för att kontakta dem på deras e-postadress på
   (joseluisloans@aol.com) joseluisloans@gmail.com de är genuel, kontakta dem nu,

  SvaraRadera
 47. Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  SvaraRadera
 48. God dag

  Behöver du ett lån för alla ändamål? Har du ett ekonomiskt problem? Bridge Finance garanteras genom att tillhandahålla finansiella tjänster till kunder med en förmånlig räntesats. Våra lån är enkla och snabba. Kontakta oss idag för att få det lån du behöver. Vi kan matcha alla lån med en ränta på 2% till din budget. Om du är intresserad, vänligen kontakta oss omedelbart via (adrianbay0008@gmail.com)

  SvaraRadera
 49. Uppmärksamhet!!

  Behöver du ett lån ? om ja, vi för närvarande ger ut xmas lån och andra typer av lån till personer i behov av lån. Vi erbjuder alla typer av lån till 2% årlig ränta. för mer information och hur du ansöker e-post oss nu via e-post: Greenerfundservice@gmail.com

  Hälsningar
  Kenny Patterson.
  whats-app nummer: +1 607 260 6277
  Telefon: +1 607 260 6277
  Kontakt e-post: Greenerfundservice@gmail.com

  SvaraRadera
 50. Uppmärksamhet!!

  Behöver du ett lån ? om ja, vi för närvarande ger ut xmas lån och andra typer av lån till personer i behov av lån. Vi erbjuder alla typer av lån till 2% årlig ränta. för mer information och hur du ansöker e-post oss nu via e-post: Greenerfundservice@gmail.com

  Hälsningar
  Kenny Patterson.
  whats-app nummer: +1 607 260 6277
  Telefon: +1 607 260 6277,
  Kontakt e-post: Greenerfundservice@gmail.com

  SvaraRadera
 51. DEAR LOAN SEEKER,

  XMAS LÅN ÄR HÄR NU I LÅG RATE 1% adress: [remy.ccredit111@gmail.com

  behöver du ett brådskande lån för att starta ett företag före jul har du ett Xmas lån? Vi ger till både företag och individ, så om du behöver ett brådskande lån nu inom 12 timmar kan vi ge dig ett lån utan dröjsmål okej
  Xmas lån är tillgängligt nu låg ränta på 1%: kontakta oss direkt på följande adress: [REMY.CREDIT111@gmail.com]
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Företagsnamn: REMY.FINK CREDIT
  Företagets e-postadress: {REMY.CREDIT111@gmail.com}
  Företag NMLS ID: 517219
  Jag önskar er allt bäst,
  REMY.FINK ?

  SvaraRadera
 52. Hej och välkommen till Spotcap Global Loan Services, jag heter Claudia Klein, jag är långivare och även lånekonsult.

  Behöver du stort finansiell förstärkning? behöver du ett lån för olika ändamål? om ditt svar är ja, kommer jag att råda dig att kontakta mitt företag via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddela oss på WhatsApp: +4915758108767 | och ha ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

  Vi erbjuder alla typer av lånetjänster, vi erbjuder både långa och kortfristiga lån och du kan också låna upp till 15 miljoner euro. Mitt företag hjälper dig att uppnå olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

  Vi vet att det alltid har varit ett enormt problem att få ett legitimt lån För individer som har ekonomiska problem och behöver lösning på det, tycker många att det är så svårt att få kapitallån från sina lokala banker eller andra finansinstitut på grund av högt intresse ränta, otillräcklig säkerhet, skuld till inkomstkvot, låg kreditpoäng eller andra skäl

  Inga fler väntetider eller stressande bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig dygnet runt - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver

  Vi tillhandahåller lånetjänster i världsklass 24 timmar. För frågor / frågor? - Skicka ett mail till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddela oss på WhatsApp: +4915758108767 | & Få ett svar på ett ögonblick.

  Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har lite kontanter, bara skriva till oss så får du ett lån.

  Din ekonomiska frihet är i dina händer!

  SvaraRadera
 53. Gud är verkligen underbar. Herlighet vara Gud allsmäktig. kolleger jag har ett stort leende i ansiktet idag eftersom en vän till mig från kyrkan introducerade mig för ett bra och legitimt finansföretag som godkände ett långsiktigt affärslån för mig. Jag är mycket förvånad över hur detta företag hjälpte mig. detta är en ren kärlek och ärlighet. Jag trodde aldrig att det skulle finnas ett riktigt företag som erbjuder lån. Detta företag behandlade min ansökan med uppriktighet, jag blev aldrig ombedd för onödiga avgifter eller säkerheter. Det tar bara fyra dagar och mitt begärda belopp godkändes och skickades till mitt bankkonto. Jag uppmuntrar dig att kolla in det här företaget online, jag kan försäkra dig om att du kommer att vara så stolt över deras bra arbete. Jag ber också människor som behöver lån och inte vet att företaget ska lita på bör kontakta detta företag idag. de ger ditt önskade lån utan trasiga ord. info.annie_finance@yahoo.com

  SvaraRadera
 54. Jag heter Antonio luara, från Stockholm - Sverige, jag är läkare av yrke. Detta är en väldigt glad dag i mitt liv att dela med dig här hur jag fick min sanna kärlekspartner hemma. Dr. Oduduwa hjälpte mig med magiskt kärleksförtryck för att återställa min ex pojkvän tillbaka efter 2 års separation. Han är hemma till mig nu vi älskar varandra mer än någonsin tidigare. Jag rekommenderar att alla kan få samma hjälp från honom via kontaktadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)
  Jag rekommenderar uppriktigt Dr. Oduduwa att kontakta denna spiritualist - Love spell portion till ....
  * få tillbaka din ex kärlekspartner,
  * återställa kärleksförhållande mot förlust
  * förena trasiga äktenskapsförhållanden
  * magisk kärlek för att komma tillbaka
  * sluta skilsmässa
  * Älskar stava för att undvika att fuska par
  * Älskar stava för att sluta dela
  * Talisman ring för kärlek dominans.
  * magisk stavring för kärlek. etc.
  e-postmeddelande kommunikation med Dr.Oduduwa alla dina problem är över inom några dagar efter att kärlek stavning delaktivering för dina räkning.
  Jag gjorde det ett försök, magiska kärlek stavning del tillbaka min ex kärlekspartner inom 2 dagar. det fungerar till mitt bästa.

  SvaraRadera
 55. Trebate li zajam? Zajmove nudimo uz kamatu od 3% goda, naša garancija za kredit. Kontaktirajte nas WhatsApp: +33753926689
  E-adresa: barclaysnationwideloancompany@gmail.com

  SvaraRadera
 56. Jag är Saara Kemi, en privat långivare som ger desperat olika lån till hela världen med en ränta på 3%, om du är intresserad vänligen kontakta mig via e-post: / Whatsap: +48732104354

  SvaraRadera
 57. Jag är Saara Kemi, en privat långivare som ger desperat olika lån till hela världen med en ränta på 3%, om du är intresserad vänligen kontakta mig via e-post: / Whatsap: +48732104354

  SvaraRadera
 58. Godvänner, jag heter Anna Sjoberg, från Stockholm, jag är läkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Sverige. Jag är gift i över 6 år med två barn, mitt förhållande till Sjoberg, min man var till en början söt, romantisk och senare blev mardröm fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskar på mig och letade efter ett sätt att få en snabb skilsmässa, vi uppbruten före 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek. Jag älskade min man så mycket. Jag vill inte förlora honom till en annan dam. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa mot mig längre .. Jag ville bara att han skulle vara hemma för att älska mig för alltid. Jag förklarade min situation för en vän på jobbet, min vän Jennifer hon berättade för mig att snarare kontakta hjälp av en kärleksstiftare som heter Dr.Oduduwa från afrikana nation med magisk kärlek spell del bön för att återvända tillbaka ex love, att han har kraftfull begåvad charm för att få tillbaka kärlek och förtroende i alla trasiga äktenskap eller trasiga kärleksförhållanden, jag trodde och provade och det fungerar för mig, jag skickar e-postmeddelande till Dr.Oduduwa via hans personliga mailkontakt nedan;
   {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}.

  Dr.Oduduwa svarade på mitt meddelande, han sa att kan hjälpa till att få tillbaka min ex kärleksman med omedelbar charm kärleksdel på två dagar, jag var mycket glad att hitta den här mannen som hjälpte mig, jag följde alla hans instruktioner noggrant steg för- stegböner och besvär som jag själv gjorde i mitt hus med ljus på natten. Oduduwa berätta allt jag kan göra hemma under nattbönerna älskar stavningsprocessen. Jag gjorde allt enligt anvisningarna. det började fungera för mig eftersom jag inom några timmar senare fick ett telefonsamtal från min man, jag var så förvånad och chockad eftersom han har slutat ringa eller skicka meddelanden till mig sedan de senaste 3 månaderna, nu gör jag omedelbart en kärlek stavningsböner min make Andrea kom hem för att be om ursäkt för mig, jag är så glad över hur kärleksdel fungerar positivt på min man inom 2 dagar han är hemma. Just nu lever min man och jag båda lyckligt tillsammans i kärlek mer än någonsin tidigare. Jag är glad åt den stora mannen Dr.Oduduwa för hans begåvade talanger. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa.
  Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa till alla som vill återställa förlorade kärleksförhållanden eller kärleksförhållanden för att hitta verklig kärlekspartner.
  dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 59. [REMY.CREDIT111@gmail.com]

  Behöver du lite kredit eller finansiering? Betalar inte banken tillbaka? Har du ett betalt konto eller skuld? Vi har ett bra återbetalningsschema med en låg räntesats på 1%. du får lånet inom de närmaste 6 timmarna. För mer information, kontakta oss på [remy.credit111@gmail.com]

  fullt namn: .........
  Land: ..........
  lånebelopp: .............
  Lånets varaktighet: ..........
  Telefon: .............
  Yrke: ...........
  Månadsinkomst: ....
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  E-post: REMY.CREDIT111@gmail.com

  SvaraRadera
 60. Vårt föreslagna erbjudande för kunder under det nya året är positivt och totalt engagemang, så att arbeta med oss ger dig maximal försäkran om att få finansierade för att vi har en A + -betyg i finansieringen. Frank Loan Services (FLS) har genom åren varit högt rankad som ett av de bästa onlineföretagen med en billigare ränta. Om du behöver finansiering, tveka inte att kontakta oss via telefon (713-389-6778) eller e-post: k.frankloans@gmail.com

  SvaraRadera
 61. Att få ett legitimt lån har alltid varit ett stort problem för så många kunder som har ekonomiska behov. Frågan om dålig kredit och säkerheter är något som kunder alltid är oroliga för när de söker ett lån från en legitim långivare. Men MIDLAND CREDIT FIRM. Har gjort den skillnaden i utlåningsindustrin. MIDLAND CREDIT FIRM har ackrediterats av utlåningsorganisationsrådet för att ge lån till lokala och internationella kunder till 3% ränta. Vi har fått förmånen att tillgodose dina ekonomiska behov. Frågan om kredit bör inte hindra dig från att få det lån du behöver.

