Allt jag vet om börsen i en bloggpost

Under augusti månad kommer jag att reprisera en del gamla inlägg. Varför? Dels är jag lat. Men ett skäl är att jag känner att jag liksom hade mer att säga i början av min bloggkarriär, d.v.s. hösten 2017-våren 2018. Några av mina mer grundläggande och vägledande poster om investeringar och "kom-igång-och-spara" skrev jag då. Ni vet ju hur man säger - debutromanen är ofta den bästa. Jag är nu inne på roman 23 i min never-ending snålserie och märker att jag ibland tappar fokus från kärnfrågan nämligen: Skapa större frihet i ditt liv genom att hacka loss en stor del av din inkomst som du lägger i sparande och gör det per idag bitch. Eftersom bloggen fått en del nya läsare sedan start känner jag att det är dags för en reprismatta med några av de inlägg åtminstone JAG hade velat få som ny i sparvärlden. Så här kommer den, "Allt jag vet om börsen i en bloggpost" - ett inlägg jag trodde skulle bli mitt sista om börsen.

När jag gick in på börsen första gången, vilket var sommaren 2011, visste jag ingenting. Jag köpte ytterst sparsamt - en portfolio på sammanlagt 10 000kr fördelat på HM, Ratos och Active Biotech (man ville ju vara en gambler). För mig var börsen synonymt med testosteronstinna ungtjurar som boxades runt med fula mobiltelefoner på ett öppet golv, skrik och panik och personliga tragedier när börsen föll etc.
De senaste sex åren har jag läst allt jag kommit över om börs. Det vill säga - allt som inte omedelbart sövt mig till medvetslöshet av tristess (en egenhet med börslitteratur är att den tar sig själv på stort allvar vilket sällan blir sköj). Jag har tagit mig igenom såväl ett antal DI, ett antal böcker samt massvis med bloggar. Därtill har jag lyssnat på ekonomi- och börspoddar och gått på öppna seminarier på såväl stockholmsbörsen som hos nätbankerna. Jag har därefter valt följande investeringsfilosofi:


- Jag investerar i billiga indexfonder som ligger i en ISK.
- Jag köper bara, säljer inte. Inte förrän jag ska använda pengarna vilket inte kommer ske än på många år.


Min strategi har varit framgångsrik i det att mina innehav gjort exakt det jag velat att de skulle göra nämligen följa marknaden i stort. Givet att marknaden under dessa år också haft rätt fina uppgångar är jag mycket nöjd. Jag kommer att vara mindre nöjd den dagen börsen kraschar nästa gång, men jag vet tillräckligt mycket om börsens karaktäristika för att undvika panikåtgärder. Så varför ska man göra det krångligare än så? Varför allt börstjatter dag ut och dag in? Min teori är att det är en blandning av nedan:


- Folk har börs som hobby och är därför villiga att köpa mediala börsprodukter.
- Annat folk tjänar pengar på att förmedla mediala börsprodukter till gruppen ovan.
- Folk tror att de är smartare än snittet och genom att "sätta sig in" i saker kan de ta bättre beslut än alla andra ink. den samlade kompetensen bland alla världens analytiker samt de algoritmade börsrobotarna ("AI...ingenting i jämförelse med den hära schyssta järnan...") och på så vis överträffa index.


Jag är inte smartare än snittet och jag har självinsikt på den punkten. Och även om jag vore smartare än snittet, kanske till och med lite av en börsanalysens Wunder Kind, tjänar det lite eller ingenting till då börsens rörelser inte är rationella (se på vad som hände efter Trump, Brexit, valfri annan objektivt dålig händelse de senaste åren). Inte heller har jag pengar som hobby, även om det kan låta så ibland. Jag har Planen på Frihet som hobby, och där ingår pengar som en fundamental faktor som jag måste förhålla mig till.


Två saker:
- Börsen går upp och ner, men på längre sikt har den historiskt alltid gått upp.
- Börsen har varit det enskilt bäst avkastande investeringsslaget alla kategorier historiskt. Nej, inte fastigheter, aktier. Förutsatt att du har bred riskspridning. Lägger du alla ägg i en och samma korg och den korgen går i kånken, är du rökt, så mycket måste du förstå för att kunna hantera ett börskapital.


