Vårens rabattprojekt börjar nu

Inlägget är reklam för Odla.nu och innehåller annonslänkar. Och innan du börjar misstänka att det här gått från att vara en alturistisk sparblogg till en yta för kommers, låt mig säga: Det har blivit en yta för kommers, välkommen. Bara förra helgens inlägg om Granngården (ni minns, Blundstones) var en veritabel kassasuccé för mig och det kanske glädjer er att veta att jag numera stegar runt i nästan gratis skor, tack för det!

Men ni måste också tro mig om jag säger att jag inte vill prångla på er skit enbart för att tjäna pengar. Jag vill tipsa om smarta lösningar (ex. slitstarka skor till bra pris eller som nedan: fraktfritt på lökar) som genererar lika mycket tillfredsställelse för den presumtive konsumenten som det spar på ett antal resurser. Min tanke är inte heller att alltför ofta pytsa ut köprekommendationer eftersom jag själv inte är så stor fan av bloggar av det slaget, men nu föll det sig så att jag i samband med eget köp upptäckte Blundstonekampanjen en vecka innan jag nu av en slump trillade på uppslaget till detta inlägg: Fraktfria vårlökar (vid köp om fem) på Odla.nu. Nog braskat bitchas.

Det var för övrigt inte ens mitt fel, jag satt på en föreläsning så tråkig att jag utan att notera det hängav mig åt en av mina favoritdagdrömmar; att jag kunde byta liv med Prins Eugen. Ni vet, "Blomsterprinsen", Oskar II:s yngste son som levde fram till mitten av förra seklet. Tänk er att få bo på en av världens mest estetiskt fullkomliga platser (Waldemarsudde), att få ha en strävhårig tax, måla akvarell, umgås med tidens mest begåvade och framför allt vackraste män[niskor], omge sig med blomster och på grund av apanage vara ekonomiskt fri från dag ett. Jag har tidigare skrivit om min vurm för Waldemarsudde här och här. Typiska blomsterarrangemang hemma hos Blomsterprinsen, från eget arkiv:De här bilderna togs för ett par år sedan, när det fortfarande var vinter ute. Tanken på att plocka in späda små hyacinter och tidiga tulipaner, när längtan efter våren är som allra störst, gör mig alldeles varm inombords. Det är en sorts löfte om vår och sommar. Ett normalår brukar jag och familjen ta en tur till Rosendal och plocka på oss en "familjemix" d.v.s. alla får välja typ tre lökar var. Sällan handlar vi för mer än en hundring och resultatet brukar bli något brokigt, eftersom någon tycker om knallrosa taggigt, en annan vill ha en slät svart tulpan och den tredje - jag - vill helst att allt är vitt. Men i år bor vi i Hudik och jag började där i föreläsningssalen googla på nätets utbud av lökar. Det var en fröjd att surfa runt och fantisera ihop olika blandningar. Jag tog avstamp i de färger som syns ovan, nämligen rosa och blått, och resultatet blev enligt nedan:

Trettiotre lökar för 202 kronor (frakten blir fri om man köper minst fem påsar) vilket är runt sex kronor styck. Jag minns inte om det är bra eller dåligt, priserna diffade rätt mycket även på Rosendal. Nu återstår bara att bereda plats på ett lämpligt ställe i rabatten (eller snarare, ett par-tre ställen) så att jag vet vart jag ska rikta min spejande blick framåt våren. Och frågan är: Ska jag gruppera dem enligt art eller blanda hejvilt? Jag är som sagt toxisk med grönt.

Om även du blir sugen på att skapa dig din egen snittblommekälla framemot våren, gå in här och botanisera. Om jag ska försöka skapa någon form a frugal win här kanske det skulle kunna vara:

- Jag slipper köpa industriodlade 10-pack tulpaner på Maxi för 89 kronor buketten.
- Jag kanske kan stjälpa över lite hyacinter i en patinerad terracottakruka och ge bort? Alternativt att själv ha dem så, precis som på Waldemarsudde.
- Jag skapar trivsel och skönhet i mitt eget hem & trädgård, vilket motar olle i grind när jag får tidningen "Vi i villa" som manar mig att konsumera mig till ett hem & trädgård med trivsel och skönhet, fast till en helt annan prislapp än 202 kr.

Mvh/
FruEfficientBadass

5 kommentarer:

 1. ”Det var för övrigt inte ens mitt fel, jag satt på en föreläsning så tråkig att jag utan att notera det hängav mig åt en av mina favoritdagdrömmar; att jag kunde byta liv med Prins Eugen. Ni vet, "Blomsterprinsen"”
  Underbart! Jag skrattar högt och läser än en gång högt för Mannen på andra sidan köksbordet. Han kommenterar ” hon är rätt rolig”! Det är du verkligen!
  Önskar dig en bra dag.
  Mvh J

  SvaraRadera
 2. EB - Lidl har massor av fina lökar just nu för bi bi billigare preiSS! Vi köpte för en hundring och plöjde ner i vår nya äng.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men...men hvad? Inte på vår Lidl, där säljs bara krukväxter. Måste kolla upp. Hur många fick ni för en hundring?

   Radera
  2. Vet inte exakt men över 30. Det tog en jevvla tid att gräva ner.

   Radera
 3. För en tidigare hard core trädgårdsentusiast beställer man lökarna direkt från Holland om man skall ha lite mängder. Man går ihop ett gäng och sambeställer för minst 100 euro = fraktfritt, givet man bor inom besöksavstånd. Det var mycket hög kvalitet på lökarna tidigare om åren i alla fallOch priserna betydligt bättre än i Sverige. Vet inte om man får länka, men gör det i alla fall https://order.eurobulb.nl/
  Detta är trädgårdsporr, drägel... /Horsewood9

  SvaraRadera