  Våra tjänster inkluderar följande: -
  * Investerare lån
  *Skuldkonsolidering
  * Andra inteckning
  * Affärslån
  *Personliga lån
  * Internationella lån

  Ingen social trygghet och ingen kreditkontroll, 100% garanti. Allt du behöver göra är att låta oss veta exakt vad du vill och vi kommer säkert att göra din dröm till verklighet. MIDLAND CREDIT FIRM säger JA när dina banker säger NEJ. Slutligen finansierar vi småskaliga låneföretag, mellanhänder, småskaliga finansinstitut för vi har obegränsat kapital. För ytterligare information om hur du kan få ett lån från oss: Vänligen svara omedelbart på detta e-postmeddelande: midland.credit2@gmail.com

  Företagsnamn: MIDLAND CREDIT HOME
  Företagets e-post midland.credit2@gmail.com
  Företagets NMLS ID: 315276.
  Företagets webbplats: midlandcreditonline.com

  Motto: Investera för generationer.

  SvaraRadera
 62. Vårt föreslagna erbjudande för kunder under det nya året är positivt och totalt engagemang, så att arbeta med oss ger dig maximal försäkran om att bli finansierad för vi har en A + -betyg i finansieringen. Perry White Loan Firm (PWLF) har genom åren varit högt rankat som ett av de bästa onlineföretagen med en billigare ränta. Om du behöver finansiering, tveka inte att kontakta oss via whatsapp (+1-781-656-7138) eller e-post: perrywhite2016@gmail.com

  SvaraRadera
 63. Jag är en privat långivare och investerare. Behöver du ett legitimt, ärligt, ansett och snabbt lån? Jag kan hjälpa dig med 100% garantilån, jag erbjuder affärs- och individuellt lån. Mer finansierar vi också alla slags projekt. För mer information kontakta: jayaram.sarma7@gmail.com

  SvaraRadera
 64. Jag är en privat långivare och investerare. Behöver du ett legitimt, ärligt, ansett och snabbt lån? Jag kan hjälpa dig med 100% garantilån, jag erbjuder affärs- och individuellt lån. Mer finansierar vi också alla slags projekt. För mer information kontakta: jayaram.sarma7@gmail.com

  SvaraRadera
 65. God dag

  Behöver du ett lån för alla ändamål? Har du ett ekonomiskt problem? Bridge Finance låneföretag är garanterat att tillhandahålla finansiella tjänster till kunder med en förmånlig räntesats. Våra lån är enkla och snabba. Kontakta oss idag för att få det lån du behöver. Vi kan matcha alla lån med en ränta på 2% till din budget. Om du är intresserad, vänligen kontakta oss omedelbart via (adrianbay0008@gmail.com)

  SvaraRadera
 66. Hai bisogno di un prestito per pagare la bolletta o hai bisogno di soldi per iniziare la tua attività contattaci dato che offriamo un prestito a partire dal 2% di tasso di interesse, diamo anche un prestito a lungo e breve tempo per maggiori informazioni contattaci via email jm707279@gmail.com puoi anche contattare il nostro numero whatapp: +393924698291 per maggiori informazioni

  SvaraRadera
 67. HELLO JAG ÄR MR WAYNE SCARLET EN PRIVAT LÅNLÅNARE SOM ERBJUDAR ETT SÄKERADE LÅNSTJÄNSTER AV NÅGRA BETALNING MED 3% Räntesats.
  KONTAKTA MIG FÖR ATT FÅ ETT LÅN SNABBT, SÄKER OCH UTAN EN NEDBETALNING
  OM du är intresserad, skicka ditt svar för mer information
  E-post: (WAYNESCARLETLOANFIRMS@GMAIL.COM)
  WHATSAPP: (+1 805-457-5988)

  SvaraRadera
 68. Vårt föreslagna erbjudande för kunder under det nya året är positivt och totalt engagemang, så att arbeta med oss ger dig maximal säkerhet för att få finansierade för att vi har en A+ -betyg i finansieringen. Frank Loan Services (FLS) har genom åren varit högt rankad som ett av de bästa onlineföretagen med en billigare ränta. Om du behöver finansiering, tveka inte att kontakta oss via telefon (713-389-6778) eller e-post: k.frankloans@gmail.com

  SvaraRadera
 69. Hej alla, här kommer ett prisvärt lånerbjudande som kommer att förändra ditt liv för alltid, och ett bevis på hur jag fick ett lån för att förändra livet för min dödliga familj. Jag heter Mrs. Clancy Dexter Jag bor i USA Florida och är jag en glad kvinna idag? Jag tänkte för mig själv att alla lånegivare skulle kunna ändra Brokes och min familjs liv, jag skulle hänvisa alla som letade efter ett lån till dem. De gav mig och min familj lycka. Jag behövde ett lån på $ 250 000,00 för att starta mitt liv igen som änka med tre barn. Jag gick till det här företaget som lånade ett ärligt och gudfryktigt onlinelån som hjälpte mig att få ett lån på $ 250 000,00. . Dollar, de är faktiskt Guds rädsla människor, som arbetar med ett ansedd låneföretag. Om du behöver ett lån och är 100% säker på återbetalning, vänligen kontakta dem och låt dem veta att Ms. Clency hänvisade dig till dem. Kontakta via e-post:
  happyday99loanfirm@gmail.com

  SvaraRadera
 70. Hej Letar du efter ett affärslån? personligt lån, huslån, bil
  lån, studielån, skuldkonsolideringslån, osäkrade lån, företag
  kapital, etc. .. Eller har du vägrats ett lån av en bank eller en finansiell
  institution av några skäl. Jag är frank, en privat långivare, utlåning
  till företag och individer med en låg och prisvärd ränta på 2%
  ränta. Om intresserad? Kontakta oss idag på whats-app +2348100367800
  och på vår e-post: mrfrankloanfirm63@gmail.com och få ditt lån idag.

  Fyll i följande om du är intresserad:

  Namn:
  Ålder:
  Ockupation:
  Land:
  bosättningsstat:
  kön:
  Lånebelopp:
  Lånets varaktighet:
  Lånets syfte:

  SvaraRadera
 71. Jag läste en kommentar online från en Los Angeles-baserad journalist avslöjar hur hon hittar en verklig kärlekspartner (mannen) 2 månader efter att hennes ex-pojkvän bröt upp med henne, med hjälp av en Love spellcaster.
  Jag skickar ett e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa eftersom jag har dessa Kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig, jag trodde på vittnesmål är det verkliga livet bevisar. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också.
  Så tur för mig att jag stötte på oduduwa e-postkontakt i ett blogginlägg. I dag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Oduduwa den storslagna kärleks-stavningen, startade en trollformel för mina räkning för att återfå min ex-man med sin trollformel och magi.
  Jag är gift i över 6 år och det var så fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter en skilsmässa, vi blev uppdelade för 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek.
  Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa längre ... jag ville bara att han skulle älska mig för alltid. idag lever vi båda lyckligt tillsammans. Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek (åtminstone så är det som det känns).
  Jag är glad och tacksam för den här stora mannen. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att detta också fungerar för dig, 100% säker.
  kontakta Dr.Oduduwa för brådskande hjälp för att fixa ditt trasiga äktenskap via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  han har befogenheter att lösa följande relationsfrågor;
  * Love Spells Win-Back Ex-älskare
  * Magi för framgång och marknadsföring
  * lycklig charm - BUSINESS STAR
  * avdelningar - SKYDDSHOOK
  * förbannelse upplösning
  * andlig rening
  * fertilitetsmagi - FRUITS OF WOMEN
  * dekret magi, STAV LOTTERI & VIN-SPEL STAV
  Att läsa artiklar på internet hjälper verkligen mycket med att ge en snabb och brådskande lösning på livsproblem.
  dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 72. Jag är en gift kvinna för närvarande med två barn och jag satt fast i en ekonomisk situation i december 2019 och jag behövde refinansiera och betala mina räkningar för min son medicinering. Jag försökte söka lån från olika låneföretag både privata och företag men aldrig med framgång, och de flesta banker avslog min kredit. Men som Gud skulle ha det, introducerades jag till en guds man en privat lånegivare av en vän som heter Mr. James och jag fick ett lånebelopp på 150 000 USD och idag är jag en företagare och mina barn har det bra ... så jag vill ge någon som behöver ett lån att snabbt kontakta honom via e-post på: (medallonfinancia@gmail.com) han vet inte att jag gör detta. Jag ber att Gud välsignar honom för de goda saker han har gjort i min liv.