Av ovan skäl har jag valt passiva indexfonder som investeringsstrategi. Minimalt med kunskapskrav, maximalt med riskspridning och godkänd avkastning. Om jag skulle ge dig ett, och enbart ett, lästips om börsplaceringar så är det Frugalwoods sammanfattning av Jim Collins bok The Simple Path To Wealth. Du läser den på tio minuter, men blir tio gånger börsklokare.
Mvh/
FruEfficientBadass

47 kommentarer:

 1. Tycker spontant att aktieindexfonder borde vara det bästa alternativet eftersom det borde vara svårt att över tid prestera bättre än marknaden. Mitt "problem" är att jag de senaste 17 åren har en avkastning på 2100 procent vilket med ränta på ränta effekten motsvarar ca 20 procents uppgång per år (även om utfallet varierat kraftigt över åren).

  Det har fått effekten att jag vill fortsätta att själv hantera mina aktier även om det till viss del hade känts bekvämt att luta sig tillbaka och ha indexfonder. Placerar i nuläget om någon gång om året och har en portfölj på 6-7 bolag.

  Vet att högmod går före fall så därför är jag ännu mer ifrågasättande till mitt upplägg.

  /to

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vet att högmod går före fall så därför är jag ännu mer ifrågasättande till mitt upplägg." Jag är så svag för självinsikt att jag är beredd att ge dig rätt på alla punkter. Fortsätt du att hantera dina aktier själv to.

   Radera
 2. Lite OT, men ISK - hur hanterar ni med gemensam ekonomi att ISK:n är enskild?
  Samma summa förs över varje månad till vardera ISK och investeras på samma sätt så de speglar varandra, samma summa men fritt att investera efter eget huvud, att en person ansvarar för allt och den andra får en rätt passiv roll? Gäller ju även när man startar upp ett ISK tänkt för barnsparande (men i förälders namn).
  Eller har jag missat nåt väldigt grundläggande här?
  //Pollux

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte svara för EB men vi har en varsin ISK, dock inte med samma summor även om vi kör helt gemensam ekonomi. Den stora Lysa ISKn står på mig och den mindre Avanzan på min fru. Vi är dock gifta så vi tänker att skulle det skita sig så löser det sig ändå med fördelning osv. Ingen av oss hade kapital med in i förhållandet så allt är gemensamt ackumulerat.

   Radera
  2. Same here. Fast vi har bara en ISK och den står i mitt namn.

   Radera
  3. Om ni är gifta men inte har äktenskapsförord så spelar det inte inte roll i vems namn ISK står för vid en eventuell skilsmässa delas det ändå. Är ni däremot INTE är gifta så bör ni ha två ISK där ni överför lika mycket om det är er överenskommelse. Skulle ni skilja er då så ingår bostad och bohag i det som delas men i övrigt är det i dens namn som saker och ting är. Det kan också ha justerats med samboavtal.

   Personligen tycker jag att man aldrig ska överlåta ansvaret för ens ekonomi helt i någon annans händer. Om något händer den andra så måste man veta hur man ska agera.

   Radera
  4. Tack för svar!
   Vi är gifta och allt är gemensamt, det är jag helt med på. Det är mer en fråga om vem som ser vad när man loggar in på internetbanken :)
   I och med att jag är mer intresserad så ligger det för tillfället i ISK i mitt namn vilket vi båda tycker är okej, men jag tycker ändå det blir lite märkligt.
   //Pollux

   Radera
  5. Håller med summan av kardemumman ovan. Jag och man har separata ISK:ar men det är i praktiken ointressant vid ev. skilsmässa då äktenskapslagen gäller. Det är mer en psykologisk grej, en av oss (vill inte gå in på detaljer) är kontrollmänniska och gillar att rodda min egen låda.

   Radera
  6. Har för mig man kan ge fullmakt till ISK till en annan.

   Radera
 3. Exakt min strategi och det viktiga är som du skriver livet och frihet. Jag har varken kunskap, vilja eller tid att lägga på aktier.

