Basgarderoben

En dag för inte så länge sedan kom min yngsta hem med en matteövning. Man skulle med fyra färger fylla i bilder av 24 bussar så att de alla blev olika. Vi kämpade och kämpade, och till slut lyckades hon (jag hade somnat vid sidan om). Och det är det som är skönheten med en basgarderob. För även om den som nedan bara innehåller nio plagg och två par skor, går den att variera oändligt. Är du därtill den inspirerade typen kan du addera någon scarf, ett skärp eller ett halsband för att på så sätt skapa olika stilar.


Vad som ska ingå i en basgarderob är individuellt, men som lite "food for thought" ger jag här min egen höstbas:
- 1 par svarta jeans HM
- 1 par svarta kostymbyxor i ull WERA
- 1 par mörkblå jeans GAP
- 1 långt vitt linne HM
- 1 långt svart linne HM
- 3 långärmade toppar från UNIQLO i vitt, svart och marinblått


Dessa plagg utgör stommen, det jag kan dra på mig utan att tänka en vettig tanke, varje morgon. Och tro mig, jag tänker inte EN vettig tanke förrän 08:00 (därefter - en tolkningsfråga). Men när jag fått på mig basen, ink strumpor såklart, är det lätt att trilla i ett par stövlar. Och när jag ser vilken färg det är på stövlarna känner jag exakt vilken kavaj det blir för dagen: svart eller marin. Mmm spännande jag vet, men det tar inte slut där. Jag har nästan alltid örhängen på mig, även om det nästan alltid är samma par. Och ibland jackar jag på en pashminascarf också, men då ska det nästan vara fredag eller löning. Är det ruggigt åker cashemeretröjan på under kavajen. Men vad jag vill komma till är att basen är förbaskat viktig. Utan en välfungerande bas känner jag mig o-hel och o-säker och o- allting man kan komma på. Har jag exempelvis inte ett fungerande långt linne mår jag psykiskt dåligt, för jag vet att jag kommer att exponera hud under dagen. Är jeansen aningen för tighta kan jag inte sluta tänka på muffinsvalken. Allt måste sitta sömlöst, mjukt, lent och heltäckande mot min kropp annars blir jag oharmonisk.


Så mitt spar- mode- och livstips till dig idag blir: Gå hem och definiera följande:

VILKEN ÄR MIN BAS?

Mvh/
FruEfficientBadass

5 kommentarer:

  1. Klänning här! Faktiskt som basvara i min walk in closet. Jag har mycket kläder och jag använder alla men inte alltid eftersom jag vägt allt mellan 93 och 68 under de senaste tre åren. Nu är jag på väg mot min drömvikt på 63 kg. (Bloggen heter ju enoch63 = min längd och kommande vikt). Jag har alla klassiker som den lilla svarta, röd julblus, kavaj, finbyxor, jodpuhrs med sporrar och Converse i orange och rött. Min dröm är att vara smal, sval och strikt klädd men jag är mer typen av varm, rund, färg, klänningar och "hörs och syns". TACK för din världsbästa blogg! Var bor du? Ja, om du vill förtälja, alltså.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å klänning! Har alltid önskat att jag vore en klänningstyp men jag är längre än du och det blir alltid för kort. Jodpuhrs...är det typ ridbyxor? Jag älskar ridstilen, jag skulle kunna börja rida för att få gå klädd i ridbrallor, figursydd kavaj med emblem och ridstövlar. Jag har faktiskt ridstövlar från Hööks, och en gång blev jag stoppad på gatan av en tjej som undrade var jag köpt dem. Dessvärre är de rätt jobbiga att gå i, jag fick träningsvärk. Och stan=Stöckhölm, även om min flyktplan inbegriper Hälsingland (och det kommer jag att prata mer om framöver när jag går in på långtidsplaneringen). Tack Jeanette för all glad feedback!

      Radera
    2. Jodpuhrs är ridskor. Som ridstövlar (fr Hööks) fast endast ankelhöga. Har ridbyxor och kofta med armlappar och emblem och ja, gillar verkligen den stilen. Kanske skulle kirra mig en piska rent utav... Kul med planering, jag har också en plan = mot Göteborg inom tre år. Alltså, flytta hem helt enkelt efter snart 30 år i Dalsland. Då har cheyorna gått ur nian och gymnasiet. NU kan du klicka på mitt bloggnamn och hälsa på inne hos mig. Välkommen!

      Radera
    3. Å, man lär sig något varje dag. Göttlaborg! Är gift med en. Fin hemsida du har!

      Radera
    4. TACK! Älskar min blogg - har haft den i åtta år nu.

      Radera