  SvaraRadera
 73. TILLGÄNGLIGT LÅNBJUDAN UTAN UPFRONT-AVGIFTER Hej, vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 2 000,00 dollar till högst 100 000 000,00 dollar med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 30 år till en mycket reducerad ränta på 3%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: luckybensonloanfirm@gmail.com

  SvaraRadera
 74. behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  SvaraRadera
 75. Jag är Miroslav Gaborík med namnet 50 år gammal, Gå med mig för att tacka sunen Förtroende för att jag torkade bort mina tårar, i morse fick jag ett lån på 100 000 € för att starta min verksamhet från ett legitimt företag. Här är e-postmeddelandet att kontakta om du behöver typ av lån {suntrustfinancialhome@gmail.com} de är legitima och ärliga tack.

  SvaraRadera
 76. Kära lånesökare.

  Har du några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Detta låneföretag grundades mänskliga rättighetsorganisationer världen över med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om ett lån, gå tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com

  Namn:
  Lånebelopp som krävs:
  Lånets varaktighet:
  Mobilnummer:

  Tack och Gud välsigne
  FÖRTROENDE
  Elena

  SvaraRadera
 77. Hej vänner, uppriktigt kräver det hårt arbete, engagemang och engagemang för att göra ett framgångsrikt äktenskapsförhållande en livstid, här är min verkliga levande vittnesbörd om gudomliga bevis till goda lösningar som jag fick från Dr.oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com) kärleksläkaren, som hjälpte mig återställa mitt äktenskap från separationen för några dagar sedan. Mitt namn är Jehona Bekteshi från Stockholm. Efter så mycket kärlek i relation med min make i mer än fyra års äktenskap slutade han mig och han tappade mitt hjärta. Jag gjorde allt för att få honom tillbaka, jag har kontaktkommunikation med några andra spellcaster online men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, jag frågade honom med allt jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog för mig att jag föredrar att kontakta en riktig stavmästare som kunde hjälpa mig att kasta en magisk kärlekskarm för att föra min man hem, men jag är den typ som aldrig tänkt på magisk charm kunde Hjälp, jag hade inget annat val än att prova, jag skickar ett meddelande till Dr.oduduwa e-postadress jag kopierade från en vänner bloggsida postade stavkrasch och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar som min ex make man kommer att återvända till mig innan tre dagar är förbi, Dr.Oduduwa hjälpa mig kastade förtrollningen magiska kärlek spell med användning av foton bild och namn jag skickade till honom och förvånansvärt under den andra dagen, det var runt 04:00. Min ex man ringde mig på mobiltelefon för att be om ursäkt för mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtal och allt han sa var att han var så ledsen för allt gjort fel för att skada mig att han var mycket ångerfull och omvände sig, nu vill han ha mig att återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom vilket var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon vet att jag har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med en snabb, snabb lösning för att få tillbaka min kärleksman hem, allt mitt problem är över.
  Alla som går igenom relationskris eller svårigheter måste skicka meddelande till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat kärlekskrisen som följer; ...
  Kärlek magiska trollformler ring för att hitta sann kärlek
  magisk kärlek återvända stava böner för att föra tillbaka ex kärlekspartner
  Skilsmässor (talisman ring för kärlek dominans och kärlek kraft)
  Anslutning till nya find love trollformler
  Örter och rötter botar mot cancer / HIV-stavning.
  Uppdelningsförhållanden Staver
  Att föra tillbaka en tidigare älskande pojkvän med ljusstake bön
  Du vill bli befordrad på kontoret / Lottery spell magisk ring
  Du måste tillfredsställa din fru på sexbädden (älskar superkraft)
  Dr.Oduduwa kärlek stavning incantation bön är praktisk och du kan förstå varje steg för att få kärlek spell fungera. det finns inga avgifter i samband med böner om du har problem för en hållbar lösning, skicka ett meddelande till honom via; dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 78. Hej alla, är Brenda harry från USA gud välsigne ADOIF LÅN. för att låna mig ett lån på 20 000 USD för att starta ett företag utan stress eller försening inom två timmar skickades mitt lån till mitt konto, om du söker ett brådskande e-post ADOIF LÅN, nu för att få ditt lån omedelbart. därför måste jag ta mig tid att dela mitt vittnesbörd med världen. ADOIF LÅN är den bästa låneledaren du kan hitta E-post ADOIF LÅNFÖRETAG nu via {adoifloans@gmail.com} för ditt lån utan fördröjning TACK FÖR DIN TID FRÅN BRENDA HARRY.

  SvaraRadera
 79. Hej alla, letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, affärslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital, etc! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med en låg och rimlig ränta på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 80. Tack till dig för att du hjälper mig att få detta lån, jag kommer alltid vara tacksam för dig. Jag kommer alltid att ge vittnesbörd om ditt goda företag. trustfunds804@outlook.com eller trustfunds224@gmail.com

  SvaraRadera
 81. Snabblån från långivare på nätet kan ge snabba kontanter för nödsituationer ... På Atlas strävar vi efter att hjälpa dig att fatta ekonomiska beslut med förtroende. . Kontakta oss (atlasloan83@gmail.com whatsapp 1 443 345 9339)

  SvaraRadera
 82. behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  SvaraRadera
 83. Hallå,

  Detta Paul Hart låneföretag och vi ger lån till 3% ränta. Vi specialiserade oss på att erbjuda lönsamma lånlösningar för att möta de ekonomiska behoven hos dem som behöver omedelbara pengar för deras affärsverksamhet eller personliga liv. Med konkurrenskraftiga villkor och flexibla erbjudanden för att minska din ekonomiska börda på ett effektivt sätt med 100% garanti med en enkel onlineapplikationsprocess, vilket i sin tur sparar din dyrbara tid och låter dig få pengar på snabb tid.

  Nedan finns de typer av kommersiella lån som jag presenterar: Kommersiell, Fastighets, Lånefinansiering, Tillgångsbaserad Finansiering, Investeringslån, Personlig Finansiering, Företagsfinansiering, Utrustning Finansiering, Operationsfinansiering, Medicinsk Utrustning Finansiering, Finansiering av Hyresköp, Finansiering av riskkapitalmängden och många fler. Lån kan nås oberoende av personlig kredit, brist på säkerhet eller kortfristig verksamhet till en räntesats om 3% per år. Jag analyserar dina behov för att nå fram till en lösning. För mer information kontakta oss via e-post: paulhartloanfirm@yahoo.com

  SvaraRadera
 84. Vi erbjuder finansiell rådgivning till kund, företag som söker skuld / lånefinansiering och söker rörelsekapital för att starta ett nytt företag eller för att utvidga befintligt företag. Intresserade parter bör kontakta oss För mer information via e-post: paulhartloanfirm@yahoo.com

  Behöver du ett LÅN för att konsolidera din skuld till 3%? Eller en personlig LÅN * Företagslån etc. Intresserade parter ska kontakta oss för mer information via e-post: paulhartloanfirm@yahoo.com

  Vi har LÅN-program skräddarsydda för alla profiler och du har kommit till rätt plats för att tillfredsställa dina affärsbehov. Om ditt företag eller du känner till något företag med livskraftiga projekt / förslag som behöver finansiering, vänligen skriv oss med lånekravet. Kontakta oss för mer information: paulhartloanfirm@yahoo.com

  SvaraRadera
 85. behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  SvaraRadera
 86. Jag har en privat lånegiver som gir muligheter för levetid. Kan du använda och pressa lån för att tömma den aktuella dinen, eller behöver du en kapital för företagets din? Har du blivit avvist av bankir och andra finansinstitusjoner? Trenger du et konsolideringslån eller et pantelån? Sök inte mer, vi måste göra henne för att göra alla dina ekonomiska problem tills fortid. Vi lånar ut medel från personer som behöver ekonomiska assistenter, som har dåliga krediter eller betalar pengar för att betala register, för att investera i företag med 2%. Jag kommer att använda det här systemet för att informera dig om att vi är girlig och mottaker assistanse och vill erbjuda lån. Takk, vänligen kontakta oss i dag på: Scottmcallloans@gmail.com

  SvaraRadera
 87. Do you need a loan if yes email us at : christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 88. Vittnesbörd om hur jag fick mitt lån till 2% (Frank Loans Services)

  Dagens komplimang till alla här ute, Jag heter Susan Cody, jag skulle utan förbehåll rekommendera att arbeta med "Frank Loan Services" för alla slags lån utan reservation, jag var i en finanskris och behövde ett lån på 500.000,00 SEK, jag försökte nästan alla banker och Några andra låneföretag och jag kunde inte få något godkännande, då bestämde jag mig för att prova ytterligare en gång jag kontaktade "Frank Loans Services" för att få hjälp, jag kunde säga att han är den typ av person som jag kunde lita på för att hjälpa mig ta det bästa beslutet för mig och min familj, lyckligtvis fick jag ett lån framgångsrikt, även med eller utan säkerheter men ingen kreditkontroll och deras tjänster är snabba, pålitliga och pålitliga.

  Har du svårt att få kapitaltjänster från lokala banker och andra finansinstitut? Känner du dig själv i lite problem med obetalda räkningar och vet du inte vilken väg du ska gå eller vart du ska vända dig? Vad sägs om att hitta ett välrenommerat skuldkonsolideringsföretag som kan hjälpa dig att minska den månatliga avbetalningen så att du har prisvärda återbetalningsalternativ samt utrymme att andas när det gäller slutet av månaden och räkningar måste få betalt? "Frank Loans Services" är svaret, de erbjuder lån till en mycket överkomlig ränta på 2% intresserade personer ska kontakta honom via hans e-post: k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778.