  Jag har tidigare bränt mig på aktier och är nöjd med den förväntade avkastning som indexinvestering ger. Det är en del av min plan.

  SvaraRadera
 4. Väldigt bra inlägg! Jag tror som du att det för de allra flesta är bäst att satsa på billiga indexfonder. Vilka fonder har ni investerat mest i? Hur ser ni på geografisk diversifiering (t ex investerar i svenska och amerikanska indexfonder eller är nöjda med att bolagen som ingår i index ofta är verksamma i stora delar av världen)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag name-droppar en del fonder i Investmentschool for Investeringsutmanade som jag repriserar i helgen. Min aktuella fördelning ser du här:
   https://efficientbadass.blogspot.com/2018/09/storstadning-i-isken.html

   Radera
 5. Keep up the good work. Om man tittar på OMXS 30 index från augusti 2011 till 2019 så har det stigit från ~956 till ~1599. Det blir 6,6% per år (exklusive utdelningar tror jag). Tyvärr har jag bara hängt med de senaste fyra åren då OMX stått i princip still. Började med aktier men alla nyinsättningar är i globala indexfonder. Både aktier och indexfonder är buy and hold.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kör Lysa + en ISK på Avanza med tänkt 50% Avanza Global och 50% Spiltan Investmentbolag. Ev krydda med XACT Småbolag.

   Radera
  2. @Peter S: Hur hittar du den perioden? Tycker det är svårt att hitta bra indexssammanställningar och som Jan B nämner i ett inlägg är det svårt att hitta långsiktiga indexFONDSutvecklingar (eftersom de i regel är ett nytt fenomen sällan >10 år gamla) utan får kolla på indexen i sig, i ditt fall OMX30.

   Om jag går in på Avanza och jämför maximalt tillgänglig period Avanza Global (2008-Juli 2019) får jag uppgiften om att denna fond utvecklats med 184,29% mot OMX30:s 69,5% under dessa år. Det skulle innebära att Avanza Global (alldeles tveklöst ink. utdelningar) under denna period utvecklats med runt 16% per år i snitt. Vilket är lite orättvist kanske givet att man här också ser ökningen efter finanskrisen. Men det borde ju även drabbat index? Förstår inte riktigt siffran om jag ska vara ärlig, det borde diffa mindre mellan Avanza Global och index. Är det utdelningarna som göttar till det? Kan någon med en hjärna förklara?

   För övrigt brukar man ju säga att lägger man pengarna i indexnära förvaltning bör de dubblas under en tioårsperiod.

   Radera
  3. Och i ovan kommentar menar jag att det "borde diffa mindre mellan avanza ZERO och OMX30-index"...eftersom den förra består av den senares bolag....

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Jag söker på CAGR (compound annual growth rate) calculator på Google för att räkna ut värdeökningen. Inte direkt det du frågade om Fru EB men du kommer märka att den värdeökning du nämner är betydligt lägre (tyvärr). Indexsiffran är från historiska data för OMXS 30 på Google. Våra siffror pekar ju på samma resultat när det gäller OMXS 30; 956 till 1599 är ju ~65%.

   Radera
  6. Det finns även ett OMXSGI (gross index) som tar hänsyn till utdelning. Det indexet har förändrats från 90 2008 till 256 idag 5:e augusti. Det motsvarar 187% eller ~ 9,5% per år.

   Radera
  7. He he hittade även inflationsdata på SCB där prisnivån ökat från 4390 2008 till 4798 2018. Med CAGR formeln ger det att inflationen i snitt varit 0,81% per år de senaste 11 åren. En del av avkastningen ovan är alltså inflation.

   Radera
 6. Också OT, hur gör man med med bolån om man strävar mot FIRE? Om man som jag + familj som har en del kapital som tidigare legat i indexfonder och nu behöver köpa en bostad i Sthlm. Hur stort lån bör man ha och hur är det med amortering?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köp boende medans ni har en inkomst. Bankerna är väldigt ovilliga att låna ut pengar till folk utan inkomst, de värderar kapitalinkomst extremt låg/inte alls. Precis som om en fast anställning är förevigt säkrad.