  Deras tjänster inkluderar utbildningslån, fastighetslån, refinansieringslån, affärslån, jordbrukslån, hypotekslån, hårda lån, billån, personliga lån, studielån, hemlån osv. Vänligen kontakta dem idag för ytterligare förfrågningar via hans e-post : k.frankloans@gmail.com Mobil: + 1-713-389-6778.

  SvaraRadera
 89. BENJAMIN DOUGLAS'A SADECE DİĞER GİBİ BAŞARMAK İÇİN ŞANS VERDİM: AMA BANA SAĞLADI
  Bana kredi vererek yanlış [e-posta douglasloanfirm2@gmail.com]

  Gerçekten internette dolandırıcılar ile iç içedir, gerçekten normal değil. Birinde
  hafta ödemeler için 5.200 dolar kaybettim. Dandy Cash.com'da sorularım vardı
  ve sadece hayal kırıklığına uğradım. Birkaç kredi şirketinin kurbanı oldum.
  sonunda dürüst olan birisini bulana kadar beni dolandırdı Benjamin Douglas
  [douglasloanfirm2@gmail.com]
  Açıkçası ben de ondan önceki gibi aynı şekilde gideceğini düşündüm,
  biraz tereddütlü ve şüpheci ama azalan durumu düşünüyor
  genel olarak hayatımın dışında,
  Benjamin ile borç vermesi ve başarısız olmasını beklemesi; bu yüzden riski yine de aldım ve
  Şaşırtıcı bir şekilde ondan 55.000 dolar borç alabildim. Bu yüzden yalvarıyorum
  ve muhtemelen size benzer bir şekilde olabilecek
  Benjamin Douglas ile iş yapmak için finansal karışıklık ya da yırtık riski başka
  Douglas bana bunu yapmadan önce
  para. Benjamin Douglas güvendiğim tek kişi çünkü bana borç verdi
  başkaları başarısız oldu, Douglas dışında başka kimseyle temas kurma
  çünkü kredi verenler gibi davranan dolandırıcılık yapıyor olabilirler
  ABD Başsavcılığı, zor kazanılan paralarının
  bu adamlar onları kötü davranışlarından dolayı cezalandırmak için. bu yüzden bu adamlarla iletişim kurma
  ve böylece toplumumuzdaki hain menfaatlerini teşvik etmek,
  Bana yaptıkları gibi seni yırt. GÜVENLİĞİNİZ VE İYİ İLETİŞİM BENJAMİN
  DOUGLAS [douglasloanfirm2@gmail.com adresine e-posta gönder]

  SvaraRadera
 90. God dag

    Behöver du affärslån? Kontraktslån? Studielån? Hälsolån, lån att investera eller projektlån?
  Kontakta Unicredit Fast Loan för både lån och kortfristigt lån, för en snabb, säker och enkel transaktion.

     Kontaktinformation

  E-post: unicreditfastloan@gmail.com

  Facebook: Unicredit Fast Loan

  Instagram: Unicredit Fast Loan

  Twitter: @FastUnicredit

  LinkedIn: Unicredit Fast Loan

  Kontakta oss för din snabba lånetjänst.

  SvaraRadera
 91. Hej alla, jag heter KETESHA FRANK, jag är från Hawaii, USA, är här för att vittna om hur jag fick mitt lån från Mr ALENXANDER WALKER Loan Company {(alenxanderwalkerloanfirm@outlook.com)} efter att jag ansökte två gånger från olika lånegivare som hävdade vara långivare här i forumet, jag tyckte att deras utlåning var verklig och jag ansökte men de gav mig aldrig lån förrän en vän till mig presenterade mig för ALENXANDER WALKER Loan Company, som lovade att hjälpa mig med ett lån på min önskan och han gjorde verkligen som han lovade utan någon form av försening, jag hade tvivel men jag grepp aldrig att tro. Jag trodde aldrig att det fortfarande finns tillförlitliga lånegivare förrän jag träffade Herr ALENXANDER WALKER, som verkligen hjälpte mig med mitt lån och ändrade mitt liv till det bättre. Jag vet att det fortfarande finns många bra långivare där ute, men jag skulle råda dig att prova Herr ALENXANDER WALKER Loan Company, hans omtänksamhet och förståelse. vet inte om du behöver ett brådskande lån också eller vill ha finansiering till dina projekt, så kontakta Herr ALENXANDER WALKER Låneföretag hans e-postadress är alenxanderwalkerloanfirm@outlook.com ELLER WHATSAPP-NUMMER PÅ +447418349840

  SvaraRadera
 92. Jag behöver ett brådskande lån för att betala räkningar och investera affärer 2020

  SvaraRadera
 93. Jag behöver ett brådskande lån för att betala räkningar och investera affärer 2020

  SvaraRadera
 94. * Behöver du något lån?
  Behöver du brådskande lån för att konsolidera din skuld?
  Behöver du bil, företag eller lån för att betala räkningar?
  Kontakta oss idag och få lånet du behöver. *
  * Kontakt E-post: tffinance01@gmail.com
  LÅNGERDETALJER
  Namn:
  Adress:
  Telefonnummer:
  Belopp som behövs:
  varaktighet:
  ålder:
  Sex: *
  kontakta e-post: tffinance01@gmail.com
  whats app: +14093591901

  SvaraRadera
 95. Hej tittare

  Vi är professionella handlare som tjänar på forex och binär för investerare varje vecka, kommer att älska att berätta mer om vår investeringsplattform där du kan investera fonder så lite som $ 200 och börja tjäna $ 2000 varje vecka, många har gynnats av detta investeringserbjudande före och under detta convid-19-virus, om du går igenom ekonomiska svårigheter på grund av detta coronavirus och du behöver hjälp med att betala räkningar, helt enkelt välja en lämplig investeringsplan för dig själv och börja tjäna vinst varje vecka

  $ 200 för att tjäna $ 2000 på sju dagar
  $ 300 för att tjäna $ 3000 på sju dagar
  500 $ för att tjäna 5 000 dollar på sju dagar
  $ 1000 för att tjäna $ 10000 på sju dagar
  $ 5000 för att tjäna $ 50 000 på sju dagar

  Börja din investering nu
  WhatsApp: +15022064419 eller e-post tradewithcarlos2156@gmail.com

  SvaraRadera
 96. Claus handelssignal hjälpte mig att tjäna 15 000 dollar med 2 000 dollar efter 7 dagars handel med bitcoininvesteringar, du är verkligen en inspiration till ordet Claus kontakta honom
  Via whatsapp: (+12166263236)

  SvaraRadera
 97. Är du intresserad av att handla bitcoin-och forex-handel där du kan tjäna 100% av din investering dagligen Om du investerar så lågt som $ 200 får du en vinst på $ 2000 efter 72 timmar. om du är intresserad kan du kontakta oss via e-post: tradewithcarlos2156@gmail.com eller whatsapp: +1 (502) 2064419

  SvaraRadera
 98. Det finns ingen större glädje än att ha en ekonomisk frihet med hjälp av Freeman som hjälpte mig, jag handlade 5 000 USD och fick 48 500,00,00 USD total vinst tillbaka inom 7-8 arbetsdagar. Tack så mycket för stödet Ma'am .. Varför slösa bort din dyrbara tid online på jakt efter ett lån? Kontakta honom nu på --- Kontakta oss E-post --- Bitcioninvestor0@gmail.com) Whatsapp-- + 48-732 231 003
  Tack ....

  SvaraRadera
 99. God dag,

  Letar du snabbt efter ett lån? Vill du reglera dina räkningar och köpa fastighet (investeringslån) / bygglån? Jag kan garantera dig lånetillstånd dygnet runt Vi är ett värdepappersföretag i världsklass som erbjuder alla typer av finansiella tjänster med flexibla återbetalningsvillkor och ett snabbt stängningsschema. Kontakta oss via e-post för mer information. E-post- ericbarry1078@gmail.com Tack.

  SvaraRadera
 100. Vet du att du kan tjäna dagliga, veckovisa eller månatliga vinster från ditt hem komfort? CARLOS INVESTMENT är här för att aktualisera din dröm att bli bitcoin-miljonär, detta företag implementerar bästa praxis för handel och intjäning på Forex-marknaden, och erbjuder också lämpliga investeringsplaner för dem som vill delta i detta


  Här är investeringsplanerna

  Investera $ 300 Tjäna $ 3000 på 7 dagar
  Investera $ 500 Tjäna $ 5000 på 7 dagar
  Investera $ 1000 Tjäna 10000 $ på 7 dagar
  Investera $ 2000 Tjäna $ 20000 på 7 dagar
  Investera $ 5000 Tjäna $ 50000 på 7 dagar


  Om du är intresserad av detta investeringserbjudande, kontakta bara via e-post: tradewithcarlos2156@gmail.com eller sms +15022064419

  SvaraRadera
 101. Hej tittare

  Vi är professionella handlare som tjänar på forex och binär för investerare varje vecka, kommer att älska att berätta allt mer om vår investeringsplattform där du kan investera fonder så lite som $ 200 och börja tjäna $ 2000 varje vecka, många människor har gynnats av denna investering erbjuda före och under detta convid-19-virus, om du går igenom ekonomiska svårigheter på grund av detta coronavirus och du behöver hjälp med att betala räkningar, helt enkelt välja en lämplig investeringsplan för dig själv och börja tjäna vinst varje vecka

  $ 200 för att tjäna $ 2000 på sju dagar
  300 $ för att tjäna 3 000 dollar på sju dagar
  $ 500 för att tjäna $ 5000 på sju dagar
  $ 1000 för att tjäna 10000 $ på 7 dagar
  $ 5000 för att tjäna $ 50 000 på sju dagar

  För att starta din investering nu
  WhatsApp: +15022064419 eller e-post tradewithcarlos2156@gmail.com

  SvaraRadera
 102. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, inteckningar, billån, studiekassa, skuldkonsolideringskassa, osäkrade kontanter, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats kontakta oss nu för mer information.