   Både MI30 och Rikatillsammans har stött på patrull just kring denna fråga, därvid bättre säkra framtidsboendet före FIRE om en inte kan/vill casha nytt boende i framtiden.

   Radera
  2. +1
   Ni kan också fundera på att stå i bostadskö som backup.

   Radera
  3. Kaktus: Fast även hyresvärdar tenderar att gilla fasta anställningar och/eller höga inkomster

   Radera
  4. Jag har resonerat kring bolån att den inte får vara större att jag kan betala den och leva på sjukpenning. Jag kan göra det så har valt att skippa försäkringar. Jag vill inte tvingas hantera en lägenhetsförsäljning samtidigt som jag går t.ex på cancerbehandling. Om man är två så bör man räkna in att man klarar att den ena blir sjuk eller arbetslös och man kan fortfarande bo kvar. Det kan också finnas en tanke att säkra upp med försäkring eller livförsäkring som möjliggör kvarboende om den ena dör. Jag har inte maxat lånen för jag vill inte vara bunden till en arbetsgivare och en viss lön.

   Jag amorterar minimibelopp avrundat till jämt belopp för att det på sikt ska minska belåningen och däremot kostnaderna. Eftersom jag flyttar en hel del så är jag inte villig att binda ytterligare pengar i min bostad utan föredrar investera istället,

   Radera
  5. https://svenskafire.se/index.php för OT frågor? Skulle vara fantastiskt om det forumet kom igång lite mer.

   Radera
  6. Kalle, tänkte inte på det. Tror du det är kört?

   Radera
  7. @Kaktus: åtminstone hyresvärdar i Stockholm bryr sig inte om eventuell förmögenhet, oberoende av storlek, enligt bostadsförmedlingens handläggare för några år sedan.

   Ser dock nu att de kommunala bolagen inkluderar kapitalinkomster:
   https://bostad.stockholm.se/sa-gar-det-till/bostadsregler/gemensamma-regler-for-godkannande-av-hyresgast/

   Men man kommer ju inte särskilt långt med ISK:s schabloninkomst...

   Lycklig den som i likhet med FEB sitter på en SKB-option. Där saknas visst inkomstkrav.

   Radera
  8. Bra, det kanske mjukas upp då.

   Radera
  9. Tack för alla svar! Jag har nu skrivit min fråga ang bolån på:
   https://svenskafire.se/index.php?topic=167.msg939#msg939

   Radera
 7. Jag hittade en jättebra förklaring häromdagen till varför det är så svårt att slå index, och det är (trumvirvel): Ett litet antal aktier på varje börs går extremt bra under ett givet år, och man vet i förväg inte vilka, och året efter är det normalt ett par andra aktier som Går extremt bra. Så om superfondinvesteraren Gustav von Pluring som förnyar portföljen helt varje år inte satsat på någon av de aktier som utvecklades extremt bra under det året på stockholmsbörsen så blir han slagen av index. Det här gör att aktier som tillgångsslag är rätt märkligt och på sätt och vis onaturligt. Det är t ex inte så en skog utvecklas. Det är som om man skulle äga en skog som består av 100 träd där de allra flesta av träden växer med ett par enstaka procent under ett år. Men ett par av träden växer med typ 50 procent. Nästa år växer ett par andra träd med 50 procent. Så din något konstiga skog som helhet växer över tid med 12 procent per år.
  För mig var det här en polett som föll ner. Det förklarar varför det är så lätt med passivt aktieägande (som är billigt) med ett tillräckligt antal aktier för att spegla en viss marknad, och så svårt med aktivt (som är dyrt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får jag 12 procent utslaget över tid så är jag grymt nöjd!

   Sen är det ju alltid (?) så att när någon bräker om sina aktier som gått upp x procent så är det ju oftast bara enstaka år, aldrig något långsiktigt. Och när det väl går åt andra hållet då är det helt tyst istället.

   Radera
  2. Ja 12% vore suveränt. Stockholmsbörsen har gett ungefär så mycket historiskt. Men vad vet man.