  Whataspp: +48732104284

  E-post: mediacom1111@outlook.com

  Fru Linda Greenfield

  SvaraRadera
 103. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, inteckningar, billån, studiekassa, skuldkonsolideringskassa, osäkrade kontanter, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats kontakta oss nu för mer information.


  Whataspp: +48732104284

  E-post: mediacom1111@outlook.com

  Fru Linda Greenfield

  SvaraRadera
 104. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, inteckningar, billån, studiekassa, skuldkonsolideringskassa, osäkrade kontanter, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats kontakta oss nu för mer information.


  Whataspp: +48732104284

  E-post: mediacom1111@outlook.com

  Fru Linda Greenfield

  SvaraRadera
 105. Letar du efter affärsekonomi, personlig finansiering, inteckningar, billån, studiekassa, skuldkonsolideringskassa, osäkrade kontanter, riskkapital, etc. ... Du är på rätt plats kontakta oss nu för mer information.


  Whataspp: +48732104284

  E-post: mediacom1111@outlook.com

  Fru Linda Greenfield

  SvaraRadera
 106. Attn alla !!
  Det är ett nöje att känna Otto från Mobil Funding Inc. Jag hade en fantastisk upplevelse med dem. Deras tjänst var förstklassig och jag kommer inte att tänka två gånger för att rekommendera deras ansträngning eftersom jag framgångsrikt har fått mitt lån från dem. Skicka e-post till dem via mobilfunding1999@gmail.com eller WhatsApp: +12342411827 honom och tacka mig senare

  SvaraRadera
 107. Lycklig vistelse hemma

  Det är dags att växa ditt företag medan du är hemma, arbetar smart och inte hårt när du sitter i ett hem. Få ditt omedelbara lån för att investera och betala räkningar till kursen 0f 2,5% med NORTION LÅNKONSULTANT.

  Kontaktinformation

  E-post: nortionloanconsultant@gmail.com

  TELEFON: +17815611941 (TEXT OONLY)

  INSTAGRAM: Nortion Loan

  TWITTER: @LoanNortion

  LINKEDIN: NORTION LÅNKONSULTANT

  Håll spara och håll avstånd.

  SvaraRadera
 108. Lycklig vistelse hemma

  Det är dags att växa ditt företag medan du är hemma, arbetar smart och inte hårt när du sitter i ett hem. Få ditt omedelbara lån för att investera och betala räkningar till kursen 0f 2,5% med NORTION LÅNKONSULTANT.

  Kontaktinformation

  E-post: nortionloanconsultant@gmail.com

  TELEFON: +17815611941 (TEXT OONLY)

  INSTAGRAM: Nortion Loan

  TWITTER: @LoanNortion

  LINKEDIN: NORTION LÅNKONSULTANT

  Håll spara och håll avstånd.

  SvaraRadera

 109. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) remy.credit111@gmail.com
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com

  SvaraRadera
 110. Behöver du personligt eller affärslån utan stress och snabbt godkännande ??? Om ja, kontakta oss. Vi erbjuder nu lån till 3% ränta. Vårt lån är säkert och säkert. För mer information och ansökningar, kontakta oss via e-post: saara.kemi@gmail.com

  SvaraRadera
 111. Letar du efter pengar för att betala lån och skulder? Kommer du i lite problem med obetalda räkningar och vet inte vilken väg du går eller vart du kan vända dig? Vad sägs om att hitta ett ansedd skuldkonsolideringsföretag som kan hjälpa dig att minska den månatliga avbetalningen så att du har överkomliga möjligheter till återbetalning samt utrymme att andas när det kommer till slutet av månaden och räkningar måste betalas? E-post zenith.loanslimited8@gmail.com är svaret

  SvaraRadera
 112. God dag,

  Söker du ett brådskande lån till en överkomlig ränta? Kontakta UNICREDIT FAST LOAN nu för din omedelbara transaktion. Det är snabbt enkelt och säkert.

  KONTAKTINFORMATION:

  E-post: unicreditfastloan@gmail.com

  TELEFON: +17816611940 (ENDAST TEXT)

  Facebook: Unicredit Fast Loan

  Instagram: Unicredit Fast Loan

  Twitter: @FastUnicredit

  LinkedIn: Unicredit Fast Loan

  Få ditt snabba lån med bara tre steg.

  SvaraRadera
 113. God dag,

  Söker du ett brådskande lån till en överkomlig ränta? Kontakta UNICREDIT FAST LOAN nu för din omedelbara transaktion. Det är snabbt enkelt och säkert.

  KONTAKTINFORMATION:

  E-post: unicreditfastloan@gmail.com

  TELEFON: +17816611940 (ENDAST TEXT)

  Facebook: Unicredit Fast Loan

  Instagram: Unicredit Fast Loan

  Twitter: @FastUnicredit

  LinkedIn: Unicredit Fast Loan

  Få ditt snabba lån med bara tre steg....

  SvaraRadera
 114. Behöver du ett lån för att reglera din skuld eller betala dina räkningar? Har du stängts av ständigt av dina banker och andra finansinstitut bara för att du har låg kreditvärdighet? Behöver du ett lån eller ett lån av någon anledning och vårt lån är 2% ränta. vi erbjuder som,

  * Fordonslån
  * Fastighetslån
  * Affärslån
  * Lånelån
  * Bostadslån
  * Skuldkonsolideringslån
  * Personliga lån

  Då har du möjlighet att ta en nu, vi erbjuder lån till alla oavsett var du kommer ifrån. För att ansöka kontakta oss via e-post: loanoffers842@gmail.com eller ring +393510651312 Intresserade ska kontakta oss via e-post: - loanoffers842@gmail.com för att göra det möjligt för oss att öppna en lånebehandlingsfil.

  SvaraRadera
 115. HALLÅ
  betraktaren är här för att dela mitt vittnesmål om hur jag äntligen gick med i Illuminati-huven och blev RIK, KÄNNIG OCH KRAFTFULL, jag gjorde mitt bästa för att bli medlem i huven men jag blev sönder flera gånger, innan jag äntligen kom över ett vittnesbörd om nätet så jag kontaktade agenten, jag var så rädd att han skulle be mig mycket pengar innan jag kunde gå med i huven men till min förvåning bad han bara köpa de saker jag gjorde och idag är jag så glad att berätta för världen som är rik och har kunnat bygga många företag med allt, jag har 20 miljoner dollar på mitt personliga konto och jag är också känd över hela världen med de affärer som har anförtrotts mig av Illuminati och som också har makt att göra vad jag vill ... Jag vet att många människor kan vara på väg och söka hjälp här är deras
  officiell e-post: illuminatibrotherhood5555@gmail.com
  ICQ 757580619
  www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
  Akta dig för bedragare, och du måste vara över 18 år.
  WhatsApp-kontakt +3197005033695

  SvaraRadera
 116. caroline18@champlin.com lösenord: caroline7793h3
  kgorczany@windler.info lösenord: kgorczany7237
  okuneva.daniela@vonrueden.com lösenord: 27934madisyn
  gaylord.madisyn@dietrich.org lösenord: lordsky2882
  ldickens@hickle.biz lösenord: chickenengland7263
  grady.lura@schaefer.com lösenord: gradymiura27
  burnice.abernathy@hirthe.org lösenord: burnicenikki11
  marcia13@bartoletti.org lösenord: marcianolucky67
  dooley.benedict@sauer.com lösenord: dooleychick6599
  hpfannerstill@reichel.com lösenord: playboyrich98

  Alla PayPal-konton är gratis med pengarna framför allt fortfarande aktiva, om du inte kan logga in kan lösenordet ha ändrats av andra besökare, för att få de senaste PayPal-hackuppdateringarna, vänligen bokmärka den här webbplatsen. Telegram: @Anonymous_Ccs

  Taggar
  Läckt PayPal, Läckt PayPal 2020, Läckat PayPal-konto
  Kontakta Frank Carlos via e-post: atmgeniuslinks@gmail.com
  WhatsApp: + 1-713-389-6778 / Telegram: @Anonymous_Ccs

  SvaraRadera
 117. Hej alla,

  Jag kommer att berätta en hemlighet för att bli rik på bitcoininvesteringar ”en klok person borde ha pengar i huvudet, men inte i hjärtat .. Varje dag är en dag med nya beslut. Det är ditt val att vara rik eller att vara fattig och fortsätta att kämpa, börja tjäna större pengar på 7 dagar med en legit & pro trader som oss, investeringsplanerna är öppna nu med en minsta investering på 200 € du kan tjäna 2000 € på 7 dagar , Kontakta oss på WhatsApp +17657050044

  Investera 200 € tjäna 2000 €

  Investera 500 € tjäna 5 000 €

  Investera 700 € tjäna 7 000 €

  Investera 1 000 euro tjäna 10 000 euro

  Investera 2000 € tjäna 20 000 €

  Investera 5 000 € tjäna 50 000 €

  Investera 7000 € tjäna 70.000 €

  Investera 10 000 euro tjäna 100 000 euro

  Missa inte detta tydliga tillfälle att uppnå din ekonomiska frihet, de som inte är redo att investera nu är inte redo att gå i pension tidigt, är inte beroende av en enda inkomstkälla, låt oss handla för dig idag och börja tjäna pengar för dig. Kontakta oss på WhatsApp +17657050044

  SvaraRadera
 118. Min man på sex år lämnade mig för en annan tjej eftersom jag anklagar honom för att ha sett en annan tjej och sedan dess har jag försökt få tillbaka honom men han vägrar att komma tillbaka till mig, han svarade inte på mitt samtal eller mejl och han till och med unfriend me on face-book and also unfollow me on IG och han berättade för mig att han var klar med mig och mina två barn, jag blev riktigt förvirrad, jag sökte på internet efter hjälp och jag såg ett vittnesbörd om hur en trollformellhjul hjälp dem att få tillbaka sitt ex så jag bestämde mig för att prova, men jag var ännu mer förvirrad på grund av många vittnesbörd som jag såg, men mitt sinne ber mig att gå med DR SAGURU eftersom jag gjorde många undersökningar om honom och jag hittade inget dåligt med honom, det var så jag kontaktade honom och jag förklarade mina problem för honom och han kastade en kärleksförtrollning åt mig och garanterade mig i 7 dagar att mitt ex kommer tillbaka till mig och till min största förvåning den tredje dagen en stor mirakel föll på mig och mitt ex kom tillbaka till mig den tredje dagen och han bad mig om förlåtelse DR SAGURU du är bara de bästa, jag kommer att fortsätta att publicera hans namn för att han är min Frälsare, vi är nu en stor lycklig och enad familj. Om du behöver hans hjälp kan du mejla honom. Tappa inte hoppet för tidigt kontakta honom Om du behöver hans hjälp Du kan mejla honom @ drsagurusolutions@gmail.com för enkel och snabb kommunikation. Du kan också ringa eller lägga till honom på whats-app med detta nummer +12098373537

  SvaraRadera
 119. Vidnesbyrd om, hvordan jeg modtog mit lån med 2% (Frank Loans Services) E-mail: k.frankloans@gmail.com

  Jeg vil uden forbehold anbefale at arbejde med Frank Loan Services, hvis du er på markedet for et boliglån. Jeg har talt med mange mæglere, mens jeg købte mit realkreditlån online. Fra den første kontakt kunne jeg fortælle, at han er den type person, jeg kunne stole på for at hjælpe mig med at træffe den bedste beslutning for mig og min familie. De tilbyder både korte og lange vilkår udlån inden for 1-30 år lånets varighed, med eller uden sikkerhed, men ingen kreditkontrol, og deres tjenester er hurtige, pålidelige og pålidelige, fordi de er blevet testet og tillid til mig i modsætning til andre virksomheder.

  Deres tjenester inkluderer refinansieringslån, lastbilslån, uddannelseslån, studielån, personlige lån, billån, gældskonsolideringslån, erhvervslån, sikret og usikret lån, realkreditlån, boliglån. Kontakt dem venligst i dag for yderligere forespørgsler via e-mail : k.frankloans@gmail.com

  SvaraRadera
 120. Hej allihopa. Jag såg kommentarer från personer som redan fick sitt lån från AMERICAN FINANCE GROUP och sedan bestämde jag mig för att ansöka under deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto ett totalt belopp på 250 000 SEK som jag begärde. Det här är verkligen en fantastisk nyhet och jag råder alla som behöver riktigt lån att ansöka via sin e-post (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde

  SvaraRadera
 121. God dag,

  Jeg er studerende, og jeg havde brug for at betale for mit studieafgift, jeg prøvede at søge efter et personligt lån, men uden succes, indtil en nær ven af mig introducerede mig til en långiver, der hjalp hende med at skaffe penge til en virksomhed.

  Jeg kontaktede hr. Henri Martin for en låneansøgning på 8.000 euro, og til min største overraskelse fik jeg et lån i dag.

  Jeg er meget begejstret, og jeg vil opfordre enhver, der er interesseret i at få et lån, til at kontakte venligst Henri Martin ved hjælp af hans e-mail til en låneansøgning: henrimartin227@gmail.com

  Henri Martin tilbyder alle typer lån, og de er bedst til udlån. E-mail hr. Henri Martin for et lån i dag.

  Tak
  Hr. Martin

  SvaraRadera
 122. LÅN
  Jag har precis fått mitt lån på 200,000,00kr från REMY.CREDIT E-posta dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com)
  Hej, jag får mitt 200,000,00 kr lån från REMY FINK COMPANY EMIAL: (remy.credit111@gmail.com)
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter karlsson från Stockholm Sweden: {remy.credit111@gmail. com} E-post honom nu för ett snabbt lån E-post: remy.credit111@gmail.com
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  SvaraRadera
 123. Letar du efter ett direktlån? Vårt företag fungerar under tydliga, flexibla, transparenta och begripliga förhållanden. På grund av avmattningen i den ekonomiska aktiviteten (lågkonjunktur) erbjuder vi mycket låga räntor i större delen av världen. Du kanske har lite trovärdighet. Vårt företag erbjuder nu ett billigt lån med ränta. Behöver du pengar för att utöka din verksamhet? Eller behöver du pengar för personliga ändamål? Kontakta oss nu, vi erbjuder juridiska lån för privatpersoner med en ränta på 3%. Intresserade kan kontakta oss via e-post: Dellastaylors@yahoo.com eller WhatsApp per telefon +1 (209) 251-1529.

  SvaraRadera
 124. behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu under de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
  Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757
  Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Vi har ett lån till dig
  REMY.INC

  SvaraRadera
 125. behöver du ett lån? Skicka oss ett e-postmeddelande remy.credit111@gmail.com Skicka ett e-postmeddelande till remy.credit111@gmail.com Hej Hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu under de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi ger lån med 2% ränta, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån Skicka ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757 Skicka oss ett e -postmeddelande remy.credit111@gmail.com Vi har ett lån till dig REMY.INC

  SvaraRadera
 126. Hej mina damer och herrar! Behöver du ekonomiskt stöd? Jag heter Susan Benson. Jag är en långivare och även en finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, personlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta mitt företag. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån. För mer information, skriv till oss via e -post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller meddela mig direkt på WhatsApp via: +447903159998 och få ett svar på ett ögonblick.

  Vi är ett omfattande företag för finansiella tjänster och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade finanslösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  Här är några skäl till varför du bör kontakta oss för ett lån;
  * Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta - Prisvärd ränta på 3%.
  * Höga godkännandepriser - Du har 99,9% chans att få lånet
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en period på 1-30 år.
  * Enkel onlineapplikation.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av brist på finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din lånebegäran via
  E -post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla berörda parters fördelar.

  SvaraRadera
 127. i am so excited today. I have seen comments from people who had already gotten a loan from LAPO M-F so I decided to apply based on popular recommendations and only a few hours ago I confirmed a total amount of 10,500 euro in my account. This is really great news and I advise anyone who needs a real loan to apply through their email: lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447883183014

  SvaraRadera
 128. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig

  SvaraRadera
 129. Trenger du et lån? Send oss ??en remy.credit111@gmail.com e-post (remy.credit111@gmail.com) remy.credit111@gmail.com Hei Hvordan har du det i dag?? Trenger du et presserende lån nå innen de neste 6 timene uten stress eller forsinkelse REMY. CREDIT er her for å løse alle problemene dine i dag, vi gir lån til 2% rente og send oss ??en e-post nå for det presserende lånet dittSend oss ??en e-post email; remy.credit111@gmail.com (remy.credit111@gmail.com)
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com

  SvaraRadera
 130. Marijana Belinić22 oktober 2021 kl. 10:50

  Jag är mycket förvånad över den mirakulösa upplevelsen och underverken hos Dr Isikolo som har spridits på internet och över hela världen. Hur han underbart hjälpte människor över hela världen att återställa sitt förlorade förhållande. Jag kontaktade honom efter att ha gått igenom så många vittnesbörd från olika människor om hur han hjälpte till att få tillbaka exälskaren, jag berättade om min man som övergav mig för ungefär 8 månader sedan och lämnade hemmet med allt jag hade. Jag blev förvånad när han bara sa till mig att le och ha vila i sinnet som försäkrade mig om att han kommer klara allt på bara 48 timmar. Efter den andra dagen som min man ringde mig var jag bara så chockad. Jag valde samtalet och kunde inte tro mina öron, han bad verkligen om att jag skulle förlåta honom och han kom hem och fick också mycket fina presenter bara för att han skulle bevisa sin kärlek till mig. Tja, om du behöver en effektiv och verklig stavcaster för problem i ditt liv kan du kontakta Dr Isikolo på hans WhatsApp/Viber honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 131. Letar du efter ett skuldsaneringslån, lån utan säkerhet, företagslån, bolån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital, etc! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. Mejla till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 132. Hallå
  Mitt namn är Anne Morgan och jag är en långivare.
  Om du vill ha ett nödlån utan dröjsmål eller mycket pappersarbete för att reglera skulder eller finansiera projekt
  Du kan svara på det här e-postmeddelandet: annemorgan9898@gmail.com och du kan också WhatsApp +380 50 136 5376 så hjälper jag dig.

  Tack.
  Anne Morgan

  SvaraRadera
 133. Hur jag fick ett lån från Christy Walton Finance, har hamnat i händerna på bedrägerier tills jag träffar den här trogna långivaren som gav mig ett lån på 50 000 kronor nu tror jag att det fortfarande finns riktiga långivare online, här är e-postmeddelandet (christywalton355@ gmail.com) hos långivaren om du är i behov av ekonomisk hjälp kan du kontakta honom för hjälp: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 134. BEHÖVER DU ETT BRÅDSKANDE LÅN FÖR ATT STARTA ETT NYTT FÖRETAG, BETALA RÄKNINGAR, KRÄVA DIN SKULD ELLER KÖPA EN NY BOSTAD OM JA, KONTAKTA OSS PÅ E-POST MED DIN INFORMATION SOM FÖLJANDE.
  E-post:: Pedrosalvador346@gmail.com
  FÖR-OCH EFTERNAMN
  LAND
  WHATSAPP TELEFONNUMMER
  LÅNEBELOPP
  LÅNETID
  KONTAKT E-post:: Pedrosalvador346@gmail.com
  TACK.