   Radera
  3. "Men vad vet man". Det här vet man (från mitt inlägg 21/7): "only 0,91% of large-cap and no mid-cap or small-cap funds managed to remain in the top within the five year measureing period. So if you are good enough to select two out of the the ten that might have done it during a one year period, you have to select one out of a hundered that could do it within a five year period."

   Om det är så svårt att hitta FONDER som överträffar index, hur svårt ska det då inte vara att på förhand identifiera de ENSKILDA AKTIERNA - eller som du så vackert liknanar det vid träd Kaktus, som råkar skjuta i höjden ett enskilt år eller ännu värre under 3-4 år i rad. Visst, det finns de som klarat det, men de har ofta bolagsengagemang som går utanför att sträckläsa DI på helgen och kan på så vis göra bedömningar som gemene man inte kan (tänk: Buffet, Lynch).

   Tror här finns en olycklig hormoneffekt med män (sorry guys men det är mest män) som på firmafester gärna orerar i barer om vilka klipp de gjort, vilket i sin tur kan leda sämre vetande att tro att de också ska göra klipp. Bättre då att ta med sig en liten sedelrulle till Solvalla, köpa in en STÖL och betta på en häst med roligt namn så att man får det ur systemet för att sedan återgå till sin snarktråkiga men dugliga indexinvestering.

   Och nu nämnde jag inte ens bolagsrisken, d.v.s. risken att vid cherry picking köpa enskilda aktier i ett bolag som på grund av för varje år ökande frekvens av disruption (för some people say: disruption är här för att stanna) går i kånken varpå ägaren lämnas med skägget i brevlådan. Något den med indexfonder inte behöver bekymra sig om eftersom indexfonden är självrengörande, d.v.s. ett kånkat bolag byts per automatik ut mot ett nytt utan att du ens får en email-notifikation om det. Sån djävulsk servicenivå alltså.

   Radera
  4. Ja indexfonder Är suveränt för bolagsrisken och tidsbesparingen är enorm jämfört med vad aktienördarna lägger ner. Men jag menade mer politiska risker. Aktiemarknader för gemene man växte fram kring förra sekelskiftet. Och inget varar för evigt. Saker händer. Jag antar t.ex. att ryska revolutionen inte var så bra för moskvabörsen (jag chansar med namnet, du fattar vad jag menar). Så utan att vara morbid tycker jag man behöver tänka på sin AA när stashen börjar bli stor.

   Radera
  5. Asset allocation.🤓
   Vad tycker du en tredje tillgång skulle vara utöver aktier och räntor som svensk?

   Radera
  6. Ah. Det enda AA jag kunde komma på var Wilson-Smith University.

   Tredje tillgång? Behövs det? I så fall fastigheter (nej, inte den man bor i). Det tillgångsslaget får man ju förvisso delvis i sina indexfonder. Men jag tror det kan finnas en poäng med att övervikta det. De fastighetsfonder som finns är dock för dyra.

   Men gäller det kommande svenska revolutioner så räcker det väl att vara globalt diversifierad ��

   Radera
  7. Direktägande i skog är ju knepigt, som Miljonären rett ut. Övervikta vissa bolag innebär att gå ifrån fonder. Är det värt besväret?

   Radera
  8. Ja direktägande verkar svårt. Det blir mer än man kan svälja.
   Kanske om man går ihop flera personer?

   Radera
 8. Tack för att du publicerar detta igen! Jag är ny på bloggen och tycker att din blogg är så bra (både texterna och alla smarta diskussioner i kommentarsfältet) så jag håller på och backar mig igenom tidigare publicerade inlägg, men är just nu bara på november 2018. Och tack för länkat lästips, ska få min sambo att läsa detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack1 Då är vi två om att vilja åt de smarta diskussionerna. Det folk inte har fattat är att jag skriver den här bloggen för att komma åt deras samlade expertis på alla områden, som sträcker sig från investeringar till intermittent fast (mer om det snart).