  SvaraRadera
 135. God dag,

  Är du i någon form av ekonomisk hjälp? eller Behöver du ett snabblån för att sanera dina skulder och komma tillbaka till din verksamhet till en mycket låg ränta? Om ja Maila :mobilfunding1999@gmail.com för mer info eftersom jag fick mitt lån från dem och de är helt pålitliga.

  Hälsningar.

  SvaraRadera
 136. Vi er spesialister på finansielle tjenester
  Nedenfor fortsatt våre tilbud:

  BRYAN CROWNS SERVICE LÅNESELSKAP Tilbyr:
  A. 2 % og 3 % verdensomspennende privat kontantlån og prosjektfinansiering.
  B. Verdensomspennende handel med kryptovaluta.
  C. Finansielle bankinstrumenter som Bank Guarantee (BG) og Medium Terms Notes (MTN) på både litt erfarne Lease og Fresh Cut (FC) basis.
  D. Ledige verdensomspennende mandat-/konsulentstillinger som skal plasseres på 3 % provisjon for hver avtale som initieres og avsluttes.

  Interesserte søkere på finansielle tjenester bør kontakte oss for vårt vedlegg / lånesøknadsskjema. Tilbudet er åpent for både sertifiserte og ikke-sertifiserte søkere

  vi er her for å møte dine økonomiske behov

  Med vennlig hilsen
  Alan Scott,
  Senior finanskonsulent.
  BRYAN CROWNS SERVICE LÅNESELSKAP
  info@bryancrownserviceloans.com
  https://bryancrownserviceloans.com

  SvaraRadera
 137. Have you been looking for financing options for your new home purchase, construction, real estate loan, refinance, debt consolidation, personal or business purpose? Welcome to the future! Financing made easy with us. Contact us as we offer our financial service at a low and affordable interest rate of 3% for long and short loan term, with 100% guarantee loan, Interested applicant should contact us for further loan acquisition procedures via: joshuabenloancompany@aol.com

  SvaraRadera
 138. Behöver du ett nödlån för att betala av din skuld eller ett aktielån för att förbättra din verksamhet? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du ett lån konsolidering eller ett bolån? Leta inte längre, för vi är här för att lägga alla dina ekonomiska problem bakom oss. Kontakta oss via e-post: {larrybright424@gmail.com Vi erbjuder lån till intresserade parter till en rimlig ränta på 2%. Intervallet är från 5 000,00 euro till 100 000 000,00 euro

  SvaraRadera
 139. God dag Kära lånesökande, Behöver du en akut finansiell kredit ***? * Mycket snabb och direkt överföring till ditt bankkonto * Återbetalning startar åtta månader efter att du fått pengarna på ditt bankkonto * Låg ränta på 1% * Långfristig återbetalning (1-30 år) Höjd * Flexibel ***sedan månadsvis betalning *. Hur länge ska det finansieras? Efter att ha skickat in ansökan *** Du kan förvänta dig ett preliminärt svar inom mindre än 24 timmar finansiering inom 72-96 timmar efter att du fått den information de behöver från dig. Om du är intresserad kontakta oss via: unisoncreditunion344@gmail.com och fyll i nedanstående låneansökningsformulär. Ansökningsblankett för lånet: Fullständigt namn:................... Land:..................... Stat:............. Stad:.............. Kön:................ ......... Telefonnummer:........... Lånebelopp :........... Månadsinkomst:.......... Yrke:................... .... Lånetid:...................... ................... Syfte med lånet:........................ .... ....... E-postadress:...................... ................ Har du ansökt tidigare?................... Vi väntar på att din brådskande ansökningsblankett ska fyllas i ok. Mejla oss:
  ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Med vänliga hälsningar. Mr. UNISON Företagsnamn: UNISON CREDIT UNION E-postadress: unisoncreditunion344@gmail.com
  E-postadress: unisoncreditunion344@gmail.com
  E-postadress: unisoncreditunion344@gmail.com

  SvaraRadera
 140. Hej, letar du efter ett skuldsaneringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital, etc! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. Mejla till: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 141. Har du letat efter finansieringsalternativ för ditt nya bostadsköp, byggande, fastighetslån, refinansiering, skuldsanering, personliga eller affärsmässiga syften? Välkommen till framtiden! Finansiering görs enkelt med oss. Kontakta oss eftersom vi erbjuder vår finansiella tjänst till en låg och överkomlig ränta på 3% för lång och kort lånetid, med 100% garantilån. Intresserad sökande bör kontakta oss för ytterligare låneförvärvsprocedurer via: joshuabenloancompany@aol.com

  SvaraRadera
 142. JAG FICK JUST ETT LÅN TILL JUL

  Jag har sett flera kommentarer från personer som redan hade fått ett lån från LAPO M-F så jag bestämde mig för att ansöka baserat på populära rekommendationer och bara för några timmar sedan bekräftade jag ett totalt belopp på 78 500 euro på mitt konto. Detta är verkligen fantastiska nyheter och jag råder alla som behöver ett riktigt lån att ansöka via sin e-post: lapofunding960@gmail.com

  SvaraRadera
 143. Jag är KLydia veronika från Belgum, jag ansökte om ett lån på 9 000 euro och det godkändes med MICHEAL JOSE FINANCE HOME efter 3 dagar efter min ansökan, alla som letar efter ett legitimt lån jag skulle hänvisa dig till detta företag är i aktion tacksam för hjälp de gav mig. Du kan kontakta honom för mer information på:infomichealfinanceltd@gmail.com eller WhatsApp:+14699724809

  SvaraRadera
 144. Jag heter Bernada Gaspar. Av respekt för dig och dina trollformler måste jag göra detta vittnesbörd känt för alla. Jag har varit hos andra trollformler utan att se något resultat, allt de vill ha var efter mina pengar. Jag önskade bara att jag kom till dig tidigare, jag fick det bästa av dig. Min före detta man var borta i ett år och jag gick överallt och andra trollformler för att få hjälp men inget resultat förrän min vän presenterade mig för Dr Isikolo. Efter att kärleksbesvärjelsen var klar fick jag äntligen ett samtal från honom på mindre än 48 timmar. Hans besvärjelser gjorde underverk och min man är tillbaka med full av kärlek. Det var som ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor som sa att jag borde ge honom. Jag blev verkligen förbluffad och chockad när min man knäböjde och bad om förlåtelse och att jag skulle acceptera honom tillbaka. Jag har verkligen ont om ord och är glad och du är en Gud sänd till mig och hela min familj. Och nu är jag en glad kvinna igen. Tack så mycket Dr Isikolo. Till alla som letar efter en riktig trollformel, kontakta Dr.Isikolo via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp: +2348133261196

  SvaraRadera
 145. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: dakany.endre@gmail.com

  SvaraRadera
 146. Jag är Lydia veronika från Belgum, jag ansökte om ett lån på 9 000 euro och det godkändes med MICHEAL JOSE FINANCE HOME efter 3 dagar efter min ansökan, alla som letar efter ett legitimt lån skulle jag hänvisa dig till detta företag är i handling tacksam för hjälpen de gav mig. Du kan kontakta honom för mer information på:infomichealfinanceltd@gmail.com eller WhatsApp: +14699724809

  SvaraRadera
 147. Tack DR ISIKOLO den största av allt för det du har gjort för mig. Jag är så glad att min man är tillbaka till mig och vi lever nu lyckligt tillsammans. DR ISIKOLO kärleksåterföreningsförtrollning är mycket kraftfull och effektiv och den har ingen bieffekt. Eftersom han lovade att hjälpa mig bestämde jag mig för att ge DR ISIKOLO ett försök när min älskare lämnade mig för en annan kvinna. Han hjälpte mig att kasta en kärleksförtrollning för att återställa den kärlek och lycka för mig och min älskare som förde honom tillbaka till mig i 48 vår som han lovade och försäkrade mig. Det som gör mig mest upphetsad är att min älskare inte ens visste att han befann sig under en förtrollning som fick henne att förstöra det vi delat under åren. om du har problem med ett förhållande råder jag dig att kontakta DR ISIKOLO så får du ditt problem löst. Kontakta DR ISIKOLO leo idag och få ditt problem löst och om du behöver hans hjälp nedan är hans e-postadress: isikolosolutionhome@gmail.com eller direkt WhatsApp: +2348133261196

  SvaraRadera
 148. Jag är Lydia veronika från Belgum, jag ansökte om ett lån på summan av 9 000 euro och det godkändes av MICHEAL JOSE FINANCE HOME efter 3 dagar efter min ansökan, alla som letar efter ett legitimt lån skulle jag hänvisa dig till detta företag är i handling tacksam för hjälpen de gav mig. Du kan kontakta honom för mer information på :infomichealfinanceltd@gmail.com eller WhatsApp: +14699724809

  SvaraRadera
 149. Hej mina damer och herrar,
  Det här inlägget är främst till för alla som behöver ett specifikt lån för att bygga upp sitt liv igen. Du letar efter ett lån för att förnya ditt företag eller projekt eller för att köpa en lägenhet, men du får inte arbeta i bank eller så har banken avvisat din legitimation. Jag är affärsbanksassistent, vi kan ge dig ett lån. Vi erbjuder lån mellan 3 000 euro och 500 000 euro med en ränta på 2 % återbetalningstid på 12 månader till 10 år, vi är redo att ge dig lån till kvalificerade personer, men vi måste vara ärliga, ärliga människor. om du behöver pengar av andra skäl, vänligen kontakta oss för mer information på infomichealfinanceltd@gmail.com eller WhatsAPP: +14699724809. Vi är redo att tillfredsställa vår kund inom max 48 timmar efter att vi mottagit ansökningsfilen. tack commercezbank

  SvaraRadera
 150. Är du trött på att leta efter lån och bolån, eller har du ständigt blivit avvisad av banker och andra finansiella institutioner eller ett mikrofinansieringssystem. Med detta vill vi informera dig med 100% garanti om att vi erbjuder lån av valfritt belopp till en ränta på 2% per månad. Vi tillhandahåller LÅN för affärsutveckling. konkurrensfördel/verksamhetsexpansion. Se till att vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska. och deltagande finansiär för fastigheter och all form av företagsfinansiering, vi tillhandahåller långfristiga lån på max två till femtio år och alla räntor samt beräknar och möjliggör årlig betalning E-post: loancreditinstitutions00@gmail.com .