   Radera
 9. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skickar du ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 och du kommer att få det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  SvaraRadera
 10. Goddag vänner, mitt namn är Antonio Laura från Israel, jag är en läkare av yrket Kirurg, jag är 45 år, läs noga mitt vittnesbörd om hur jag återställde ex kärlek inom två dagar av kärleksdel ljus stavningsbön, jag har goda avsikter att dela denna goda nyhet här ute, för jag vet att den här informationen kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka brustet hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka till älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och få muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad eftersom min man vägrat att ringa mig eller smsar mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt för mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig, han har ringt och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och fram till idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet går till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 11. För bara några veckor sedan gick jag igenom samma relationproblem / massor av missförstånd med min make, vi har varit gift i över 6 år, det var verkligen sött och ibland sent förra året var det så hemskt eftersom min man började fuska på mig och tittade för ett sätt att skiljas från mig, vi delades upp tre månader efter och vi kom tillbaka igen första kvartalet i år, precis förra månaden han helt lämnade mig med våra två barn bakom utan att säga ett ord. Jag var så förvirrad och undrade vad som kunde ha gått fel. Tidigare deltog vi båda par i äktenskaplig rådgivning / seminarier och slutligen bestämde jag mig för en terapeut men till ingen nytta, jag älskar den här mannen och jag vill ha honom tillbaka så desperat om inte på grund av mig själv men för barnens skull kommer de att sakna honom och jag vet inte hur jag kunde förklara saker för att förstå dem. Jag läste en inläggskommentar på nätet hur en Los Angeles-baserad journalist hittar verklig kärlek efter 9 års förhållande hjärtslag och hon gifte sig omedelbart några veckor efter att Dr.Oduduwa lunchade en förtrollning för henne att hitta sann kärlek och gifta sig. Jag hade turen att har tillgång till den personliga e-postadressen till den andliga helaren och en kärlek-spell-caster.
  Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att måla sig illa längre ... jag ville bara att han skulle älska mig för alltid. så jag skickar ett meddelande till Oduduwa e-postadress jag kopierade på blogginläggets kommentar. Jag förklarar min relationssituation till oduduwa och han lovade att hjälpa mig att föra min man hem. Jag försökte för det finns inget annat jag kunde ha gjort för att få honom tillbaka hem omedelbart på kort tid. så överraskande fick jag ett telefonsamtal från min man efter tre månader att han lämnade hemmet utan ett ord eller ett meddelande, jag var så glad och jag plockade snabbt upp hans telefonsamtal och han försäkrade mig att han kommer att komma nästa dag, lo och se han kom hem igen igår och ber om ursäkt, men framför allt är jag glad idag är han hemma till mig och våra vackra barn, detta är min största glädje i året. Jag bryr mig inte riktigt om vad som betyder att det blir gjort men jag tror att jag inte ens spenderade mycket pengar som folk kanske tror. Jag följer bara Oduduwas instruktioner och jag gjorde vilken uppoffring eller stavningsprocess som krävs för att jag gjort det. nu när jag pratar med dig nu bor jag och min man båda lyckligt tillsammans för alltid.Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek. Jag gjorde allt mänskligt för att föra honom hem för att älska mig igen, jag fick hjälp och hjälp av Oduduwa, den inhemska spirituella helaren med en magisk förtrollning.
  Jag är tacksam och tacksam till den stora mannen. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att det här fungerar också, 100% säker. Dr.Oduduwa personliga mobila Whassap-nummer:
  Endast WhatsApp: +79268011965

  SvaraRadera
 12. Jag bor och arbetar i Storbritannien. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 2 år med trasigt äktenskap lämnade min man mig med två barn, jag kändes som att avsluta allt, jag begick nästan självmord eftersom han lämnade oss med ingenting, jag var känslomässigt nere allt detta medan. Tack vare en stor stava caster som heter Dr Ilekhojie som jag träffade online som förde min man tillbaka till mig. På en trogen dag, när jag bläddrade på internet, stötte jag på flera vittnesbörd om Dr Ilekhojie. Vissa vittnade om att han tog tillbaka sin ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern, botade cancer och annan sjukdom, tack! Ilekhojies kontakta gethelp05@gmail.com eller ring +2348147400259

  SvaraRadera