  Vi erbjuder följande typer av lån och mycket mer;

  * Personliga lån (lån utan säkerhet)
  * Företagslån (lån utan säkerhet)
  * Konsolideringslån
  * Kombinationslån
  * Renovering

  För att kontakta för lånesökning vänligen svara med ditt e-post-ID så att jag kan skicka mer för ditt godkännande
  Tack, kontakta oss via e-post: loancreditinstitutions00@gmail.com
  ring eller WhatsApp: +393512114999

  SvaraRadera
 151. Har du letat efter finansieringsalternativ för ditt nya bostadsköp, byggande, fastighetslån, refinansiering, skuldsanering, personliga eller affärsmässiga syften? Välkommen till framtiden! Finansiering görs enkelt med oss. Kontakta oss eftersom vi erbjuder vår finansiella tjänst till en låg och överkomlig ränta på 3% för lång och kort lånetid, med 100% garantilån. Intresserad sökande bör kontakta oss för ytterligare låneförvärvsprocedurer via: joshuabenloancompany@aol.com

  SvaraRadera
 152. Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlångivare som godkände mitt lån till mig bara inom några timmar efter så många misslyckade försök att få ett lån, jag blev förvånad och glad över att den privata långivaren räddade mig och erbjöd mig en lån med 2% ränta, kontakta henne nu om du behöver ett akut lån E-post: (christywalton355@gmail.com) eller whatsapp henne +12522852093

  SvaraRadera
 153. Hej och välkommen till TRUST FUND FINANCE GROUP, INC.

  På TRUST FUND FINANCE GROUP erbjuder vi alla typer av lånetjänster:

  Är du i stort behov av ekonomisk förstärkning? Behöver du ett lån för olika ändamål? om ditt svar är ja, kommer jag att råda dig att kontakta min firma via e-post: trustfundfinancegroup@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +447477169213 och ha ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

  Vi erbjuder alla typer av lånetjänster (Personligt lån, Företagslån och många fler), vi erbjuder både lång- och kortfristiga lån och även du kan låna upp till 15 miljoner Euro/US DOLLAR och vi ger ut lån till en låg ränta på 3 % per år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

  Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

  Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

  Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | trustfundfinancegroup@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +447477169213 och få ett svar omedelbart

  Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

  Din ekonomiska frihet är i dina händer!!
  vänliga hälsningar,
  Bankanställd ansvarig för lån,
  Elisabeth Sunny.
  e-post: trustfundfinancegroup@gmail.com
  Tel: +447477169213

  SvaraRadera
 154. Behöver du ett akut lån? Behöver du någon form av lån för att starta ett företag? Behöver du ett lån för att köpa ett hus eller en bil? Eller behöver du ett lån för att betala dina räkningar eller för att ta hand om dig själv? Om ja, maila oss idag på (dakany.endre@gmail.com) och få ditt lån..

  SvaraRadera
 155. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com)
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: Vi har ett lån till dig

  BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com)
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: Vi har ett lån till dig

  SvaraRadera
 156. vi erbjuder alla typer av lån
  vi har ett lån till dig idag maila oss: remy.credit111@gmail.com via e-post: remy.credit111@gmail.com
  Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
  Personliga lån (säkra och osäkra)
  Företagslån (säkra och osäkra)
  Konsolideringslån och många fler.
  Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
  Vi har ett lån till dig lån väntar på dig här på vår e-post

  SvaraRadera
 157. God dag,
  Behöver du ett lån för att starta ditt företag eller expansionsförslag? ett lån för att betala dina räkningar? Vi erbjuder alla typer av lån här med 2% ränta. kontakta mail: lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447300508785
  God dag,
  Behöver du ett lån för att starta ditt företag eller expansionsförslag? ett lån för att betala dina räkningar? Vi erbjuder alla typer av lån här med 2% ränta. kontakta mail: lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447300508785

  SvaraRadera
 158. Kära lånesökande.

  Har du ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Detta låneföretag grundades som en människorättsorganisation över hela världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och ekonomiskt nödställda människorna. Om du vill ansöka om ett lån, vänligen kontakta dem med hjälp av uppgifterna nedan: e-post: elenanino0007@gmail.com

  Namn:
  Obligatoriskt lånebelopp:
  Lånetid:
  Mobilnummer:

  Tack och Gud välsigne
  Ingrid

  SvaraRadera
 159. VITTNESBETYG HUR JAG GÄNDE MED ILLUMINATI 666 TEMPLE
  OBS: ILLUMINATI-medlemmar AVSLUTA INTE NÅGON IDENTITET GENOM WHATSAPP, FACEBOOK, INSTAGRAM ETC
  DET FINNS INGA MÄNNISKOROFFER
  666illuminatiagent666@gmail.com

  Först trodde jag att det var en bluff eftersom det nu för tiden är svårt att hitta äkta människor på internet tills jag bestämde mig för att ge det ett försök,
  Och hela mitt liv förändrades på bara 6 dagar

  FÖRDELAR FÖR NYA MEDLEMMAR
  1. Ett hus i valfritt land.
  2. En ny drömbil.
  3. Summan av 1 miljon dollar för att starta ett nytt liv 6 000 000 $

  Du måste vara minst 18 år gammal innan du kan kontakta våra partners
  E-post: 666illuminatiagent666@gmail.com
  666illuminatiagent666@gmail.com

  SvaraRadera
 160. Hallå,

  Vi är certifierade att erbjuda följande typer av lån eller vilken typ av finansiering som helst: Privatlån? Företagslån? Skuldkonsolideringslån? Förbättra ditt hem? Investeringslån? Tillgängliga krediter? Personliga lån? Kommersiella lån? Kombilån? Konsolideringslån? Om du är intresserad, kontakta oss: (richardcosmos5@gmail.com)

  Akut låneerbjudande.

  SvaraRadera
 161. Behöver du kredit? personliga lån? företagslån? Jullån? bolån? jordbruks- och projektfinansiering? vi ger alla typer av lån med 2% ränta! Kontakt e-post; (dakany.endre@gmail.com)

  Brådskande låneerbjudande.

  SvaraRadera
 162. Har du letat efter finansieringsalternativ för ditt nya bostadsköp, byggande, fastighetslån, refinansiering, skuldsanering, personliga eller affärsmässiga syften? Välkommen till framtiden! Finansiering görs enkelt med oss. Kontakta oss då vi erbjuder vår finansiella tjänst till en låg och överkomlig ränta på 3 % för lång och kort lånetid, med 100 % garantilån. Intresserad sökande bör kontakta oss för ytterligare låneförvärvsprocedurer via: Josbuajonesloans@financier.com

  SvaraRadera
 163. Den äktenskapskris jag gick igenom kom till och slutade när Dr Isikolo blev inblandad. Precis som alla andra par där ute hade vi våra olikheter och jag ser till att jag gjorde mitt bästa för att leda henne rätt, försörja henne och mina barn och även skydda dem. Vi gjorde båda uppoffringar för att säkerställa att vi överlevde förbundet tills hon började agera och medvetet hade så många slagsmål med mig. Hemmet blev obehagligt för alla andra inklusive mina barn. Hon manipulerades av en vän som hade blivit skild och ville också förstöra mitt äktenskap. Jag var tvungen att kontakta Dr Isikolo och han svarade och gjorde sitt bästa för att avsluta problemen. Han återställde kärleken och kopplingen mellan oss och jag kan nu säga att vilken illusion min fru än var under har tagit bort och hon är en bättre kvinna nu. Resultatet av vad Dr Isikolo gjorde för mig som visade sig efter två dagar var det som förvånade mig. Jag och mitt hushåll är fortfarande tacksamma. Jag vädjar till alla som behöver hjälp att fixa sina relationer och äktenskapsproblem att kontakta Dr Isikolo eftersom lösningen är säker. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 164. Jag förlorade mitt äktenskap efter 2 år och det var en hemsk upplevelse för mig. Min fru lämnade mig och min son och allt hände utanför min kontroll och jag visste aldrig att få människor runt omkring mig konstruerade min fru och vände henne mot mig bara för att jag väljer att bygga min familj och fokusera mer på det. Jag var tvungen att söka hjälp eftersom jag vet att jag inte gjorde något för att mitt äktenskap skulle krascha. Dr Isikolo hjälpte mig och mycket avslöjades för mig om vad som hände. Han förtrollade en kärleksåterförening som knöt ihop min fru och jag igen och hela det onda min familj gjorde mot mig avslöjades. Är tacksam för att mitt hem är tillbaka lyckligare än någonsin och all uppskattning går till Dr Isikolo eftersom han verkligen fixade mina problem strax efter 48 timmar. Bara maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 165. MeddelandeBehöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

  låneerbjudande


  Behöver du lån? personliga lån? företagslån? bolån? jordbruks- och projektfinansiering? vi ger ut alla typer av lån till 2% ränta! Kontakt e-post;(dakany.endre@gmail.com)

  Erbjud brådskande lån.


  Välkommen! För att hyra, vänligen kontakta ovanstående e-postadress. behöver du ett företagslån eller privatlån? Vi ger lån från 3 000 € till 600 000 000 € till privatpersoner och företag till en 2% årlig ränta. För mer information, kontakta oss via e-post: (dakany.endre@gmail.com)

  Akut låneerbjuda

  SvaraRadera